Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (566. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
16.175
Cevap
395
Favori
925.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    ben türkiyedeki birçok erkeğinin sosyal hayatta birçok noktada kadına bilinçsizce bir şekilde "haksız pozitif ayrımcılık" yaptığını her zaman dillendirdim.

    kadına tanınan bu anormal ayrıcalıklar kadınlara zarar veriyor. çünkü kadınlar kendilerine yapılan bu ayrıcalıklar nedeniyle sosyal yaşamda kendilerini daha zor geliştiriyorlar. kaldırımda yürümesini bilmeyen, karşısındaki kişinin üzerine üzerine giden, boş alan olduğu hâlde kaldırımı ortalayarak yürüyen kişilere bakıyorum %95'i kız/kadın. asansör kuyruğunda, bankamatik kuyruğunda, ya da iş yeri yemekhanesi kuyruğunda saygısız bir şekilde gözümün içine baka baka önüme geçen kişiler oldu. birçok farklı yerde 8-9 kere yaşadım bu olayları. biri hariç hepsi kadın idi. erkek olan da zaten kaynak yapacaktı ama yüzüme baktı ve tereddüt etti, vazgeçti. tereddüt etmeden önüme geçip, uyarıldığında utanmadan bir de karşılık veren kişilerin tamamı kadın/kız idi.

    Mesut Çevik'in videosunu izliyorum, diyor ki, trafikte diyor kadınlar asla yardımcı olmuyorlar diyor. halden anlamıyorlar diyor. kaza yaptım onda bile herkes geçmiş olsun derken gelip bana "neden yolda yer kaplıyorsun!" diye korna çalıp bağıran süper anlayışsız kişiler oldu ve hepsi kadın idi diyor.

    kadınların %95'i böyle mi? asla hayır. sırada karşısındakinin önüne geçip bir de utanmadan karşılık verme yüzsüzlüğünü yapabilecek kadın oranı (atıyorum) belki %5'tir. kadınların çoğu bunları yapmıyor olabilir. ama, bu garip davranışları sergileyen kişilerin %95'i neden kadın?

    cevabını daha önce çok kez yazdım. kızları uyarmıyoruz. kızlar büyürken (genç yaşlarda özellikle) saygısız bir hareket sergileseler de karşılarındaki kişi genellikle uyarmıyor. böylece, kız da yaptığının hata olduğunu anlayamıyor. yetişkin kadınlar bile yaptıkları birçok saygısızlıkta uyarı almıyorlar, bizim ülkemizde sosyal yaşamda erkeklerin hatrı sayılır bi kısmı kadınlara karşı cevap veremiyor. bu artık toplumda norm olmuş! kadın erkek tartışmalarında tartışmayı izlemekte olan üçüncü şahıslar genellikle kadının haklı erkeğin ise keko olduğunu düşünmeye eğilimli oldukları için, toplumda kadının uyarılması gereken bir noktada erkek söyle düşünüyor: "boşver uyarmayayım, şimdi ters cevap verecek sinir olacam, en iyisi salla geç"

    geçen gün yaşanan "burs bağışı" skandalı da bunun ayrı bir yansıması. kızın biri (ki kendisi güzel bile değil ama bizde o kızı görünce istemsizce davranışı değişecek milyon tane erkek var) yurt dışında üniversite okumak için para lazım diye "masumca" ve "sevimlice" konuştuğu bir video çekti ve dünya kadar parayı götürdü :) geçmiş olsun.

    yukarıda saydığım tarzdaki gariplikler %95 kızlarda görülüyor olsa da, erkeklere has gariplikler de var. mesela toplu taşımada koltukta otururken bacaklarını sağa sola açıp yanındaki kişinin koltuğunu işgal etmek, hatta, kendisine toparlanması rica edildiğinde de toparlanmayıp üstüne bir de cevap vermek. bu da %95 erkeklerde görülen bir davranış bozukluğu. psikolojik arka planı ise erkeklerin geniş vücutlu olma istekleri. özellikle lise yaşlarında başlayan bu istek zamanla bir davranış bozukluğuna dönüşüyor. herif bacaklarını birbirlerine 90 derece açı yapacak şekilde sağa-sola açmış. kibarca söylüyorsun, toparlanabilir misiniz yan koltuğa oturmak istiyorum diye, herif: "ben yayılmış değilim ki benim normal genişliğim bu, daha fazla toparlanamam" gibi hastalıklı bi cevap veriyor :)

    tabi ki erkeklerin hepsi böyle değil ama bu anormalliği yapan kişilerin hemen hepsi erkek.

