Şimdi Ara

evrim teorisinin insana sunduğu hayat felsefesi nedir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    yav bi anlamadınuz dua açıklamasında oynadın üç maymunu dahasına gerek yok
    kuran kelami ayet (lisani)
    kainat ameli ayet (fiili)

    kim olursa olsun ister mümin ister kafir okuyan anlayan gereğini yapan dünyada hakkını alır. rahman olmak bunu gerektirir yaratan vadini yapıyor diye isyan ve inkar etmek de insanı aşağıların aşağısına atar.


    Sen sümer tarihini bir araştırdın mı ? ? ( tabiki de hayır, çünkü onlar kafir, kafirin neyini araştırayım, cehennemlikler onlar zaten - standart dinci)

    Neyse Sümer tarihini çok kısa özet geçeyim sana yine de kapalı beyin algıların farkındayım tüm dinlerin doğuşu Sümerlilere aittir orta doğuda çıkan tevrat incil kuran kaynakları hep Sümerlilere aittir, Sümerlileri iyice oku tarihini dinlerini araştır bak bakalım diğer kutsal kitaplara nasıl aktarmış akıllı olup kendini peygamber diye tanıtan İsa Musa Muhammed...

    Sen daha o yıllarda kendini peygamber diye tanıtan insan sayısından bile haberin yok, cahillik o dönemlerde diz boyu okuma yazma bilen sayısı da az gelmiş burada dini övüyor bana ya :S

    Ayrıca din madem barış dini ise Peygamber öldüğünde Hz. Aişe ile Hz. Ali arasında neden savaş çıktı ? o kadar müslüman öldü bir birine girdi korkmazmısınız eyy Alii eyy Aişe Allah'tan birbirinze girersiniz... bu nasıl din ?

    Dikkat ediyorum da sorularımıza ve örneklerimize direk cevap vermekten çok başka yöne çekiyorsun ve görüyorsun ki burada herkes senden fazlasıyla bilgili ben bile senden dini yönden fazlasıyla bilgiliyim... ama biz sana delilleri sunmamıza rağmen sen KURAN DA KURAN KURAN KURAN diyorsun biz sana kitaplar belgeseller araştırmalar tarihi anlatırken sen bir kuran diyorsun işte kimin YOBAZ dar beyinli olduğu ortada sana yorum yazmaya gerek bile yok kendini ispatladın KONU KİLİT !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    zararım şu diye bir ifade yok
    dahası yok derken kastın sonsuz ateşin içinde kalmayı göze alabiliyorsan diyecek bir şey yok
    ateşe rızasıyla girene acınmaz


    bilim dinlerle iç içedir aslında
    bilim dinin alt kümesidir. islama göre herşey Allahın ayetidir. bilim dediğiniz şey bu ayetlere bakarak işleyişi anlaşılmasıdır. mesela yarasa ayetini okuyan yahudilerin son zamanlarda yaptığı buluş

    ayet deyince kuran harfleri anlamak zaten çok dar bir bakış açısı

    rahman ismi ne demek araştır. orada var aklına gelen niye yahudiler bulmuş bunu diyen sorunun cevabını

    1 evrimin tanımını yapman lazım önce var yok demeden
    zira evrim kendini tanıtanlarca dahi farklı algılanmakta
    2 dinle ilgisi yoksa dinden çıkmak isteyen kapağı niye evrime atıyor.
    niye hep eleştirdiğiniz dindarların eleştiriye tahammül etmemesini evrimciler yapıyor. cevap veremedikleri yerde hakaret etme yoluna gidiyor. siz din olarak görmüyor olabilirsiniz ama geneli dinmiş gibi savunuyor. ve onun için diyorum ki benim muhatabım bu forumdaki insanlar. bu insanların ne anladığını anlamaya çalışıyor ve onlara soruyorum. darwinden bana ne benim darwinden anladığımı anlamıyorki karşımdaki ben niye darwini okuyayım muhatabımı anlamadıktan sonra ona cevap vermek abesle iştigaldir.
    3 bakınız kuran 1500 yıl önce yazmış insan defterini eline alınca diyecek bu nasıl bir kitap ki küçük büyük herşeyi yazmış şimdi bu ayeti okuyan 1500 yıl önceki insanın bahsedileni idrak edebilmesi mümkün mü? ama günümüz insanı için çok basit bir şey 10 yaşında çocuk anlar bunun mümkün olduğunu

    kuranda bilimle çelişen bir şey yok. çelişki gözüküyorsa insan aklı onu idrak edecek seviyeye gelmemiş demektir. veya sizin tabirinizle bilim daha o seviyeye gelmemiştir.

