Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (743. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.178
Cevap
395
Favori
925.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 741742743744745
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adv11 kullanıcısına yanıt

    günümüzde boşanma ve aldatma haberlerini gören herkes böyle ironiler yazabilir.

    kuşak farkı, yetişme tarzı, karakter bunların hepsi etken. Ben 76 doğumluyum, eşim 80.

    özgürlüğüne düşkün, kimseye taviz vermek istemeyenler sıkılabilir. Evlilik fedakarlık ister. eskisi gibi kahveye ve arkadaş ortamına devam edilemez. bireyler bir biri ile zaman geçirmeye alışmalı. birlikte gezip,eğlenmeli. Çocuk olduğunda özellikle 2-3 yaşına gelene kadar çiftler çok yorulur, bu yorgunluk yıpratıcı olur. sabır azalır, öfke patlamaları yaşanır. bu yüzden bireyler her duyguyu paylaşmalı. yorgunluk, çocuk bakımı. Bebek olduğunda uykusuz geceler. sevgi ve ilgi azalması(dönemsel). farklı farklı dönemler yaşanır.

  • Bana evlilik çok zor geliyo ya çevremde bakıyorum kendi cinslerime mesela adam tripli, pimpirikli şimdi düşünüyorum bi kadın bunla evlense ömür boyu o tipi o pimpiriği çekecek gece horlamak bile yaşam kalitesini çok düşüren bi olay.

    Mesela ben günde 3 kez yıkanan bi kullandığım havluyu bidaha kullanmayan bi adamım evlenecem diyelim ya kadın neden benim bu özelliğime neden katlansınkikatlansınki, ama bakıyorrum çevreme ya çok deşmeyecen çok düşünmeyecek abi bunun düşünmemesimi olur, evlenecem sabah akşam her saat beraberiz üniv öğrenci evi değilki anlaşamadık ayrılalım diyelim.

    Ve böyle düşünen çok nadir kişilerdenim bi kızla tanışıyorum çevrem yada kız bi ay içinde nişanı yap diyiyo ve bu herkese normal geliyo yaşım isterse 50 olsun aga tam olarak kafama yatmayan biriyle evlenemem bilmiyorum bence herkes çok basit çok kolay görüyo bu işleri.

    Bi insanın kendine ait kötü bi özelliğini ben yada benimkini neden başkası çeksinki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    Ama kaçırdığınız bir nokta var. Kimse Mükemmel değildir. Herkesin kusurları, yanlışları, toplum tarafından kabul görmeyecek doğruları olabilir. Bu durumda sizin karşınızdakine tahammül durumunuz değerlendirilir. Karşınızdaki kişi için, tam tersi kirli bir insan varsa sizin tahammülünüz olmaz o kişiyle. O da muhtemelen üşendiğinden sizin günde 3 kez kıyafet ve havlu değişiminize tahammül edemeyecektir.


    Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Benin kıstasım HUY dur. Huyu güzelse diğer özellikler düzeltilebilir. Veya kendi doğrularıma evriltebilirim. Öbür türlü çoğu şeyi mükemmel olup huyu kötü biriyle ömür geçmez. Huyu güzel olanın esnekliği geniş olur. Kolay kolay size hayır diyemez. Ama dayatmalar sağlayıp kendisini üzmemeniz gerekiyor.


    Eşlerin serbest takılma konusunda da, eşlerin kendilerine has özel hobileri olabilir. Hatta hobinizi imkan dahilinde eşinizle paylaşıp beraber yapabilirsiniz. (Mesela sabah yürüyüşü veya bisiklet sürmek gibi.) Ancak bazı hobiler veya toplantılar vardır ki bunlara eş olarak katılamazsınız. Mesela kadınlar kendi aralarında oturup 5 çayı dedikleri durum. Veya yeni gelinin evine gitmek gibi. Aynı şekilde erkeklerinde halı saha, kahve tarzında aktiviteleri olabilir. Erkek erkeğe sınırlar çerçevesinde piknik vs gidilebilir. Bunlar insanların kendi iç güdülerini sağlamak ve deşarj olamalarını sağlamak için gereklidir. Sürekli eşle olmak bir süre sonra sıkıcılık doğurur. Aktiviteler sınırlandığından hayat sınırlanmış gibi gelir.


