Şimdi Ara

ExpressCard devrim yaratmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki yılın başlarında piyasaya girmesi beklenen ve notebook'ların vazgeçilmez genişleme slotu PC Card'ın yerini alacak olan teknoloji çok ilginç bir şekilde masa üstü kasalarada uyarlanması planlanıyor. Eski PC Card'ın şimdiye kadar masa üstü sistemlerde genişleme slotu olarak kullanılmamasının esas nedeni fiyatının yüksek oluşu idi.. Halbuki şimdi kablosuz devrimi sayesinde üretilecek tek çeşit kartın aynı anda hem notebook hem de masa üstü sistemlerde kullanılabilecek olması üreticilerin ağzını sulandırıyor.

      

    Bu teknolojinin bugüne sarkmış olmasının nedeni ise esas uyarlama stili olacak olan PCI Express veri yolunun yakında Intel sayesinde notebook piyasasına girecek olması. Bu teknoloji ile seri bağlantılı, az bacak içeren, yüksek hızlı, veri aktarımı çok ucuza mümkün. Üstelik önceki teknolojinin kabaca yarısı olan kartları mekanik sistem olmadan sokup çıkartabilmek mekanik sorunlarında önüne geçilmesini ve küçülen taşınabilir sistemlerde daha çok genişleme olanağı sunuyor.

    Beklenilmeyen gelişme ise kartların ve sistemin PCIe bağlantı şekli dışında aynı zamanda USB 2.0 bağlantısınıda desktelemesi. Bunun sayesinde yeni kart sisteminin entegrasyonunun hızlanması ve eski teknolojiye bile destek sağlanması mümkün oluyor. Diğer yandan ExpressCard hızlı ve pratik USB 2.0 teknolojisinin ilk defa kasa içine giren kart şeklinde kullanılabilecek olması anlamını da taşımakta. Tabii ki zaman içersinde PCIe yapısını kullanan sistem avantaj kazanacak, zira PCIe ile sağlanan gerçek dünyadaki hız 250 Mbit/sn gibi yüksek bir değer. USB 2.0 ile çıkabileceğiniz değer bunun sadece 1/4'ü kadar olabilmekte.

          

    Kartlar iki çeşit olarak sunulacaklar bu çeşitlerden birinin genişliği 34 mm, diğerinin genişliği ise 54 mm. Fakat ikisininde pin sayısı kalınlığı ve uzunluğu aynı. Tek farkları 54 mm'lik modelin birazcık daha fazla alan kullanacak olması. Biraz önce bahsetiğim en ilginç özellik ise sistem üreticilerinin kullanıcıları kasalarını açmak zorunda bırakmadan ve USB gibi bir kablo ile ortalıklarda dolaşmayan hızlı bir gerçek kart ekleme teknolojisini sunabilecek olmaları. Umarız yakında artık çok yavaş kalan CardBus teknolojisinden kurtulup bir kart al her yere tak ve kaybet teknolojisini en kısa süre içersinde görürüz.


    Sayfanın Linki : http://www.expresscard.org/








  • bunuda eğer card reader slotuna takıcaksak yakında 20 slotlu card reader lar olacak.
  • iyide ne ise yarıyacak bu, usb'nin 4 katı hızlıda, usb islevi mi goruyor cihaz mı baglanıyor, neyi genisletiyor bu slot
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanhtp

    iyide ne ise yarıyacak bu, usb'nin 4 katı hızlıda, usb islevi mi goruyor cihaz mı baglanıyor, neyi genisletiyor bu slot



