Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (269. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: The white warrior , mystiery_ , mystiery_
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil2 Android
5 sn
16.114
Cevap
394
Favori
921.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
395 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Kabaca tekrar yazayım. Bu kısa süreli tanış - ayrıl ilişkilerinden gerçekten bıktım usandım dedim. İnsanın hem enerjisini hem zamanını sömürüyor. Ben de sizin gibi Mart ayının sonlarına doğru bir kızla ilişkim başladı ancak kelebeğin ömrü gibi yazın ilk gününü görmeden ayrıldım. Bu son sefer de aslında çok mücadele ettim olsun diye ama kızın yaşı da benden ufaktı sanırım evlilik isteğim oldugunu anlayınca pır diye kaçıverdi.

    Gerçi bu da işin bahanesi bakıyorum adam 45 yaşında 25 yaşında kızla evleniyor mutlu mesut . Hem de bunu kısa sürede yapıyorlar . Ben 10 senedir 10dan fazla kızdan ayrıldım insan kendini gerçekten suçlama noktasına geliyor. Basiretimiz mi bağlanmış nedir anlamıyorum da inancım zayıftır ama bir hacı hocaya dua okutmak bile bazen geliyor aklıma . O derece sıkıntı yaptı . Her başarısız girişimde artık kendini gerçekleştiren kehanet gibi evlenemeyeceğim galiba noktasına varıyor iş artık.

    Çevrenin baskısı bir kenara dursun yaşıtlarınız arkadaşlarınız evlenmiş barklanmış artık . Onlarla görüşmeniz de sekteye uğruyor doğal olarak . Sap adamsınız ne evine gidebiliyorsunuz ne görüşebiliyorsunuz . Berbat bir durum kısaca . Neyi eksik yanlış yapıyoruz anlamıyorum. Bir erkeğin evlenmeyi isteyip de evlenmek bi kenara dursun 2 aydan fazla ilişki yürütümemesine ne denir bilemiyorum .

    Tam olarak umutsuz değilim ama artık peşini bıraktım hepten .

    Teşekkür ederim hocam görüşlerini belirttiğin için geçen kış kpss kursundan bi kızla tanıştım hocam oda sosyal bilgiler öğretmeniydi güzel bi beraberliğimiz vardı cidden romantizm olsun eğlence olsun herşeyi beraber yaşıyorduk ciddi başladık işte bi gün bana dediki kpss sınavı bitsin daha rahat ederiz bende dedimki tamam canım seni çok rahatsız etmiyelim sınav bi geçsinde derken çok boğmadım ara ara mesajlar atmaya başladım sonra bi gün baktım kendi memleketine dönmüş dedim noldu falan dedi ayrıldık dedim tamamda ayrılmanında bi raconu var bari yapamıyorum gidecem güzel günler yaşadık diyip hoşçakal deseydin oda olmadı bu kızlada herşeyi yaşadım ama erkek gibi hep arkasında yanında oldum.

    Anlamıyorum çokmu iyi niyetliyiz eskiden erkek ilişkiye girerdi kıza tekme atardı kız yalvarır gitmezdi şimdi kızlar gidiyor :)) inan bunun tiple karakterle alakası yok öyle insanlar gördümki sevgilisine eşine şiddet uygulayan her alanda başarısız olan işi gücü olmayan ve buna rağmen karısının parasına el koyan adamlar biliyorum ama ona rağmen o kadınlar sevdim ne yapayım diyiyor bazen düşünüyorumda acaba büyümü yapıyor bu insanlar.İyi olan karısına değer veren adamlara lafım yok ama sanırım işleyiş böyle oluyor evlenmeden göz boyuyorlar kandırıyorlar evlendikten sonrada iş işten geçiyor biz öyle değiliz kartlarımızı açık oynuyoruz sorun bu aslında.

