Şimdi Ara

evrimin temel kanunları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Tanım yanlış değil, İnsanların yok olma korkusundan ortaya çıkmış kültürün içerisinde olan bilgi birikimidir.

    Benim dünyadaki yaşam hakkında düşüncelerimi sürekli evrime göre yönlendirdiğimi düşünüyorsunuz ancak tekrar belirteyim evrim bir din değil yani evrime inanarak şöyle yaşıyor diyemezsiniz. Evrim canlıların gelişimi hakkında bir durum sadece. Gözümüz neden bir kuş gibi saniyede 160 kareyi ayır edemiyor da 16 kareye kadar ayırt edebiliyor derseniz evrim gereği böyle olmuş diyebilirim. Neden 20 lik diş çoğu kişide sorun çıkarıyor dersen yine evrim sonucu böyle diyebilirim çünkü insan yapısındaki hiç bir şey mükemmel değil, zamanla mükemmeliğe doğru yaşam koşullarıma göre gider. Bu yazdığım bir konu yani herşey evrim ile açıklanır diye bir şey değil. Bunlar genetik durumlar o yüzden zamanla bu hale geldi evrim ile açıklanır deriz. Bunlar dışında evrim ile yani genler ile alakası olmayan bir sürü durum var. Yağmurun yağması, depremler, güneş tutulması, aytutulması, bunların hepsinin mantıklı bir açıklaması var. Siz bütün hayatın anlamını canlılık üzerine düşündüğünüz için evrime doğrudan odaklandınız. Evrende bir sürü şey var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında kingman ''din'' tabiri ile evrime koşulsuz bir şekilde, belki bir ön kabul ile ölümüne savunulmasından bahsediyor sanırım ki kısmen haklı bu konuda.
    ''Hz. doğal seleksiyon'' tabirinede bayılıyorum , herşeyi açıklıyor kimi evrimcilere göre bu doğal seleksiyon.

    Evrim tartışılmalı tabiki ama kingmanin dediği gibi katılıyorum, bazıları ''din'' gibi savunuyor.
    Burda çok tartışıldı bunlar, kendi adıma evrim ile ilgili düşüncelerimi bir kenara bırakıp belli türlere odaklanarak biraz daha araştırma yapıyorum.

    En çok kızdığım, bizim ülkemizde akademik geçmişi iyi olan bazı evrim savunucusu hocalarımızın, dünyada çok iyi bilinen evrim savunucularının bile dile getiremediği veya (bu nasıl ifade edilir tam bilemiyorum) konuyu onlardan daha ileri boyuta bunu taşımaları.
    Kimisi ilk canlının nasıl oluştuğunu bildiğini iddia etmesi, sıfırdan hayat formunun her parçasının yapıldığının iddia edilmesi vs vs...
    Veya benim tam olarak anlamadığım evrimle herşeyin açıklanabildiği, örnek olarak ahlak vs gibi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Deve kuşunda da kanat var ama uçamıyor farkındaysan. Ya zamanla uçamaz hale geldi yada ileride uçmaya başlayacak. Organların nasıl oluşmaya başladığını yada yok olduğunu günümüzde gözünüzle görebileceğiniz bir örnek. Kanatlara kendinizce bir bahane buldunuz diyelim. Gözü olupta işlevini yitirmiş canlılar var okyanusun dibinde.

