Şimdi Ara

Evrim mufredattan çıkıyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
2
Favori
29.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lisedeki biyoloji hocamı hatırlıyordum da bütün müfredat evrimsel sürece göre hazırlanmıştır diyordu hala da kitaplarda en basit prokaryot canlidan ökaryotlara, gelişmişlik düzeyine göre siralama yapılır gayet de doğrudur.

    Artik "şu evrimci maymundan gelmiş ateist, bu dinci gerici" kafasından kurtulmak lazım mesela Caner Taslaman kitaplarını okumanızı öneririm.
  • Bu zamana kadar müfredatta evrim vardı da noldu. Dünyanın bilim merkezi mi olduk?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık umursamıyorum bu tarz gelişmeleri.



    Bi ara aman türkiye ortadoğululaşıyor diye endişem vardı.sinirim vardı.O eşik artık geçildi.



    Şimdi Biyoloji dersini kaldıralım mı diye referandum yapsınlar. Evet demezsem şerefsizim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Havya Makinesi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Havya Makinesi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Havya Makinesi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

    işçi karıncası 21 adet 99 milyon yıl öncede sosyalleşiyorlarmış bilgin olsun.

    "İşçi karıncası" diye bir karınca türü yoktur. O, karıncanın sosyal yapıdaki yerine belirten bir tanımdır. Ben sizden cins ve tür adı istiyorum.

    Dünya üzerinde şimdiye kadar yaşamış bilinen 12.700 küsür, bilinmeyenlerle beraber tahmini 22.000'den fazla karınca türü var. Tek bakışta bugünkülerle aynı olduğunu anlayabildiğinize göre cins-tür isimlerini söylemekte de bir sıkıntı çekmemeniz gerekir diye düşünüyorum.

    soyu tükenmiş boynuzlu karıncalar.

    Bu da bir tür adı değil ne yazık ki. Ben size bir örnek vereyim mesela.

    Aşağıda gördüğünüz Sphecomyrmodes robustus türü bir karıncadır. Bunlar geç Kretase döneminde (yaklaşık 100 milyon yıl kadar önce) yaşamış karıncalardır. Bağlı oldukları cinse türe ait tüm karıncaların soyu da uzun zaman önce tükenmiştir.



    Ayrıca ilk mesajınızda söz konusu karıncanın bugünküyle aynı olduğunu söylemiştiniz. Şimdi ise soyu tükenmiş diyorsunuz. Kendinizle çelişmiyor musunuz burada?

    Görende karınca sözlüğü sanacak neymiş tür ismi değilmiş yapma yav Al oku zaman. Soyu tükenmiş olması evrimimi kanıtlıyor
    http://www.sciencemag.org/news/2016/05/99-million-year-old-unicorn-ant-boasted-bizarre-prey-catching-horn

    Ben size cins ve tür isimlerinin hangi formatta yazıldığını gösterdim. Hala kıvırma peşindesiniz, ortaya bir bilgi koyabilmiş değilsiniz. Biliyorsanız biliyorum deyin, bilmiyorsanız boşuna uzatmayın. Hatanızı kabul edin.

    Soyu tükenmiş olması ise evrimi değil, sizin yalancı olduğunuzu kanıtlıyor. Zira milyonlarca yıl önce yeryüzünden silinmiş canlıların bugünkülerle aynı olduğunu iddia ediyorsunuz.

    Kaynak koydum daha ne yapabilirim? Sen kıvırma peşindesin ya okudun işine gelmiyor ya da ingilizce bilmiyorsun. Maalesef soyu tükenen karıncalar ile günümüzdekiler arasında bir aptal şempaze ile akıllı insan arasındaki gibi fark yok ne kadar üzücü değilmi? Kopyala yapıştır yaptığı şeyi bana yazdım diye yutturmaya calısıyor senin bile okumadığına eminim

    Rastgele bulduğunuz bir linki buraya eklemeniz birşeyi kanıtlamıyor. Zira koyduğunuz linkteki karıncanın cinsi Odontomachus, Wikipedia'ya göre 69 ayrı türü var. Muhtemelen Kretase döneminde yaşayanlarının da soyu tükenmiştir. Lakin konu bu değil çünkü dinozor tüyünün yanında bulunan karınca açıkça bu cinse ait değil. Uzatmadan ben söyleyeyim, o karınca Gerontoformica sınıfına ait bir karıncadır. Ve bütün türlerinin soyu da tükenmiştir. Yani bugünkü karıncalarla yakından uzaktan alakası yoktur.