    Yukarıda bahsettiğimin dışında mesela erkek erkeğe tatil düşenenler olabilir. Ama herşeyin karşılıklı olduğunu unutmamalıdırlar. Aksi takdirde kadın için de kız kıza tatil değerlendirilebilir. Bu da takdir edersiniz ki sınırları açmak anlamına geldiğinden artık sınırsızlığa doğru giden bir kapı aralanabilir. Bu da karşılıklı şüpheleri ve ayrılığı doğurabilir. İlla uzaklara gitmek değildir sınırları aşmak. Eşine telefonunu paylaşmamak özel hayat diyip gizlemek te aynısını doğurur. Çünkü internette sınır yoktur. Herşeye herkese anında ulaşılabilir.





  • Evlenmeyin oğlum manyakmısınız siz.Kızlar önce sizi kandırıyor sonra evlenince ne b*k yediğinizi anlıyorsun.Evlilik kız için özgürlük erkek için pranga.Akşam arkadaşınla takılmak istersin en uysal kadın bile bir süre sonra dert yanar net söyliyim.Varsa farklı düşünen prangayı çoktan yemiştir kendine yalan söylüyordur...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimde uzun zamandır düşündüğüm bir konu beni isteyen bir kız var Türk asıllı Amerika vatandaşı benimle evlenip yanına almak istiyor.Uzun zamandır düşünüyorum karar veremedim.Kıza karşı en ufak duygu beslemiyorum.Mantık evliliği yapsam pişman olurmuyum Türkiyede iyi kötü bir işim kurulu bi düzenim var.Tam bi umutsuz vakayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım konu şu ben bekarım çok para harcıyorum doğru, borcunda var neyse yiyip içiyorum, ailem dünyanın lafını ediyo her gün tartışıyorm resmen.

    Bi akrabam bi evlilik yaptı boşandı, altın, avukat parası o bu nafaka derken boşandı, eski iş yerinden 100 bine yakın tazminat aldı, boşanalı bi yıl olmadan başka biriyle evleniyo:) tazminat nerdeyse bitti az bi para değil, ben diyorumki oda dünyanın parasını harcadı verilen cevap şu o hiç değilse yuva kurmaya çalışıyo zina yapmıyo fln diyorumki sonıçta dolu parası gitti benim kadar neden göze batmıyo diyorım anlatamıyorum.

    Çok değişik bi örf ve kültür var düğünde 10 trilyon da hsrcasan hapiste yatsan herkes normal karşılıyp sen yiyip içince laf oluyo bunun sebebi ne mantığı ben anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaktan bi akrabam var, yani akrabalık derecemiz uzaktan ama ailecek yakınızdır. bu arkadaş düğününde beni nikah şahidi yapmıştı.

    gelinin babası kanser hastasıydı, evlendikten 1 ~ 1 buçuk sene sonra kızın babası vefat etti. kıza babasından bir ev parası miras kaldı ve son haber aldığımda kız parayı benim arkadaşa vermişti ve arkadaş da ev arıyodu o para ile. yıl 2018 idi o zamanlar. sonradan çok görüşmedim bunlarla (zaten ayrı şehirlerdeyiz)

    bugün duydum ki boşanacaklarmış. annem bu gelinle telefonda görüşmüş (gelin benim annemle gelip giderdi yani baya muhabbetleri vardı) kız baya dert yanmış telefonda. bize söylenen şey bu kızın kaçıp gittiği şeklindeydi. oysa kızla konuşunca tam tersi şeyler duyduk. kız da babası gibi kanser olmuş. bizim akrabalar da sanırım torun sahibi olamayacaz ayağına paniğe kapılmış olmalılar ki, kıza yüklenmeye başlamışlar başka bahanelerle (namaz kılmıyosun vs diyerek baya dışlamışlar) arkadaşın annesi bu kızı zaten en baştan beri istemiyodu başı açık ayağına. sonra benim arkadaşın da aklını çelmişler. benim arkadaş artık kıza hastanede eşlik etmemeye başlamış, kızın kendi annesi taa 10 saat ötedeki memleketinden kalkıp gelip kızına refakatçilik yapıyomuş hastanede, ama burda aynı şehirde olan kocası (yani benim bu arkadaş) kızın yanına hiç gitmiyomuş hastaneye. normalde benim arkadaş bu kızı kendi bulup getirmişti ben bu kızla evlenecem diye. kendi annesini de ikna etmişti bu kızı gelinin olarak kabul edeceksin diye, şimdi arkadaş kendi getirdiği kıza kendi sırt çevirmiş.