    Hem aile kurmayı çok istiyorum hem de artık çok korkuyorum ya mutsuz olursam 30 undan sonra bide ayrılık boşanma işleri ile uğraşmak istemiyorum ve yaş ilerledikce böyle bi kanı oluyor 20 liyaşlardaki gibi gözün kara olmuyor hocam eminim sende benim gibi düşünüyorsundur bu kadar bekledim iyisi olsun diyiyorsun biraz daha bekleyince bari maaşı olsun diyiyorsun böyle gidiyor zincirleme hayırlısı herşeyin 35 inde evlenip çok mutlu olanda oluyor 20 sinde evlenip hayatı cehennem gibi olanda ama bildiğim tek şey var yalnızlık kötü bi yere kadar iyi ama sonra hayat arkadaşı istiyorsun ya gerçekten aslında şimdi anlıyorum herkes neden evlenmek istiyor geçinmek bu kadar zor olmasına rağmen demekki yalnızlık herkesin korktugu bi durum.Evliliğe berbat denen adamlar şu an boşansınlar inan tekrar evlenirler.
  • aga bu yaştan sonra boşanma vb gibi şeylerden korkuyorsan,ki ben de korkuyordum her dönem, görücü usulü ile bi kızla tanışıp evleneceksin.bunu geri akfalı olarka düşünmeyin.özellikle feministler.görücü usulünde beğendiğim tek yön aile yapısı birbirine uygun aileleirn kızlarının ve erkekelrinin bulunması.bi yaştan sonra ben metalciyim punkım yok şuyum buyum ...bi süre sonra götürmüyo akfa.ben metal müzikler dinlerdim.arabesk hiç dinlemedim.yine de dinlemiyoruma slında ama metalide kafam götürmüyo artık.ergenliğin verdiği gaz geçince gerçekelrle yüzleşiyorsun.san akalan ileri görüşlülüğün ve tecrübelerin oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    aga bu yaştan sonra boşanma vb gibi şeylerden korkuyorsan,ki ben de korkuyordum her dönem, görücü usulü ile bi kızla tanışıp evleneceksin.bunu geri akfalı olarka düşünmeyin.özellikle feministler.görücü usulünde beğendiğim tek yön aile yapısı birbirine uygun aileleirn kızlarının ve erkekelrinin bulunması.bi yaştan sonra ben metalciyim punkım yok şuyum buyum ...bi süre sonra götürmüyo akfa.ben metal müzikler dinlerdim.arabesk hiç dinlemedim.yine de dinlemiyoruma slında ama metalide kafam götürmüyo artık.ergenliğin verdiği gaz geçince gerçekelrle yüzleşiyorsun.san akalan ileri görüşlülüğün ve tecrübelerin oluyor.

    HocM tekrar allah mesut etsin inan görücüye hiç karşı olmadım hatta ailenin görüşü onayı olan şeyler çok önemli ve formalite olan saçma şeylerü hemen geçiyorsun yaşım 32 oldu kimine göre daha var kimine göre geç tamam kötü evliliklere göre bu yaşta yalnz kalmak güzel ama oda bi yere kadar bende istiyorum ailem olsun sorumlulukk ne kadar olsada benm ailemde bu konularda çok pasif o yüzdende işim allaha kalmış gibi bilmiyorum nasıl.olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amin.akrabağlarına söyle.halan teyzen felan.belki onlar ön ayak olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravelli76

