Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.354
Cevap
19
Favori
714.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanırım bu yüzden güncellemede yapamıyorum. Elimde kablo var ama cihazı windows 7 ile gösteremedim. hiçbir hareket olmadı benim laptopda. Tanımadı yani. Ama usb mouse da çalıştırıp usb'den disk görmemeside çok garip. sanki yazılımsal bir problem gibi geldi bana. Bu arada kablo dığında güncelleme yapmanın bir yolu yok sanırım. Exper'inde güncelleme dosyalarını koyup nasıl yapılacağını belirtmemesi de süper bir olay. DÜNYA MARKALARINDAN ŞAŞMAYACAKSIN. ŞİMDİ BEN SERVİS ARAYIP ÜRÜNÜN BOZUK OLUĞUNU İSPATLAMAK ZORUNDA MIYIM :(
  • usb diskler için öncelikle rom güncellemesini yapmanı öneririm.www.exper.com.tr/Exper_Tablet_Pc.aspx adresinde güncel rom, flash player ve kullanım kitapçıgı var. Usb den mouse bağladığında çalışıyorsa usb de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Android NTFS harddiskleri tanımıyor sanırım bu nedenle görmemiş olabilir ben neyaptıysam beceremedim elimdeki ntfs diskleri tanıtmayı. Ayrıca 2 TB gibi yüksek kapasiteli diskleri de tanıtamadım ancak elimdeki 500 GB lık fat32 diskimi rahatlıkla tanıyor. Sanırım androidin ntfs diskleri tanıması için ayrı bir uygulama yüklemek gerekecek. (maclerdeki paragon ntfs gibi bilgisi olan varsa yardım beklerim :)

    Siteden güncel romlara ulaşamazsanız exper yetkililerinin gönderdiği ftp adreslerini paylaşayım sıkıntısız çalışıyorlar. (siteden ilk yayınlandığı zaman bi türlü rom u indirememiştim mail attım hemen geridönüş yaptılar. saolsunlar detaylı rom update kılavuzu da göndermişler baya işime yaradı)

    Easypad'e uyumlu güncel flash player ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/EASYPAD/FLASH_PLAYER/
    Güncel Easypad rom'u buradan indirilebilir. Yeni romlar çıktıkça bu adresten ulaşılabilecekmiş. ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/EASYPAD/ROM/
    Kullanım kılavuzu ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/EASYPAD/KULLANIM_KILAVUZU/

    Rom güncellemenin nasıl yapılacağı hakkında bir dokumanı da mailde gönderdiler. Detaylı bir şekilde güncelleme nasıl yapılır açıklıyor. Sorunsuz bir şekilde rom güncellemeyi yapabildim. Size de yardımcı olacaktır.

    Easypad Rom Güncellemesi anlatımı.http://hotfile.com/dl/104953483/d90c9e3/EasypadRomGncellme.pdf.html

    not: rom'un yer aldıgı ftp adresine güncelleme anlatımı olan pdf'i eklemişler. hotfiledan indirmenize gerek kalmamış şimdi farkettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan2056 -- 15 Şubat 2011; 16:09:38 >




  • Benim usb çalışmadığı için rom güncellemesi yapamıyorum. Şimdi verdiğiniz linkten dosyayı indiriyorum ama sanrım buda sd karttan güncellem yapmıyor usb gerekiyor.
  • Adaptörünü bağladığımda easypad i gördü. Şimdi usb kablodan güncelleme yapıyor. Ben size yazarken. Android logo gözüktü, ekran karadı ve bekliyorum. Kendini yeniden başlatır inşallah.
  • arkadaslar benimkinin sd karti bozuk cikti! experi aradım degistirecekler kargoya verdim. Ekrana gelince gorus acilari kesinlikle cokkk kotu. Degil diyen yalan soyluyor ancak web surf hizi pc den farksiz! sayfalar kaymak gibi akiyori experin sitesinden yüklenen flash ile tüm flash siteler aciliyor youtube gametrailers vs... Sd kart olmadigi icin bir seylerde yükleyemiyorum... Pili şu an 5. saatte %20 kaldı. Ekran biraz gorus acisi olsa 10 üzerinden 10 verirdim ama su an 7 veriyorum .
    konunun ilk mesajı devamlı güncellense programlar romlar tutoriallar falan güzel olur .
     EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filips -- 15 Şubat 2011; 17:30:43 >