    kız kendisi hakkında "kaçtı gitti" diye dedikodu çıkartıldığını duyunca o kadar öfkelenmiş ki, anneme söylediğine göre hastaneden çıkar çıkmaz köye gidip kahvehanede oturacakmış, evet normalde köyde kahvede sadece erkekler oturur ama kız gidip oturacakmış ve ordaki köylülere tek tek anlatacakmış bana bunları yaptılar diye.

    dahası, bu kız babasından miras kalan bir ev değerindeki parayı benim arkadaşa vermiş, bizimkiler de ev satın almak yerine doğrudan köydeki kendi arsalarına müstakil ev yapmışlar. yapılan ev kızın üzerine değil tabii ki. ev yapılırken Türkiye'de emlak krizi vardı ve ayrıca dolar kuru şuankinin kat kat gerisindeydi, ev yapım maliyetleri oldukça düşük idi (şimdiye kıyasla). kıza korkma senin paranı geri verecez demişler ama bizimkileri tanırım, parasal konuşarda olağan üstü çakaldırlar. yani aslında paranı geri verecez dedikleri şu: kıza babasından miras kalan bir ev değerindeki parayı 4-5 sene sonra Türk Lirası üzerinden ölmüş değeri ile geri vermek istiyolar. kız o parayla şu anda kendisine ev falan alamayacak tabii ki. halbuki kız en baştan bizimkilere hiç güvenmeseydi, o parayla kendisine gayet güzel bi ev almış olurdu 4 sene önce. o parayla yapılan müstakil evi de bizimkiler kendilerine almış oldular tabi şu anda.

    şimdi diyeceksiniz ki sen olayı tek taraflı dinlemişsin, evet tek taraflı dinledim ve kesin bi yargım yok ancak bizim akrabaları da tanırım. çok çakal insanlardır. parasal konularda yanlarına yaklaşılmaması gereken türden insanlardırlar (ülkemizde yaygın bi hastlaık olan borç alıp geri vermeme olayı bunlarda da var) bunların babaları bizim köyün imamı idi, adam kendi imamlık yapmakta olduğu camiye uğramıyodu, adam ömür boyu gidip kendi kurduğu işlerde çalıştı, aynı anda 3-4 işle uğraşıyodu, pazarda tezgah bile açıyodu her hafta, imamlık ise sadece kağıt üzerindeydi (bankamatik memurluğu) Cuma namazı dışında camide hiç ezan okunmuyodu, namaz vakitlerinde caminin kapısı kapalı oluyodu. bu adamın emekliliği geldi, adam emekli olmayacam dedi, köylü öfkeden bu herifin evini ateşe verdi geceleyin, son anda yanmaktan kurtuldular. bu olayın üzerine herif anında emekliliğini verdi korkudan. bu herif imamlık dışı işlerden o kadar para kazanmıştı ki, çocukları üniversite kazandıklarında onlarda gidecekleri şehirden birer ev satın alıp hediye ediyodu direk. yani, bu gelinleri ile olup bitenlerde kim haklıdır bilmem ama, bizim akrabaları tanıdığım için kızın haklı olmasını muhtemel görüyorum.

    bizim arkadaşın annesi de çok cadalozdur, annesi kızın başı açık diye kızı istememişti ve kız sırf evlenebilmek için başını örtmüştü. din üzerinden haram para kazanarak hayatlarını elde etmiş olan bu insanlar, söz konusu başka birisi olunca bi anda en büyük dindar-dikdatör kesiliyolar. kızın söylediğine göre bu kaynanası kıza çok çektirmiş ve çok küfretmiş. kız kendisine küfür / hakaret edilen bütün konuşmaları ve sms'leri kaydedip hepsini mahkemeye sunulacak şekilde derlemiş.

    kızın kanser hastalığı da öyle erken teşhis falan değil yani kemoterapi aşamasına gelmiş. boşanamadan vefat edecek olursa parayı hepten kaptırmış olacaklar. bakalım nolacak.

    bizim arkadaşa gelince, büyük ihtimalle bizimkine başka kız buldular ve kuvvetle muhtemel köyden bi kız buldular. annesinin hayaliydi çünkü aynı köyden evlendirmek.

