Şimdi Ara

Evrenin büyüklüğünü gösteren bu inanılmaz videoya bir göz atın (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
7
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • videodaki arkadaş diyor ki özet olarak hiçlik diye bir kavram yoktur, sonsuzluk vardır
  • sen sallanmayanını ver o zaman...
  • Tabiat Ana ! Sen ne büyüksün !
  • mokinto kullanıcısına yanıt
    Evet tam da öyle
    İki tarafta da fanatik amigolar var. Bu da ister istemez diğer insanlara negatif bir enerjiyle dönüyor.
    Aslında bilim ile dinin savaşı hristayanlarda başladı. Klisenin ağır baskıları( engizisyon mahkemeleri) karşısında bilim dünyası önce direndi sonra güçlendi sonra da ezdi geçti. Hristiyanlık itibar açısından yerle bir edildi. Bilime tapan bir cemaat oluştu.başlangıçta kliseye karşı açılan savaş hristiyanlığın yok edilmesine dönüştü.
    Hristiyanlarda durum bu.
    Biz de ise durum çok farklı
    İslam ile bilim çatışması bu derecelerde yaşanmadı. Bizdeki esas sıkıntının sebebi emevi anlayışı ve onun devamı olan Suud zihniyeti. Bu işin tarihsel kısmı.

    Elif şafak havvanın üç kızı romanını henüz okumadım. Çok merak ediyorum. Okuyucu yorumları beni heyecanlandırmadı değil.
    Bu hafta içinde ben de alıp okuyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    of , ban bancı uzmanımız konuştu bize söz düşermi...
  • Sadece insan ve dünya yaşamı için bu kadar madde israfına ne gerek var diyenlere;

    1) Kainatın içini dolduran bu maddenin gereksiz olduğunu nereden çıkarttınız.
    2) Allah'ın gücü mahlukun gücü gibi kısıtlı veya eksilen olmadığı için O'nun için 1 dünya yaratmakla 1000 dünya yaratmak arasında külfet farkı yok. Belirlediği miktarada Takdir diyoruz. Fizik ve matematik de yaratılmış olduğu için 1 m kumaştan 2m elbise çıkmıyor. Bize verilen fizik ve matematik çerçevesinde idrak edebiliriz. Ötesine programlanmadık.

  • Bunca olasılıkta başka bir yaşam alanı olmalı.

  • iki belgesel izleyenler atlıyor şunlar böyle şöyle Arkadaş niye bu kendini kaf dalarında görmeler insanlardan üstün olduğunu sanmalar hor görme çabaları en büyük cahillik bu insanlıktan çıkılmış nere de hoş görünüz fikri beğen beğenme güzelce konuş düşün tartış ne gerek laf atmaya bunu yapanlar insan gibi konuşamayan seviyesizler bu sözlerim sadece saçma sapan dalga geçme amaçlı hor görmek için yorum yapanlara

  • işte abi bizi Müslümanlar gıram ileri gidemeyiz hemen altına ayet yazmışlar Müslümanlar denizden çıkan bilinmedik bir canlıyı görünce yok kıyamet kopacak şu olcak bu olcak diye dua okuyor elin adamıda aynı canlıyı görünce nedir neden buradadır hangi canlı familyasına aittir yada bu mutasyona uğrama nedeni nedir gibi sorular sorar yaradanın yaratıklarını anlamak onu açığa çıkarmak bilmek bilmek için çabalamak en büyük ibadettir yaradana yakın olmaktır

  • Ey ateistler bunun kendi kendine oluşacağınızı nasıl sanıyorsunuz bu videoyu izleyipte hala Allahı inkar ediyorsanız vay halinize

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    işte abi bizi Müslümanlar gıram ileri gidemeyiz hemen altına ayet yazmışlar Müslümanlar denizden çıkan bilinmedik bir canlıyı görünce yok kıyamet kopacak şu olcak bu olcak diye dua okuyor elin adamıda aynı canlıyı görünce nedir neden buradadır hangi canlı familyasına aittir yada bu mutasyona uğrama nedeni nedir gibi sorular sorar yaradanın yaratıklarını anlamak onu açığa çıkarmak bilmek bilmek için çabalamak en büyük ibadettir yaradana yakın olmaktır

