Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (741. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.186
Cevap
394
Favori
926.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 739740741742743
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne evliliği ya oturun evinizde yaaaaaaa 

  • Bir hikaye de benden gelsin , işim gereği bir ilde 3 4 sene kalabiliyorum. Henüz 22 yaşında ilk görev yerimdeyken bir çok kızla görüşürken karşıma biri çıktı. Tabi çok hızlı yaşıyorum .evlenip ayrılmış çocuklu biriyle tanıştım .hiç bir Kıza bağlanıp sonunda acı çekmeme üzerine olan prensib gereği bu kızada aşık olmam diyerek ilk görüşmeyi yaptım. Öylesine takılırım diyerek başlayan bu görüşme tam 6 yıl sürdü ve ben artık deli gibi aşıktım . Tabi ki 6 yıl boyunca evli gibi yaşadık . Geçen sene kadın artık evlenelim dedi. Ben aileme söyledim ailem den tepki aldım. Fakat ailem çokta umrumda değildi, ben kendim kaldırabilir miyim diye düşünmeye başladım. Biraz ölçtüm tartım sadece boşanmış olsa evlenirdim ama maalesef çocuk ilerleyen zamanda gözüme batardı çocuğa kötü davranırdım olan çocuğa olur yazık ederdim . Tabi birde eski eş sorunu var o çocuk için arayacak çok kıskanç olan ben kafayı yiyecektim . ben bir tık soğuk yapınca kadında kendini geri çekti. 2 ay sonra yazmadı bende yazmadım. Ama numaralarımız duruyordu. Konuşmayı kestikten 8 ay sonra numarasını değiştirdi sonradan öğrendim ki numarasını değiştirdiği gün nikah günüymüş :) en son konuşmamız üzerineden geçen 1 inci senesinde başka bir bekar bir meslektaşımla evlenmiş :( . Acı çektim mi ilk ay çok acı çektim . Hala her gün aklıma geliyor mu kesin geliyor . Muhtemelen hiç bir zaman unutmayacağım. Fakat ; Şunu da gördüm kü kadın tamamen çocuğuna baktıracak birini arıyormuş yoksa bu kadar çabuk evlenmezdi belki de benimle görüşürken bu çocuğuda ayarlamış olabilir, diye düşünüyorum . Şimdi ailem biriyle tanıştırdı 2 haftadır onunla görüşüyorum ve bu sefer iş ciddi. herkesin hakkında Allah hayırlısını versin. Aşk acısı çektirmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evlenin ama sakin ha sakin kadinlara sevginizi belli etmeyin. cinselligi koz olarak kullandigi anda gidin. o yulari bi kez takarsaniz duzeltmesi daha sanci olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    Sevgisini belli etmeyen adamla niye evlenelim ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whypic06 W kullanıcısına yanıt
    kadınların yaşları ilerledikçe algıları aşk-meşk'ten (yani erkekle ikili ilişki odaklı düşünceden) daha çok, kendi çocuklarını yapıp büyütme isteğine doğru kayar. boşanmış bir anne tabii ki çocuğunu büyütebilmek için bir erkeğe ihtiyaç duyacak.