    Göz nasıl görmeye başladı, toplanalım gözü oluştularım nasıl dediler dersen hiç araştırma yapmadığın ortaya çıkar. Organlar birden bire bu hale gelmedi, göz basit bir ışığın varlığını algılama organı olarak ortaya çıktı. Zamanla canlıların türüne göre evrimleşti. Bir yarasa, insan, kedi, tavşanın gözlerinin farklı algısı zaten bunu ispatlıyor. Ancak en baştan mantıklı bir açıklama istiyorsan internette zaten bitkiler ve tek hücrelilerden başlayarak günümüze kadar nasıl bu şekle geldiği hakkında bilgiler var, tekrardan benim yazmama gerek yok. Aynı şey diğer organlar için de geçerli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu değiştirmek size birşey kazandımaz klasik ateist tekniği bende sökmez istediğine inan bu konu başlığında evrimi ben tanıma adına birşeyler bekliyorum ama gelenler bunu açıklamıyor düşüncelerini, hayatını neye göre düzenliyorsan senin dinin odur ben zaten ateizmin olduğuna inanmıyorum
    kuş misalinde de aynı bak sen evrim diyorsun ben Allah din değil dedin ama arada sadece fail değişik
    diğer örnekler için de aynı şeyi düşünebiliriz. fark sen tanrıları ayırıyorsun
    benim direk evrime yönelmem tartıştığım insanların evrime takılıp dini yok saymaları peki dedim evrim dedikleri şey ne konuyu açtım yazılanlara bakarsan senden başka evrimi anlatabilecek kimse yokmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deve kuşu ya da öyle yaratıldı. organların oluşumu dediğin şey büyüme mi günümüzde nasıl görüyoruz
    bilimden girerek kanıtsız anlatımlar
    göz basit bir ışığın varlığını algılama organı olarak ortaya çıktı. dedin ispatı nerede bilimsel olarak bunu bir anlayalım sonra diğreleri
    bitkiler veya tek hücreliler nasıl oluştu
    başlangıcı zıplayarak yapılan açıklama afakidir hiçbir değeri yoktur
    soruları cevaplayayım da başlık neydi evrimin temel kanunları şu kanun var bu değişmez bir evrim kuralıdır diyeceğin bir şey arıyorum tüm konuşmalar ondan sonra yapılmalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evrimin ilk kurali alti gunde olusup 7. Gunde pistigine itaat etmektir.



    Ikinci kurali herseyi bozuk olan ama mukemmel bir akilli tasarima ait olmalaridir.



    Ucuncu kurali bu iki kurali tartismamaktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenski deneyini okuyun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bigelow B kullanıcısına yanıt
    eşeysiz üreyen Escherichia coli bakterisinin başlangıçtaki 12 özdeş popülasyonu
    bahsi geçen şeyin başlangıcı zıplandığına göre canlıların ortaya çıkmasıyla alakalı değil daha sonraki değişimleridir. kaldı ki bir labaratuvar ortamı dediğinde temele dayanak olan tesadüf ortadan kalkmaktadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Sizler karıştırıyorsunuz. Lenski deneyi evrimi ispatlar. Bu deneysel gözleme dayalı bir gerçektir artık yoruma kapalı. Yaşamın başlangıcı ise evrimin konusu bile değildir. Abiyogenezdir o ve evet hala tam olarak aydınlatılamamıştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bigelow B kullanıcısına yanıt
    yoruma kapalı
    şimdi bu sözü Allah söyledi yoruma kapalı desem örümcek kafalı oluyorum siz söyleyince çağdaş ye babam ye
    baştaki açıklamayı iyi olumamışsınız bence tekrar deneyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım deneylerle kanıtlanmış bir gerçek yoruma kapalıdır. Gerçekten bunu mu tartışacağız yani? Dünya'nın şekli deney ve gözlemlerle belirlenmiştir ve yoruma kapalıdır. Hücrelerimizdeki dna replikasyon mekanizması deneylerle ortaya koyulmuştur sen çıkıp da hayır dna polimeraz değil glikojen fosfataz dnayı kopyalıyor diyemezsin. Bilmem anlatabildim mi.

    Ha bu gerçekler üzerinden sen yaratana ulaşmak istiyorsan ulaş ona kimsenin lafı yok. Ama yaratana ulaşmak için basamak yapabileceğin bu gerçekleri asla değiştiremezsin ve farklı bir şekilde ortaya koyamazsın. (yine bilimsel metodları takip etmediğin sürece.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bigelow B kullanıcısına yanıt
    yav ne kanıtlanmışı hem tesadüf de hem labaratuvar kur kendi kendini yalanla dön bunu tartışamazsın de bilimsel zorbalık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Kim tesadüf diyor? Bakteriler kullanamadıkları bir maddeyi besin olarak kullanmaya başlıyor kardeşim bu evrim değil de nedir? Daha mantıklı bir açıklaman mı var?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bigelow B kullanıcısına yanıt
    abiyegenez tesadüf değil mi tam açıklanamayan şey üzerinden deney ne kadar mantıklı
    zaten labaratuvar kurulması abiyegenezi yalanlar tanrı fikrini kuvvetlendirir. başlangıç teorini yalanlayarak ilerleyen yüzyıllardır teoriyi geçememiş bir ...... ne desem artık
    işlerine gelmeyen yerleri zıplayıp medya maymunluğuyla bilimsel gerçek adı altında milleti uyutmaya çalışan bir grup olarak gözüktü bu evrimciler bana

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Tam tersi, açıklanamayan bir şeyi açıklayabilmek için deney yapmak çok mantıklı. Herkesin siz gibi tanrısal güç buna neden oldu deyip arkasına yaslanmasını mı bekliyorsunuz?