    bende 32 yaşında evlendim. umudunuzu kaybetmemelisiniz. ben yapı olarak içine kapanık biriyimdir. genelde eş, dost arkadaş aracılığı ile en 15 kız ile tanıştım. hiç birisi olmadı, kimisi sırf laf olsun diye tanışmaya gelmiş, kimisi farklı takıntılar ve beklentiler içindeydi. bazıları benim kafamdaki eş adayına hiç uymuyordu. çevremde benim kadar kız ile tanıştırılan kimse yoktur. 22-27 yaş arası ile 27-30 yaş arası eş adaylarında aranılan kriterler ve beklentiler çok değişiyor.kısmet dedim ve sabırla bekledim. bazen umutsuzluk yaşadım, bekar mı kalacağım acaba diye. ben kendi çabalarım ile kızlarla tanışmakta çok zorlanırdım, sırf bu çekimserliğim yüzünden çok beğendiğin kızları kaçırdım. bunun adı çekimserlik mi, yoksa kendime olan güven eksikliğimi bilmiyorum ama bir şekilde kısmetleri kaçırdım.
    bu zaman da eş bulmak çok zor, özellikle çok güvendiğin arkadaşların yada ailen aracılığı ile kız bulabilirsen daha sağlam bir başlangıç yapabilirsin.
    belki benim düşüncelerim size ters gelebilir, bu zaman da böyle iş mi olur diye ama sağlam adımları atmak için en doğru tercih bence sağlam referans ile olur.
    güven duygusu çok önemli. aşk ve sevgiden önce karşı tarafın güvenini kazanmak ve aynı şekilde karşı tarafında sizin güveninizi kazanması gerekir.


    Benim en yakın arkadaşımın abisi gemiye çıkıyor.6 ay gidip,arada bir eve dönüyor.Hatta dönmediği bile oluyor.
    Ülke,ülke geziyor.Tek + yanı bu.Ama o da bir yere kadar değil mi ?
    Aile denen kavramı zaten bu mesleğe devam ederse yapamaz,kuramaz.Rüyasında görür yuvayı açıkcası.Gerçekler acıdır
    Kardeşiyle arası kötü,benimle dertleşti biraz.Paylaştı bu tür şeyleri.
    Görücü usulü evlenmeye meyilli.Yani bana öyle söyledi kendi ağzından.
    Büyükler evlenmek istese bile ben evlenmeye sıcak bakmıyorum.Onlar çoğunlukla evde kalanlar oluyor ve yaş farkı olduğu için evin içinde kompleks yapabilenler olabiliyormuş dedi.
    Her limanda farklı bir arayış,farklı kızlar da bir yere kadar diyor tabi.

    Ama ne bileyim.Kadere inanan birisi değilim ama "doğru yer ve doğru zaman" denen şeye yani, "şans" denen şeye inanıyorum,inanırım yani.Bu işler zorlamayla veya görücü usulüyle olmaz kanaatindeyim abi.

    Yes Man filmindeki gibi birden çıksa karşımıza ?

    Daha iyi olmaz mı ?
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    kimileri şans,kısmet der kimileri de kader der. olan şey aynıdır ama yorumlar ve isimlendirmeler farklıdır.
    eğer insan sarrafıysanız,çevreniz genişse ve kendinize güveniniz tam ise kendi çabalarınızla eşinizi bulabilirsiniz.
    bazı insanların çevresi yoktur, her karşısına çıkanı kendisi gibi sanıp inanır, duygularını ifade etmekte zorlanır. bu tip insanların kendi çabaları ile kız bulup evlenmeleri çok zordur.
    benim demek istediğim sağlam referanslı kız bulmak. eskiden görücü usulü evlilikler bırak kızı tanımayı, görmeden evlenenler bile olmuş. bazıları kızı görmüş yan odada 10 dakika konuşup evlenmeye karar vermiş. ben böyle bir evliliği asla kabullenemem. karşındaki insanı tanıman, güvenmen ve güven vermen gerekir.görmeye gittin diye hemen evlenecek değilsin. dışarıda buluşup konuşacaksın, evlilikten beklentilerini anlatacak ve karşı tarafın beklentilerini öğreneceksin.
    karşı görüşte olanlara da saygım vardır. herkesin hayata bakışı farklıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Uzun bir cevap yazmıştım ama forum mesajı gönderirken hata verdi ve hepsi silindi malesef . Neyse tekrar yazmaya gücüm yok bu sıcakta. Sizi anlıyorum malesef çok zor bir durum. Hayırlısı demekten başka bir iş yapmıyoruz zaten 15 senedir .

    Usta,işi dini boyuta götürmek istemiyorum.Kimse alıntı yapıp,cevap vermesin mümkünse.Rica ediyorum.

    Zaten hep bu "hayırlısı" dediğiniz için böyle oluyor.