    Bana bak sen Müslümanlığın yasayamiorsan biz napalim Allah muslumani fen ilmine yönlendirir hatta ibadet etmekten fazla sevap vermiştir durum böyleyken uymayanlar müslümanlar EE uymuyosan neyi kime şikayet ediyosun dünyada geriyiz diyorsun hep 3. Dünya ülkeleri müslümanlar diyorsun bakiyosun gelişmiş ülkelere müslüman gibi yasio adamlar allahta kimsenin hakkini bırakmaz gavurda olsa veriyor ağlayıp zirlamayin bi kere içimizde geliştirdiğin her teknolojiyi yurt dışına satan Allahi para olmuş köpekler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevaba123

    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spiderhip

    Gitmeye gerek yok, adamlarda teknoloji var. Teleskop ve uydu diye şeyler icat ettiler. Hatta yine aynı prensiple çalışan mikroskop diye de bir şey icat ettiler.

    Tabi bizim okullarda artık çocuklara mikroskop, lam lamel falan verilmediği için çoğu öyle bir şeyin varlığından habersizdir. Adamların icat ettikleri şeyleri kullanmayı bile öğretmiyoruz. Hadi eğitim sistemi kasıtlı zaten böyle. Bari biz ebeveynler 2000TL ye telefon alana kadar 80-100 liraya da bir amatör teleskop, amatör mikroskop alalım evlerimize. Ama o da yok.

    Şimdi mesela siz bunlar uydurmadır diyorsunuz. Ama mesela Mayalar daha kaç senesinde Güneş sistemindeki gezegenlerin konumlarını, dönüş hızlarını çıkartmışlardı.

    Bu fotoğrafları çekebilecek teleskoplara inanmıyorsunuz ama saniyede bilmem kaç milyar hesaplama gücü olan işlemcilerin varlığına inanıyorsunuz. O zaman uzaylılar işlemci üretip bize hediye ediyor. Nanoteknoloji falan ne yazık ki ülkemizdeki eğitim sisteminin yanına bile anlamak için henüz yaklaşamadığı teknolojiler. Gerçi zaten bunları kendi üretebilen ülke sayısı 3-5.

    Teknoloji böyle acayip bir şey. Acı ama gerçek, eğer ülkeler kendi teknolojilerini başka ülkelere satıyor olmasalardı, ülkelere giriş çıkışlarda yasak olsaydı. Biz şuan atımızın üstünde yok canom araba, uçak diye bir şey olurmuymuş, yalandır onlar. Bilgisayar da neymiş, yok artık cep telefonu mu, uyduruyorlar derdik. Tabi sadece biz değil, bizim gibi daha bir çok ülke her anlamda kendi ürettiği arabaya, uçağa bile sahip değil.

    Eğer insanoğlu bilgisayarı icat ettiyse(ki bize sattıkları bilgisayarlar ülkelerin kendi kullandıklarına göre hesap makinesi hatta abaküs sayılır) o harita da baya bir doğrudur bence.

    Sen NASA'da mı çalışıyorsun yoksa onların dediklerini mi aktarıyorsun buraya? Bizzat orada çalışmadıktan sonra olmaz ki. Uzayı kesin biliyor gibi aktarmak doğru olmaz. İhtimal dahilinde olabilir ama sanki gidip görmüş gibi videolar hazırlıyorlar. Mesela gidip gördün mü uzayı? Uzaya gittin mi?