  • Güncelleme yaptıktan sonra usb diskleri görmeye başladı. Ama benim cihazdanmı bilemiyorum. NTFS formatlı bir disk takarsam yeniden kapatım açana kadar fat32 formatlı usbleride görmemeye devam ediyor. Restarttan sonra düzeliyor. Bu arada yardımlarından dolayı Erkan ve Sozmen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • rica ederim agdanay3 harddisk konusunda bende araştırma yapıyorum 2tb lik ntfsyi tanıtabilecek bir yol bakıyorum. eğer senin problemine benzer bi şey bulursam paylaşırım. ekran baya bi tartışılmış ama bu kadar tartışılacak bir şey oldugunu düşünmüyorum. ekran gayet iyi bir performans veriyo herhangi bir sıkıntı yaşamadım kullanırken. kafasında soru işareti olan arkadaşlar gidip incelesinler derim. ilk başta bu ekran konusundaki yorumlar beni de etkiledi neredeyse vazgeçmiştim ancak bu fiyata bu özelliklerde başka bir tablette bulamam diyerek gidip inceledimeye karar verdim. sonuçtan gayet memnun kaldım ve satın aldım. baya bi zamanımı çaldı velet elimden bırakamıyorum, kaç gündür sürekli yeni bişiyler deniyorum oynuyorum kurcalıyorum sanırım uzun bi sürede düşmicek elimden. bu arada paylaşımlar için herkese teşekkürler




  • Selamlar arkadaslar :
    İlk Market calısmayınca ,İş basa dustu deyip ,Vega Romu kaldırıp Exper Romu geri yukledim.
    8 saaten beri envai cesit bilimsel amaclı deneme den sonra,Exper Romda da calıstırdım Marketi.
    Birde uyarı yazayım :
    TC anayasasının 26 nci ve 27 maddesine istinaden.
    Burda paylasılan bilgiler ve dosyalar tamamen sadece ve sadece bilgilenme ,egitim ve araştırma amacı ile paylasılmıstır.
    Bu dosyaları cekip kullanan insanlar bilgilenme,egitim ve araştırma amaclı olarak kullanacaklardır.
    Ne site sahibi,Ne ben ,Ne de bu dosyaları bilgilenme, egitim ve araştırma amacı ile cekip yukleyen insanlar sorumlu tutulamaz.


    Linki burda:

    http://r-a-p-i-dshare.com/files/448087099/market_exper_acin.zip - arada yesil cizgileri kaldırıverin oyle yapıstırın browsere. Ve ya baska biri cekip Baska yere upload ederse iyi olur. Su anda baglantı bende gocmus durumda nerdeyse hic bir yer acmiyor.

    Nasıl yuklenecegine gelince.

    1.Once dosyayı indirin ve acın icinden 2 dosya cıkacak z4root.apk ve market_exper.zip. ikinci cıkan dosya market_exper.zip i ellemeyin o sekilde kalsın o daha sonra lazım olcak.

    2.İlk Dosyanın icinden cıkan her iki dosyayı da SD karta herhangi bir yere kopyalayın.

    3.Experde file managerle z4root.apk oldugu yere gidip z4root u kurun.Kurduktan sonra , Ayarlar - Uygulamalar - Geliştirme - USB hata ayıklamasını acın.(tik koyun ustune) acıksa ellemeyin oyle kalsın.

    4.Ayarlar - Konum ve Guvenlik - Kablosuz aga kullanı acın (tik koyun ustune) acıksa ellemeyin oyle kalsın.