    Akışına bırakıp,böyle ağaç gibi beklersen kusura bakma da daha çok beklersin.Cümlenizin sonuna "15 sene" yazmasaydın böyle çıkışmazdım.

    Hayırlısı olsa zaten çoktan mutlu olur,bir şekilde evlenirdiniz.Bardağın boş tarafına bakıp,karamsar olmazdınız.Şimdi kim kızla tanışacak ? O beni tanıyacak,ben onu tanıyacam şeklinde emin olun kafa yormazdınız bile.

    Ha şimdi "hayırlısı" lafı zaten iyi yönde olacak bir şey değil diyenler olabilir.Bu yanlış bir mantık.Bu sadece beyni uyuşturup,mental olarak rahatlamak adına motivasyon verici bir söz tarzında daha çok.

    Bu işler şans ya.Olursa olur,olmazsa olmaz.Zorlayınca olmuyor.

    Dayım 47 yaşında.Çok kızla tanıştı.Hepsinden istinasız kazık yedi.Artık o da pes etti.Kendisi psikolog olmasına rağmen yıllardır psikolojisi bozuk.Aile de tek sevmediğim insandır kendisi.Kızlardan kazık yediği için hıncını bizden alıyor,hiçbir suçumuz olmadığı halde ailesinden çıkarıyor sinirini.Sokakta seelam veriyorum selamımı almadan geçiyor,seni dövücem deyip yanımdan geçiyor.Bende daha muhatap bile olmuyorum.Gurbette okuyorum.Samsun'luyum,İzmir'de okuyorum.Orada kiralık ev bakmaya gittim,depozito/emlakçı komisyonu/abonelikler vesaire uğraştım durdum.Bir kere bile sormadı nasıl yaptın bu işleri? Halledebildin mi? şeklinde hiçbir şekilde ne aradı,ne sordu.Neyse pek anlatmama gerek yok,durum böyle.Sadece demek istediğim,aslında kız işleri insanı yıpratıyor.Durumunuz benim dayım gibi olsun istemem.Tabi dayım bu şekilde diye genelleme yapmak,herkesi aynı kefeye koymak doğru olmaz ama dayım Samsun'un en iyi lisesinde öğretmen ve psikolog.Bu adam bile bu durumda.Kızlardan dolayı hıncını bizden alıyor.Bizim aile hariç herkesle arası iyiymiş.Kız işleri insanı böyle biri yapabiliyor.Biraz karamsar bir örnek oldu ama hayırlısı lafına çok tavım.

    Dediğim gibi kimse inanmak zorunda değil,inanmamak zorunda değil.Alıntılanmazsa sevinirim.

    Edit: Dayım 5 vakit namaz kılan birisi.İnançlı birisi.Ama gel gör ki Anneanneme(kendi annesine) el kaldırırken gördüm,sırf kızlara olan öfkesinden dolayı.(ve bu adam 47 yaşında).Önemli olan vicdan meselesi.Her "hayırlısı" diyene yukarıdaki güzel bir eş sunmuyor.Hayırlısı deyince olmuyor bu işler yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 24 Ağustos 2016; 15:47:28 >
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 2 Aralık 2017; 16:53:0 >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Burası forum.Diğer bir deyişle tartışma ortamı.
    Her fikir ve düşünceler birebir olası beklenilemez.
    Yazmışsın oraya alıntıladım.
    Zıt kutuplar her daim olacaktır.
    Sen anlamamış bile olsan,bir başkası sağlıklı düşünüp,sakin kafayla okuyunca belki bir şeyler kapar.Bu yazıyı ama 1 gün sonra,ama 2 yıl sonra,belki de 3-4 yıl sonra google'a aratır,okur.
    Kasma yani.Uğraşmışsın olmamış,zorlayınca olmaz bu işler.Spor değil ki bu,zorlayınca olsun.
    Üstteki yorumlarını da okuyup ona göre,ona nazaran yazdım hepsini zaten neyse.

    İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 24 Ağustos 2016; 15:51:39 >
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    adı üstünde film.çok takılma.o filmi ben de izledim ve etkisinde kaldım.ama gerçekler acıdır.evinin 4 duvarının verdiği emniyetli ortamda sosyal yada fiziki uçuk durumları analtan filmleri izleyip iç çekebilirsin ama gerçekte o pek olmaz.yani gitar eğitimi alıp intihar edecek adamı bulup gitarla onu kandırıp vazgeçirmek anca komedi filminde olur.filmlere kalsaydın benim yıllar önce haremim olması gerekirdi ama yok.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun abi. Adı üstünde film zaten yönetmen bağırıyor, onlar oynuyor.Haklısın abi etkileniyorum filmden.

    Ne hikmetse "500 days of summer" ve "Yes Man" filmleri beni çok etkiledi. İkisi zıt kutup gerçi.

    İşte hayat da böyle aslında. Ya inersin ya çıkarsın. İnersen,kötü kız bulursan "500 days of summer" çıkarsan,iyi kız bulursan "Yes Man" .

    Şansa da iki filmde de aynı kız var,aynı kız oynuyor. Aynı kızın hem iyi,hem kötü olan versiyonunu izledim gibi hissettim. (Bu arada kıza takmadım kafayı, filmi izleyenler beni anlayacaktır).

    Edit: Bu arada hâlâ Samsun'da yaşıyorsan çok şanslısın abi. Tam yaşanılacak şehir. Kiralar oldukça ucuz. İzmir 'de yaşanmaz ciddi söylüyorum. Bir an önce bitirip memleketime Samsun'a dönmeyi düşünüyorum. Burada izmir'de yaşanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 24 Ağustos 2016; 16:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atalarımızın tabiriyle helal süt emmiş biriyle evlilik yapmak cennete girmek gibi. Rabbim böyle bir evliliği herkese nasip etsin. Çocukların oldu mu onları yetiştirmekten başka bir derdin olmuyor zaten. Egosu için yaşayan eşler (iki cambaz misali) geçinemezler.
  • uzun zamandan beri bu konuyu takip ediyorum, buraya birseyler yazacagim aklima bile gelmezdi. Genelde böyle isler uzakdir bana.
    icimi dökmek istedigim bazi konular var

    Yakinda zamanda bi kiz ile tanisdim. Ruh ikizim gibiydi. Her düsüncemiz ayni gibiydi. Ama kiz, aile ise arasi bozukdu. Sürekli onlari görmek istemiyorum falan diyordu. Biraz kendi kafasina göre yasiyordu. Onlari görmemek icin gece gec vakitlere eve giriyordu.

    Ben icimden ne yap net bu kiz sana ilerde sorun cikartir diye, yol verdim.

    Ben insanlarla zor sammiyet kuran birisiyim. Bidaha ruh ikizim dedigim kizlari zor bulurum gibi. ic sesim hep pismanlik duyuyor,git özür dile der gibi. Ama mantigim geri vites yapiyor

    Ayrica simdiye kadar hic sevgilim olmadi, olmiyacak gibi
  • sinus67 kullanıcısına yanıt
    seni kullanıyor olabilir.dikkat et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinus67

    uzun zamandan beri bu konuyu takip ediyorum, buraya birseyler yazacagim aklima bile gelmezdi. Genelde böyle isler uzakdir bana.
    icimi dökmek istedigim bazi konular var

    Yakinda zamanda bi kiz ile tanisdim. Ruh ikizim gibiydi. Her düsüncemiz ayni gibiydi. Ama kiz, aile ise arasi bozukdu. Sürekli onlari görmek istemiyorum falan diyordu. Biraz kendi kafasina göre yasiyordu. Onlari görmemek icin gece gec vakitlere eve giriyordu.

    Ben icimden ne yap net bu kiz sana ilerde sorun cikartir diye, yol verdim.