    Elektronları da görmedik ama sen onlarla neler neler yapıyorsun değilmi? Einstein da ışığın hızı geçilemez derken ışığın hızını geçmeyi falan denemedi mesela...Ama onun teorisi bugun hala daha kanıtlanıyor..Hatta karadeliklerden bahsederken şuan o karadeliklerin biliniyor olmasına bakarsak senin kafanla gidersek einstein herhalde bir karadelik gördü sonrada teoride bahsetti..Ama bilmediğin birşey varki o da karadeliklerden ışığın bile kaçamıyor olmasıdır nasıl göreceksin...Bugün labaratuvar ortamında dahi üretilen anti parçacıklar 1928 de dirac denklemiyle çıkmadır..Dirac bu parçacıkları elinde tutup bak gördünüz mü işte anti madde diye sergilemedi..Sadece dusuncesıni matematiksel olarak kanıtladı..Sonra ne oldu deneysel olarak parçacıklar kanıtlandı..Yani düşüncenin bir sınırı yoktur ama sadece bir kuralı vardır o da matematik..Eğer iyi bir matematiğin varsa evrenin dışına dahi çıkabilirsin, et yıgını vücudundan daha hızlı bir şekilde hareket edebilen şey düşüncelerindir...Eğer matematiğin kurallarına uyarsan heryere gidebilirsin...Teoriler deney ortamında kanıtlanmadı diye onları çöpe atamazsın çünki bu zamana kadar kanıtlanmış olan teorilerde bir zamanlar öyleydi...

    Labaratuvar ortamında ışık hızının 10 kati hıza ulaşılmıştır diye univertedeki bi hocam anlatmıştı derstede ya bizi kopartiyo yada doğru mu bilmiyorum çünkü arastirmamistim ;)) doğruluğunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    O videoyu bir ateistin hazırladağının dahi farkında değilsin. Bu kadar cehalete pes!
  • Videoyu, sonunu Multiverse bağlayarak hiçlikten var olmayı reddeden birileri hazırlamış ve videonun temel amacı evrenin akıl dışı büyüklüğüne vurgu yaparak ve bu akıl dığı büyüklüğün dahi Multiverse denilen sonsuzluk içinde bir nokta olduğunu söyleyerek insanın iflah olmaz kibrine gönderme yapmak olduğu halde, bizim müslüman çocuklar buradan hemen yaradanın varlığına ulaşmışlar. Daha videonun amacını dahi anlamamış bu beyinleri gördükçe Türkiyede ciddi bir beyin ziyanı olduğuna kanaat getirdim.

    Bir bilim forumundayız, bilimin bulgularıyla ortaya bir ölçek anolojisiyle varoluşun sonsuzluğuna gönderme yapan bir video hazırlanmış ve forumda bu video paylaşılmış. Tartışmanın evrenin ölçeği ve bu ölçeğin nasıl saptandığı, Multiverse hipotezinin olabilirliği, cluster ve süpercluster gibi galaktik yapıların neden ve nasıl var olduğu, evrenin geometrisi, Big Bang vb. gibi konuların ekseninde şekillenmesi gerekirken. bu konular hakkında en küçük bilgisi dahi olmayan bir grup cahil topiği p.ç etmiş.

    O videoda adı geçen gök cisimlerinin hiç birini müslümanlar bulmamış. O videoda adı geçen galaksi cluster, super cluster gibi yapıların hiç birini müslümanlar bulmamış. Bundan zerrece utanç duymuyor, müslümanların bilimdeki bu sefaletine kafa patlatmıyor, bunları niye müslümanlar tespit etmiyor diye hayıflanmıyor, sihirbazın şapkadan tavşan çıkarması gibi videodan mucize çıkarıyor. Bütün yapabildiği bu. Sorgulama yok, öğrenip anlamaya çalışma çabası yok. Programlanmış bir robot gibi, karşılaştığı her durumdan mucize çıkarıyor.

    Adamın zihni bu kadar, ufku bu kadar, çapı ve bilgisi bu kadar. Bunların çoğu genç, lise ve üniversite öğrencisi veya yeni mezun. Şimdi gel de bu ülkenin geleceğinden endişe etme. Bu kafalarla bu ülke bilimde nasıl ileri gidecek, nasıl uygar ve gelişmiş ülkelere yetişecek bilemiyorum. Ben umutlu değilim. Daha şu videodaki temel mesajı dahi kavramaktaki derin acziyet maalesef bu ülke için umutlu olmayı imkansız kılıyor.

    Nasıl umutlu olayım ki! Videodaki asıl mesajın yaradanı boşa çıkarmak olduğunu dahi göremeyecek kadar izansız ve beyni örümcek ağı bağlamış bu gençlerin çokluğunu görünce, bu gençlerle Türkiyede bilim yapmanın imkansızlığını ve Türkiyenin içende bulunduğu bataklığı daha derinden fark ediyorum.