    sen nası evrim var diyorsan ben de Allah var derim. bu iş bu kadar basit aslında herkes birşeye inanır ve olayları ona göre yorumlar. işte din denilen şey de insanın hayatına yön veren bakış açısıdır.

    sonuçta kuranın emriyle derim ki

    senin dinin sana benim dinim bana
    "sonuçta kuranın emriyle derim ki

    senin dinin sana benim dinim bana"


    Kuranda böyle bir emir yazmıyor ki bu bir ayettir ayetler işinize geldiği zaman o dönem için olan bir olayı anlatır işinize geldiği zaman ise emir olur neyse ben anlayacağımı anladım... hadi şimdi git paganizm dinin öğretileri olan namazını kıl tanrı kabul edele amenofis...

    "Fîl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (bk. Şevkânî, V, 597). Tefsirlerde anlatıldığına göre Kureyşliler Hz. Peygamber’den bir sene kendi ilâhlarına tapmasını, bir sene de kendilerinin onun ilâhına tapmalarını istemişler. Hz. Peygamber de “Allah’a bir şeyi ortak koşmaktan yine O’na sığınırım!” demiş; bu defa Kureyşliler, “Bizim ilâhlarımızdan bazılarını istilâm et (öp, el sür), biz de seni tasdik edip ilâhına ibadet edelim” demişler. Bunun üzerine Kâfirûn sûresi inmiştir"

    Yani bu olayın üzerine yazılmış bir ayet ee bu bir emir midir bak ne diyor iyi oku kureyşliler Hz. Peygamber’den bir sene kendi ilâhlarına tapmasını istemiş yani senin mantığına göre kafirler talepte bulunuyor tartışmıyorlar kim bilir ne olduysa artık... zaten varsa yoksa rivayet rivayet başka bir şey yok

    Sen daha kuranın ne zaman yazıldığını dahi bilen biri değilsin...

    Diyorum ya işinize geldiği zaman ayet bir emir yada farz vb işler oluşur yeri geldiği zamanda o dönemi anlatan olay olur emir içermez dimi ?

    Sizlere ayet bükücü diyoruz biz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 26 Kasım 2018; 15:19:54 >




  • Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    tıraşı kes
    kavramlarla oymayarak ancak kendini kandırırsın
    ayetin hepsi emirdir bu kadar
    ben inandığım için sana kuranın benden söylememi istediği şeyi söyledim

    daha bariz bilgileri çarpıtıp oynayan adam bana dinimi öğretemez. dansöz olmuşsun haberin yok
  • Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    çarpıtmaktan bahsedene bak
    evet cehaletini açıkladın aişe hatice
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Yazım şekliniz, kurduğunuz cümleler sizin hakkınızda çok şeyi ele veriyor. Bunlardan biri de dengim olmadığınız. Size mutlu, mesut bir hayat dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    tıraşı kes
    kavramlarla oymayarak ancak kendini kandırırsın
    ayetin hepsi emirdir bu kadar
    ben inandığım için sana kuranın benden söylememi istediği şeyi söyledim

    daha bariz bilgileri çarpıtıp oynayan adam bana dinimi öğretemez. dansöz olmuşsun haberin yok
    "çarpıtmaktan bahsedene bak
    evet cehaletini açıkladın aişe hatice"

    Sen ne demek istediğimi iyi anladın da haticeyi ben ilk eşi olarak saymıyorum bile neyse dediğim savaşları bile araştırmadın eminim... çünkü gerçekleri görmeye bir tarafın yemiyor...


    Neyse gerçekten konu kilit senin o orta doğu zihniyetindeki hayatında başarılar dilerim umarım çok övündüğün din bir gün sana tokat gibi çarpar (ki çarpar günü geldiğinde gerçi o günde anlamazsın sen sınavım der geçersin)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    hiçbir cevap veremeyip islama saldırma konusuna çevrildiği için
    Evrim teorisi insana bir hayat felsefesi sunmaz, bir yaşam amacı vermez. Şöyle yaşamalısın, bunları yapmalısın, şunları yapmamalısın gibi emirler de vermez.
    Bu yeterli bir cevap mı sizin için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    ya anlatmaya bile korktuğunuz şeyden niye korkayım

    yorumlara bir bak konuya bir bak
    korkunuzdan konuyu islam tartışmasına döndürdünüz. evrim anlatılacak bir halt olsa onu anlatırdınız. islamdan koktuğunuz için her konuyu islam düşmanlığına çevirip kendinizi kandırmaya devam ettirme derdindesiniz

    mesela

    evrim tanrıya bir şey demez diyorsun sen peki canlıların oluşmasının İLK aşamasını anlat bana
    Canlıların oluşmasını merak ediyorsan abiyogenezi açarsın okursun.

