Ortalama kalite bir mutfak bu sene tahminen metresi 4 ile 5 bin arası olur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evler balon!!! (8. sayfa)

-
-
Yapilacak kalite önemli orta lüks bir bina ortalama 6000 lüks bir bina 7500 9000 m2 birim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 6 yaşında binaları listeleme yaparak bak 300 bine de satilabiliyor demek saçma
Bir de kimse arsa maliyetlerini hesaplamıyor Istanbul da %60 80 arası maliyetler
Ümraniye finans merkezinin dibinde metropol AVM ye 10 dakka yürüme mesafesinde 7 yıllık bina 965 bine yeni aldım 2+1 net 79 M2 ebeveyn banyolu
Geçen sene 3+1 Lee 600 civarı idi .
Senelerce ev baktık zirveden aldık ben alalı 1 hafta oldu normalde dairenin piyasa fiyatı 1,300 bin civarında fiyat sahibinden de referans alıyorum,ha kimse verirmi o rakamları bilemem ben şahsen veremem
Banka yoluyla açık arttırma ile aldım 800 den 965 e kadar arttı onrakama bana kaldı ,şuan bile kardayim ben eminim bu iktidar sahada uçuracak fiyatları
Benim merak ettiğim 4 katlı 8 daireli bir binanın daire başı arsa hariç çatı ve diğer herşeyiyle belediyesi ıvır zıvır ile şuan maliyeti nedir biri 300 derken digerin750 diyor yokmu duzgun bir hesap ile dokebilecek kalem kalem fiyatları
Ha birde 150m2 nedir abi İstanbul da nerde var 150m2 ev 80m2 net üzerinden hesap. Yapın de millete fikir olsun
150 M2 dediğiniz 5+1 evdir hemde öle böle.degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 31 Mart 2022; 23:11:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kullanılan malzemeden değişse de
Otopark varsa 80 m2 bir evin arsa hariç kabaca maliyeti 400.000 civarında olur.
Tabi burada es geçilen çok faktör var. Harfiyat giderleri yüksek mesela İstanbul'da. Ayrıca projelendirme masrafları da var. Tabi bunlar 400.000 evi 440.000 yapar. Bilemedin 500.000 olsun. En fazla budur.
Ama işin içinde başka şeylerde giriyor. Mesela şuan senin aldığın ev yerleşkesinde tahmin ediyorum arsa maliyetleri %80 civarında çıkmıştır. Bu da evin maliyetini direk 1.200.000 bandına gelmesine sebep olur.
Ama daha uzak kesimlerde pendik kartal ya da daha uzak yerlerde, %40 ya da %30 da olabilir. O zaman maliyetler 700.000 civarında seyredecektir.
Meskenin yerleşkesi çok önemli. Kadıköy tarafları ya da Beşiktaş taraflarında belki %100'ü geçen arsa maliyetleri vardır.
-
Şu ana kadar 2 tane müstakil ev yaptıran ve 20 yıla yakın proje yönetimi tecrübesi olan biri olarak bu konuyu okuyan ve inşaat işlerinden hiç anlamayan, hele hele inşaatın başında duramayacak olan arkadaşlara önerim bu topa girmemeleri olur.
Bakın maliyetlerden bahsetmiyorum daha...
Mevcut bir yapıyı alıp tadilat yapmasını öneririm. Böylelikle kontrol edebileceği bir maliyetle işi bitirmiş olur, hem de biraz inşaat işlerini öğrenir. Eğer akıl sağlığı hâlâ yerinde ise satıp ufak ufak işi büyüterek devam eder.
Bu işin içinde yerel yönetim ile uğraşmak var, usta ile uğraşmak var, müteahhit veya geçici müteahhit belgeli isen tüm şantiyenin sorumluluğunu almak var, elektrik , su, iskan, hafriyat, betoncu, sgk/işyeri, muhasebe vs. ters gidebilecek çok şey var.
Ha inşaatın başında durdun, kalıp hazırlanıyor bakıp anlayabilecek misin? Dam, pencere yapıyorsun akmayacağına garanti verebilir misin? Çatıyı doğru mu yaptın? Mantolama yaptın ama doğru mu? Drenaj, temel izolasyon doğru mu yapılmış?
