exel hakkında yardım lazım
-
-
Bugün formülünü kullandınız mı?
=Bugün()
Hangi tarihdeyseniz excel de o tarih görünür.
Tam olarak istediğiniz bu mu acaba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
onu gündüz belgesinde kullanıyorum. demek istediğim hem bugünün hemde yarının tarihi aynı hücrede görmem lazım. ama tam olarak resimdeki gibi olması lazım
_____________________________ -

Fonksiyonların Türkçe karşılıklarını bilmiyorum.
Tam test yapmak için PC saatinizi 27 ve sonra 28 Şubat olarak değiştirip mutlaka deneyin.
Ek:
İnternete göre:
CONCATENATE: BİRLEŞTİR
DAY: GÜN
TODAY: BUGÜN
.. imiş.
Peki bir soru, ay geçişindeki iki günü nasıl gösterilmesini düşündünüz?
31-1.03 mü, 31-1.04 mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 15 Mart 2025; 17:23:42 >_____________________________ o\!/o -
Oraya ay ile yılı ekleyebilirmisin peki

=CONCATENATE(LEFT(TEXT(TODAY();"gg.aa.YYYY");2);"-";LEFT(TEXT(TODAY()+1;"gg.aa.YYYY");2);TEXT(TODAY();".aa.YYYY"))
1. Exceldeki hücre biçimlendirmenin özel kısmından, istediğiniz gün-ay-yıl formatı hangisi ise (soruda 01.01.2025) onun için hangi kalıp kullanılmış, onu bulup kullanmalısınız. Sarı fosforlu alanlar için. İkimizdeki kalıp farklı olabilir. Ancak LEFT/SOL fonksiyonunun her seferde doğru sonuç üretmesi için, gün mutlaka iki haneli olmalı. Yani 9 değil 09 gibi. Gerçi LEFT/SOL işini bitirdikten sonra, baştaki 0'ı, varsa kaldırmak zor değil. FIND ile.
2. Ay, hatta yıl geçişinde, mevcut değil sonraki ay/yıl kullanılacaksa, sondaki altı kırmızı çizili TODAY()'e +1 eklenecek.
3. Biraz modifikasyonla çok esnek gösterim ve kullanım yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 15 Mart 2025; 17:55:6 >_____________________________ o\!/o
-
Alternatif olarak bu formülü de kullanabilirsiniz. Günler çift hane olacaksa, gg olarak değiştirirsiniz.
Bu formul @ cafyon üstadın söylediği gibi ay geçişlerinde bir sonraki ayı gösterecektir.
Ay geçişlerinde iki ayı da yazması yada bir önceki ayı yazması için; formül biraz karmaşık olabilir.
Onun için kullanıcı tanımlı fonksiyon yazılabilir. (Makro bilgisi lazım)
=METNEÇEVİR(BUGÜN();"g")&"-"&METNEÇEVİR(BUGÜN()+1;"g.aa.yyyy")

Sizin formül daha iyiymiş yazılan yorumlara cevaplara bakmadan yazarsak böyle morarırım ben...
Makroya gerek kalmadan ay değerleri bugün() ile bugün()+1 farklı ise eğer formülü ile düzenlenebilir.
_____________________________ İnsanlar Ay'a benzer.Herkesin kimseye göstermediği bir karanlık yüzü vardır. -
çok sağol bu işime yarayabilir.
@cdemir arkadaşın formülü 10 numara
ben de bu formüle eğer fonksiyonu ile ay sonlarında "28.02 - 01.03.2025" şeklinde görünmesi için katkıda bulunmak istiyorum.
=EĞER(AY(BUGÜN())<>AY(BUGÜN()+1);METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg.aa")&" - "&METNEÇEVİR(BUGÜN()+1;"gg.aa.yyyy");METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg")&" - "&METNEÇEVİR(BUGÜN()+1;"gg.aa.yyyy"))
_____________________________ İnsanlar Ay'a benzer.Herkesin kimseye göstermediği bir karanlık yüzü vardır. -
Aaa bu çok daha zarif. LEFT/SOL kullanmadan, format ile halletmek.
Tek katılmadığım nokta: ay ve yıl eklemek için, yarının ay ve yılına güvenmektense, bir fazla adım ile sadece ay-yıl eklemek daha sağlam bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 17 Mart 2025; 0:17:20 >_____________________________ o\!/o -
Estağfurullah hocam. Sonuçta her yöntem değerlidir.
Benzer başka bir sorunda, sizin önerdiğiniz yöntem daha etkili olabilir.
Yada çok daha farklı bir sorunu çözmek için; konuyu okuyanlara başlangıç için bir fikir verebilir. ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 17 Mart 2025; 8:44:48 >_____________________________ -
sağolasın bu işime yaradı.
_____________________________ -
Selam hocam
Sorularınızı ücretsiz olarak excelcozum.com forum sitesine de sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt