Şimdi Ara

Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
5.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • An itibariyle okumaktayım, bence şuana kadar yayınlanan güncellemelerden en önemlilerinden biri kesinlikle;

    https://www.kickstarter.com/projects/1473965863/sui-generis/posts/881509
  • Bare Mettle Entertainment lideri Madoc' geçtiğimiz haftalarda yakında çıkacak alfa aşamasından bahsetti;

    Yapay zeka şuan oldukça fonksiyonel ve tamamlanmış durumda olup, daha fazla davranış şekilleri eklemek istediklerini ve bunu zamanla arttıracaklarının müjdesini vermiş bulunuyor. Kesin bir tarih vermemekle beraber alfanın birkaç hafta uzağında olduklarını belirtiyor.

    İlk başta küçük ve basit bir alanda hamuru şekillendirmek istiyorlar, daha sonra üzerine pasta cilasını, eksiklerini vs kapatmanın daha kolay ve kontrollü olacağını belirtiyor. Takiben de hızlıcana yapımda olan yenilikleri alfaya aktarmak kalacakmış. Alfanın ilk aşaması test amaçlı olup, eğlenceyi ve atmosferi bize yaşatmayı sürdürecekmiş, zira gene de ilk sürümde çok fazla beklentiye girmeyi ummamamızı gerektiğini söylüyor.

    Yakından takip edenler için planlanmış olan yeraltı dünyasından haberleri vardır, her ne kadar konu çok gerilere düşmüş olsa da. Hali hazırda yeraltı dünyasına sahip olduklarını ve kolaylıkla bitmiş bir içerik üretebildiklerini fakat nasıl çalıştığına dair belirgin şekilde geliştirmek için üzerinde durduklarını belirtiyor. Şuanki giriş içeriğinin daha fazla özellik ve eşya ekledikçe dramatik biçimde değişebileceğini vurgulamaktan kaçınmıyor yapımcı. Buna örnek olarak 3 boyutu çevreye çoklu zemin ve basamaklarla sunmak gibi olarak vermiş. Pratikte aslında içerik yaratmanın oldukça hızlı geliştiği ama asıl zaman tüketen bölümün konseptsel ve hikayenin gelişimi ve onun etkilediği herşey bir mantık çevresinde detaylandırılması olduğu belirtiliyor. Herşeyin anlamsal olması için merakla uğraştıklarını, içeriği sırf doldurmuş olmak için anlamsız labirentlerle doldurmak istemedikleri de çabaları içinde olan bir durum.

    Büyüklüğüne gelince, girişin(alfa) oyunun tam halinin birçok özelliği barındırmayacağı, lakin SG yeraltısının gerçekten muazam olacağını ve skalayı esasında kavrayamayacağımızı belirtiyor ! Exanima'nın kendine ait hikayesinin spesifik yerde geçeceği, genelinde keşfe açık olmadığı belirtiliyor. Bunun daha çok rogue-like gibi olup hayata dönmeyen sıradan bir insanı oynayacağız ve hayatta kalmak için yapacaklarımızda dikkatli olmamız gerekeceği söyleniyor. Ayrıca dövüşün haricinde başarıya ulaşılabilecek yollar üretmeye çalıştıklarını da belirtiyor Madoc.

    Exanima'da karşılaşma olasılığımız olan bir hilkat garibesi;
    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]


    *https://www.kickstarter.com/projects/1473965863/sui-generis/posts/1008021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 8 Ekim 2014; 15:33:22 >




  • Seneye Mayıs, Haziran gibi çıkar umarım. Çok güzel, sindire sindire ilerleyen bir proje ama diğerleri gibi çok uzatırlarsa paraları bitecek, sonlara doğru acele ile çıkarmak zorunda kalacaklar piyasaya.
    Alfa nın sorunlarını çok takmamak lazım, zaten sorunları çözmek için birazda onun olayı. Alfayı oynayıpta "Bu ne be" diyip bırakmamak lazım hemen, daha şekillenecek, traşlanacak.
  • Kalıcı ölüm hakkında kulağa geldiği kadar kötü olmayacağını belirten bir paragrafı var Madoc'un. Yüzleşeceklerimiz combat demo'daki rakiplerimizden daha az gaddar olacağını ve genelde firar veya yüzleşmekten kaçınma seçeneklerimiz olacağı belirtilmiş. Bitmiş alfa her ne kadar sınırlı alan sunacak olsa da oynanışta oldukça eşsiz deneyim sunacağı söylenmekte. Bu durumun oynanabilirliğini arttırdığını ve her seferinde, kesin bir sonuçla birşeyin bitirildiği tek seferlik bir olay olmaktansa, her oynanışta farklı deneyimler bizlerle olacağının üzerinde duruluyor. Alfanın çoğunda gerçek rekabetin sonucuna kendimizi hazırlıyor olacağımızdan, çoğu sefer kalıcı ölümle sonuçlanacak bu durumun herşeyi daha heyecanlanlı kılacağından, bunun Diablo olmadığından; aniden ve umulmadık zamanda RNG tanrıları tarafından ters köşeye yatırılmayacağımıza değinmiş