    Ben insanlarla zor sammiyet kuran birisiyim. Bidaha ruh ikizim dedigim kizlari zor bulurum gibi. ic sesim hep pismanlik duyuyor,git özür dile der gibi. Ama mantigim geri vites yapiyor

    Ayrica simdiye kadar hic sevgilim olmadi, olmiyacak gibi



    Hocam merhaba mantiginiza guvenin derim.bu devirde gercek aski bulmak cok zor gercek aski bulmadiktan sonra mantik evliligi de en dogrusu tabi tercih sizin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkKnightTR61


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinus67

    uzun zamandan beri bu konuyu takip ediyorum, buraya birseyler yazacagim aklima bile gelmezdi. Genelde böyle isler uzakdir bana.
    icimi dökmek istedigim bazi konular var

    Yakinda zamanda bi kiz ile tanisdim. Ruh ikizim gibiydi. Her düsüncemiz ayni gibiydi. Ama kiz, aile ise arasi bozukdu. Sürekli onlari görmek istemiyorum falan diyordu. Biraz kendi kafasina göre yasiyordu. Onlari görmemek icin gece gec vakitlere eve giriyordu.

    Ben icimden ne yap net bu kiz sana ilerde sorun cikartir diye, yol verdim.

    Ben insanlarla zor sammiyet kuran birisiyim. Bidaha ruh ikizim dedigim kizlari zor bulurum gibi. ic sesim hep pismanlik duyuyor,git özür dile der gibi. Ama mantigim geri vites yapiyor

    Ayrica simdiye kadar hic sevgilim olmadi, olmiyacak gibi



    Hocam merhaba mantiginiza guvenin derim.bu devirde gercek aski bulmak cok zor gercek aski bulmadiktan sonra mantik evliligi de en dogrusu tabi tercih sizin...

    mantigima göre hareket ediyorum gibi. Biriler bunlari yüzüme vurmasi lazimdi. Arkadaslarima paylasmadim bunlari, buraya yazabildim anca

    gecen gene mesaj atti, duvar oldum. iki-üc kelime yazip kisa kesdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ugur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Kabaca tekrar yazayım. Bu kısa süreli tanış - ayrıl ilişkilerinden gerçekten bıktım usandım dedim. İnsanın hem enerjisini hem zamanını sömürüyor. Ben de sizin gibi Mart ayının sonlarına doğru bir kızla ilişkim başladı ancak kelebeğin ömrü gibi yazın ilk gününü görmeden ayrıldım. Bu son sefer de aslında çok mücadele ettim olsun diye ama kızın yaşı da benden ufaktı sanırım evlilik isteğim oldugunu anlayınca pır diye kaçıverdi.

    Gerçi bu da işin bahanesi bakıyorum adam 45 yaşında 25 yaşında kızla evleniyor mutlu mesut . Hem de bunu kısa sürede yapıyorlar . Ben 10 senedir 10dan fazla kızdan ayrıldım insan kendini gerçekten suçlama noktasına geliyor. Basiretimiz mi bağlanmış nedir anlamıyorum da inancım zayıftır ama bir hacı hocaya dua okutmak bile bazen geliyor aklıma . O derece sıkıntı yaptı . Her başarısız girişimde artık kendini gerçekleştiren kehanet gibi evlenemeyeceğim galiba noktasına varıyor iş artık.

    Çevrenin baskısı bir kenara dursun yaşıtlarınız arkadaşlarınız evlenmiş barklanmış artık . Onlarla görüşmeniz de sekteye uğruyor doğal olarak . Sap adamsınız ne evine gidebiliyorsunuz ne görüşebiliyorsunuz . Berbat bir durum kısaca . Neyi eksik yanlış yapıyoruz anlamıyorum. Bir erkeğin evlenmeyi isteyip de evlenmek bi kenara dursun 2 aydan fazla ilişki yürütümemesine ne denir bilemiyorum .

    Tam olarak umutsuz değilim ama artık peşini bıraktım hepten .