    annesi olacak bu kadınla ben de sorun yaşamıştım. akrabayız-samimiyiz ayağına bana hiç sormadan benim adıma gidip kendi tanıdıklarının kzıları ile irtibata geçiyodu, en son bana geliyodu elinde fotoğrafla bak bu kızla görüştüm senin için hadi şimdi sıra sende sen görüşeceksin diye. iki kere yaptı, ikisinde de fotoğrafa bile bakmadan ve kızın kimin nesi olduğunu bile dinlemeden anında reddettim, ve benim talebim olmadan başkalarıyla benim adıma görüşme yapmalarının doğru olmadığını söyledim. bu cahil kırsal insanı beni sırf henüz evlenmedim diye hayatında kız görmemiş zavallı zannediyolar. sanırım bunların kafa yapılarına göre ben kız aranıp bulamayan biriyim, ve onların sözüm ona "buldukları" kıza çölde su bulmuş gibi balıklama dalacam (sanıyolar) benle hiçbirşey konuşmadan benim adıma herkesle irtibata geçmek nedir yav. bu nasıl bi ilkelliktir, nasıl bi cahilliktir. düşün bu karının gelini olacaksın sen. annem en baştan diyodu bu gelin kızın işi çok zor, bu kaynana ile çok çeker bu kız diye. hakkaten de söylediği yere varmış gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Ağustos 2022; 17:40:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Sinirden ne yazacağımı bilemedim, millete din, ahlak satan tiplerden ve ailelerinden uzak durmak lazım, sonunda buraya geliyor hep konu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep derim bu hayattaki en önemli dua "allah iyi insanlarla karşılaştırsın"dır. kıza yazık olmuş. akrabaların içinse bir şey demek istemiyorum gereksiz yara uyarı yemeyelim moderatörden.

  • Bende nişanlanıyorum, önümüzdeki aya nişan tarihi de alındı. Şu ana kadar her şey çok güzel gidiyor, kıza nişan kıyafetini ben aldım iki model beğenmişti biri 2.500, öbürü 3.800'dü ben pahalı olanı alalım dememe rağmen ve onu daha çok beğenmesine rağmen "2.500 olanı almamı söyleyip, 3,800 bir nişan elbisesine verilmez çok pahalı, 2500 olan da gayet işimi görür" dedi.


    Buna ek olarak nişan bohçasını nişandan sonra getirelim öyle olursa daha iyi olur maddi açıdan dedim onu da kabul ettiler. ( Bu bohçanın nişandan önce getirilmesi gerekiyormuş )


    Yani diyeceğim o ki çok istese bile fiyatını pahalı bulursa alma o kadar para vermeye hiç gerek yok diyor ve bu beni aşırı mutlu ediyor. Ayrıca da "3 bilezik yeter, normal ağırlıkta olsalar kafi, daha fazlasını alma" da dedi. Bu kadar uzlaşmacı ve fazlasında gözü olmaması benim çok hoşuma gidiyor. Sanırım doğru kararı veriyorum.





  • calientee C kullanıcısına yanıt

    öncelikle hayırlı olsun. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Benim eşimde ve ailesi de evlilik sürecinde böyle anlayışlı davrandılar. çok şükür 16 yıldır evliyiz. Hala aynı anlayış devam ediyor. Sizde şanslısınız, bu zamanda böyle şatafat yerine eşinin cüzdanını düşünen bayan bulmak çok zor. inşallah bu düşünceli hareketler ömür boyu devam eder. Bazı kızlar sırf çevresine hava atabilmek için aşırı para harcatıyor.

  • Benim eşim de evlenmeden önce öyleydi hala da öyle.

    Yaklaşık 3 yıldır evliyiz.

    Evlenirken hiçbir şeyim yoktu.

    1 yıl kirada oturdum.

    Ardından kendi evimi aldım.

    Şimdi bi tane de sıfır araba aldım.

    Yuvayı dişi kuş yapar sözü boş değildir unutmayın.

  • xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Biniyorlar üstüne vuruyorlar kırbacı erkeğe

    Kardeşim ve ben evlenme yaşlarının son demlerindeyiz, asla öyle bir şey arzulamıyorum da kardeşim konusunda çok kararsızım, mahvolacağını ve pişman edeceklerini hissediyorum...