    velhasıl-ı kelam, efendim, kız da olsa oğlan da olsa bazı kişiler kendi içinde bulundukları koşullar neticesinde böyle anormal davranışları benimsemiş olabiliyorlar.

    buradaki sıkıntı, bu anormal davranışların çok sık gerçekleşiyor olmaları durumunda zamanla normalleşmeleri.

    bu arada, ben bundan bahsedince birçok kişi: "o tarz davranışları anca eğitimsiz arka mahalle kokonaları yapar" gibi düşünüyor ama alakası yok. yukarıda arkadaş yazmış ya: "siz başarısız erkek olduğunuz için kalitesiz kızlara denk geliyorsunuz, kaliteli kız başarılı erkeği bulur" diye, işte bunu yazan arkadaşın gayet de: "sadece başarılı erkeklerin elde edebilecekleri kız" diye nitelendireceği, güzel, okul okumuş, bakımlı, plazada çalışan ve işe hergün baloya gider gibi giyinerek gelen kızlarda bile bu davranış bozukluklarına şahit oldum.

    tabi burda hepinizin aklına Funda Esenç gelecek ama ben Funda Esenç'e karşı yapılan ağır sosyal medya lincini desteklemiyorum çünkü sosyal medyada bu kadına hakaret edenlerin ciddi bi kısmı kendileri de böyle bence. Funda Esenç bizim insanımızın kendi saygısızlığın günahını çıkartmak için kullandığı bir mecraya dönüştü. bakıyorum kendileri güçleri yeten herkesi ezmeye çalışan kişiler sosyal medyada Funda Esenç'e sövüp vicdanlarında kendilerini rahatlatıyorlar. Funda Esenç'e yapılan hakaretlerin Funda Esenç'in hava yolu şirketi kadına yapmış olduğu hakaretlerden daha ağır olması da cabası.bu ülkede adalet varsa, Funda Esenç o hava yolu şirketi çalışanı olan kadına yaptığı hakaretlerden dolayı ceza alıp hapis yatmalı, ve Funda Esenç de kendisine yapılan sosyal medya hakaretlerinin tamamına dava açıp tamamından tazminat almalı.
    İnan buna benzer bi durum başıma geldi hatta iki gün önceydi,avm de yürüyorım önümde bi kadın yürüyor biraz tuhaf bi kadın birden durdu bana bsktı ben geçtikten sonra devam etti dönüp hanımefendi ben tecavüzcü değilim diyecektşm seninde yazdığın gibi şimdi bağırır çağırır boşver diyip gittim ama kafam bozuldu.

    Bu nedir ya milletib kafa psikolojisi alt üst olmuş ya vallahi bi kadın yere düşse elimi uzatmam abi korkuyorum çığlık atar rezil olurum diye bu ülkede akıllı bi kadın hayatı boyunca çalışmadan çok rahat yaşar ya çirkin bile olsa öyle mahrum olmuşuzki kadınlara içi dışı berbat bi kız için neler yapan adamlar var,uğruna ölenlermi dersin yıllarca peşlerinden koşanmı dersin.

    Havaalanında ki olay için bi anda herkes mağdur olan kızı korudu belkide o kadından daha çirkefi bile çalışanı korumaya çalıştı banada gerçekci gelmiyor ya o saldırı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende evlenme teklifi aldım. Vur patlasın çal oynasın nereye kadar dedi kız “gittiği yere kadar” dedim kadınlar bu kadar evlenme meraklısıyken evlenememek daha zor sanırım. Yaş geçince zor olan şey ise “güven” o kadar şey gördüm ki kimseye güvenemiyorum sağolsunlar denediğim herkeste bu güvensizliği körüklüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    Ben de güven konusu yüzünden evlenmiyorum maalesef. Nereye kadar da gider bilmiyorum. Yaş ilerledikçe gerçekten çok daha zormuş..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan68

    Ben de güven konusu yüzünden evlenmiyorum maalesef. Nereye kadar da gider bilmiyorum. Yaş ilerledikçe gerçekten çok daha zormuş..
    Merhaba aslında çokta ayrıntıya bakmamak lazım yaş ilerledimi cidden zor bakıyorum bazen hani deriz kız gezdi tozdu gitti birine kapak oldu o kapak olunan adamın psikolojisini anlıyorym aslında bi yerden başlamak için göz yummak gerekiyor yoksa bekar hayatı sizin yaş kaçtı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    güvenden kastın ne?geçmiş ilişkileri mi yoksa gizli kapaklı işleri mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinus67

    sadece toplum da positif ayrimcilik yokki, ayrimciligi devlet de destek veriyor...
    Kocasini aldatip, nafaka yiyen cok insan...