    Teşekkür ederim hocam görüşlerini belirttiğin için geçen kış kpss kursundan bi kızla tanıştım hocam oda sosyal bilgiler öğretmeniydi güzel bi beraberliğimiz vardı cidden romantizm olsun eğlence olsun herşeyi beraber yaşıyorduk ciddi başladık işte bi gün bana dediki kpss sınavı bitsin daha rahat ederiz bende dedimki tamam canım seni çok rahatsız etmiyelim sınav bi geçsinde derken çok boğmadım ara ara mesajlar atmaya başladım sonra bi gün baktım kendi memleketine dönmüş dedim noldu falan dedi ayrıldık dedim tamamda ayrılmanında bi raconu var bari yapamıyorum gidecem güzel günler yaşadık diyip hoşçakal deseydin oda olmadı bu kızlada herşeyi yaşadım ama erkek gibi hep arkasında yanında oldum.

    Anlamıyorum çokmu iyi niyetliyiz eskiden erkek ilişkiye girerdi kıza tekme atardı kız yalvarır gitmezdi şimdi kızlar gidiyor :)) inan bunun tiple karakterle alakası yok öyle insanlar gördümki sevgilisine eşine şiddet uygulayan her alanda başarısız olan işi gücü olmayan ve buna rağmen karısının parasına el koyan adamlar biliyorum ama ona rağmen o kadınlar sevdim ne yapayım diyiyor bazen düşünüyorumda acaba büyümü yapıyor bu insanlar.İyi olan karısına değer veren adamlara lafım yok ama sanırım işleyiş böyle oluyor evlenmeden göz boyuyorlar kandırıyorlar evlendikten sonrada iş işten geçiyor biz öyle değiliz kartlarımızı açık oynuyoruz sorun bu aslında.

    Hem aile kurmayı çok istiyorum hem de artık çok korkuyorum ya mutsuz olursam 30 undan sonra bide ayrılık boşanma işleri ile uğraşmak istemiyorum ve yaş ilerledikce böyle bi kanı oluyor 20 liyaşlardaki gibi gözün kara olmuyor hocam eminim sende benim gibi düşünüyorsundur bu kadar bekledim iyisi olsun diyiyorsun biraz daha bekleyince bari maaşı olsun diyiyorsun böyle gidiyor zincirleme hayırlısı herşeyin 35 inde evlenip çok mutlu olanda oluyor 20 sinde evlenip hayatı cehennem gibi olanda ama bildiğim tek şey var yalnızlık kötü bi yere kadar iyi ama sonra hayat arkadaşı istiyorsun ya gerçekten aslında şimdi anlıyorum herkes neden evlenmek istiyor geçinmek bu kadar zor olmasına rağmen demekki yalnızlık herkesin korktugu bi durum.Evliliğe berbat denen adamlar şu an boşansınlar inan tekrar evlenirler.

    çok uzun yazmıştım ama sildim kardeşim çünkü o kadar çok şey yazdım ki konu dağıldı. Şöyle söyliyim boşanırsam BİR DAHA EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM. Neden mi mutsuz bir evliliği tekrar göze alamam. Evlenirsem de en az 2-3 sene birlikte yaşamadan evlenmem. Evliliği gözünüzde büyütüyorsunuz. İlla evleneceksiniz diye bir kayde yok. Yalnızlığınızı paylaşacağınız kişi illa eşiniz olacak diye bir şey yok.

    Abi iyi güzel diyorsun da,senin dediğin bu ülkede abes kaçıyor.İlla evleneceksin diye bir empoze edilmiş bir düşünce var.
    Arkadaştan öte(bu filmde Justin Timberlake oynuyor,kaliteli filmdir) diye film var.Orada bir kızla erkek birlikte yaşıyorlar,evli değiller.Her şeyi de yaşıyorlar.Soyut,somut her şeyi.Filmlerden örnek veriyorum bu aralar ama cuk diye oturuyor.

    Daha 2 gün önce İzmir'de ev kiralayacaktım.Adam bana ilk lafı direk olarak eve kız atmayacaksın diyor.
    Bekara ev vermiyoruz diyen var.

    Böyle bir ülkede son cümlenize uyacak bir durum maalesef yok.

