Şimdi Ara

Eyalet sistemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    “Bugün miting meydanında… “Bunlar Yerel Yönetim Özerklik Şartı İstiyor” “Bunlar Eyalet Sistemi İstiyor” Diye bağırıyordu… Peki bu ne?”
    https://twitter.com/aykuterdogdu/status/1662160197584863234?t=vuGXHc1QeKfMmzI-d6NYDw&s=19

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Terör sorununu çözdükten sonra eyalet sistemi Türkiye'ye tehdit olmayacaktır, sanıldığı gibi zarar vermek yerine toplumun seküler ve muhafazakar yaşam tarzını yaşadığını coğrafyada, beklentilerine göre bir çok alanda kendi doğruları ile şekillendirebilmeye imkan sağlarak toplumsal huzura, düzene fayda bile sağlayabileceğini düşünüyorum ne yalan söyleyeyim.

İstanbul ve Marmara bölgesi dışında, ekonomik olarak Türkiye'siz ayakta kalabilecek bir bölge yok. İstanbul'da deprem ve susuzluk nedeni ile Türkiye'siz yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 26 Mayıs 2023; 23:36:4 >

Akpnin muhalefet üzerlne kara propagandasında bu cümleler üzerinden muhalefete yüklenildiği için paylaştım. Konuyu çarpıtmayın.

Ayrıca terör bitince demişsiniz İçişleri bakanına göre 86 terörist kalmıi halen terör kaldı diye mi konuşuyorsunuz.

• Eyalet sistemini iblis gibi görenlere gülüyorum. Hem Rize'de oy veren adamlar yüzünden batıda özgürlüklerinin kısıtlanmasından şikayet ederler, hem doğuda kaçak elektrik kullananların kaçak bedelini ödemekten şikayet ederler, hem milletin batıya göç etmesinden şikayet ederler, hem de eyalet sistemini istemezler.

Ege - Akdeniz - Trakya insanı birbirine bu kadar benzer bir hayat sürüyor, İç Anadolu ve Karadeniz insanı aynı şekilde, Doğu bölgesi aynı şekilde. Her bölge kendi insanının yaşam tarzına göre yönetilmeyi hak ediyor ancak biz hala 90 milyonluk ülkede Çorum'dan gelen oyla Antalya'da müzik yasağı koyuyoruz.

Başkanlık sistemi içinde aynı cümleleri kurdunuz sonra gördünüz göreceğimizi halen akıllanmamaya devam.

Politikacılar pragmatisttir. Toplumun tabularına, duymak istediklerine - istemediklerine göre söylem ve açıklamalarda bulunurlar. Her hangi bir terör örgütü, içerden destek alabileceği sempatizanı - destekçisi olmadan Türkiye'ye saldırarak, Türkiye gibi bir düzenli orduyu - bir devleti bölemez, bir bölgesini ele geçiremez.

Terör sorunun bitirilmesinden kastettiğim yalnızca teröristler değil, Türkiye'de Kürt ırkçılığı veya farklı etnik kimlik, politik - siyasi aykırı ideolojilerle sempati duyanlar. Terör örgütüne manevi, maddi fiili yardım yapanları - teröre silahla - vahşetle - katliamlar yaparak müdahil olanları hukuken yakalayıp cezalandırabilmek mümkün fakat istisna totaliter ülkeler haricinde ideolojik sempatizanlık nedeniyle insanları cezalandırabilmek mümkün değil.

Fetö, pkk, işid gibi terör örgütlerinin toplamda Türkiye'de kaç milyon sempati duyan insanı var kimbilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 26 Mayıs 2023; 23:55:51 >

• Mevcut başkanlık sisteminin giderilmesi ve çözülmesi gereken ciddi problemleri var, bu konuda katılıyorum. ( Bu arada agnostiğim ve düz liseleri bile bana çok görüp beni meslek lisesine mecbur ettiği için hiçbir zaman Akp'ye oy vermedim, vermem de )

Fakat emin olun, iyileştirilmesi eski sistemin zaafiyetlerine göre çok daha kolay ve uzun vadede daha faydalı olacak. Parlamenter sistemde unutulan bir şey var, Akp toplumdan aldığı yüksek oy ile birlikte parlamenter sistemin zaafiyetleri sayesinde bu kadar güç ve başarı elde edebildi.

Parlamenter sistemde hem mecliste çoğunluğu alıp, hem başbakan olduğunda zaten inanılmaz güç ve imkan elde ediyorsun. Başkanlık sistemi, Abd'deki sistemin doğru yönleri örnek alınarak parlamenter sisteme göre çok daha başarılı, etkili bir hâle gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 26 Mayıs 2023; 23:55:20 >

Başkanlık sistemini de destekliyoruz da Türkiye'de bir başkanlık sistemi yok. Tek adamın yönettiği İslami bir komünizm var. Tayyip şu an başbakan kalmış olsa da, eski sistemde cumhurbaşkanı olarak kalmış olsa da ülkenin halinde herhangi bir değişiklik olmayacaktı. Adam 8-10 senedir kendi sunduğu projeleri kendi onaylayıp ülkeyi yönetiyor zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt

Türkiye'deki Kürtler ırak yada Suriye'de kurulacak bir yönetime asla bağlanmak istemezler. Yarı demokrasi bile olsa ıraktan çok ötede bir yönetim şeklimiz var. Kürtler bunun farkında ayrıca bu topraklar ile o topraklardaki insanlar aynı kafa yapısına yada mantaliteye sahip değiller.

Bence ülke bölünecek konuşmaları tamamen safsata.oy devşirmek için milliyetçililere gaz vermekten öteye gitmeyen bir durum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.