    Suan gündem de olan bir konu var; Dünya kadinlar gününde , kadinlarimiza ücretli izin verilmesi..

    Alıntıları Göster
    Sebebi akp döneminde iyice artan pozitif ayrımcılık feminazi etkisi ve bunun eşitlikten çok tepeye çıkarma eğilimi göstermesi haklı haksız kadını koşulsuz sebeple suçsuz ve zayıf olarak tanımlama her şeyi yapmakta behis görme sonuçta iyi niyetli kadında var yok değil ama bunlar zaten sokakta orada burada olmaz işine gider evine döner ortalarda volta atanlar ha bu şekilde tepene çıkmaya çalışan kimseler.Ha bunlar herşeyin en kötüsünü hakediyorda ne yapalım işte bunların yüzünden işte genellemeye kalıyor dilleride pabuç gibi.Valla sırf bu yüzden ve son döenmde artık kadında iş sahibi olduğundan kadınlarında artık askere gitmesi taraftarıyım eşitlik eşitlik dediler tepeye çıktılar bir hizaya girerler umarım sonuçta bir birbirlerini yolsunlarda görsünler günlerini kız kıza nizami ortamda birbirilerine girecekleri kesin sonuçta pijama partisi düzenleyip makyaj banyosu yapamazlar.İyide olur şu son dönemlerdeki aşırı pozitif ayrımcılık artan feminazi etkisi ile bu gereklide.Görsünler eşitliği bi.




  • Konunun uzun süredir takipçisi olan 34 yaşında bir abiniz yada kardeşiniz olarak ve şimdiye kadar 20 civarı kızla evlilik görüşmesi yapan biri olarak ben de bazı tecrübelerimi paylaşmak istedim.

    Evlilik bazıları için gercekten çok zor bir olay. Neden bazıları için çünkü herkes böyle düşünmüyor. Çalışıyorum isim var yasim var deyip önüne kimi koysan evleniyor düz bakıyor yani ama herkes böyle değil ben çok duygusal baktım. Ve bu duygusallığım da beni çok yıprattı bu süreçte . Senden veya karşı taraftan dolayı olmasa bile kafaya takip kendimizi yiprattik. Evleneceğimize, o doğru insani bulabileceğimize dair olan umudumuzu yitirdik. Şimdi bakıyorum da ne kadar saçma sapan insanlar için bile üzülmüşüm.

    İlk görüşmemi mahallemde yaşayan bı kizla yapmıştım hatta babam görmüş beğenmiş kızı o ayarladı :). Neyse gittik konuştuk falan kız çok güzel 20 li yaşlarda bı kızdı. Ben de 26 yaşında idim sanırım. Yas farkini bahane ederek olumsuz cevap vermişti.

    Bundan sonra ardı arkası kesilmedi tabi bu görüşmelerin. Ama her yaptığınız olumsuz görüsme veya o süreçteki kararsızlık sizden birseyler alıp götürüyor ve yipratiyor. Yakışıklı zengin biri olmasam da arkadaşlarım tarafından sevilen biri olduğum için sağolsun arkadaşlarım çok çabaladı evlenmem için ve bu görüşmelerin büyük bir kısmını da arkadaşlarim ayarladı. Kendimi övmek için söylemiyorum ama gerçekten de evlenilmek için çok uygun biri olduğumu düşünüyorum ve bütün cevrem de bu dusuncede. :) Bir kamu kurumunda mühendis olarak çalışıyorum. Sevilen sayılan düzgün bir aileye sahibim. Sigara dışında kötü alışkanlığım yok. Dürüst efendi yeri geldiğinde eğlenceli biriyim . Yani herşey var ama ne yok. Kızların en çok önemsediği o dış görünüş yeterli miktarda değil :) Bana olumsuz cevap verenlerin alayı dış görünüş yüzünden verdi eminim. Kronolojik siralama farklı olabilir ama devam ediyorum görüşme tecrubelerime. :)

    Biriyle görüştum 1 ay kadar güzel de bir kızdı ama beni begenmesine ragmen soğuk davrandigi için ben olumsuz cevap vermiştim. Sadece bana değil çevresine karşı da böyle idi.

