Şimdi Ara

evlilik sozlesmesi hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merak ettim aklımda bir soru var sorayım dedim

    evlenmeden once boyle bır sozlesme yapılabilir mi

    mesela bir ev alınacak evlenince. bunun 50bin tl'si peşinat verilecek ve bunu erkek tarafı verecek.
    Sonra evlilik sozlesmesinde olası bir bosanma durumunda karsı taraf eve ortak yapılan odemeler dısında erkek tarafından hiçbir sekilde 50bin tl net paradan hak istemeyecek diye bir sozlesme olabilir mi?

    ve biraz abartıyorum biliyorum ama sunuda sorayım. evlenmeden once evin içine erkek tarafı mesela 20bin tl yatırım yaptı televizyon buzdolabı vsvs. bu esyalar uzerındende bosanma durumunda karsı tarafın hiçbir hak iddaa etmemesi için sozlesme yapılır mı

    benim evlenmeme tabi evlenebilirsem daha var ama bu sorular kafamı kurcalıyor. zaten maddi durumum super degil bu yuzden evlendim ve karım benden sıkılıp bir sure sonra bosanmak istedi. butun hersey yarıya bolunmesın sonra oyle kafama soru isareti geldi işte...



  • en temizi evlenmeden önce evi satın almak. evin evlilikten önce alınan kısmı kişisel mal evlilikten sonrası edinilmiş mal olur.bu sebeple genelde aileler evlenmeden önce çocuklarına ev alırlar.evlilik oluştuktan sonra yapılan ödemeler tasfiyeye konu olur.bununla birlikte mal ayrılığı sözleşmesi yaparak. herkesin malı kendine diyebilirsiniz ama bundada mesela ödemeler ortak olursa karşı taraf katkı payı alacağı için dava açar.türkiyede yapılacak evlilik sözleşmeleri (mal rejimleri) kanunla belirtilmiştir bunlar dışında yapılacak sözleşmeler geçersizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvetarm -- 6 Mart 2017; 17:2:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selvetarm

    en temizi evlenmeden önce evi satın almak. evin evlilikten önce alınan kısmı kişisel mal evlilikten sonrası edinilmiş mal olur.bu sebeple genelde aileler evlenmeden önce çocuklarına ev alırlar.evlilik oluştuktan sonra yapılan ödemeler tasfiyeye konu olur.bununla birlikte mal ayrılığı sözleşmesi yaparak. herkesin malı kendine diyebilirsiniz ama bundada mesela ödemeler ortak olursa karşı taraf katkı payı alacağı için dava açar.türkiyede yapılacak evlilik sözleşmeleri (mal rejimleri) kanunla belirtilmiştir bunlar dışında yapılacak sözleşmeler geçersizdir.

    hocam şimdi adam burada olası bir boşanma durumunda eve ödediği peşinatı alabilcek mi

    150binlik evin 50binini adam veriyor. evlilik süresince 20bin daha ödeniyor ortak

    kadın burada toplam 70binin yarısı olan 35bin mi alacak. yoksa sadece ortak ödenen 20binin yarısı 10bini mi?




  • Ahlâka, adaba, kanunun emredici hükümlerine, hukuka aykırı olmadıkça her konuda her türlü sözleşme yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bk m.27 ye takılmasın da. Mal rejimi sözleşmesi yapabilirsiniz. Kanuni mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi olmakla; evlenmeden önce yahut evlilik sırasında kanunun saydığı sınırlı tipte ve fakat kanunun sağladığı oranda içeriğini belirleme serbestisi ile yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.