    5.Ayarlar - Hesaplar ve Senkronizasyon - Arka Plan veri ve Otomatik Senk. yazan yerleri acın (tik koyun ustune) acıksa ellemeyin oyle kalsın.

    6.Ayarlar - Software Tool - Software update yazan yere tıklayıp market_exper.zip i nere yukledi iseniz oraya gidin ve ustune tıklayın.Tablet kendi kendini guncelleyip restart atacak.

    7.Tabeti root edecez.Programlar Kısmına Geri donun z4root uygulamasına tıklayın ,acılınca ortadaki veya Permanent Root yazan yere tıklayın.Super User uygulaması izin vereyim mi diye pencere cıkarabilir allow veya evet deyin.

    8.Tableti Root edince o kendine restart atacak.Programlar penceresine gelin gene orda market enabler adlı yesil iconlu bir program goreceksiniz.Ona tıklayın Karsınıza 3 secenekli bir menu cıkacak.Actual ,Settings List,Set Custom diye.Ortadaki Settings List yazan yere tıklayıp en ustteki [us] T-Mobile(T-Mobile) yazan kısımda parmagınızla biraz ustunde tutun menu acılacak 2 secenekli.Fake this Provider Now yazan secenegi secin.Ok yapıldı diyecek program size.

    9.Wi-fi yi acın internete baglanın.Uygulamalar Penceresine gelin Markete tıklayın google mailinizi sifrenizi gidrikten sonra Marketiniz acılacak haıyrlı olsun.

    10.Exper uzerinde yeni bir sey ogrenmiş olduk.Herkese basarılar.Market kesinlikle calısıyor.Bugun en az 6 kere experin Rom u yukleyip sildim.Her denemede calıstı.

    Not:Market kendini guncelleyecek ,İlk aclıdıgında kapanabilir , Tekrar tıklayın ustune.

    Not2:Yukarıdaki uyarıyı yazdım ne olur ne olmaz diye.Daha once basıma gelen bir olaydan sonra.Ne amacla kullanacagımızı belirtelim




  • benim tek bir sorunum kaldı takvim olayını ayarlayamadım takvime ait güne etkinlik girmeye çalışınca " takvim yok - Hiç takviminiz yok " diye hata veriyor çıldıracağım
    yardım edinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drxx

    benim tek bir sorunum kaldı takvim olayını ayarlayamadım takvime ait güne etkinlik girmeye çalışınca " takvim yok - Hiç takviminiz yok " diye hata veriyor çıldıracağım
    yardım edinnnnnnnnnnnnnnnnnnn


    Sorun calendar provider olmamasından buyuk ihtimal.CalendarProvider.apk arat google de bulursan yukle,Duzelir sanırım.
  • cok teşekkürler Kraaz nerede oturuyorsun sana bir bira borcum var edirne tarafında ise hemen ödeyeyim
    çalışmalarında başarılar bizi yanlız bırakma :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filips

    arkadaslar benimkinin sd karti bozuk cikti! experi aradım degistirecekler kargoya verdim. Ekrana gelince gorus acilari kesinlikle cokkk kotu. Degil diyen yalan soyluyor ancak web surf hizi pc den farksiz! sayfalar kaymak gibi akiyori experin sitesinden yüklenen flash ile tüm flash siteler aciliyor youtube gametrailers vs... Sd kart olmadigi icin bir seylerde yükleyemiyorum... Pili şu an 5. saatte %20 kaldı. Ekran biraz gorus acisi olsa 10 üzerinden 10 verirdim ama su an 7 veriyorum .
    konunun ilk mesajı devamlı güncellense programlar romlar tutoriallar falan güzel olur .



    SD kartı biçimlendirmeyi denedinizmi , bende kartı ilk taktıgımda kart bozuk diye uyarı verdi , daha sonra biçimlendirme yapınca kartı tanıdı.
  • 1 saat önce ankamall migrostan ürünü aldım. cihazı USB ile pc bağladığımda experden ince bir ses geliyor normal mı acaba kullanan arkadaşlarda da bu ses çıkıyor mu? Pc nedense experi görmüyor?