    başkasından olan bir çocuğa bakmakla ilgili sıkıntı şu; çocuğun annesi ile çok iyi olabilirsiniz, birbirinize aşık da olabilirsiniz, çocukla da aranız süper olabilir ve sizi çok seviyor olabilirler. ancak, ebeveyn ilişkisi sadece piknik yapıp gülüşmekten ibaret olmayan, uzun soluklu bir süreç, bu süreçte yeri geldiğinde baba olarak gerginlikleri de yönetmeniz gerekir, ve, biyolojik olarak sizden olmayan bir çocukla ilgili yaşanan bir olayda verilecek bir karar esnasında çocuğun biyolojik annesi araya girip size: "o senin çocuğun değil" dediğinde öylece kalırsınız. verecek cevap bulamazsınız. "ama ben bu çocuk için senelerdir babalık yapıyorum" demeniz bir cevap olarak kabul edilmeyecektir. yabancılar bu durumu: "full sorumluluk + sıfır otorite" diye bi sözle özetliyolar. biyolojik olarak sizden olmayan bir çocuğun yaşamında hiçbir zaman gerçek babasının sahip olduğu konumu elde edemezsiniz. bu yüzden babalık kaynaklarınızı kendi çocuğunuza harcamak daha garanti bir yatırım olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Ağustos 2022; 9:40:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir bayan olarak bende bu konuya bir açıklık getireyim o zaman. Genelde hep erkek yorumu denk geldi. Evlenecek olan kızlar da eşlerini çok iyi tanımalı özellikle ki kendi ailesine saygı duyuyor mu ona bakmalı ha bir de kadının ekonomik özgürlüğü olmalı ki bazı erkekler evlendikten sonra eşini ailesinden tamamen kopardığını düşünüp ne ailesine bile gondermeyip ailesine saygı duymuyor ve edebildiği hakaretleri edebiliyor kadında da ekonomik özgürlük yoksa evinde eşinin bu psikolojik şiddetine boyun egiyor maalesef evlenmeden önce değişen erkekleri de iyi tanıyan kızlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Meryem Meltem M kullanıcısına yanıt
    12 yıllık sevgilim vardı. Liseden mezun olur olmaz tanışmıştık. Kendisi ortaokul mezunu ve tekstilde çalışıp ailesine destek oluyordu. Bende üniversiteye gittim. Mezun olduktan sonra kpss ye girip derece yaptım. Atandıktan sonra birikim yapmaya başladım. Sonra askere gidip geldim. Pandemi oldu ve farklı şehirlerde olduğumuz için bir türlü istemeye gidemiyorduk. En sonunda istemeye gittik ve söz yapıldı ama her şeyi maddi ve manevi olarak benden beklediler. Kendileri hiçbir şey yapmadı. Üstelik parasal olarak değil, manevi olarak da hep benden beklediler. En sonunda ebeveynlerinin yanına gidip ( o gün aynı şehirdeydik ve benim görev yerine dönmem gerekiyordu) hal hatır soramadığım için kıyameti koparacağını, burnundan fitil fitil getireceğim demişti. Yaptı ve benden ayrıldı… şimdi bu hikayede sevilmediğimden eminim ama maddi manevi olarak hep benim çabamla olan evlilik sürecinden sonra bir daha nasıl bir kadına güvenebilirim. Eğer benden daha iyi şartlara sahip olan birini bulmamış olsaydı bu şekilde davranamazdı. Nitekim cinsellik de yaşamış, ilkim diyordu. Siz bir kadın olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu? Bu konu ile ilgili nisan ayında burada konu açmıştım epey uzun bir konu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Meryem Meltem M kullanıcısına yanıt

    Ailenin yanına gidip ne yapacakn zaten yıllardr onlarlasın?? Aileden koparma sebebi çok açık çoğu evlilik yanlış anlamayın ama kız annelerinin müdahalesi sonıcı bitiyo çoğu evlilik.


    Gelin oldu erkeğin annesi eziyet etti bunlar eskidendi valla hep derim bu ülke kadınlar için cennet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    iş Ciddiye binince aşk değil mantık devreye girdi .ilerde umarım pişman olmam . İnşallah bir an önce unuturum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde ailesine göndermeme sebebi kızın ailesinin kızın kafasını karıştrırıp şişirip kocasının yanına göndermesinden kaynaklanıyor.gördüğüm kadarıyla.baynın ailesinin yanına gitmesine karşı değilim ama genelde böyle oluyor sorun bundan kaynaklanıyor.eğer ki bayan annesini dinlemezse sorun değil.

  • Meryem Meltem M kullanıcısına yanıt

    Böyle durum imkansız evlenen kadın istediğini yapıyor, kadın çalışmıyor ise annesiyle günde 10 saat telefonda konuşur, hep onlarda kalır kocasınıda sürükler ayrıca cocuk oluncada annesine bırakır annesine ilgilendirir,


    Ön yargı olarak erkek tarafının ailesi onun için düşman görür (gelin-kaynana-görümce-elti vs) onlara iyi davranmaz, davet etmez, gidip gelmez ne varsa kendi ailesidir.


    kadınların kötü yanı erkekleri ata erkil olarak görmemesi evin reisi, gücü, yönetimi erkekte olmalıdır bu evrimsel bir içgüdüdür.

    kadın ne kadar aşırı bir feministde olsa eve geldiğinde erkeğinin güclü kollarında veya omuzunda kedi gibi kıvrılıp huzur bulmayı ister.


    kadınların yanlışı erkekleri ezip, yönetip, ailesine kötü davranıp söz hakkı tanımayıp onlardan ERKEK ve evin babalık ve aile reisi olmalarını beklemek tezat ve tutarsız tutumdur.

