Şimdi Ara

Evrim iddiasının yavaş yavaş dünyaya enjekte edilmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    gordugun gibi sen bile islami gosteremiyorsun. yani islam bitmis. bosuna bekliyorsun
  • Üç film izleyip karar verdin demek... Çok iyiymiş.

    Evrim var, gerçek. Evrim teorisi denen, doğru çevirisi ''Evrimin Teorisi'' (Theory of Evolution) olan şey Evrim denen olgunun açıklanması için yaratılmış bilimsel bir alandır. Evrim gözlemlenmiş, varlığı bilinen bir olgudur. Evrim olgusunun (gerçekliğinin) nasıl işlediği ise Evrim Teorisi ile açıklanmaya çalışılır. Evrimle ilgili bulunan her yeni bilgi (bilimin her alanında olduğu gibi) yeni boşluklar, yeni soru işaretleri ortaya çıkartır. Bilim zamanla o boşlukları da doldurur.

    Senin 3 film izleyip sahip olduğun kanının aksine Darvincilik, katı din düşmanlığı, rasyonellik vb. düşünceler 1800'lerin sonu ile 2. dünya savaşı arasındaki dönemde etkili olmuştur. 1950'lerden sonra ortam yumuşadı. Bilimdeki katı ve taviz vermez tutum artık günümüzde mevcut değil.

    Bu ülkenin başbakanı sabah akşam zalim esed diye ortalıkta gezerken sorun yoktu da Amerika yapınca mı sorun oldu? O zaman neredeydin ondan bahset sen... İş işten geçtikten sonra ahkam kesip büyük oyun gördümcülük oynamak kolay iş. Geçiniz. Suriye meselesinde Amerika-Türkiye-Katar anlaştılar, ortamı hazırladırlar lakin Rusya araya girdi. Şimdi de pirinç ayıklama yapıyorlar, meselenin özü budur. Amerika ne kadar şeytansa Osmanlı da o kadar şeydandır, İngiltere de... Herkes kendi çıkarını düşünüyor, herkes mevcut gücünü koruma ve bunu arttırma derdinde. Bu meseleye böyle bakmayıp karşınızdakini şeytanlaştırdığınız ve kendinizi acizleştirdiğiniz müddetçe düzen lehinize değişmez. Ben söylemiş olayım, bilinsin.







  • Orangutanların yavaş yavaş evrimleşmesi
  • Doğrudur hocam ilaç şirketleride işin içinde. 100 seneye maymun olmazsak iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

    Bilim ileri gittikçe siz yok olacaksınız. Evrim gerçek, siz yalansınız.

    müslüman ülkelerin ve avrupa ülkelerinin doğum oranlarına bakacak olursanız kimin yok olacağını görebilirsiniz.

    Fikirler, doğumlardan daha hızlı ve daha az zahmetle yayılır.

    Ayrıca konu başlığına da iyi güldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Kasım 2017; 18:6:9 >
  • Allah allah yav acaba neden evrim teorisinin adı eskiden pek geçmezdi acaba bi düşünelim. Ha aklıma geldi, Amerikadaki katolik tayfasının devlet aracılığı ile yaptığı baskılarla bilim engellendiği için olmasın? Veya Sovyetler Birliğinde "darwinci evrim marksizme uymaz hajum" diyen başta Stalin olmak üzere bir ordu komünist yüzünden olmasın? Bilim ne zaman serbest bırakılır ise adam akıllı bilgi o zaman elde edilmeye başlar. Saçma sapan dinler ve ideolojiler ile koşullandırılmış bir grup hayvanın yönlendirmesiyle değil. Bunu Sovyetler birliğinde gördük, Çinde gördük, İranda gördük ve dahada görmeye devam edeceğiz.