    Bu kafaların yapabildiği tek şey var. Elin Avrupalısı Amerikalısı, Rusu, Japonu bilim ile sürekli yeni şeyler keşfederken, bunlar Kuranda keşfedileni bir şekilde bulup mutlu oluyoırlar.

    Her türlü bilimsel keşif ve icat karşısında bir robot gibi hep aynı tepkiyi veren bu güruh, bu durumdan eziklik ve utanma duyacağı yerde, neden biz bu konulara vakıf olamıyoruz, ben bu konularda kendimi nasıl daha fazla geliştiririm diye hayıflanacağı yerde, gelip gelip dini yeniden keşfediyor. Dini yeniden keşfetmeye doyamıyor, her taşın altında dini buluyor, her şeyi dine bağlıyor. Tabii kafa bu olunca, olayları ve olguları, arkasındaki neden-sonuç ilişkilerini anlayıp idrak etmeye ve bundan yararlanmaya gerek kalmıyor. Nasılsa her şey Kuranda var! Madem Kuranda var, sen niye bulup çıkarmadın da elin gavuruna bıraktın? Utanmıyor musun bu durumdan?
    Kuranda yazsa ne, yazmasa ne! Sana faydası var mı? Kuranda yazması bilim yarışında seni one geçiriyor mu? Kuranda yazması o şeyi Batılılar yerine senin bulmana vesile oluyor mu? Sözde Kuranda yazan şu buluş ve icatların birini dahi sen yapabildin mi?

    Neden yapamıyorsun, elinden tutan mı var? Kurandan ayet öğrenmeye, hadis ezberlemeye harcadığın çaba kadar gençler olarak bilim yapmaya çaba harcasanız, içinde yaşadığınız topluma ve müslümanlaığa çok daha büyük katkı yapmış, destek vermiş olurdunuz. Ama sizing derdiniz bilim değil ki! Bilim umurunuzda bile değil

    Her bilim topiğinde gelip dayanacağın yer din ve ayetlerse, bilim forumunda ne işin var? Bir şeyler öğrenmeye mi geldin buraya, din tebliğine mi?

    Bilim forumunda adam şu videoya bakıp mucize görüyor. Videoyu hazırlayan ve onun medeniyeti ise mucizeyi bir kenara itip, evreni ve ötesini anlamaya çalışıyor. Zihniyetler arasındaki uçurum bu kadar derin olunca, elin hristiyanı, ateisti, yahudisi, kara cehaletin dehlizlerinde yitip gitmiş şu zavallı müslüman alemini her zaman ve her şart altında dövecektir. Her şeyi Kurana bağlayıp, ondan sonra tembel tembel oturan bu müslümanı, içinde yaşadığı dünyayı ve evreni anlayıp, çözüp ona hükmetmeye çalışan Batı insanı tarafından hep ezilmeye mahkumdur.

    Ondan sonra gelsin "emperyalist Amerika", "Katil İsrail" ağlaşmaları!..

    Bu kafa ve zihniyetle müslümanlar anca ağlaşır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Ağustos 2016; 22:48:31 >




