Şimdi Ara

Exynos 2600'ün yeni ISP'si Galaxy S26'nın kamera yeteneklerini önemli ölçüde arttıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Exynos 2600'ün yeni ISP'si Galaxy S26'nın kamera yeteneklerini önemli ölçüde arttıracak
    Samsung, Galaxy S26 ve Galaxy S26+ modellerinde, dünyanın çoğu bölgesinde Qualcomm’un Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemcisi yerine kendi geliştirdiği Exynos 2600 yonga setini kullanacak. Ortaya çıkan rakamlar, yeni yonga setinin performans anlamında iddialı olacağını ortaya koyuyor. Bununla beraber, işlemcinin fotoğraf işleme konusunda da önceki modellerden daha gelişmiş özellikler sunacağı iddia ediliyor.

Yeni ISP çok daha gelişmiş özellikler sunacak

X platformunda @SPYGO19726 adlı kullanıcıya göre, Exynos 2600’un görüntü sinyali işlemcisi (ISP), tek bir 320 MP kamerayı ya da aynı anda üç 108 MP kamerayı destekleyebiliyor. Paylaşıma göre bu yonga, seri çekim modunda saniyede 30 adet 108 MP RAW fotoğraf çekebiliyor ve HDR görüntülerde beş kareyi birleştirerek işlem yapabiliyor. Ayrıca 14 bit RAW görüntüleri de işleyebiliyor. Video tarafında ise 8K 60 fps veya 4K 120 fps video kaydı mümkün olacak.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S26+ ilk kez görüntülendi: İşte tasarımı

İşlemci ayrıca, optik görüntü sabitleme (OIS) ve yapay zeka destekli elektronik görüntü sabitleme (EIS) desteği de sunacak. Sahne tanıma, süper çözünürlüklü yakınlaştırma ve nesne bazlı ton eğrisi ayarlama gibi birçok AI tabanlı görüntüleme özelliği yer alacak. En önemlisi, Exynos 2600’daki ISP’nin, Exynos 2400’dekine kıyasla yüzde 30 daha enerji verimli olacağı belirtiliyor.

Bu bilgilerin Samsung’un dahili belgelerinden ve şirket mühendisleriyle yapılan görüşmelerden elde edildiği iddia ediliyor. Son raporlara göre Samsung, Galaxy S26 serisini Şubat 2026’da tanıtacak.

Kaynak:https://x.com/SPYGO19726/status/1986115481082946022?s=20
    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/exynos-2600-bring-massively-improved-camera-capabilities-galaxy-s26/

• gram heyecanlandırmıyor beni samsung'un kamera yenilik haberleri. Hepsi süreyya hanımın değişimi gibi. S10e kullanıyordum s23'e geçtim 3 sene önce. Arada kaç jenerasyon var tek fark 4k60fps de biraz daha takılmadan kayıt yapıp yüksek bitrate sunması. Geri kalan herşeyi yapay zekaya yaptırıyorlar. Üstüne üstük mercek tarafı da değiştiği için netlik olarak da s23 seriside afedersiniz sıçmıştı samsung. Tam karede dümdüz cam gibi net foto çekemiyor. Sağda solda bulanıklık oluyor bazen. S24 de de aynı mercek kullanıldı. s25'de de sensör desen bildiğim kadarıyla değişmedi.

Aslında fena da değil hani. Düzgün işlenirse fotolar gerçekten çekim yeteneği yok değil ama yazılım tarafı ise hala çöp samsung'un. Prof video özelliği koyup 4k çekimlerde renk düzenlemesi yaptırmaması ayrı saçmalık. 160kbps bitrate hem de 60fps 4k çekerken kaydeden telefonda işlenmemiş ham görüntü kaydı yok. Ulen prores ya da log video da demiyoruz yani. Kıs yahu ayarları işlemeyi kapat seçeneği sun canlı çekme yani sadece veri fazla olsun biz onu renklendiririz. İsteyen de seçeneği açar renklendirir.

Diğer problem camera API leri hep gizlidir samsung'un gerçi android alt yapısı gereği google nekadar her seferinde biz API kullanımı kolaylaşacak dense de çoğu üçüncü parti uygulama 4k 60 fps çekimi sunamıyor bile. Mesela blackmagic kamera 60fps 4k çekimi 3x kamerada yapamıyor. Ama samsung uygulaması kendisi yapabiliyor. 120fps çekimi blacmagic yapamıyor ama samsung uygulaması yapabiliyor.

Piyasadaki bütün profesyonel ekipmanlar gimball'dan tut filtre setine kadar hepsi iphone ile çok aha uyumlu. Neden ? Çünkü kamera dizilimi aynı modellerde. Biz de ise aptalca bir ultra diye model var. Tepe model bu diğerlerine kimse bişi almaz diyip aksesuarcılar, hiç bir şey üretmiyor. Parasını verecem ya polarize filtre kullanmak istiyorum kılıflı şöyle güzel bişi olsun diyorsun hep ultra moellerine var.  Ama iphone'un kamera adası standart büyüklükte olduğu için bir aparatı bütün seride kullanabiliyorsun.

Neyse apple yıllardır log video çektiği için utanma belasına herhalde s25 de log seçeneği geldi diye sanıyorum ya da sadece ultrada mı var o nu da bilmiyorum o kadar araştırmadım heyecanlandırmıyor işte beni. S26'da öyle. Garip heyecan verici kamera yeniliği olursa zaten incelemeciler mutlaka anlatır  

Ama samsung hala bu kıyıtırık tasarıma devam ettiği sürece akseuar falan bulmak zor. Biraz profesyonel olan ve parası olan insanların neden iphone aldığını çok iyi anlıyorsunuz bazen.

• İyi güzel de lenslerde, sensörde fiziksel bir değişiklik yok mu?