Hafriyatçı yasak yere dökmüş ceza sana gelir. Kalıp hazır, beton geliyor yolda ama denetim için adam gelmez ne yapacaksın? Komşu şikayet etmiş muhtar çekme mesafende sorun çıkarıyor, sonradan istinat duvarı yapmanı istediler ne yapacaksın?
Hadi müteahhite vermek istedin diyelim... Noterden sözleşmeye ok diyen, cezai maddeye ok diyen, teminat mektubu verecek müteahhit bulabilecek misin?
Müstakil 100m2 ev yapacaksın (bütün binayı kentsel dönüşüme sokmuyorsun müteahhit kendini o kadar riske atar mı?) O kadarcık iş için gelmek isteyen sıvacı, seramikçi, marangoz bulması bile dert. Gelicem der araya iş alır.
Tabi memkeketin yarısı müteahhit diğer yarısı emlakçı, beni kimse dinlemeyecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1 milyonluk ev 5-6 yaşına girince 300bine mi düşüyor yani?
İlk mesaj neydi? "Arsa, temel, çatı hariç 150 metrekare ev maliyeti 750.000 TL olmuş". Bu iddia doğruysa Türkiye'nin hiçbir yerinde 1 milyondan aşağı konut olmamalıydı
Zaten evlerin fiyatını artıran şeyler inşaat malzemesi yanında arsa maliyeti konumu ve bulunduğu şehir... Birkaç sene önce bile forumda Ankara'da milyonluk evler kapış kapış diye başlıklar vardı. Bugün bir bakan yardımcısının evine 300 bin lira para giriyor 5 yerden maaş alıyor . Karısını kızını gelinini sekreter oğlunu damadını müdür olmadı müdür yardımcısı yapıp 10'ar 15'er bin maaş almasını sağlıyorlar eve en azından 20-30 bin giriyordur Ankara'da 2-3 milyona satılan evi Niğde Afyon ilçesine yap kaça gidecektir. Maliyetinin ancak %10 kârına satabilir ... Yine yabancıların ilgi gösterdiği bazı şehirler vardır. Bu fiyatlar talebe göre şekilleniyor maliyete göre değil . Yüksek fiyatları gösterip maliyet arttı ondan yüksek demek doğru değil İstanbul Ankara İzmir antalya Muğla'nın bazı ilçelerinde talep yüksek olduğundan fiyatlar yüksek. Emekli askeri hakim tv'de konuşuyor 2.5 milyona Bodrum'da ev alacaktım 4 milyon oldu fahiş fiyat diye dert yanıyordu. Devletten kazanan çok var ve bazı yerlerdeki fiyatları onlar yükseltiyor , bazılarını da yabancılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Nisan 2022; 8:33:48 >
-
Yazmış ya konumdan bağımsız ortalama ev maliyeti 6.000 lira olmuş diye.
150 x 6.000 =900.000 ediyor zaten. Konu kapanmıştır.
-
Bitlis- ağrı ile İstanbul -ankara maliyeti nasıl aynı görürsün?...Belli kesim insanların konutta asıl para verdiği şey evin yeri, konumudur buna kullanılan malzemede eklenebilir. Böylece bir ilçede 500 bin olan ev başka ilçede 1.5-2 milyon olmakta
Yahu konumdan bağımsız dediğim kullandığın çimento demir tuğla kereste işçi elektrik su belediye haracı alt yapı masrafı doğalgaz tesisatı kalorifer tesisatı kiremiti elektrik kablosu su borusu camı penceresi kapısı mermeri fayansı falan filan parası işte.
Tüm bunların üstüne arsa payını ekleyeceksin konum olarak düşünücek olursan.
Bitliste ağrıda falan daha ucuza demir veya çimento yok yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Nisan 2022; 8:16:5 > -
Orda ucuz işçilik de var...