  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Şurası açık ki hocanız size işletmiş, ya da her ne anlattıysa, anlatmayı becerememiş ya da siz yanlış anladınız. Işık hızının aşılamazlığı teknik bir bariyer değildir. Evrenin dokusunun değiştirielemez bir özelliğidir. Işık hızı evrendeki yegane sabittir. Onun dışındaki zaman uzay ve madde hep ışık hızına göre tanımlanır, sabit değildir. Sabit bir zaman akışı söz konusu değildir. Uzay eğrilir, deforme olur, madde kütle kazanır ve kısalır vs. vs.
    En son 2-3 yıl once CERN'de bir grup fizikçi ışık hızının aşıldığını duyurmuştu. Sonra yapılan detaylı hesaplamalar bunun doğru olmadığını gösterdi. Fakat ışık hızı (300.000 kms) aşılamasa da ışıktan hızlı gitmek mümkündür. Cherenkov radyasyonu (beta ışıması) buna örnektir. Keza boş uzay yani vakum evrenin bizden uzak köşelerinde ışık hızından daha hızlı genişlemektedir. Bu nedenle ışığı bize 9 milyar yılda ulaşan gök cisimleri esasında bizden 30-40 milyar ışık yılı uzaktadır.
    Ancak şu temel bariyerler aşılamaz:
    1. Kütlesi olan cisimler ışık hızına ulaşamaz, aşamaz.
    2. Işık hızından daha hızlı mesaj iletilemez (aynı referans çerçevesinde)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Şurası açık ki hocanız size işletmiş, ya da her ne anlattıysa, anlatmayı becerememiş ya da siz yanlış anladınız. Işık hızının aşılamazlığı teknik bir bariyer değildir. Evrenin dokusunun değiştirielemez bir özelliğidir. Işık hızı evrendeki yegane sabittir. Onun dışındaki zaman uzay ve madde hep ışık hızına göre tanımlanır, sabit değildir. Sabit bir zaman akışı söz konusu değildir. Uzay eğrilir, deforme olur, madde kütle kazanır ve kısalır vs. vs.
    En son 2-3 yıl once CERN'de bir grup fizikçi ışık hızının aşıldığını duyurmuştu. Sonra yapılan detaylı hesaplamalar bunun doğru olmadığını gösterdi. Fakat ışık hızı (300.000 kms) aşılamasa da ışıktan hızlı gitmek mümkündür. Cherenkov radyasyonu (beta ışıması) buna örnektir. Keza boş uzay yani vakum evrenin bizden uzak köşelerinde ışık hızından daha hızlı genişlemektedir. Bu nedenle ışığı bize 9 milyar yılda ulaşan gök cisimleri esasında bizden 30-40 milyar ışık yılı uzaktadır.
    Ancak şu temel bariyerler aşılamaz:
    1. Kütlesi olan cisimler ışık hızına ulaşamaz, aşamaz.
    2. Işık hızından daha hızlı mesaj iletilemez (aynı referans çerçevesinde)

    kütlesi olan cisimlerde ısık hızına ulaşabilir tek muamma nasıl ulaşacağıdır yani bizim bulamadığımız veya yapamadığımız bişey için olamaz demek yanlış olur 100 yıl sonra biri çıkar bulur herkez şok olur :D




  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Öyle şey olmaz. Termodinamiğin yasaları gibi, entropi gibi, bu da aşılamaz bir bariyerdir. Parçaçık hızlandırıcılarında zaten parçacıklar ışık hızının %99,9'na kadar hızlandırılıyorlar ama onu %100 yapmak için parçacığa sonsuz enerji vermek gerekir.
    Evrendeki tüm enerji dahi buna yetmez. Söylediğimi anlamamışsın, ışık hızının aşılamazlığı teknik veya teknoloji sorunu değildir, evrenin dokusuna örülmüş aşılamaz bir engeldir. Biraz Özel ve Genel Görelilik okuman lazım. Biraz fizik bilgin olsa bunun mümkün olmadığını bilirdin. Işık hızından hızlı, quantum dolanıklığı var ve Aspect deneyiyle kanıtlandı ancak bu yöntemle de mesaj iletmek mümkün değil. Çünkü mesaj iletmeye kalktığın her anda quantum dalga fonksiyonu çöküyor. Işık hızı kuramsal olarak solucan delikleriyle de aşılabilir ama kimse bir solucan deliğini görmüş değil ve Kip Thorne 1988'de bir solucan deliğini açık tutabilmek için ne kadar egzotik parçacık (enerji) gerekir sorusunu ortaya attığından beri fizikçiler bu konu üzerinde çalışıyor ve hala bir sonuca ulaşabilmiş değiller.