    Kopyala yapıştır yapan, hiç birşey bilmediği halde millete laf atmaya çalışan da sizsiniz ayrıca. Çok şükür bizim Edward O. Wilson okumuşluğumuz vardır.




  • Şu devirde elinin altonda internet varken evrime laf etmek büyük ir aptallık ve bu aptallık tercih edilmiş bir aptallık.
  • hacı git tedavi ol lütfen..harbiden rahatsızlık vermeye başladın..

    ciddi psikolojik rahatsızlık var sende

    geçen bende büyümü var demiştin..hatırladın mı bende ima yollu olmadığını belirtmiştim..

    senin tedaviye ihtiyacın var..

    artık beni etiketleme olur mu ..musallat oldu bırakmıyor yahu..

    tamam sen haklısın verdiler elime rahatladın mı kaçıyorum felan

    ama nolur artık bırak peşimi..git kinini boşaltacak başka şeyler bul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih617


    quote:

    Orijinalden alıntı: eşom21


    quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Yerine ne koyacaksin yaratiliscilik teorisi mi ?



    Ol dedi oldu gerisini kurcalamayin mi diyeceksin ?



    Git aynaya bak evrim orada bile gozunun onunde bu kadar alcaltmayin kendinizi...



    Dunya capinda artik kanun konumuna gelmis deneylerle gozlemlenebilen varsayimlari her gecen gun dogrulanan. Tiptan genetik muhendisligine kadar her yerde uzantilara olan bir gercegi sirf kafadan salladiginiz hayallerinizi paramparca ediyor diye silip atmak...



    COCUKLUKTUR...



    Yazik...

    Evrim teorisi hakkında dediklerinize katılıyorum fakat bazı Yaratılışçıların "ol dedi oldu, araştirmaya gerek yok" sözüne karşılık bazı ateistler de "her şey tesadüf araştirmaya gerek yok"da diyebilir.Yani bu "araştırmaya gerek yok" cümlesini karşı fikre karşı kullanmak saçmalık.

    Bir ateist araştırmaya gerek yok dese bile bir diğeri gerek var diyecektir. Bunun sebebi ateistlerin ahiret inancının olmaması. Her şeyleri bu dünya. Sınırlı hayatlarını daha kaliteli ve daha uzun yaşamak için bilime ihtiyaçları var ve bu yüzden araştırmak zorundalar.

    İslam'da ve ahiret inancı olan tüm dinlerde tersi geçerli. Bu dünyayı bir oyun olarak kabul ediyorlar. Bu yüzden bu dünyanın işleriyle fazla muhattap olmak zorunda değiller. Doğa kanunları bilinmese de olur onlar için. Birinci öncelikleri inandıkları yaratıcının emirlerine uyup sonsuz cenneti kazanmak. Dünyevi şeyler daha sonra geliyor.



    Dinler doğrudan olmasa da dolaylı olarak bilimin gelişimini yavaşlatmakta.