    Ha bu arada save/load'un olmadığını hatırlatayım

    quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Seneye Mayıs, Haziran gibi çıkar umarım. Çok güzel, sindire sindire ilerleyen bir proje ama diğerleri gibi çok uzatırlarsa paraları bitecek, sonlara doğru acele ile çıkarmak zorunda kalacaklar piyasaya.
    Alfa nın sorunlarını çok takmamak lazım, zaten sorunları çözmek için birazda onun olayı. Alfayı oynayıpta "Bu ne be" diyip bırakmamak lazım hemen, daha şekillenecek, traşlanacak.

    Ben de yaz sonu gibi bitmiş olacağını tahmin ediyorum, gecikmeler dahilinde. Normalde çıkış tarihi için Mayıs 2014 denildiydi. Para olayına değinmişken, şuana kadar, en azından Madoc kendi ve ailesinin bütçesinden katarak oyunu geliştirmeye devam etmekte. Çünkü biliyorsun KS hedefi olan miktar 150K£, kıl payı ulaşılabildi (160K£ ile) Her ne kadar şuana kadar 190K£ gelir elde etmiş gözükseler de bu kadar iddalı ve devrimsel birşeye kalkışarak buraya kadar gelmiş olmaları bile inanılmaz bir özgüven ve tutarlılık gösterir. Adam grafik motorunu 0'dan yazmış olduğu gibi 3d modelleme/render programlarını bile BME için yazmış ! Bu başta vasıf ve zaman gerektirdiyse de sonradan getirisi olan birşey, esneklik ve problemleri kısa zamanda çözüme kavuşturma gibi.
    Manyak herif



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 8 Ekim 2014; 16:56:56 >




  • 31# Güncelleme

    Exanima kapıları açılır !

    'Exanima' oynanabilir alfa için mekana verilen isimdi. 2 gün önce alfa kullanıcıları için çıktı ve ben henüz 1 saat civarı oynayabildim. Kendi yorumlarımdan önce KS'de kendi tanıttıkları şekilde özetlemeyi tercih ediyorum;

    Birşekil ağır yükün altından kalktıklarını ve gelecek birçok yenilik ve gelişimin hem Exanima hem de Sui Generis için yolda olduğundan bahsediyorlar. Exanima oynanabilir durumda, gezilip keşfedilecek onlarca şey var zira alfa konumunda olduğu için gene de çok şey beklememiz gerektiği vurgulanıyor. Herşeye rağmen mümkün olduğunca eksiksiz bir yapım sunduklarını belirtiyorlar. İşlerin çarçabuk geliştiğini ve asıl zor kısmın büyük bir çoğunluğunun üstesinden geldiklerini duyuruyorlar. Henüz tamamlanmamış özelliklerin oyuna etkisinin büyük olacağı belirtiliyor, karakter gelişimi ve büyücülük gibi. En baştan beri en büyük zorluk gerektiren durumlar üzerine odaklandıkları ve doğru yaptıklarından bahsediyorlar. Exanima deneyiminin geniş skalada amaçladıkları atmosferi yansıtmada başarılı olduklarını düşünüyorlar.

    Alfa oldukça kısa ve tam oturmuş bir sonucu yok, sebebini ise işin henüz giriş aşamasında oldukları olarak bağlıyorlar. Öncü testler ve tamamlanmış acil özelliklerin ve gelişimin akabinde daha fazla içeriğe açık olacaklarını ve sonrasında ise betaya geçileceği söyleniyor. Ayrıca tamamlanmış ilk sürüme çok uzak olmadıklarını belirtiyorlar. İçeriğin miktarını küçümsemememizi, kapılar dahil(kilidi açılabilir büyük çift metalden oluşanlar hariç) herşeyi dikkatle incelememiz gerektiği öneriliyor.