    Ne olacak bu halimiz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • calientee C kullanıcısına yanıt
    Nasıl tanıştınız hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben evlilikteki olayı anlamadım iş yerinde bi kız arkadaş var çok samimiyim sevdiği bi adam vardı evleneceklerdi, çocuğun ailesi istemedi bişeyler oldu ayrıldılar, kız üzüldü onsuz yaşayamam falan.

    İnstagrama bi baktm nişanlanmış aile arasında başka bi adamla aga o adam nerden çıktı ne çabuk unuttun eskisini bunu ne çabuk sevdin adam kim ne alaka.

    Ailem bile bana sen farklı düşünüyon diyo. Abi benim düşüncem normal ya hemn tanımadan nasıl evleniyosunuZ , bi ben böyle düşünüyorum

    Sağlıkcıyım ben hastanede öyle şeyler gördm ki ağzınız açık kalır asla 2 3 yıl tanımadan asla evlenmem 50 yaşıma bile gelsem minimum 2 yıl aga

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece kız arkadaşıma dedim param olursa oculus alacam 10 bin diye çok ciddi söylemedim, maaşım olduğunda zaten akıllı harcarım yatırımımı yaparım kendime ayırırım çarçur etmem, ama nedense kız arkadaşımdan geleceğimizi düşünmediğim için bi sürü trip yedim hemen sinirlendi sesini yükseltti umursamıyorsun vb diye. Böyle yapınca daha bir umursamadım ve kapattım bu kavgalar çoğalmaya başladı. Sürekli benim en saçma bulduğum şeylere sinirleniyor veya benim farkında olmadan konuştuğum şeylere sinirleniyor ne olduğunu sorunca söylemiyor. Ayrılmaya çalışıyorum ona da yanaşmıyo kendi ayrılıyor güya siliyor beni her yerden sonra gecenin köründe geri arıyor barışıyoruz. Kızı seviyorum ama bu hareketlerini çocukça buluyorum ve canımı sıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdiyotloji İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu normal bi durum gelecek planı yaparken şahşi hobi harcaması yaparsanız dünyadaki bütün kızlar laf eder. Burdaki aklın varsa tek takılcılara çok bakma. Ha diyorsanki benim zaten evlilik + düğün param herşey hazır yinede üste para kalıyor o zaman eyvallah. Diğer türlüsüne alınmayacak kız yoktur. Bunlar haricinde ayrılıp ayrılıp barışan birisiyse buna dikkat etmek gerekir acaba karakteri mi böyle yoksa sizin bu umursamazlığınızdan mı dengesizleşiyor ona göre bi şey yapılmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben sizlere basitçe eğitim sistemimiz televizyon vs gibi şeylerle bize kötüyü görmemiz gerektiğinin öğretildiğinden bahsetmek istiyorum.


    Ailelerin ve çocukların gittiği bir parka yada avm ye gidin. Sabah gidin akşama kadar oturun. Önünüzden yüzlerce mutlu çift ve çocuk geçecek ama gözünüz bunu hiç görmeyecek. Telefonunuz kitabınız cartınız curtunuzla ilgileneceksiniz. yüzlerce kişi içinden 1 tane kavga eden çift denk gelecek ve hemen gözünüz ona takılıp algınızla da şimdiye kadar oynadılar ya, boşanmalar mutsuzluklar sorunlar baş gösteriyor bende evlenmicem diyeceksiniz. Aslında bu rakam çok düşük bir rakam ama gözünüz ilk kötüye çarpacak.


    1 sepet elma deneyi var. ben 1 sepet kırmızı parlak hepsi birbirinden harika elma veriyorum size ve en üste de 1 tane çürük elma koyuyorum. Bana teşekkür eden sayısı o çürük elmadan sonra nadirleşiyor çünkü herkes o çürük elmaya odaklanıp diğer güzellikleri göremediği için.


    Okulda öğretmen 30 kişilik sınıfta 1 tane gelmeyeni 2 saat konuşur. Aslında gelene odaklanması gerekir ama bunu yapmaz. Sonra ilgi isteyen çocukta gelmez ve konuşulmak ister.


    Kısaca yanlış yetiştirildik. Bardağa dolu tarafından değilde boş tarafından bakar olduk bu sebeple.


    Evlilik dünyanın en güzel şeylerinden birisidir. Birde aşık olduğunuz kişi ile evlenirseniz dünyada resmen cenneti yaşarsınız. Baba olduğunuzda yada anne olduğunuzda ise bu duygu anlatılamaz güzelliktedir.