    Allah bizden Tahkik-i İman ister tahkik-i iman içinde yaşadığımız olayları gözlemlemek bence şart.Ek olarak kur'an'da Bilimi emreden onlarca ayet var.
    #Kozmogoni:21/ENBİYÂ-30: O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?)
    #Zooloji:16/NAHL-66: Sizin için hayvanlarda da elbette ibretler vardır, size onların karınlarındaki fers (yarı sindirilmiş gıdalar) ile kan arasından, içenlerin boğazından kolaylıkla kayan dupduru bir süt içirmekteyiz.)
    #Arkeoloji:30/RÛM-9: Yeryuzunde dolasip, kendilerinden once gecmis kimselerin sonlarinin nasil olduguna bakmazlar mi? .....
    #Botanik:... Her birinin meyvesine bir ilk ortaya çıktığı, bir de olgunlaştığı zaman bakın. Gözünüzün önünde cereyan eden bütün bu işlerde iman edecekler için elbette işaretler, deliller vardır.(Enam-99)
    #Paleontoloji:29/ANKEBÛT-20: De ki: 'Yeryüzünde dolaşın da (Allah) yaratmaya nasıl başlamış bakın; sonra Allah, âhiret hayâtını yaratacaktır.' Muhakkak ki Allah, herşeye hakkıyla gücü yetendir.)
    #Astronomi:50/KAF-6: Üstlerindeki göğü nasıl yaptığımıza ve süslediğimize bakmadılar mı? Onun hiçbir çatlağı yoktur.
    #Jeoloji:88/GÂŞİYE-19-20 o dağlara, nasıl dikilmişdir o, Ve yere (bakmıyorlar mı), nasıl yayılıp döşenmiş?




  • Hocam fiziği çikar matematiği çıkar bütün sayisallari cikarsinlar o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen


    quote:

    Orijinalden alıntı: imam-ı azam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen


    quote:

    Orijinalden alıntı: imam-ı azam

    saçma sapan bir teoriden öteye gitmeyen, hiçbir işe yaramayan, hiçbir bilimsel ıspatı olmayan, tanrıyı inkar etmek için avrupa dinsizlerinin uydurduğu bir teori olan ve dinimizle çelişen birşeyi neden müslüman topluma okutalımki? evrim anlatmak ne kazandırıyor o çocuklara? ne işe yarıyor? kafalarını karıştırmaktan başka ne işe yarıyor? kingman usta güzel özetlemiş aslında.

    Körcahilin tekisin, harcadığın oksijene yazık.

    sırf evrim saçmalığını kabul etmediğim için ben cahil oluyorum. ama siz evrimi mutlak gerçek olarak kabul ettiğiniz için aydın bir insan oluyorsunuz öyle değilmi?

    Hadi oradan. Ay'ın ortadan ikiye yarılması, bir insanın balinanın karnına girip geri canlı çıkması, koskoca okyanusların ikiye ayrılması, bir adamın dört ayaklı ne olduğu belirsiz birşeyin üzerinde göklerde gezip durması çok mantıklı ama bir canlının değişim geçirerek başka bir canlı olması imkansız öyle mi

    He ayrıca hiçbir bilimsel ispatı yok demişsin de. Daha teorinin ne anlama geldiğinden bile haberin yok bilimsel bir konu hakkında ahkam kesiyorsun. Buyur Vikipedi'den tanımı:

    "A scientific theory is a well-substantiated explanation of some aspect of the natural world that is acquired through the scientific method and repeatedly tested and confirmed, preferably using a written, predefined, protocol of observations and experiments. Scientific theories are the most reliable, rigorous, and comprehensive form of scientific knowledge."

    "Bilimsel bir teori, bilimsel yöntemle edinilen ve tercihen gözlemlerin ve deneylerin yazılı, önceden tanımlanmış bir protokolünü kullanarak defalarca test edilip doğrulanmış olan doğal dünyanın bazı yönlerinin iyi kanıtlanmış bir açıklamasıdır. Bilimsel teoriler, bilimsel bilginin en güvenilir, titiz ve kapsamlı şeklidir."


    Hiçbir işe yaramıyor lafına karşılık da evrimin tıpta yol açtığı gelişmelere bak desem yeter

    Evrim teorisi hakkında kitabı geçtim, makaleyi geçtim tek cümle bile okumayanların, okumaya zahmet etmeyenlerin bu tür konulardan uzak tutulması gerek.

    Evrimin doğru olduğunu bende düşünüyorum ancak ülkemizde evrimi savunacağım diye Darwinizmi savunan cok değişik insanlar var

    Evrimin bir tasarım degil de rastgele geliştiğine insanlar neden inanmak zorunda



    Bence insanlarin Evrime kaygılı olmalarının sebebi Darwinizm



    Eğitiminde tasarım merkezli bir evrim islenebilir.