    Sd kart bende de bozuk diye gözüktü ama 2-3 kere formatlayınca tanıdı cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetufo -- 15 Şubat 2011; 20:04:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraaz

    TC anayasasının 26 nci ve 27 maddesine istinaden.
    Burda paylasılan bilgiler ve dosyalar tamamen sadece ve sadece bilgilenme ,egitim ve araştırma amacı ile paylasılmıstır.
    Bu dosyaları cekip kullanan insanlar bilgilenme,egitim ve araştırma amaclı olarak kullanacaklardır.
    Ne site sahibi,Ne ben ,Ne de bu dosyaları bilgilenme, egitim ve araştırma amacı ile cekip yukleyen insanlar sorumlu tutulamaz.

    .
    .

    Not2:Yukarıdaki uyarıyı yazdım ne olur ne olmaz diye.Daha once basıma gelen bir olaydan sonra.Ne amacla kullanacagımızı belirtelim


    Öyle bir yazmışsınız ki anlamayan arkadaşlar sanki yasadışı bir paylaşım yapmışsınız, kırılmış oyun vs. veriyorsunuz zannedecekler Gayet yasal bir işlem olduğunu da ekleyelim, size de teşekkür edelim.




  • arkadaşlar firmware yüklerken son adımda bir sorun çıktı şimdi cihaz açılmıyor...yardımcı olabilecek varmı?
  • Arkadaslar office programlarini acmak icin bisey onerebilirmisiniz acaba uzerinde oynama yapilabilecek bi sey olursa super olur. Birde arkadaslerwww.luca.com.tr bu siteyi acabiliyorum ama uye girisi yapamiyorum bu konuyu cozebilecek bir onerisi olan varsa minettar kalirim herkese iyi forumlar
  • @Kraaz açıklamalar için teşekkürler, sonunda Google hesabımı markete tanıtmayı başardım. Anladığım kadarıyla Google market'in ilk kurulumu için cihaz tarafından arka planda gönderilen bir cep telefonu hizmet sağlayıcı kodu gönderiyor. Bizim tabletlerde cep telefonu altyapısı olmadığından market ile gmail hesabımızı aktive etmiyor. Ancak root olup "market enabler" kurunca bu eklenti sayesinde cihaza bir Amerikan cep telefonu hizmet sağlayıcı kodu tanıtılıyor ve market ile gmail hesabı bu şekilde eşleştiriliyor. Bir kez yapınca zaten başka sorun kalmıyor.

    Bu arada ben şu anda Advent Vega rom'u kurdum ve kullanıyorum. Exper'deki sürüm bunun birebir kopyası diyebilirim ancak bir sürüm geriden geliyor. Advent sayfasında 1.09 rom kullanıma sunulmuşken Exper'in sayfasında 1.08.6 bulunuyor. Android olduğu için Advent rom'unda da Türkçe desteği var. Advent umarım Android 3.0 çıktığında güncellemeyi çabuk yayınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: necdetdoni

    arkadaşlar firmware yüklerken son adımda bir sorun çıktı şimdi cihaz açılmıyor...yardımcı olabilecek varmı?


    Firmware yuklediğinize gore , APX moda nasıl gecildiğini bildiğinizi varsayiorum.

    Aynen sunları yapın , Bugun 2 kere aleti gocerttim , İkisinde de ise yaradı.Biraz zor olsa da ise yariyor.

    USB kablosu ile bilgisayara Takın, Takılı kalsın.