    Ama işte okumazsın çünkü inancım diye korkarsın.

    Canlıların oluşması daha evrimin bile konusu değil onun farkında bile değilsin.

    Yine söylüyorum bu forumda islam hakkında şüpheleri olan birisi senin açtığın konuları senin mesajlarını okuması yeterli. Anında bırakır. Bizim sabah akşam islam düşmanlığı yapmamıza gerek yok yani.

    Bu kafa yapısındaki adam islamı savunuyorsa demek ki islamda bir sıkıntır var der. Açtığın her konuda milletin maskarası oluyorsun rezil oluyorsun.




  • Hâlâ evrimi reddedenmi varya TVde programa katılan hocalar bile evrimi anlatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Commander41©

    Hâlâ evrimi reddedenmi varya TVde programa katılan hocalar bile evrimi anlatıyor
    Hem red ediyorlar hemde

    Zenciler nasıl oluştu diye sorduğunda ise

    "zaman içinde yıllar içinde türleştiler değişiklikler oluştu diyorlar"

    E bu durumda bu evrim değil mi diyorum apışıp kalıyorlar

    Bırakın yobazları yobazlıkları içinde yaşasınlar...




  • Dünyaevren galaksi felsefesidir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    sizin gibiler olmasa evrimin kendini savunmaktan aciz olduğunu cahiliye araplarının hübeli koruduğu gibi virüs tanrınızı koruduğunuzu göremeyecektim.

    1500 yıl öncesi zihniyetiniz tanrısını sizin gibi koruyordu bugün de siz koruyorsunuz kuran bunu ifşa ettiği için korkuyorsunuz ama korkunun ecele faydası yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    sizin gibiler olmasa evrimin kendini savunmaktan aciz olduğunu cahiliye araplarının hübeli koruduğu gibi virüs tanrınızı koruduğunuzu göremeyecektim.

    1500 yıl öncesi zihniyetiniz tanrısını sizin gibi koruyordu bugün de siz koruyorsunuz kuran bunu ifşa ettiği için korkuyorsunuz ama korkunun ecele faydası yok
    Benim bir şeyi koruduğum falan yok. Bu forumda evrimin en büyük koruyucusu sen ve senin gibi müsliler.

    Hatta evrime senden daha fazla katkı yapan birini görmedim bu forumda.

    Sen ve senin gibiler evrime karşı çıktığı sürece burayı okuyan kafası karışık bir sürü insan "ulan bu zekadaki bir insan evrimi yalanlıyorsa demek ki gerçekmiş evrim" diyecek.

    O lafı da annene iade ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 4 Aralık 2018; 9:24:14 >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    yaptığın sadece hakaret ve kendini de aşıp kendi annene hakaret ediyorsun. başka bir şey yok zeka ve mide meselesi demek ki annen gözünde kastettiğinmiş. adam olup sana söyleneni üzerine alsana niye annene yansıtıyorsun ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    yaptığın sadece hakaret ve kendini de aşıp kendi annene hakaret ediyorsun. başka bir şey yok zeka ve mide meselesi demek ki annen gözünde kastettiğinmiş. adam olup sana söyleneni üzerine alsana niye annene yansıtıyorsun ki
    kendi anneme yansıtmıyorum ki senin annene yansıtıyorum.

    Ayrıca ben iade ediyorum. bana hakaret ediyo diyosun 4-5 mesaj üstteki kendi mesajına bak.

    olulm yazdıkça rezil oluyorsun nasıl bir insansın lan sen. senin varlığın bile burada okuyup yazıp kafa patlatan insanlara hakaret.
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    ben sana yazdım sen anne karıştırırsan senin anneye olan saygın ortaya çıkar. sonuç yazdıklarınla anneni değerlendiririm. angut yazdığım mesajına bak bakalım kim başlamış hakarete

    annene saygı duyuyorsan anne leri karıştırmayacaksın miden ne kadar genişse o kadar karıştırırsın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.