Şimdi Ara

Evrim İle İlgili Dini Kitaplarda Herhangi birşey var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evrim diye bişey yok diyecek angutlar yazmasın mümkünse
    Şimdi homo sapiens dahil 15 tane bildiğimiz bize benzer tür var dini kitaplarda bundan bahsedilmiş mi ?
    Ve bu dini kitapların söylediği ilk insan ile çelişmiyor mu ?

    Evrim kısmındada bu 15 türden geriye niye sadece homo sapiens kaldı ? ne bizi öne geçirdi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • "Biz sizi evreler halinde yarattık." var Kuranda ama evrim mi bilmiyorum.
  • Var tabii ki. Aşağılık maymunlar olunuz diye hakaret eden bir sürü ayet var. Tersine evrim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.sorduğun sorunun yanıtını burada araman mantıksız bence. Tek tek 15 insan türünü detaylı incelemek gerekiyor sorunun yanıtı için. Hangisinin zekası hangi koşullar altında hangi yöne doğru evrilmiş. Hangisi hangi coğrafyada hangi fiziki yapıyla hayatta kalmaya çalışmış. Bunun gibi daha birçok faktörü bilebilmek gerekli sorunun yanıtı için. Sorduğun soruya cevap olmasa da türlerin büyük bir çoğunluğu zaten neslini devam ettiremiyor(yanlış hatırlamıyorsam tüm oluşan türlerin %95'inden fazlasının nesli tükendi). Bu nedenle gayet doğal bu tarz bir olayın yaşanmış olması
  • İlk sorunun cevabı olarak ise bana göre evrim semavi dinlerin bahsettiği ilk insanla kesinlikle çelişiyor. "Niye ki ilk evrilen insan Hz Adem olamaz mı?" Diyenlere sesleniyorum. Hayır, olamaz. Bunu din düşmanı olduğumdan falan demiyorum saldırma potansiyeline sahip insanlar tekrar okusun yazacaklarımı. Evrim teorisine göre ilk insan diye bir şey yoktur. Evrim aşama aşama gerçekleşir. Aynı sizin büyümeniz gibidir. Yani siz ömrünüz boyunca çocuk yetişkin ve yaşlı olursunuz fakat ben dün çocuktum bugün yetişkin ya da dün yetişkindim bugün yaşlı oldum diyemezsiniz Aynı şekilde de 1 gün primat olan varlık ertesi gün insandır diyemeyiz. Bu milyonlarca yıl süren bir aşamadır. Kaldı ki bunların haricinde evrimleşen varlıklar primatların topluluğudur 1 kız 1 erkek olarak evrimleşmemiştir. Bu nedenle çeliştiğini düşünüyorum
  • diğerlerini dövdük.
  • Semavi dinlerde insan yaratılışı bizzat rab tarafındandır. Tanrı çamur vs (toprak ve su karışımı) şeklinde bir "şey" olarak yaratıyor. Sümerlerde de buna benzer bir anlayış var ve tam hatırlamadığım için sadece benzer olduğunu belirtiyorum. Merak edenler Muazzez hanımın kuran incil ve tevratın sümerdeki kökeni kitabını okuyabilir.
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    e şimdi bende bunun doğru olmadığını görüp dinlere inanmazsam cehenneme mi giderim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vardır
    kafayı takan bir hoca kelimeleri farklı anlamlara çekerek
    bir şekilde evrimin kuranda bilimden önce yazdığını söyleyebilir
  • Sümer Mitolojisi demiş bir üye ona cevaben..
    Allah Hz.Adem'e tüm bilgileri vererek dünyaya Onu göndermiştir.Yani tam donanımlı olarak.Akabinde 1.nesil 2.nesil 5.nesil derken üreme çoğaldıkça nüfus artıyor ve bu nüfus içinde din kavramı bozulmaya ve en sonunda da tam sapkınlığa dönüşüyor.Allah bu kavme bir uyarıcı gönderip tekrar doğru yola dönmelerini emrediyor, gelen geliyor gelmeyenler de helak oluyor.
    Helak olmayan nesil yine kendi arasında yaşamaya üremeye devam ediyor.Ve yine bozulmalar oluyor ve Allah yine bir uyarıcı yani peygamber gönderiyor.Yine bir helak durumu oluyor.
    Süreç böyle devam ediyor.

    Ancak İslam dininin öğretileri, emirleri ilk İnsan olan Adem'den beri sürekli aynı şekilde geliyor. Her peygamber aynı şeyi öğütlüyor insanlığa.

    Sümerliler de önceden gelen bu dini emirleri bir mitolojik esere dönüştürmüştür. Mesela ayakta eller göbekte bağlanan sümer heykeli..Namazdaki Kıyam'a benziyor.İşte bu Adem ve sonra gelen peygamberlerin öğretileri sonucu olmuştur.