    Teori kelimesine fazla takılıyorsunuz. Evrim teorisi 150 yıldır çürütülememiş ise hatta ve hatta sürekli geliştirilmiş ise bunu siz oturduğunuz yerden yalanlayamazsınız. Tekrar ediyorum evrim teorisi ve abiyogenez farklıdır.

    Maymunları bir kenara bırak. Bitkiler dahil bütün canlıların hücre yapısı temelde aynı. Hepsi fosfolipid bir membranla çevrili. Hepsinde ribozom denen organel var. Hepsinde aynı 4 nükleotidin farklı sayı ve dizilimlerde bir araya gelerek oluşturduğu dna yapısı var. Ve bir maymun ile genetik materyal hariç %100 aynı hücre yapısına sahibiz. DNA'mız da %99.8 aynı. İstesen de istemesen de böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abiyogenez... Abiogenesis...



    A bio genesis.... Biyolojik bir yaratılış. Buradaki biyoloji insan hayvan nebatın yaşam dongusunu araştırıyor olmalı. Yani biyoloji denerek organik tanımı ortaya konmuş.



    ............

    4 dizilim ve gen taşıma durumuna göre dna dizilimleri ongoren yapı taşlarının varlığı esas alınmış.



    Buna göre bir şey dizilim oluşturacak şekilde ozelleşme adına irade göstermiş olmalıdır.



    Bu ozelleşen organellerin p ç o ç şeklinde ozelleştiğini duşunelim.



    A t g s şeklinde olanı bir kenara bırakalım.



    Pooççe deyip kısaltalım.



    Bu yapının ozunde ilk materyalin ç materyaline sonradan o ve sonradan yine ç ve son olarak p materyaline evrildiğini duşunelim.



    Yani a bio genesis başlangıç olarak ilk canlılığı ç denen başlangıçla yapacaktı. İlk teklif edilen dizilimde guaninin ilk materyal olduğunu duşunuyorum.



    ...............



    Şimdi cansız materyalin ç denen dnasal dizilimi başlangıça alması için o denen diğer hali ve bunun ç yi yeniden oluşturup p denen halle de son bulması gerekir diyerek bir kural koyalım.



    .............

    Buna göre cansızlığın mevcudata gelebilmesi için oluşturduğu ilk harfin ç üzeri o kadar ihtimali barındırması ve bunun ç yi oluşturup sonrada p yi oluşturması gerekliliği mevcut olacaktı.



    ...........



    Bu duşunuşte ebeveyn denen şeyden önce evlat denen bireyin ilk canlı olması gerekir. Eski usulde sitozin bu idi.





    Ç ussu o eşittir ç ve ç nin p olan hali toplam canlılık dizimi olmalıdır.



    Ç ilk halde evlat değildir dağınık bir cansızlığın ilk hali olmalıdır. Ç anne denen kavramı ussu kavramıyla anıp bu kere evlada çevrilir ve ç olur. Sonra da bu şey p denen halle 4 dizilimi de yeniden yazar.



    Buna göre cansızdan canlıya geçişte evlat denen oğenin anne ve evlada oradan da baba bireye çevrilmesi esası vardır denebilir.



    ................



    Totalde cansızlığın canlılık kazanma safahatında oluşan canlılık karışık evlattan anneye oradan evlada ve oradan da babaya donuşecek şekilde oluşmuş olmalı.



    ...............