  • Arkadaşlar merak ettiğim bi örf adetten bahsetmek istiyorım bi. Adam gidip tatil yapsa 10 bin harcasa tamam ailesinden de para alsa kıyamet kopar, bu kadar para harcanırmı falan fistan. Ama baktığın zaman düğün yapıyon 250 bin taht gidiyo kimsenin sesi çıkmıyo o farklı deniyo bu nasıl. Bi kalıp e sonuçta para gidiyo.

    Mayın hesabını yapsn adamlar düğünde milyarlar harcıyo kimse gık demiyo bu bana hep tuhaf gelmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whypic06 W kullanıcısına yanıt

    6 yıl az değil. Sadece çocuğa baktırmak için 6 sene beklemiş olması biraz zor görünüyor. Şartlar ve zemin bunu gerektirdiğinden sizden ayrıldıktan sonra muhtemelen yoluna bakmış. Ama belki de böylesi daha hayırlı olmuş.

  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    Tamamen belli etmemek demeyelim ama abartılmasında büyük sakıncalar vardır. Yorumunuza katılıyorum.

  • cimifuloydhezılbenk kullanıcısına yanıt

    Muhakkak aşk oldu aramızda çok zorlu durumlarda atlattık fakat 1 yılda hemen evlenmesi beni bu düşünceye itti. Bizim 6 sene boyunca yaşamadığımız şey kalmadı evlendiği adam muhtemelen sadece boşandığını sonrada kendisiyle olduğunu düşünüyordur. Açıkçası evlendiği adama üzüldüm yazık olmuş. Dediğiniz gibi belki de hayırlısı böyleydi .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    banada hep bu konu tuhaf geldi.

    tatili gec. o kadar para ile yatirim yapacam yada egitim alacam desen, millet kiyameti kopariyor

  • whypic06 W kullanıcısına yanıt

    bosanmis ve cocuklu bayanlardan uzak durmak lazim.

    Zaten bayan kisi cocuguna saglayici ariyormus

  • Catcheee C kullanıcısına yanıt
    kültür olayı tamamen. Anadolu insanı kafede oturmaya da müsriflik gözüyle bakar ama kızkardeşim evleneceği zaman salon nişanı yapabilmek için köydeki bağı sattı benim annemle babam. baktığında kafeye de arkadaşlarınla iyi vakit geçirmek için gidiyorsun, nişanı da dostlarla buluşup eğlenmek için yapıyorsun, ama kafe olayı kültürde yok, nişan ise var.

    benim kafeye gidecek param olmasa ve evdeki oturma grubunu satıp onun parasıyla 6 ay kafeye gitsem, annem beni akıl doktoruna götürür bu çocuk delirdi diye, ama nişanı evde değil salonda yapmak için bağ satılıyo. hem de bağı ederinin yarısı fiyattan verdiler alel acele satabilmek için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Bi 15 bin borcum var açıkcası yedim içtim bi. Anda borca girdim maaşım 6500 civarı az yani, ailemden birazz 3 bin falan istesem yemediğim laf kalmıyo kazandığın neyine yetmiyo faln evin kira değil doğru ama kızlı ortamlar oldu harcadım kardeş ne yapayım bende üzüldüm ama az bi para istesem anamı ağlatıyolar.


    Demek istediğim şu annem kız faln bakıyo yalnızsın canın sıkılıyo, orda burda geziyosun evlen çocuğun olsun falan diyolar sık bi şekilde aslında amaçları orda burda para yememem, anlıyorum onlarıda ama iş evliliğe düğüne gelince en kralını yaparz diyolar e en az 200 bin gider sanırım benim burcumun 6 7 katı nerdeyse bunun için evlenmemmi lazım anlamıyorum evlenınce her imkan sağlanıyo yani e parayı verin rahatlıysym bari:)))


    Mesela eşya alacam eve evlenınce iyisini alırsın diyolar hadi nasip olmadı 50 sine kadar evlenmedim iyi. Bi kanepede oturma hakkım yokmu, bu hak için neden evlenmem gerekiyo:)) neyse caz maz yaptm evi. İyi döşedi ama mantık bana tuhaf geliyo ve çevrem dede böyle düşünen tek benim ilginç


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Up up up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 739740741742743
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.