    Senin kafanıda hala anlamadım zaten. Çok bilgili olduğunu, çok kitap okuduğunu, "ben sizden üstünüm" düşüncesini hep ima etmeye çalışırsın ve hatta açıkça söylersinde ulan hiçmi bilim felsefesi üzerine bir kitap okumadın? Teori nedir, hipotez nedir bunları hiçmi bilmiyorsun? Ya trollsün ya da sahip olduğun inançlar gözünü kör etmiş başka bir açıklaması olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 22 Kasım 2017; 11:42:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    İnsanlar düşünce tembeli olduklarından ötürü toplum tarafından kendilerine benimsetilmiş düşünce ve inançların dışına çıkmamak için mukavemet gösterirler. Dolayısıyla ateizm gibi çıkıntı tavırlar hiçbir zaman semavi dinlerin önüne geçemiyecek. Müslüman tayfası mitoz bölünmeyle üreyip mini mini IŞİD militanları yetiştirirken seküler dünya ne yapıyor? Hiç. Sol liberal saçmalıklarla yavaş yavaş kendi dışkısında boğuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    Burada unuttugun su. Muslumanlar ne kadar urerse uresinler yine kendileri tarafindan olduruldukleri icin cogalmalari birsey degistirmiyor. Aksine bunlari goren insanlar dinlerden cikiyor, kaciyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrim teorisi kendi mantığı çerçevesinde geliştirilmiş, subjektif bir düşüncenin bilimselleştirilmeye çalışılmış hali.
    %99 inanmayanların inanması, ideolojisi gösterir.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Herifler kültürel olarak çocuk yapıyor, adamların herbirisinin it sürüsü gibi çocuğu var. Avrupa ülkelerine göç etmiş olanlar yakın zaman içinde o ülkelerin baskın kültürel ve etnik unsuru olacaklar ve senin tesellin bumu? Kırkyılın başı bir kişi dinden çıksa dindar olacak milyonlarca insan doğup büyüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liberte von Skepticus

    Allah allah yav acaba neden evrim teorisinin adı eskiden pek geçmezdi acaba bi düşünelim. Ha aklıma geldi, Amerikadaki katolik tayfasının devlet aracılığı ile yaptığı baskılarla bilim engellendiği için olmasın? Veya Sovyetler Birliğinde "darwinci evrim marksizme uymaz hajum" diyen başta Stalin olmak üzere bir ordu komünist yüzünden olmasın? Bilim ne zaman serbest bırakılır ise adam akıllı bilgi o zaman elde edilmeye başlar. Saçma sapan dinler ve ideolojiler ile koşullandırılmış bir grup hayvanın yönlendirmesiyle değil. Bunu Sovyetler birliğinde gördük, Çinde gördük, İranda gördük ve dahada görmeye devam edeceğiz.

    Senin kafanıda hala anlamadım zaten. Çok bilgili olduğunu, çok kitap okuduğunu, "ben sizden üstünüm" düşüncesini hep ima etmeye çalışırsın ve hatta açıkça söylersinde ulan hiçmi bilim felsefesi üzerine bir kitap okumadın? Teori nedir, hipotez nedir bunları hiçmi bilmiyorsun? Ya trollsün ya da sahip olduğun inançlar gözünü kör etmiş başka bir açıklaması olamaz.

    Bak kardeşim, gözde milimetre kare başına 200 bin ile 4 milyon arasında görme hücresi vardır. Bu hücreler 3 çeşittir ve R-G-B kırmızı yeşil mavi renkleri algılarlar. Ayrıca optik açıdan odaklanmayı sağlayan mercek vardır. Bu gözün beyinle bağlantısını sağlayan sinir sistemi vardır. Bütün bunlar kendiliğinden oldu demek bilimsel değildir. Ama ne diyor sizin en modern, en güncel evrimcileriniz? Aç cosmos belgeselini izle. Evrimin en ön saflardaki savunucusu Neils De Grease Tyson diyor ki, ortak atamız olan, suda yüzen solucanın kafasında 2 tane çukur oluştu, bu çukurlar göze dönüştü.



    Bu tamamen bilime kafa tutmaktır. Peki kulak nasıl oluştu? Kafada 2 tane çukur oluştu, örs, üzengi ve çekiç kemikleri oraya Hz. Doğal seleksiyon tarafından mı getirildi? Burunda iki tane çukur oluştu, içerisinde kıku alma hücreleri mi oluştu? Evrim saçmalıpın daniskasıdır. En çok kızdığım konu da bu evrim safsatasının millete bilimsel siye yutturulmaya çalışılmasıdır.



    Bir Ferrari arabayı parçaladın, piston sekman karbüratör distribütor... bir sürü mekanizma ile karşılaştın. Bu araba, ormanda kendiliğinden olmuştur demek, bir de bunun bilimsel olduğunu iddia etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır? Araba dediğin 4 tane pistonun, 4 tane yanma odasında yanmasıyla yürür. Ama insan vücudu 3 trilyon hücreye sahiptir ve her hücresinde meydana gelen reaksiyonlar sayesinde yürür.