    Yakın zamanda da büyük hedefler için yol planı yayınlayacaklarına değiniyorlar, böylece neyin üzerinde çalıştıklarını, hangi hedeflere öncelik vermeleri gerektiği konusunda bizden ilham alabileceklerini de keza belirtmekten kaçınmıyorlar.

    İlk sürüm 0.3.2 idi, dün 0.3.3 çıkartıldı bazı rahatsız edici birtakım böcekler ezilmiş, onun haricinde önemli bir değişim yok henüz.

    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]

    Bu sürüme yetişmeyen özellikler için bir liste oluşturulmuş;

    - Daha çeşitli davranışsal yapay zeka, oynanış açısından önemli etkileri olan !
    - Çevre etkileşimi daha da zenginleştirilecek
    - Dövüş dışı geri adım eklenecek.
    - Çok yakın engellere yürümekte yardımcı olacak otomatik girdi doğrulaması (?)
    - Gelişmiş optimizasyon.
    - Çoklu oynamalar için içeriği kaydetme
    - Değiştirilebilir ayarlar
    - Envai kontrol gelişimleri
    - Kapıların odanın görüşünü etkileyecek bir sistem
    - Gelişmiş animasyonlar, özellikle undeadler için.

    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]

    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]

    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]

    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]

    Gelelim az zamanda Exanima için neler hissettiğime;

    Olumlular;

    - Atmosfer en üst seviyede ve kalitede yansıtmayı başarmışlar, gerilimi çok iyi veriyor, gerek mekanın klostrofobik yapısını gerekse nereden gitmeniz konusunda bulunduğunuz odanın dekorasyonuna kadar her ince ayrıntı düşünülmüş. Eşyaların rastgele doldurulmadığı izlenimine oldukça kolay ikna oluyorsunuz diyebilirim.
    - Yapay Zeka, böyle üst düzey bir yapay zeka ilk kez görüyorum ömrüm boyu, evet daha ilk aşamada bile çarpıcı; en çok üzerinde durdukları özelliğin yapay zeka olması da beni her güncellemde mest etmeye devam ediyor.
    - İç mekan tasarımları ve müzik konusunda keza gereken önem gösterilmiş, ilkel silahlara çeşit verilmesi oldukça memnun etti beni. Hatırladığım kadarıyla iskemleden balta bile var x) Pala, kocaman demir bar, balyoz ve birkaçı daha.. Müzik
    ise bulunduğunuz yere göre değişkenlik gösteriyor, hem modern hem klasik sesleri iyi kombine etmişler. Fiks bir parça baştan sona çalmıyor, ve bu olayı iyi uygulamışlar. Kranlık bir odaya daldığınız vakit korku temalı ambiyans devreye giriyor örneğin.
    - Çevre ile etkileşimin bu denli geniş imkanlar verebilecek başka bir oyun oynamamışınızdır umarım (Ultima Online hariç dememi bekliyorsanız yanılıyorsunuz) Şuan için sadece en ağır objelerin yerleri değiştirilemiyor, onun haricinde masa, kitap, sandık, kütük vs tüm objelerle her daim etkileşim kurulabilmekte. Örneğin kapı girişlerini bloke ederek rakibe karşı taktik geliştirmek mümkün. Kısacası fizik motoru kural tanımamakta ve sonsuz serbestlik sunmakta.
    - Gerçek zamanlı ışık ve gölge özellikleri adete göz şöleni.
    - Ölüm korkusu iyi verilmiş, adımlarınızı dikkatli atmanız gerekli.
    - Zorluk iyi dengelenmiş görünüyor, birden fazla kez denemelerinizde bile kör şekilde ilerlememeniz tavsiye edilir.

    Olumsuz;


    - Kameraya hala biraz daha değişiklik yapmak istiyor, navigasyon bazen problemli hale gelebiliyor farklı açılara yöneldiğimizde ama tolere edilebilir düzeyde. Bazen de objeler kameradan görülemeyebiliyor, transparanlık henüz dahil edilmemiş.
    - Çevre ile etkileşim süper ama bazen can sıkıcı hal alabiliyor, örneğin normalde düşmeyeceğiniz bir objenin üzerinden geçirdiğiniz zaman karakterinizi belli bir ivmeyle, takılıp devrilebiliyor. Biraz fazla hassas şuan için ama düzeltilecek.