    Bir gün yine kapalı namazı niyazinda edebinde adabinda bir öğretmenle görüştüm. Namaz kilmiyordum o zamanlar. Bana namaz kilmadigim için mümkün olmadığını söyledi ama o gün 1 saat de oturdu benimle. Olumsuz bir şekilde ayrıldık birbirimizden. Sonra baktim kendime şunu sordum ben niye namaz kilmiyorum. İmam-hatip ye okudum ailem keza namazında niyazinda. Arkadaşlarım da öyle onlar namaz kılar ben beklerim falan. Tabi ki onlar için değil ama kendim için dedim ben namaza başlıyorum. Birkaç gün sonra da namaza başladım ve bu kıza da güzel bir mesaj attım namaza başladığını da belirterek. Kız bana cevap bile vermedi. Ama ben çok şükür namaza devam ettim ki o ara demek ki benim sınavımdi. Aradan 1 hafta geçtikten sonra kız bana dönüş yaptı görüsebilecegimize dair. Tekrar görüşmeye başladık. Birgün bir açıldı bu kız bana karşı ki neyle karşı karşıya olduğumu anlayamadım bile. İşte herkes senede 5 bin verip bir tatil yapabilmeliymis, bı oturma grubuna su kadar, tektasa su kadar para verilebilmeliymis. Balayıni ozamanin parası ile geceliği 1000 TL olan yerde yapmak istermiş. Bi parfüme her ay verdiği para 400 TL imis falan filan. Ben de mal gibi düşünüyorum hala acaba olabilir mi olamaz mı diye. Çünkü bazı arkadaşlarim sakin bulaşma, bazıları da bakma sen önce evlenmeden önce öyle atar tutarlar diye. Fakat ben bu düşünceleri kafamdan atamadigim için sonuç olumsuz oldu.

    Birgun yine sehirdisindan bir arkadaş ayarlamış bı görüşme. Benim de arkadaşlarım olduğu için zaten orada hem onları görürüm diye gittim gorsumeye. Akşam görüştum konuştuk ama çok da isinamadim kararsız kaldım . En azından bir kere daha gorsuelim dedim arkdasa kız da tamam demis. Ertesi gün oldu. Ha geldim ha gelicem ha hazırlanıyorum derken arkadaşın evinde saatlerce bekledik ki saat olmuş 4. Ben de dedim bu saatten sonra gelse de görüşmem ve başka arkadasin yanına giderken kız aramış özür dilemek için numaramı istemiş vermedim bile.

    Yine bı arkadaş vasıtası ile bir görüşmeye gittim ancak bu diğerlerinden tamamen farkli idi. Hissettiklerimi anlatamam ki karşılığı Aşk oluyor galiba. Haftanın 3 günü görusyorduk birbirimizle ve kesin olur bu iş bu sefer diyordum. Lakin bu da o kadar görüşmeden sonra bana duygu olmayınca olmuyormuş demesin mi. Ben de dedim 15. buluşmada mı anladın bunu. Lakin ondan ayrılmam çok koydu bana çok üzüldüm aylarca çektim acısını. Ondan sonra görüştüklerim yine oldu tabi.

    Yine bulunduğum şehre 800 km uzakta bı şehirde arkadaşlarımı da görürüm düşüncesi ile bir gorsumeye gittim . Kız aldı beni havaalanından gittik bı yerlere oturduk konuştuk. Sonra yemeğe gittik falan gayet iyi gidiyordu. Akşam ayrılırken görüşür muyuz tekrar dedim. Tabi hsberlesiriz dedi. Ertesi gün oldu bundan hiç ses yok. Sonra ben öğlen aradım bunu. Acmadi. 1 saat 2 saat dönen yol hala. Ben de arkadaslarimlayim program da yapamıyoruz. Neyse saat 4 buçuk mu ne aradı beni. Diyor ki aramissin görmemişim. :) Terbiyesizliğe bakın. Neymiş arkadaslarimla plan yapmisimdir diye düşünmus. Ben buraya gelip arkadaşlarımla plan yapmış olsam sana ayıp etmiş olmaz miyim dedim haklısın dedi. O görüşmeden de götüme baka baka ayrıldım. :)