    Bilim sana der ki, araştır ve düşün. Bir canlının bir mühendislik harikası olduğu apaçık ortadadır. Bunu yapan üstün akıla, yine bilimsel araştırma ve gözlemle ulaşırsın. İşte bilim budur. Üstün akılı görmeni sağlar. Kendiliğinden olamıyacağını bize bilim ispatlar. Lütfen bilim dışı hurafelerinizi insanlara dayatırken, saçmalıklarınıza bilimi alet etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    O ferrari bile evrimleserek bugunlere geldi. Bakin ilk motorlara ve bugunku motorlara. Arada ne kadar fark var gorurusunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşkusuz canlılar Allah tarafından yoktan,birdenbire var edilmişlerdir.Evrim büyük bir yalandır,şeytanın oyunudur.Sizi Allah yolundan alıkoymaya çalışan şeytanın oyununa gelmeyin.Allah şurada 200 aslan var olsun der,o aslanlar yoktan var olur.Allah şurada 20000 zebra oluşsun der o zebralar birden var olur.Sonra yoktan var edilen aslanlar zebraları kovalamaya başlarlar.Bu arada ben de geçen gün yoktan var edilen yeni bir kuş türü gördüm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Bak "kardeşim" sana "hiç bilim felsefesi kitabı okumadınmı?" dememin sebebi bilim hakkında pekte bir fikir sahibi olmadığını düşünmemdi. Şimdi doğrulandı. Neyin bilimsel olup neyin bilimsel olmadığını belirleyen prensip yanlışlanabilirliktir.

    Birisi "X, Y süreci sonunda oluşmuştur." diyip Y sürecini açıklayan şeylerden bahsetmiş ve olgularla desteklemiş ise onun iddiası bilime konu olabilir çünkü yanlışlanabilirdir. Yani neyin gerçekliğe uygun neyin değil olduğu belirlenebilir, sınanabilir. Ama "X'i tanrı yarattı" dersen bilimsel açıdan dikkate alınabilir bir iddia olmaz. Neden? Çünkü tanrı anlam gereği olgusal olmayan bir varlık. Dolayısıyla iddian yanlışlanabilir ve dolayısıyla sınanabilir değil.

    Degrasse hakkında söylediğin şeyin doğru olup olmadığını bilmiyorum ancak böyle bir şey demişse ve bunu destekleyebilecek olgusal delillere sahipse bu bilimseldir. Çünkü sınanabilir. "Tanrı yarattı hajum" diyen sen ise "evreni tekboynuzlu atlar yarattı" demekten daha bilimsel bir şey demiş olmazsın.

    Ayrıca bilimin olayı zaten şeyleri doğal ollardan açıklamaktır, bilimin metodu budur. Bundan ötürü bilime konu olabilen herşeyin doğaüstü bir varlıkla açıklanmaya gerek duymadığına kanaat getirebiliriz.

    Öteki taraftan bir şeyin karışık olması onun karışık olduğu anlamına gelir. Başka bir anlama gelmez. Geldiğini iddia ediyorsanda kendi inancına yorarak böyle bir kanaat geliştirmişsindir.

    Kaldı ki evrim reddedilen bir şey değil. Evrimi reddetmek, yerçekimini reddetmek gibi bişey. Evrimi teorisi evrimsel süreci açıklamak için öne sürülen bir modelden başka bir şey değildir. Zaten çok basit bir mantıksal çıkarımla evrimin varlığına kanaat getirilebilir.


    Tanım: Evrim canlılarda nesilden nesile gerçekleşen değişim sürecidir.

    1. Canlılar, çevre koşulları uyumluysa yaşamlarını sürdürebilirler. (Örneğin, havada ki oksijen oranı sana uygun değilse, ölürsün.)
    2. Dünya (ve dolayısıyla çevre) sürekli değişim içindedir. (Örneğin, havada ki oksijen oranı değişmektedir.)
    3. Canlılar çevre koşulları uyumluysa yaşamlarını sürdürebiliyor ise (1) ve Dünya sürekli bir değişim içindeyse (2) canlıların varolabilmesi için Dünyaya paralel değişimler geçirmeleri gereklidir, aksi takdirde hayatta kalamazlar.