    Ha yalnızlığı paylaşmaktan kastınız hayvan ve bunun gibi şeylerse bilemem.

    Ha bazıları hayvan da istemiyor bu arada.Tam bir komedi ülkeyiz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinus67

    quote:

    Orijinalden alıntı: DarkKnightTR61


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinus67

    uzun zamandan beri bu konuyu takip ediyorum, buraya birseyler yazacagim aklima bile gelmezdi. Genelde böyle isler uzakdir bana.
    icimi dökmek istedigim bazi konular var

    Yakinda zamanda bi kiz ile tanisdim. Ruh ikizim gibiydi. Her düsüncemiz ayni gibiydi. Ama kiz, aile ise arasi bozukdu. Sürekli onlari görmek istemiyorum falan diyordu. Biraz kendi kafasina göre yasiyordu. Onlari görmemek icin gece gec vakitlere eve giriyordu.

    Ben icimden ne yap net bu kiz sana ilerde sorun cikartir diye, yol verdim.

    Ben insanlarla zor sammiyet kuran birisiyim. Bidaha ruh ikizim dedigim kizlari zor bulurum gibi. ic sesim hep pismanlik duyuyor,git özür dile der gibi. Ama mantigim geri vites yapiyor

    Ayrica simdiye kadar hic sevgilim olmadi, olmiyacak gibi



    Hocam merhaba mantiginiza guvenin derim.bu devirde gercek aski bulmak cok zor gercek aski bulmadiktan sonra mantik evliligi de en dogrusu tabi tercih sizin...

    mantigima göre hareket ediyorum gibi. Biriler bunlari yüzüme vurmasi lazimdi. Arkadaslarima paylasmadim bunlari, buraya yazabildim anca

    gecen gene mesaj atti, duvar oldum. iki-üc kelime yazip kisa kesdim

    Birde hocam biriyle ciddi biseler yasamaya basladiginizda ailesini arkadas cevresini nasil yasadigini ogrenmeniz gerekiyor ortalik cok kotu.bir insanin bir dedigi birbirini tutmuyor sonunda zarar gorende durust temiz insanlar oluyor bunlar gercek eski saf temiz asklar yok insanlar cok yalan konusur oldu olan hep durustlere oluyor... umarim gercek mutlulugu bulursunuz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    bana da çok dediler bekarsın felan diye ev araeken.dayı dedim ev arar bi halde iken nasıl evleneyim?
  • montevo kullanıcısına yanıt


    Tabuları var işte abi,yıkamıyorlar o duvarları.

    Yazın sıcağında ev bakıyoruz.Adamın 5 tane evi var kira da,hala bana sözleşme imzalatma derdinde.

    Evi kiraladığım adam baş hekimmiş,Celal Bayar'da.Manisa'da iç hastalıkları bilmem nesiymiş.Ama adamı görmen lazım tam bir yobaz keza emlakçı kadın ondan beter.

    Okuyunca adam olunmuyor.Her okuyan adam olmuyor desek daha doğru.

    Temiz değilseniz evi vermem,sizi görmem lazım dedi.Geldi,gördü.Kabul etti,başta zaten erkek öğrenciye vermiyormuş evi.Kızlara verecekmiş veya aileye(yobaz karı bilmiyor ki kız öğrenciler daha pis,daha dağınık).Bizi görünce fikri değişti.Temiz değilseniz vermem evi diyen emlakçı karı,sigaranın izmaritini diğer komşunun kapısının önüne fırlattı,attı.Ardından pis pis güldü.Bak abi ciddi diyorum,okula yakın olmasa ve maddi durumum biraz daha iyi olsa hayatta o kadından ev almazdım ama malum şartlar...Paranın gözü kör olsun.

    İçimi döktüm biraz iyi oldu.En yakın zamanda(3 yıl kaldı,uzatmayı asla düşünmüyorum okulu)Samsun'a gelicem.Samsun süper bir yer.İnsanı da az medeni olsa Türkiye'de Samsun'un üstüne şehir tanımam.
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.