    Yine başka bı kızla görüştüm baya guzel göçmen bı kızla. Akşam mesaj attım görüşür muyuz tekrar diye. Sohbetimizden keyif aldığını ancak ilişki boyutunda o çekimi hissedemedigini söyledi :)
    O sıra yine başka bı arkadaşın söylediği bir kız vardı sehirdisinda dedikleri görüşürüm demistim ama önceki olmayınca tiksinti geldi ben de kalkıp burdan sehirdisina bir kız için gitmem diyerek vazgecmistim ve aslında ayıp da etmiştim. Ve şu an bu sehirdisindaki kız benim nişanlım. Ona sonra gelicem :)

    O ara yine bazi görüşmelerim oldu . Hatta gorusememelerim bile, şöyle ki mesela kizin biri profilime bakıp tamam beğendim görüşelim demiş. Yer gün saat mekan belirlendi. Buluşma 7 de. Saat 5 te haber geliyor ki kizin işi çıkmış gelemiyormus. :)

    Neyse bir zaman sonra bu sehirdisinda olup görüşmem dediğim kız bulunduğum şehre gelmiş. Arkadaşın eşi söyleyince madem burada görüşelim dedim . Gideceği gün bir görüşme yaptık ve o gün memleketine döndü. 2 ay Whatsapp tan konuştuk. 2 ay sonra benimle görüşebilmek için bulunduğum şehre geldi 2. yüzyüze görüşmemiz yaptık. Biraz daha etkilendim. Ancak o günün akşamında arkadaşımın kızının doğumgününde 2 yıl önce aşık olduğum o kızı gördüm. Hala beni heyecanlandırıyor hala elim ayağım buz kesiyordu. İşten güçten konuştuk biraz sonra diğer arkadaşıyla evlerine bıraktım bunlari. Diğer arkadaşı da tekrar birlesmemizi istiyor ve benim zorlamami istiyormuş. Diğer görüştugum kızla net birşey olmadığı için ve egerki birşey yapmazsam ömür boyu pişman olacağım düşüncesi ile bu eskisine mesaj attım tekrar görüşecebilir miyiz diye. O da iyisin hoşsun seni kırmak istemem falan klasik laflarla olumsuz cevap verdi. Arkadaşımın ısrarına rağmen daha da zorlamadim ki doğru olan da buydu bence.

    Nitekim diğer görüştugum kızla devam ettik . Sırf biz gorusebilelim diye bulunduğum şehirde ablasında 3 ay kaldı. Bu zaman zarfında daha çok isindim. Karşı tarafın size olan davranışı, sevgisi, oturması kalkması konuşması edebi adabı sizin ona olan bakisinizi çok etkiliyor. Tanıştıktan 6 ay sonra nisan yaptik. Öyle yükseklerde gözü olan biri değil çok şükür. Nişan yaptık ama yüzükler dışında hiç harcama yapmadım. Tektasi bile en ucuzundan aldı. Durumumu da biliyor ve beni hiç zorlanıyor. İstediğim sadece huzur ve sevgi diyor. Ekim Kasım ayı gibi düğün yapmayı düşünüyorum. İnşallah hayırlısı olur bizim için. Düğün derken, kendisi yapmayalım o parayla başka ihtiyacımızi karşılarız dedi ama ben emin değilim yapıp yapmama konusunda. Bakalım bu süreçte de nelerle karsilasicaz. Allah hepimizi doğru insanlarla karşılaştırın. Hakkımızda hayırlısı olsun . Sonuna kadar okuyan olduysa da helal olsun diyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    merhaba.
    öncelikle hayırlı olsun diyelim. Allah tamamına erdirsin.
    ben 1976 doğumluyum. 1996 yılında askerden geldim. yaklaşık 10 yıl boyunca eş,dost ve arkadaş çevresi aracılığı ile 15'in üzerinde kız ile görüştüm. çok anormal tipler ve talepler ile karşılaştım. yaş ilerledikçe eş adayında aranan kriterlerde değişiyor, beklentiler de. önceki mesajlarım da daha detaylı belirtmişimdir.
    anlattığınız kadarı ile nişanlınız anlayışlı bir bayan, mutluluğunuz daim olur inşallah.
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Tek solukta okudum hepsini. Hayırlı olsun. Allah tamamını erdirsin. Bende benzer olaylar yaşadım. Yaşamaya da devam ediyorum. Güzel ülkemizin doğu tarafında yaşadığımı söylemiştim daha önce. Burası batıya göre insan yoğunluğu olarak hem daha az, hemde istekler maddiyata daha çok meyilli. Biri ile görüşüp hafif ağzını aramaya başladığınızda söz,nişan ve düğün için ortalama 75 bin TLcik sadece altın talebi oluyor. Diğer ev eşyalarını felan saymıyorum bile. Ortalama istekler bu boyuttayken ister istemez sorguluyorsunuz. Arkadaşlarda cimri misin? felan diyor.
    Burasnın şartları böyle diyen kızlarla karşılaştım. Hep bir yarış var. Kim daha çok altın isterse diye. Bizde bu duruma gülmekten başka bir şey bulamıyoruz.