• Apple gibi kayıpsız fotoğraf ve video desteği olursa yenilik derim. Exynos güzellemesi yapmayın ağzında kuş tutsa bile Snapdragon'a yetişemez

• gram heyecanlandırmıyor beni samsung'un kamera yenilik haberleri. Hepsi süreyya hanımın değişimi gibi. S10e kullanıyordum s23'e geçtim 3 sene önce. Arada kaç jenerasyon var tek fark 4k60fps de biraz daha takılmadan kayıt yapıp yüksek bitrate sunması. Geri kalan herşeyi yapay zekaya yaptırıyorlar. Üstüne üstük mercek tarafı da değiştiği için netlik olarak da s23 seriside afedersiniz sıçmıştı samsung. Tam karede dümdüz cam gibi net foto çekemiyor. Sağda solda bulanıklık oluyor bazen. S24 de de aynı mercek kullanıldı. s25'de de sensör desen bildiğim kadarıyla değişmedi.

Aslında fena da değil hani. Düzgün işlenirse fotolar gerçekten çekim yeteneği yok değil ama yazılım tarafı ise hala çöp samsung'un. Prof video özelliği koyup 4k çekimlerde renk düzenlemesi yaptırmaması ayrı saçmalık. 160kbps bitrate hem de 60fps 4k çekerken kaydeden telefonda işlenmemiş ham görüntü kaydı yok. Ulen prores ya da log video da demiyoruz yani. Kıs yahu ayarları işlemeyi kapat seçeneği sun canlı çekme yani sadece veri fazla olsun biz onu renklendiririz. İsteyen de seçeneği açar renklendirir.

Diğer problem camera API leri hep gizlidir samsung'un gerçi android alt yapısı gereği google nekadar her seferinde biz API kullanımı kolaylaşacak dense de çoğu üçüncü parti uygulama 4k 60 fps çekimi sunamıyor bile. Mesela blackmagic kamera 60fps 4k çekimi 3x kamerada yapamıyor. Ama samsung uygulaması kendisi yapabiliyor. 120fps çekimi blacmagic yapamıyor ama samsung uygulaması yapabiliyor.

Piyasadaki bütün profesyonel ekipmanlar gimball'dan tut filtre setine kadar hepsi iphone ile çok aha uyumlu. Neden ? Çünkü kamera dizilimi aynı modellerde. Biz de ise aptalca bir ultra diye model var. Tepe model bu diğerlerine kimse bişi almaz diyip aksesuarcılar, hiç bir şey üretmiyor. Parasını verecem ya polarize filtre kullanmak istiyorum kılıflı şöyle güzel bişi olsun diyorsun hep ultra moellerine var. Exynos 2600'ün yeni ISP'si Galaxy S26'nın kamera yeteneklerini önemli ölçüde arttıracak Ama iphone'un kamera adası standart büyüklükte olduğu için bir aparatı bütün seride kullanabiliyorsun.

Neyse apple yıllardır log video çektiği için utanma belasına herhalde s25 de log seçeneği geldi diye sanıyorum ya da sadece ultrada mı var o nu da bilmiyorum o kadar araştırmadım heyecanlandırmıyor işte beni. S26'da öyle. Garip heyecan verici kamera yeniliği olursa zaten incelemeciler mutlaka anlatır Exynos 2600'ün yeni ISP'si Galaxy S26'nın kamera yeteneklerini önemli ölçüde arttıracak 

Ama samsung hala bu kıyıtırık tasarıma devam ettiği sürece akseuar falan bulmak zor. Biraz profesyonel olan ve parası olan insanların neden iphone aldığını çok iyi anlıyorsunuz bazen.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Aslında ultra ve düz serinin kamera ada yüksekliği aynı iphone gibi yan tarafa ilave geliyor niye uyumsuz oluyor onu tam çözemedim ki yana gelen ek iphone için daha büyük hatta tam 1 lens ek geliyor ultrada 2 delik ama biri sensör diğeri lens o da küçük o yüzden çok da genişlemiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O öyle olacak bu böyle olacak %500 performans %1000 batarya ömrü vs vs günlük hayatta 2020 senesinde çıkan Note 20 Ultra ile S25 Ultra arasında ben bir fark göremiyorum...

Bu S26 Ultra'da da aynı olacak yazıyorum buraya.. Tamam amenna yıllık değişimi bende israf olarak görüyorum ama 5 yılda da bir arpa boyu yol kat edilememesi ilginç. Hatta geriye gidiş bile var eskiden led bildirim , iris tarama , edge ekran vs bir çok özellikte kırpılmış durumda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung önce yazılımsal çözebilme kabiliyetini kökten geliştirsin değiştirsin.

Her yıl donanıma veya yazılıma bir kere yarım yamalak uğraşıyorlar sonra da unutuyorlar ...

Samsung un kullandığı kamera sensörleri ve SoC ler ile beraber istese kamera firmware inde kamerasını şaha kaldırabilir. Bu konuda en başarılısı Google Pixel dir. Unutmayın birçok Pixel kamera sensörü Samsung tan ama yazılımdaki başarısı optimizasyonları o kadar olması gerektiği gibi ki aynı kameralı başka markalarınkinden bariz üstün ve kalitesinde de süreklilik var yani bazen kötü bazen iyi de çekmiyor tıpkı Samsung larda olduğu gibi ...

Samsung esasında yıllardır kamera sensörüne ait yazılımda yaklaşımları aynı ve sorunlu ...

Başka kamera sorunlarına da girmedim üstelik ...

Umudum yok aynı neticeleri göreceğiz.

Elbette değişen donanımların artısı olacaktır ama değişen bileşenlere rağmen potansiyelini sunmayacak Samsung klasiği ...

• sensör değiştirmemek için bütün tuşlara basıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.