    Evliliklerde en büyük sıkıntı aşk ve sevgi olmadan evlenmek yada yanlış insanla evlenmektir. Siz kendinizi tanımalısınız ki sonra karşıdan beklenti içine giresiniz. Bu kendini tanıma sürecini aşarsanız ne istediğinizi bilirsiniz ve istediğiniz kızı yada erkeği ararsınız. Bakıyorum çoğu kişiye hayali farklı sevgilisi farklı sonra aldatma boşanma felan oluyor. Tabi olur çünkü hayalindeki o değildi ve hayalindekine yakını yada onu bulunca ona gittin.


    2 sorun daha var. Pardon 3 sorun. ilk sorun aileler çünkü siz evlenmiyorsunuz ailelerde evleniyor ülkemizde ve aile sizi sevmezse sizinle iyi anlaşmazsa ailenizi sevmezse sorunlar büyüyüp duruyor ve birde siz yada karşı fark etmez ailenin dolduruşu ile yuvanızı yönetiyorsanız o zaman sorunlar hiç bir zaman bitmiyor.


    ikinci sorun ise ülkemizde para. para sebebiyle tek kişi yada 2 kişi tabiri caizse köpek gibi çalışıyor yine de ay sonu faturalar kira mutfak masrafı çocuğun giderleri derken kalmıyor ve tartışmaların çoğu ekonomik sebeplerle ortaya çıkıyor. herkes ekonomik sorunu olmayan eş ister ama bu ülkemizde imkansız gibi


    üçünsü sorun ise cinsellik felan değil zaten düzenli yenen yemekten sıkılma gibi zamanla ondan da sıkılıyor insan, üçüncü sorun psikolojik tamamiyle. karakteri kişiliği oturmamış diye bir tabir var ve bu tarz bir insanla beraberseniz harika ilerlerken herşey bir anda saçma bir sebeple tartışma çıkartabilir iş ciddi tartışma ve kavgaya kadar bile uzar. Hatta cahillikte varsa geçmişi açar devamlı yada o şunu dedi bu bunu dedi diye tartışır durur sizinle.


    ekonomik sorunlar ise ilgisizlik doğurur. Tabiri caizse köpek gibi çalışan birisi eve gelir yorgunluktan uyuya kalır ilgi sunamaz. sosyalleşeceği aktivitelere götüremez hem zamanı hemde parası yoktur. yada özel günleri unutur hediye alamaz. bunlarda zaman içinde bana değer vermiyor hissi yaratır ve 2 tarafta birbirinden soğur.


    Ben ekonomi hariç herşeyi aşarsanız mutlu olacağınıza eminim. En azından ben ekonomi hariç mutluyum kızımda var ekonomi demişken işiniz her gün zorlaşıyor benim 8 bine aldığım koltuk takımı ki 2 sene olmadı şuan 40 bin olmuş. bulaşık makinesi aldım 10 bine ve geç aldım evlenirken alsam 6 bin felandı şidm 25 bin olmuş kısaca ev eşyası ortalama 500 bin tutuyor tabi 1 kere aldım minimum 10 sene kullandımdan bahsediyorum al yarın çöp olacak çeyiz setlerinden bahsetmiyorum. düğünü kınası nikahı nişanı altını kıyafeti saçı makyajı arabası para isteyenleri derken işiniz çok zor.





  • Illusive Man kullanıcısına yanıt

    Hocam evlenmek için en az 2 senem var benim daha yeni işten istifa ettim. Yeni iş bulmam uzun sürecek o yüzden de gelecek planı yapmaya başlamadım bile şuan tek planım iş bulmak ama o daha da ilerisini düşünüyor bu bana mantıklı gelmiyor. Bunun için kavga çıkarınca da sinirim bozuluyo hiç umursamıyorum. Subaylıktan istifa ettim. Çalışırken çocuk olunca sen olmayınca ben nasıl bakacam ona diye 2 gün kavga ettik. Neymiş buna endişelenmişmiş e noldu şimdi mesleği bıraktım. Boşu boşuna trip attı. Bu tavırları beni düşündürüyor hep böyle mi olacak yoksa uzak mesafeyiz diye mi böyle oluyor bende saldım artık. Ayrılırsa ayrılsın. Zaten doğru düzgün sevdiğinide göstermiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 741742743744745
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.