    Yaptığımız tanım gereği evrimi reddeden kişinin düşüncesi doğru olsaydı canlılığın varolmaması gerekliydi. Ancak canlılık var. Dolayısıyla evrim gerçek. Evrim teorisi onu açıklamak için önesürülmüş bilimsel bir modelden başka bir şey değil. Ve bilim felsefesi hakkında üç-beş parça okuyanlar bilirlerki, bir teori açıklayamadığı şeyler üzerinden yanlışlanmaz. Açıklamaya çabaladığı şeyleri açıklamak için öne sürdüğü mekanizmalar üzerinden yanlışlanır. Dolayısıyla evrim teorisinin yanlışlanması için doğal seleksiyon, cinsel seleksiyon, yapay seleksiyon gibi mekanizmaların yanlışlanması gereklidir -ki henüz yanlışlanmamıştır. Dolayısıyla çok "bilimsel" olan sen kingman "kardeşim" evrim teorisinin doğru olduğunu söylemeliydi. Ama söylemiyor. Neden acaba? Yoksa işine gelmediği içinmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 24 Kasım 2017; 0:38:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 5 Aralık 2017; 16:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    Çok uzatmayacağım ama sizinki bilimi belli kalıba sokma anlayışından başka birşey değil. Canlılık var, ee ozaman evrim gerçekte demek nedir kardeşim?



    O yanlışlanamadı, bu yanlışlanamadı demek, evrim teorisini ölümüne savunanların başvurduğu taktiklerden biri.

    Örnek olarak, evrimci doçent idda ediyor, (nedense biz türklerden çıkıyor bu tipler).

    -ilk canlılık nasıl oluştu biliyoruz, şöyle oldu böyle oldu. Şimdi her parçasını yapıyorız diye zırvalıyor.

    Karşı çıkan prof cevap veriyor. "Böyle saçmalık olurmu" diye

    Doçentin arkadaşı atlıyor konuya,

    Arkadaşım anlattı nasıl oldu diye. Hiçbişey anlatmayan adama ne cevap verilecek sence?

    Ama cevap basit AKSİNİ ORTAYA KOY. Taktiğe bakarmısın

    Neden yapılıyor bu?, her haltı evrim açıklıyor çünkü

    Senin cevap buna benziyor.

    Kuyuya taş attık, çıkartmak sizin işiniz, bumu bilim?

    Karşısındır, eminim ama oku istersen, Alper Bilgili-Bilim Ne Değildir.



    Evrimin tartışılmasına, karşı değilim ama sizin yaptığınız gibi evrime bakmak zorunda değiliz.



    Evrim yerçekimi vs gibi yazılarına cevap vermeye değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ugarb kullanıcısına yanıt
    "Bilimi kalıba sokmak.." kardeş sen hiç Karl Popper falan okumadınmı la? Onu geçtim bilimin konusu nedir, buna hiç bakmadınmı? Pekiya bilimsel yöntem? Söylediğin şeyler sırf muhalefet etmek için söylenmiş içi boş sözcükler.

    Bilimde bir şeyin teorisi ve birşey teorisi vardır. Örneğin bigbang teorisi bir şey teorisidir. Elde bulunan veriler ile ortaya konulmuş bir model. Ama evrim teorisi ise birşeyin teorisidir. Yani varolan birşeyin nasıl işlediğini açıklamayı amaç edinmiş bir model. Yaptığım çıkarım evrimin neden bir gerçek olduğunu ortaya koyuyordu. Bu çıkarımın tersini iddia etmek için ya tanımıma, ya da öncüllerime saldırman gerekliydi. Peki yaptığım mantıksal çıkarıma bir cevap geldimi? Hayır. Senin dokunmaya bile gerek görmediğin şeyi ortaya koyuyordu oysa ki.