  • Teoriydi zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acar85

    Teoriydi zaten

    "Bilimsel bir teori , bilimsel yöntemle edinilen ve tercihen gözlemlerin ve deneylerin yazılı, önceden tanımlanmış bir protokolünü kullanarak defalarca test edilip doğrulanmış olan doğal dünyanın bazı yönlerinin iyi teyit edilmiş bir açıklamasıdır. Bilimsel teori, bilimsel bilginin en güvenilir, titiz ve kapsamlı şeklidir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 14 Ocak 2017; 23:28:39 >
  • Bunlar dinci falan değil zaten , istedikleri şeriat , yobazlık , cahiliye dönemi . Müstehak bizim halka. Yakında medrese falanda açarlar bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imam-ı azam

    bu dinsiz olan türkler bizi yani müslüman türkleri kabul etmiyor ki sizi kabul etsin. bunların türk milliyetçiliğide fasa fiso biz yokuz onların milliyetçilik anlayışında. biz çomarız biz koyunuz biz cahiliz onlara göre. bu rejim en başından beri böyle baktı bize. o yüzden aldırma sen bunlara. bunlar bir avuç azınlıktan başka bişey değil saltanatları sallanıyor tüm dertleri bu. tüm türkleri yansıtmıyorlar. türkler müslümandır. biz osmanlının torunuyuz bunlar ne kadarda kabul etmese. biz islamla bütünleşmiş bir milletin torunlarıyız. herkesin malumudur ki bizim anlayışımızda ırkçılık yoktur. bu yüzden hem bunlara hemde pkk lılara inat tüm müslümanlar kardeşdir diyeceğiz. bunların gazına gelmeyeceğiz. bunların tahriklerine aldanmayacağız. bu her iki güruhta bir avuç azınlıktır. türkleride kürtleride temsil etmiyorlar. bizi bölmeye çalışıyorlar buna geçit yok kardeşim. bunlara inat kardeş olduğumuzu gösterme zamanı.

    Troll Türklerin dini gök-tengridir, sonradan araplar tarafından tecavüze uğramış türklerden bahsediyorsan türkler müslümandır.





    not: ulan müslümanım zorla olumsuz konuşturuyorlar




  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    holografik evren teorisi teoride evrim teorisi teori değil mi? Lan ne kadar çok korkuyorsunuz ateist olmaktan. Dindarlar çok korkuyor acaba beni ikna mı eder falan diye.
  • Ahahahha tiplere gel ya...



    Evrimmis, bilimmis...



    Burdaki butun zekailer de zaten evinde atom parcalayan adamlar aslinda.



    Hep Tayyip bunlarin onunu kapatıyor. Adamlar uzaya cikacakti galaksiler fethedecekti de turbana takildi, din izin vermedi. Halbuki evrim olsaydi ohooooo simdi baska bir evrende yasiyorduk.



    Afsgskallaals ulan ya
  • Bu soysuz arapları yalayan kaç kişi varsa çocuklarını buralara göndereceksin, her gün iki kemiğini kırıp gönderecekler eve...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Bunca yildir mufredatta oldu da ne oldu.

    Ben mufredatta evrim konusunun olup olmamasinin bizim halkin egitim seviyesi uzerinde zerre etkisinin olacagina inanmiyorum.

    Oy verenlerin eseri, baska bir sey degil. Siz boyle devam edin.



    Konu bunca yıldır vardı da ne oldu değil olmayınca ne olacağı.Körpe beyinler laternbatif sorgu yapamayınca önlerine ne sunulursa onu dah bi kolay benimseycek.Ha ama görüyorumki evrim çokda sağlam gerçekleşmemiş...




  • DreamRiver kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yazmışsınız hocam
  • Doğru mu yaptılar yanlış mı bilemiyorum. Teori teoridir. Dünyada ses getirdiyse çocukların öğrenmesi lazım ama çok aman aman ir bilgi de değil öğrenmeseler de olur.



    Yeter ki Atatürk sakın ha sakın müfredattan kalkmasın. Çocuklar atasını en ince ayrıntısına kadar öğrenmeli
  • Ateistler saldırının evrim nasıl çıkar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.