    _____________________________________________________________________________________

    Bir rpg den bekleyebileceğinizden çok daha fazlası alfa sürümünde verilmiş hali hazırda, ~190K euro bütçeyle böyle bir oynanışa sahip alfa sürüme sahip olmak gerçekten inanılmaz.
    İlk tam sürüm çıktığında gene burada olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 26 Ekim 2014; 14:02:14 >




  • Uzunca bir röportaj vermişler, beta yakındır diyorlar sonrasında oyun çıkacakmış kısa bir süre içerisinde. 2016 kalmayacak gibi :)
    http://www.incgamers.com/2015/02/sui-generis-interview-with-bare-mettles-madoc-evans
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Uzunca bir röportaj vermişler, beta yakındır diyorlar sonrasında oyun çıkacakmış kısa bir süre içerisinde. 2016 kalmayacak gibi :)
    http://www.incgamers.com/2015/02/sui-generis-interview-with-bare-mettles-madoc-evans



    Bu ne hız, benden önce yakalamışsın

    Yavaş yavaş okudum, ama meret çabuk bitti be. Şu oyunu beklediğim kadar başka bir oyun yok.




  • NDA kalktı, baya güzel videolar geldi.








    Bobafett'e haber edelim dedim ama birinin tavuğuna kışt demiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Mart 2015; 14:48:05 >




  • Bugünkü bomba da benden; Exanima Steam Greenlight'a katıldı !!!!

    Olabildiğinizce yayın lakin böyle bir oyun zor gelir; oylar sizi bekliyor arkadaşlar !

    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=412380198

    Edit: Kickstarter'ı kaçırmış olan oyuncular bu sayfadan BM ekibini destekleyebilirler:http://www.baremettle.com/contributions/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Mart 2015; 9:22:52 >




  • Pamuk eller fare klavyeye
  • Arkadaşlar bende oyunu an itibari ile almış bulunmaktayım sayenizde tam istediğim gibi bir oyunu almış oldum tavsiyeleriniz için teşekkür ederim umarım en kısa zamanda piyasada olur
  • Stam greenlight verdik.

    Betaya katılmak için hangi seçenekle satın almak gerekli?

    Birde release ne zaman?
  • meşalenin gölgesinin olmaması acayip göze batıyor ama tam sürümde el atılır zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanay54

    Stam greenlight verdik.

    Betaya katılmak için hangi seçenekle satın almak gerekli?

    Birde release ne zaman?


    Sayfada belirtildiği gibi DIGITAL BETA TIER alarak beta ve insider foruma erişebiliyorsunuz; İngilizceniz varsa çok güzel beyin fırtınalarına ve yapımcı yorum ve paylaşımlarına tanık olabilirsiniz.

    Tam sürüm belli değil = TBC = to be confirmed.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Mart 2015; 13:42:17 >
  • Bu eleman bazı saatler canlı yayın yapıyormuş, ben henüz denk gelemedim ama merak edenler kontrol edebilir:https://beam.pro/Murf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 27 Mart 2015; 20:26:02 >
  • Bu kanalda da başka bir eleman SG oynanış vidyolarını paylaşmış bizlerle:https://www.youtube.com/channel/UCS8Qqg8P0v8ZXnF40mdYj7A

    Ayrıca;

    Exanima (Erken Erişim) [ANA KONU]
  • Şuan oynanıyor:https://beam.pro/Murf
  • An itibariyle 8750 aşkın evet oyuyla Sui Generis Greenlit olmaya layık görüldü !!

    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=412380198

    Edit:https://www.kickstarter.com/projects/1473965863/sui-generis/posts/1182876?ref=backer_project_update



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 30 Mart 2015; 20:58:15 >




  • Forumdan arkadaşım stream yapıyor şuan, en az 1 saat sürer;

    https://beam.pro/Murf
  • Oyun tam sürümüyle steam store'da yerini aldı 2 gün önce:http://store.steampowered.com/app/362490/

    Exanima şuan 15% indirimle 20TL, zira erken erişim bittiğinden artık Exanima'yı aldığınızda SG'ye de sahip olunamayacak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.