    Yine hanım arkadaşlara soruyorum. Sadece 2 saat giyip çıkaracağınız ve bir daha giymeyeceğiniz 75 bin TL lik altını neden istiyorsunuz? Cevap çoğunda ortak. Kendilerini güvence altına almak. Tabi bunu bu şekilde söylemiyorlar. Mehir diyorlar, işte kötü zamanda kullanılmak üzere diyorlar vs. İyi de çocuğun durumu yoksa dediğinde de "evlenmesin o zaman" cevabı geliyor.

    Belirtmemde yarar var. Bu herkeste yok. Genelleme yapmak istemem ama çoğunluk öyle diyebilirim. Öyle olmadığını söyleyen bile isteme esnasında patlatıyor bombayı. Bizi geleneklerimizden vuruyor böylece. İstemeye kadar gelmiş olay burdan dönüş olmaz diyen bir çok arkadaşım yemiştir bu kazığı. Büyük konuşmak istemem ama böyle talepleri olan biri ile gelecekte yetemeyeceğim düşüncesi ağır basacağından muhtemelen böyle biri ile gelecek düşünmem mümkün değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Tek solukta okudum hepsini. Hayırlı olsun. Allah tamamını erdirsin. Bende benzer olaylar yaşadım. Yaşamaya da devam ediyorum. Güzel ülkemizin doğu tarafında yaşadığımı söylemiştim daha önce. Burası batıya göre insan yoğunluğu olarak hem daha az, hemde istekler maddiyata daha çok meyilli. Biri ile görüşüp hafif ağzını aramaya başladığınızda söz,nişan ve düğün için ortalama 75 bin TLcik sadece altın talebi oluyor. Diğer ev eşyalarını felan saymıyorum bile. Ortalama istekler bu boyuttayken ister istemez sorguluyorsunuz. Arkadaşlarda cimri misin? felan diyor.
    Burasnın şartları böyle diyen kızlarla karşılaştım. Hep bir yarış var. Kim daha çok altın isterse diye. Bizde bu duruma gülmekten başka bir şey bulamıyoruz.

    Yine hanım arkadaşlara soruyorum. Sadece 2 saat giyip çıkaracağınız ve bir daha giymeyeceğiniz 75 bin TL lik altını neden istiyorsunuz? Cevap çoğunda ortak. Kendilerini güvence altına almak. Tabi bunu bu şekilde söylemiyorlar. Mehir diyorlar, işte kötü zamanda kullanılmak üzere diyorlar vs. İyi de çocuğun durumu yoksa dediğinde de "evlenmesin o zaman" cevabı geliyor.

    Belirtmemde yarar var. Bu herkeste yok. Genelleme yapmak istemem ama çoğunluk öyle diyebilirim. Öyle olmadığını söyleyen bile isteme esnasında patlatıyor bombayı. Bizi geleneklerimizden vuruyor böylece. İstemeye kadar gelmiş olay burdan dönüş olmaz diyen bir çok arkadaşım yemiştir bu kazığı. Büyük konuşmak istemem ama böyle talepleri olan biri ile gelecekte yetemeyeceğim düşüncesi ağır basacağından muhtemelen böyle biri ile gelecek düşünmem mümkün değil.
    Aslında yapılan evliliklerin çoğunun birbirine güvenmeden yapıldığının göstergesi bu düşün kız diyorki kendimi garantiye almak amacım daha düğün olmadan koynuna girmeden boşanmayı düşünüyorsun.