    Cansız materyalin evladımsıdan babamsı gorunume geçme hali a bio genesis olabilir diye duşunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigelow

    Sizler karıştırıyorsunuz. Lenski deneyi evrimi ispatlar. Bu deneysel gözleme dayalı bir gerçektir artık yoruma kapalı. Yaşamın başlangıcı ise evrimin konusu bile değildir. Abiyogenezdir o ve evet hala tam olarak aydınlatılamamıştır.

    lenski deneyi neyi ispatlatı, bakteri filan?
    aç istersen buraya...
    nasıl ispatmış evrime bu tartışalım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evrim baska sey, evrim teorisi baska sey.

    Elinde dna var, mutasyon oluyor ve degisiyorsun. Evrim bu.



    Evrim teorisi, bu mekanizmayi kullanarak nasil farkli canlilar olusuyor, turler degisiyor bunu acikliyor. Farkli farkli evrim teorileri var, darwin tek degil. Hatta muslumanlar arasinda da var bu konuda calisan.



    Mutasyon yetmez, bir de secilim mekanizmasi gerekli. Degisen ve farklilasan canlilardan hangisinin yasayacagini belirlemek icin. Buna "seleksyon" (secilim) deniliyor. Dogal seleksyon, yapay seleksyon, kumulatif seleksyon gibi mekanizmalar var. Bu sekilde hangi farkliligin daha avantajli oldugu ortaya cikiyor. Evine muhabbet kusu almak istiyorsun diyelim. Gidip rengi parlak olani, canli goruneni aliyorsun. Iste bu yaptigin bir seleksyon. Senin sayende 1 tane parlak renkli muhabbet kusu hayatta kalma ihtimalini arttirdi.



    Bir merkezden her yone, 360 dereceyi kapsayacak sekilde ilerleyen karincalar dusun. Her "adimda" avantajli noktada bulunanlar hayatta kaliyor. Sonraki adimda, her karincanin bulundugu noktadan 360 dereceyi kapsayacak yeni karincalar peyda oluyor ve yine bunlar arasinda avantajli konumda olanlar hayatta kaliyor. Yeterince adim sonra bir agac gorunumu elde edersin. Her ne kadar mutasyon rastlantisal olsa da, evrim degildir. Cunku secen bir mekanizma vardir. Bugun hayat sifirdan yeniden baslasa, yine goz kulak burun gibi organlar evrilecekti. Cunku bunlar cok bariz avantajlar ve tesaduf degil. Gozun evriminij tesadufu olmasi, senin tesasufen parlak renkli muhabbet kusu alman kadardir olsa olsa.



    Evrim dinler ile celismez.Bazi dinler evrim ile celisir. Dindarlarin hic manyetizma teorisini inkar ettikleri gorulmezken, evrim teorisini cokertmek icin her gun taklalar atmalarinin sebebi de budur.



    Bir dinci ile evrim tartisiyorsaniz sunu bilin ki tartistiginiz konu asla evrim degil, din.



    Goz mukemmel degil, evren mukemmel bir duzende degil, insan mukemmel bir tasarim degil, sanat sanatciyi ispatlamaz, aklimizin almadigi seyler tanriya isaret etmez, bugun aciklayamadigimiz seyler tanriyi ispatlamaz.



    Evrim bir gercekliktir. Gozlemlemesi cok da kolaydir ayrica. Evrim teorisi ise; bir bilimsel teoridir ve diger tum bilimsel teoriler gibi asla ispatlanmayacak, yanlislanacagi gune kadar bekleyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigelow

    Kim tesadüf diyor? Bakteriler kullanamadıkları bir maddeyi besin olarak kullanmaya başlıyor kardeşim bu evrim değil de nedir? Daha mantıklı bir açıklaman mı var?

    Yahu nasıl bir cevap bu?
    başka bir maddeyi yiyince örümcek mi oldular bu bakteriler? nasıl evrime kanıt oldu bu???
    böyle kısa yazıp gitmeyin lütfen. açın biraz yazdıklarınızı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Metabolize edemedigi bir maddeyi metabolize etmeye basliyor. Daha once yemedigi degil, yiyemedigi. Senin oksijen yerine nitrojen soluman gibi ya da ac kaldiginda demir yiyerek beslenmen gibi bir farklilasma bu. Yeni bir maddeyi metabolize edebiliyorsun artik.

    Evrime kanit olarak gormek istedigin minimal degisiklik nedir? Bakterinin tam olarak neye donusmesi durumunda "bu evrimdir" dersin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.