    Ayrıca "kuyuya bir taş attık siz çıkarın" olayı dindar tayfasınım yaptığı bir şeydir. Yanlışlanabilirlik, bir şeyin sınanabilir olması anlamına gelir ve neyin bilime dahil olup olmadığını da bu belirler. Evrim teorisi yanlışlanabilirdir bundan ötürüde bilimseldir. Ortaya evrimsel süreci açıklamak için mekanizmaların bulunduğu bir model konuyor ve bu model olgularla destekleniyor ama bizim çok bilimsel dindarlarımız kabul etmiyor. Evrim teorisi sizin inanışlarınız gibi doğaüstü uydurmalara değil, olgulara dayanır. Bundan ötürü henüz yanlışlanmamış olması bilimsel metot açısından doğru olduğu anlamına gelir. Sizin kafa yapınızla şeyimizin keyfine göre istediğimiz teoriyi reddetmemiz gerekirdi. Oh ne ala memleket!

    Not: New atheist tayfasından değilim. Alakam yoktur. Söyledikleriminde new atheismle alakası yoktur. Söylediklerim en baba bilim felsefecilerinden Karl Popperin bilim hakkında ki görüşlerine dayanmakta. Bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 24 Kasım 2017; 17:34:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt

    Bilim bilim, evet konuşalım tabi de senin yazdıkların yukarıda aynen duruyor.
    ayrıca evrim teorisine bilimsel değildir demedim.

    ''evrim reddedilen bir şey değil. Evrimi reddetmek, yerçekimini reddetmek gibi bişey.''
    ''Yaptığımız tanım gereği evrimi reddeden kişinin düşüncesi doğru olsaydı canlılığın varolmaması gerekliydi. Ancak canlılık var. Dolayısıyla evrim gerçek''
    ''Evrim teorisi sizin inanışlarınız gibi doğaüstü uydurmalara değil, olgulara dayanır. Bundan ötürü henüz yanlışlanmamış olması bilimsel metot açısından doğru olduğu anlamına gelir.''
    vs vs..

    boş muhabbet yukardaki sözcüklerin birader.

    madem dindar tayfası dedin ordan girelim, lafı eğip-bükmeye gerek yok. dinden bahsetmedim oysaki
    bir kısım ateist tayfası (senin tabirle) mutlaka senin yaptığın gibi evrimi herşeyin açıklayıcısı görür.
    sebebi basit, çünkü inanmıyor, dolayısıyla evrim mutlaka olmalı ve bunların bir karşılığı evrimde var olmalı.
    senin yaptığın tamda bu, verdiğin örneklerin bu yüzden değeri yok.
    dolayısıyla bu mantığının, o beğenmediğin ''dindar'' tayfasından bi farkı yoktur.

    ''Yaptığım çıkarım evrimin neden bir gerçek olduğunu ortaya koyuyordu''
    yaptığın ''MANTIKSAL ÇIKARIMI'' aç burada tartışalım, belki yanlış anladım, özür dileyeyim senden.
    mantık göremedim, ayrıca evrimle bağlantı kuramadım.
    kusura bakma...




  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Belki dikkat dağınıklığı vardır, belki körsündür yada kasti olarak görmezden geliyorsundur diye kopyala yapıştır yapıyorum ve tekrar ediyorum: bu çıkarımın çürütülmesi için ya tanıma saldırılmalı, yada öncüllere. Konuyla alakasız bir şey söylersen veya boş laf yaparsan bloklamak zorunda kalırım, haberin olsun.



    Tanım: Evrim canlılarda nesilden nesile gerçekleşen değişim sürecidir.



    1. Canlılar, çevre koşulları uyumluysa yaşamlarını sürdürebilirler. (Örneğin, havada ki oksijen oranı sana uygun değilse, ölürsün.)

    2. Dünya (ve dolayısıyla çevre) sürekli değişim içindedir. (Örneğin, havada ki oksijen oranı değişmektedir.)

    3. Canlılar çevre koşulları uyumluysa yaşamlarını sürdürebiliyor ise (1) ve Dünya sürekli bir değişim içindeyse (2) canlıların varolabilmesi için Dünyaya paralel değişimler geçirmeleri gereklidir. Aksi takdirde hayatta kalamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediğim gibi, senin mantıksal çıkarım dediğin, arkasından da bunu evrime bağladığın kelimelerin birbiriyle hiçbir bağı yok, yada bir argüman üzerinden git, onu tartışalım.

    Seninki sadece ön kabul üzerine kurulu inançtan başka şey değil.

    Daha önce hatırlarsan evrimağacından protein makalesi örneği verdin, bende sorgulaman için, sana yazdım ama cevap yok.

    Anladın sen👍

    Blokla zaman kaybetme...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.