    Sorun şu: Işık hızını aşarsan zamanda geriye gidersin. Dolayısıyla ışıktan hızlı seyahat edersen eşanlı kalamazsın. Işık hızında ise zaman durur. O nedenle bir foton için zaman diye bir şey yoktur.
    Bu formül yüzünden kütlesi olan biri olarak asla ışık hızına ulaşamazsın: m=m0/√ 1-v2/c2. Bu denklemin sonucuna göre, ışık hızına ulaştığında payda sıfır çıkacağı için kütle sonsuza gider. Kütlenin sonsuza gitmesi ise E = mc2 eşitliği uyarınca sonsuz enerji gereksinimi demektir. Bu nedenle kütlesi olan hiç bir cisim ışık hızına ulaşamaz. Ama galaktik ölçeklerde enerji kullanarak belki uzay gemisi ile ışık hızının %70-80'nine ulaşırısn. Karşı madde motoru ile çalışan bir uzay aracının dahi hızı yapılan hesaplara göre 0,6 c'den daha büyük olamıyor.

    Yani hayalle gerçeği karıştırma derim. Elbette ışık hızını aşmanın teorik yolları var. İkisini yukarda saydım. Quantum dolanıklığı ve solucan delikleri. Ama birinde mesaj iletemiyorsun, diğerinde ise muhtemelen hayal bile edemeyeceğimiz kadar çok enerji gerekiyor uzayı o derece bükmek için.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 14 Ağustos 2016; 19:13:52 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Ağzına arı kusmuğu değsin :)

    Everything And Nothinghttps://eksisozluk.com/everything-and-nothing--3161888

    Dostum bu belgesel serisinin 2. (Nothing - Hiçbir şey) bölümünde mükemmel vakum=hiçlik dediğimiz ortamın aslında canlı ve sürekli doğurgan olduğu iddia edilmişti. İzlediysen yorumunu merak ediyorum.
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    İzlemedim ancak, fizikteki hiçlik kavramı ile felsefedeki hiçlik kavramları aynı şeyler değil, bunu biliyorum. Fizikteki hiçlik vakum olarak adlandırılıyor ve felsefi hiçlikten farklı olarak bazı tanımlanabilir özelliklere sahip. Mesela bir takım simetrilere (4 farklı simetri) sahiptir. İçinde hiç bir madde olmamakla birlikte quantum dalgalanmalarıyla (sanal parçacıkları yaratan) doludur. Bu dalgalanmalar quantum alan teorilerinden gelir. Fizikte mutlak hiçlik diye bir şey yoktur. Mutlak hiçlik insan aklının ortaya çıkardığı nice imgelemden biridir ve fiziksel varoluşla örtüşmesi gerekmez. Quantum alan kuramına göre vakum mümkün olan en düşük enerji halidir. Buna göre vakum enerji içerir. Klasik fizik bize evrenin varoluşu le ilgili pek bir şey söylemez ama quantum mekaniği ve şişme kozmolojisi pek çok hipotezin kurulmasına izin verir. Günümüz fiziğine göre hiçlikten var olma diye bir şey yoktur. Zaten hiçlik kavramı felsefi açıdan da sorunludur. Felsefi açıdan hiçlik doğal olarak tanrıyı da dışlamalıdır. Bir şeyin (tanrının) olduğu yerde hiçlikten söz edilemez.




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Hiçlik felsefi açıdan elbette sorunludur :) hiçliğin öncülü varlıktır.

    Stephen hawking de yıllar önce bu meseleye "madde ve anti maddenin toplamı sıfırdır" diyerek kestirme bir cevap üretmişti.

    Adem Havva saplantılıyız...

    Buradaki temel sorunun iğne deliğinden karpuzu geçirmeye çalışıp, delikten geçene karpuz denmesi olduğunu düşünüyorum.

    Everything and nothing ve Light and dark'ı izlemeni tavsiye ediyorum. İkişer bölüm ve tam diyalektik prensiplerle basit izahlar yapılıyor çoğu şeye.

    Bu arada çoklu evren fikri bence hiç fena bir varsayım değil. Felsefe kibrit kutusunu sallayıp içinde çöp var mı yok mu varsa tahminen ne kadar diye anlamaya çalışırken, bilim içini açıp sayıyor. Bu çoklu evren meselesinin matematiksel karşılığı olup olmadığı sabitlenene kadar bence hiç fena fikir değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.