    1.Şarj aletini cıkarıp, 6 saniye kadar guc dugmesine basın.
    2.Geri dugmesine basın , Basılı tutarken guc kablosunu takın, Led yanıncaya kadar bekleyin.Led yanınca Bırakın.Ondan sonra hemen geri basın Basılı tutun.
    3.Geri dugmesine basılı tutarken,Guc dugmesine 2 saniye kadar basılı tutun.Guc dugmesini bırakın.
    4.Geri dugmesini 2 saniye kadar daha tutup onu da bırakın.APX moda gecmesi gerek.Normal flashlamanıza devam edebilirsiniz.

    Bazen bunları yaparken yarı yolda bile geciyor APX moda.Dikkat edin bilgisayardan ses gelince.Hemen dugmeleri bırakın ve normal flashlamaya devam edin.
    Olmazsa tekrar en bastan baslayın.

    Ben Bulmadım surdan alıntıdır.
    http://android.modaco.com/content/advent-vega-vega-modaco-com/326478/i-might-have-the-first-bricked-vega/

    Bugun basıma gelince internette buldum yontemi.İşe de yariyor.2 kere gocertip 2 kere o sekilde geri getirdim aleti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: runic


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraaz

    TC anayasasının 26 nci ve 27 maddesine istinaden.
    Burda paylasılan bilgiler ve dosyalar tamamen sadece ve sadece bilgilenme ,egitim ve araştırma amacı ile paylasılmıstır.
    Bu dosyaları cekip kullanan insanlar bilgilenme,egitim ve araştırma amaclı olarak kullanacaklardır.
    Ne site sahibi,Ne ben ,Ne de bu dosyaları bilgilenme, egitim ve araştırma amacı ile cekip yukleyen insanlar sorumlu tutulamaz.

    .
    .

    Not2:Yukarıdaki uyarıyı yazdım ne olur ne olmaz diye.Daha once basıma gelen bir olaydan sonra.Ne amacla kullanacagımızı belirtelim


    Öyle bir yazmışsınız ki anlamayan arkadaşlar sanki yasadışı bir paylaşım yapmışsınız, kırılmış oyun vs. veriyorsunuz zannedecekler Gayet yasal bir işlem olduğunu da ekleyelim, size de teşekkür edelim.


    Onu bilerek yazdım runic, malum memlekette Deli de cok Veli de cok,Denk gelecez bir Deliye , sonra ugrasasım yok. :)

    Olay tamamen yasal dogru diyorsun onu belirtelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    @Kraaz açıklamalar için teşekkürler, sonunda Google hesabımı markete tanıtmayı başardım. Anladığım kadarıyla Google market'in ilk kurulumu için cihaz tarafından arka planda gönderilen bir cep telefonu hizmet sağlayıcı kodu gönderiyor. Bizim tabletlerde cep telefonu altyapısı olmadığından market ile gmail hesabımızı aktive etmiyor. Ancak root olup "market enabler" kurunca bu eklenti sayesinde cihaza bir Amerikan cep telefonu hizmet sağlayıcı kodu tanıtılıyor ve market ile gmail hesabı bu şekilde eşleştiriliyor. Bir kez yapınca zaten başka sorun kalmıyor.

    Bu arada ben şu anda Advent Vega rom'u kurdum ve kullanıyorum. Exper'deki sürüm bunun birebir kopyası diyebilirim ancak bir sürüm geriden geliyor. Advent sayfasında 1.09 rom kullanıma sunulmuşken Exper'in sayfasında 1.08.6 bulunuyor. Android olduğu için Advent rom'unda da Türkçe desteği var. Advent umarım Android 3.0 çıktığında güncellemeyi çabuk yayınlar.


    Evet aynen oyle.Gereken 3-5 sey daha var yalnız.market_exper.zipi acarsanız.System - app kalsorunun icinde gerekenler gozukuyor zaten apk.olarak.Meta INF adlı klasoru ellemeyin :) orda update scriptleri var.

    Advent romu kullaniyorsanız su Flashı yuklemenizi tavsiye ederim.
    Ozellikle Tegra icin optimize edilmiş. Aslında herkesin işine yarar.

    http://www.fileserve.com/file/V9P6Y4a




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.