  • bence gereksiz bir buluş
    demek istiyo ki pcmcia artık yalan olacak
  • ewet arkadaşlar yukardaki konuşmalardan yaklaşık 1 yıl sonra bu teknoloji notebooklarımızla elimize düştü , ancak expresscard bulmak zor...
  • bende hala bu kartın ne kadar işlevli veya işe yarar bir kart olduğunu düşünmekteyim. Bence bu kartta çok yakın zamanda ya çok yaygınlaşacak ya da tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır...
  • Gelsin bizim ceplere de takarız
  • çok tanıdık gibi geliyor ama hala ne olduğunu çözmekte güçlük çekiyorum. öncelikle bu kartı nereye takıyoruz onu anlamadım ikincisi şimdiye yaygınlaşmış olması gerekmez miydi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: face1tr

    çok tanıdık gibi geliyor ama hala ne olduğunu çözmekte güçlük çekiyorum. öncelikle bu kartı nereye takıyoruz onu anlamadım ikincisi şimdiye yaygınlaşmış olması gerekmez miydi ?


    yoksa PCMCIA slotu dediğimiz olay bu mu oluyor ? arkadaşın laptop da var, geçen buraya ne giriyor diye tartışıyorduk.. öle boş boş duruyor.. ?
  • PCMCIA değil bu çünkü pcmcia kart takacam diye kırıyordum az kalsın burayı. TV kartı alacaktım suya düştü şimdi yaw.
  • Laptopumda ki kart girişi ExpressCardmış.Şimdi buna nereden bulucam Expresstv kartını?
  • Artık anakartlar nihayet doğru düzgün destek verdiğinden yuva standartlaşmaya başladı. Bu tür aksesuarları Türkiye'ye sokabilecek tek tanıdığım notebook üreticisi mevcut oda Fokus yani Monster Notebook markasının üreticisi.

    İsterseniz piyasa durumunu kendilerini cevap vermesi için bir email atacağım yakında buraya cevap verir.
  • Sn. forum üyeleri ve değerli arkadaşlar;

    Express card' lar konusunda bizde bir süredir araştırma yapıyoruz maalesef oldukça sıkıntılı bir konu. Şu an piyasada express card slotunu kullanan TV kartı vb. ürünler maalesef bulunamıyor. Biz piyasayı tekrar araştırarak sizlerle güncel piyasa bilgilerini bir kaç gün içinde paylaşmaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

    Selamlar,

    İlhan YILMAZ

    quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Artık anakartlar nihayet doğru düzgün destek verdiğinden yuva standartlaşmaya başladı. Bu tür aksesuarları Türkiye'ye sokabilecek tek tanıdığım notebook üreticisi mevcut oda Fokus yani Monster Notebook markasının üreticisi.

    İsterseniz piyasa durumunu kendilerini cevap vermesi için bir email atacağım yakında buraya cevap verir.




  • şu an ana iki üretici firma var

    Abocom ve SIIG

    mesela firewire eklentisi için
    http://onlinestore.siig.com/shopexd.asp?id=756

    ama başka firmalar da desatek veriyor

    mesela avermedia

    http://www.mediaatlantic.com/product.php/96774/0/
  • zira PCIe ile sağlanan gerçek dünyadaki hız 250 Mbit/sn gibi yüksek bir değer. USB 2.0 ile çıkabileceğiniz değer bunun sadece 1/4'ü kadar olabilmekte.

    Benim bildiğim USB 2.0 teoride 400Mbits lik hız sağlıyor.
  • işte bu kartla 800Mbits lik hıza çıkılabiliyo. mesela ieee1394b ve 1395 kartları 800Mbits hızında veri aktarıyor. ayrıca bu tekenolojiyle harici hdd kullanabileceğiz. yutdışından aldığım duyumlara görede 3dfx hızlandırıcı kartlarda kullanılabilecekmiş bu sayede, daha iyi görüntü daha iyi oyunlar
  • ama bana acil tarafından ieee1394 expresscard lazım. hemde çok acil. bütün filmlerim kasetlerde kaldı, aktaramıyorum laptopa... bana bi fikir veren yokmu acaba usb tv kartlarıylada aktarım yapabilirmiyim?
  • sene 2006
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ozdamar

    sene 2006


    ne demek istedin ??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.