Şimdi Ara

Exper sonucuna itiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eşim arabayla ufak bir kaza yaptı. Araçla tali yoldan (videodaki beyaz araç) geliş ve gidişli yola çıkmak için yolu kontrol ede ede yavaş yavaş ilerleyip yukarıdan gelen yolu bayağı geçmiş. Sonrasında yukarı gidiş istikametine dönecekti çünkü fakat yukarıdan gelen araç kendisine yavaşlama tümseği olmasına rağmen yavaşlamamış ve şeridin diğer tarafına geçmiş. eşim de durmayınca çarpmış. tali yoldan çıktığı için evet suçlu ama 8/8 suçlu olmaması gerekir diye tahmin ediyordum. eksper raporu %100 çıktı. Bu konuda itiraz edilebilir mi? Evetse bunun yöntemi nedir sizce?

tali yoldan çıkan beyaz araç videodaki gibi bizimkisi. yavaş yavaş kontrol ediyor ve mesafe olduğu için ilerlediğini fakat yukarıdan gelen doblonun durmadığını söylüyor. hatta yer vermemek için diğer şeride geçiyor ve bizimki de durmayınca karşı şeritten yukarı gelen araca da dokunduruyor zincirleme kaza olmuş oluyor.

• İlk başta kendi sigorta şirketimi aradım bir email adresi verdiler. O adrese detaylı bir email attım onlar da aşağıdaki gibi cevap yazdı. Belki başkasının da işine yarar diye cevabı aşağıya ekliyorum.

İlgili kayıtta; kusur oranı ,kazaya karışan araçların Sigorta şirketleri arasında mutabakat sağlanarak belirlenemediği için sigorta şirketleri ile bağlantısı olmayan, bağımsız bir üst kurul olan “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tramer Komisyonu” tarafından değerlendirilmiş ve kusur oranı Karayolları Trafik Kanunu ve SBM Tramer kusur senaryoları çerçevesinde komisyon tarafından kesin olarak belirlenmiştir, Tramer anlamında nihai karardır, sistem üzerinden itiraz edilerek yeni kusur belirlenmesi mümkün değildir, ancak Sigorta Tahkim Komisyonu veya Özel Hukuk yollarına başvurularak  kusur değişikliği yapılabilir. (eğer poliçenizden açılmış bir Mali Mesuliyet (Trafik) Hasar veya Rücu dosyası var ise yapılacak ödemenin mahkeme sonuçlanana kadar bekletilmesi için ödeme yapılmadan mahkeme başvuru evrakınızın acilen dosya sorumlusuna ulaştırılması gerekmektedir).

Ayrıca, Kavşaklarda geçiş hakkını vermemek asli kusurdur. Kavşağa yaklaşan sürücüler kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamamak tali kusurdur ve %25 dilime girmektedir. Bildiğiniz gibi Maddi Hasarlı Trafik Kazalarının kaydedilmesi ve kusur yönünden değerlendirilmesi Hazine Müsteşarlığının 2017/18 sayılı ekli genelgesi gereği değerlendirilmekte işlem yapılmaktadır. Bahse konu genelgenin 3. Maddesinde Tutanağın Değerlendirilmesi başlığı altından 3.1 ve 3.2 şıklarında %0, %50, %50 ve %100 oranlarında kusur değerlendirmesi yapmaktadır. Bu kusur oranlarının dışında %75, %25 vs. gibi kusur verme imkanımız yoktur. Yerel Mahkeme veya Sigorta Tahkim Komisyonuna müracaat etmeniz halinde atanacak bilirkişilerin Hazine Müsteşarlığının ekli genelgesi haricinde kusur paylaşımı (%75, %25 vb.) yapabilir.

• tali yoldan çıkıyor eşin bence de 8/8 suçlu. Beklemek zorunda yolun boşalmasını...

Bu kamera kaydı ile haklılık iddia edemezsin bence...

• royals R kullanıcısına yanıt
    Merhaba itirazda bulundunuzmu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.