    Herseyin yazı imza olduğu bi ortamda kimse aslında yüreğe bakmıyor seven insan nikahsız bile olsa ayrılmaz zTen herkesin birbirinde güven aradığı ama birbirine güvenmeden evlendiği çağdayız.

    İnan nikahsız sevgilisiyle aynı evde yaşayanlar aslında daha dürüst işte onlar yürekten güvenip seviyor.Bunu başka bi konuda açayım😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sinus67 kullanıcısına yanıt
    kadınlar gününde ücretli izin kesinlikle olması gerekli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin adınıza sevindim. Bazı cümlelerde kendimden bir şeyler buldum. Ama bana biraz da çok zorlamışsınız gibi geldi. Ben baktım olmuyor, bıraktım. Gram heves ve uğraşacak azim kalmadı :)
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.hikayende yer yer kendimi gördüm.beni cübbelici bi kıza götürmüşlerdi.kız cübbeliyi seçti.ben de pek ısınmamıştım zaten.
  • @atom-karınca valla helal olsun büyük bi hırs ve azim bende bi kaç defadan sonra uğraşmıyorum üşeniyorum her kıza baştan kendini anlat falan ben hiç yapamam ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steven_stiffler

    Hocam sizin adınıza sevindim. Bazı cümlelerde kendimden bir şeyler buldum. Ama bana biraz da çok zorlamışsınız gibi geldi. Ben baktım olmuyor, bıraktım. Gram heves ve uğraşacak azim kalmadı :)
    İnanın bu görüşmelerle ilgili kimseden bı talebim olmamıştır benim. Bana söylüyorlar ben de bakıyorum resmine falan gorusulebilecek gibiyse tamam diyorum. Sonuçta gidip alt tarafı bir cay içeceksin diyorum. Ama gercekten bu görüşmelerin öncesi ve sonrası stresi insanı yipratiyor. Kismetimizin nerede olacağını bilemeyiz ki. Görüştüğüm kadar resmini beğenmeyip hayır dediğim vardır, aynı şekilde bana da hayır diyen de vardır mutlaka.

    Altın konusuna gelince eğer karşı taraf olaya gerçekten maddi bakıyorsa durup 2 kere düşünmek lazım. Ben kızın birine dedim ki ben varlık da gördüm yokluk da, yarın birgün olur ki durumum kötü olur imkanım el vermez ne yaparsın dedim. Ben öyle biseyle karşılaşmadım bilemem diyo. Böyle bi insanla evlilik olur mu.
    Nişanlımin ailesi ile tanışmaya gittik ailece. Annem sordu ne istersiniz adetleriniz nelerdir diye. Kızın annesi dedi ki ne yapabiliyorsaniz o. Annem de dedi diğer oğluma 4 bilezik taktik buna da onu takarım. Tamam dediler. Sehirdisinda oldukları için söz nişan ayrı olmasına gerek yok dediler, hepsini bir yaptık. Bohça sordu annem. Annesi çok da önemli değil nikaha yakın yapsanız da olur dedi.
    Yani demem okine karşı tarafın kendinde veya ailesinde böyle bı anlayış gördüğünüz zaman sevginiz kat kat artiyo. Etrafiniza baktığımızda gerçekten ne kızlar ne aileler var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    kadınlar gününde ücretli izin kesinlikle olması gerekli
    Bence bunun yerine anneler gününde annelere ve babalar gününde babalara ücretli izin olmalı. Hem eşitlik olur hemde o gün aileler çocukları ile ilgilenir.
  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    Bence sadece bayanlara özel ücretli izinler ve tazminatlar olmalı ki Bayan çalıştıracak adam işe almadan önce çok düşünmeli. İşe aldıktan sonra başınada belayı sarmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nafaka da bağlansın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Bence sadece bayanlara özel ücretli izinler ve tazminatlar olmalı ki Bayan çalıştıracak adam işe almadan önce çok düşünmeli. İşe aldıktan sonra başınada belayı sarmalı.
    bos yapma
  • 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.