  • Kimin evrisi? Senin evrin mi benim evrim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o sümer metinleri beni dinden soğutmuyor bağlıyor tanrının her topluluğa uyarıcı gönderdik lafını destekliyor

    Ama ilk insan olayı gerçek çıkmadı evrimi biliyoruz artık buda tanrıyı sorgulatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackSparro131

    Hocam o sümer metinleri beni dinden soğutmuyor bağlıyor tanrının her topluluğa uyarıcı gönderdik lafını destekliyor

    Ama ilk insan olayı gerçek çıkmadı evrimi biliyoruz artık buda tanrıyı sorgulatıyor
    İlk insana bence daha ulaşılamadı. İlk insan denilen insan Ademden sonra gelen nesil diye düşünüyorum. Bilim daha eskiye gidemedi ama gidemez diye bi şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackSparro131 kullanıcısına yanıt
    Dinlere inanmiyorsan cehenneme giderim diye niye korkuyorsun ki ? Dinlere inanmıyorsan cehenneme de gitmeyeceğini çünkü olmadığını düşünürsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim düşündüğüm gibi düşünmen için biraz tarih, sosyoloji, coğrafya, insanın evrimsel tarihini bilmen gerekli. O zaman ademden gelen öğretilerin sümerlerde toplanması değil, semavi dinlerin sümerlerden koptuğunu görürsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne evrimi mi? diyenler. Ne cahilsiniz. Biraz araştırma yapın.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Homo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Benim düşündüğüm gibi düşünmen için biraz tarih, sosyoloji, coğrafya, insanın evrimsel tarihini bilmen gerekli. O zaman ademden gelen öğretilerin sümerlerde toplanması değil, semavi dinlerin sümerlerden koptuğunu görürsün.
    Beni tanımıyorsun ve haliyle de ne bildiğimi de bilmiyorsun. Bu bahsettiğin alanlar benim zaten içinde olduğum alanlar. Yani ben biliyorum sen bilmiyorsun gibi sıradan bir yakıştırmayı kabul etmiyorum.
    Neyse..

    Semavi dinlerin Sümerlerden koptuğunu değil tam tersi olduğunu görüyorum. Allah, Adem'i yarattıktan sonra ona tüm isimleri öğretmiştir. Yani bu demek oluyor ki İslam adına olan her şeyi O'na öğretmiş ve kendi toplumuna da öğretmesini emretmiştir.

    Tabi sen Sümer diyeceksin.O senin görüşün amacım görüşünü değiştirmek değil.
    Ama bu öğretileri Sümer'e kim öğretti ?
    Sümerliler neden tanrılara inanma gereği duydu ve bunu yazıya geçirdi ?
    Nereden geldi bu Tanrı kavramı da bu insanlar tanrılara iman etti ?

    Her şeyin başladığı noktaya gidiyor. İlk insan ve peygambere. O'nun öğretileri nesiller boyu bozulsa bile her yeni gelen uyarıcı tarafından tekrar hatırlandı ve süreç bu şekilde devam etti.

    Ben şahsen Sümer'den önce de yazılı tarih olduğunu düşünüyorum. Yazının daha da eski olduğunu düşünüyorum.Keza yazı değil de mağara resimleri ve çizimleri de birer karakter şeklinde yazıdır bence. Çünkü bir şeyler anlatıyorlar. Avcılık yada başka bir şey ancak bir şey anlatıyor ve bunu birilerine aktarmak istemişlerdir.

    Falan filan.
    Sonuç olarak tarih, arkeoloji,jeolojinin daha çok ekmek yemesi gerekiyor ki İlk insanı bulabilsin. Bununla beraber ilk yazılı kaynağa da ulaşabilsin. Bunu biz görebilir miyiz muamma.




  • quote:

    Evrim diye bişey yok diyecek angutlar yazmasın mümkünse


    Hocam bence Angut kelimesini silmelisin. Bu yakışmıyor.
  • Yanlış anlaşılacak bir şekilde yazmışım kusura bakma. Ben biliyorum sen biliyorsun değil, benim bildiklerimi bilmiyorsun diyeyim. Yani bakış açısı farklı. Belki benden kat be kat daha çok biliyorsun o ayrı.

    Evrim teorisi bize ilk insan tabirinin olmadığını, dolayısı ile yaratılmadığını göstermiştir. Bi kere burada hata yapıyorsun.

    Bu öğretiler ise efsaneler zaten. İnsanlar bazı şeylere cevap arıyor. Bu efsaneler ise kim bilir nasıl çıktı.

    İnsanlar inanma gereği duyuyor çünkü korkuyor ve dediğim gibi bazı şeylere cevap arıyor. Ayrıca insanların diğer hayvanlardan farklı olduğunu düşünüyorlar. Çünkü sen çok iyi bir şekilde neden sonuç, matematik, plan yapma gibi şeylere sahipken diğer hayvanların derdi karnım doysun. Bu gibi bir çok sebep de mitolojiler için birer neden.

    Yazılı kaynaklar daha eski de olabilir elbette. Sadece bulunan en eski yazıt 5000 yıl öncesi civarı. Belki 7000 yıl önce de kullanıldı ama hala keşfedilmedi vs vs.

    Benim bakış açım özetle şu, insanlar korktu, cevap aradı, nesilden nesile değişerek aktardı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.