Ama yinede sizin hesabınızla 1 -1.5 milyon olması gereken evin oralarda 350-400-500 bin olmasını açıklamaz. Bulduğum 320-400 binlik evler beğenilmiyor o zaman 500 bin altına 100lerce ilan var herkes bakabilir
Ek : 1 Nisan itibariyle 150 M2 evlerde KDV %18den %8+ ( 150'den sonraki M2 %18 ) olarak değişti . Yani 150 M2 üstüne vergi indirimi de geldi . 150 M2 üstü zaten talebi azdı birde vergisi çoktu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Nisan 2022; 8:58:51 >
Enflasyon süreci tamamlanınca gerçekler ortaya çıkacak. Şu an yaşadığım yerde tornadan çıkma 2+1 daireler 800.000 liradan satılmaya başladı. Oda bir kaç tane zamanında inşaat malzemesi stoklamış müteahit. Yeni eve başlayan yok. Kimsenin maçası yemiyor. Konut stoğu bitip tükendiğinde acı gerçekle yüzleşecek herkes. 600 bine dairemi olur lan kendim yaparım diyen ciddi ciddi işe kalkıştığında karşılacağı maliyet tablosunu görünce lan lun ettiği evi direk satın alacak mazeretsiz koşulsuz. Tek gerçekleşmesi gereken konut stoğunun tükenmesi. Yeni ev yapan falan yok yani. Bitti o müteahitlik dönemi.
Bu geçiş döneminde yapılması gereken şey elinizdeki mala sahip çıkmak ve şu görünen maliyet tablosundan ucuz olan evleri imkanı varsa satın alıp enflasyon sürecinin tamamlanmasını beklemek. Satın alım kredi ile yapılırsa duble kaymaklı çıtır kadayıf olur. YTD tabiki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Nisan 2022; 8:39:26 > -
müteahhitlerin ağızından duyduğun herşeyin %99 u yalan . bunu bi kenara yaz . adama çöp dübel veriyorsun , adam daha ucuzu yok mu diyor . lan zaten çöp alıyorsun adam çöpün çöpünü arıyor yani. bu herşeyde öyle . ama satarken ovvv herşeyin en kalitesini kullandık,aslında bu daireyi kendime yaptımdı da hanım istemedi falan hep yalan.
-
Bulunduğun şehir talep gören bir şehir sanırım devamlı göç alan bir yer. Bu nedenle fiyatların yükselmesi veya en azından dolar bazlı sabit kalması normal. Fakat ülkenin milli geliri %20 düşmüşken ev fiyatları da dolar bazlı düşmekte ülkenin %90ınında fiyatlar düşmüş %10ünda talep artışı nedeniyle artmış olabilir. İnsanlar TL bazlı yada maaşına bazlı baktığı zaman artmış gibi görüyor
Yaw anlatamıyorum sana. Yeni eve başlayan yok. Nolacak bu işin sonu. Gökten zembillemi inecek inşaat malzemeleri? Yeni ev yapımından bahsediliyor burada. Stoktaki evler bitince nolacak? Varmı fikrin?
Bilal işleyenyoutube
KABA İNŞAAT MALİYETİ 2022 /İNŞAAT MALİYETLERİNDE Kİ ARTIŞ/müstakil ev/inşaat maliyeti/villa yapımıhttps://www.youtube.com/watch?v=2Ftc83rHuFs&ab_channel=Bilali%C5%9Fleyen2021 maliyetleri ile kaba inşaatı bitirilmiş 340 metre ev anlatılmış. 100 de 100 arttı bu maliyet o zamandan beri. Mantıklı açıklama yap anlayım ucuza ev nasıl yapılacak?
-
Hocam guzel yazmissinizda imarli 150m2 cekmeler haric projeli yapilacak ev arsasiniz 50 bine nerede buluyorsunuz acaba. Bir kere 150m2 icin en az 350-400 m2 arsa olmasi lazim task/kask durumuna gore. Gecen sene kusadasinda dag basinda 150m2 imarli arsalar 200 bindi simdi 400 e alamiyoruz.
Civil Engineeryoutube
MÜSTAKİL EV KABA İNŞAAT MALİYETİ (18.03.2022)https://www.youtube.com/watch?v=VyTZubo3YEk&ab_channel=CivilEngineer100 metre ev kaba inşaatı kalem kalem anlatmış adam.
-
Arkadaşlar konunun çoğunu okudum. Bazı arkadaşlar sahibindendeki ucuz ilanların linkini atmış. Fakat o ilanların %90'ı yalan. Öyle bir daire yok. Beylikdüzü'nde 300-400k'ya daire ilanı koymuşlar. Emlakçıyı arıyorum o daire satıldı başka yerde daire gösteriyim diyip esenyurtun ortasında 2 katı fiyata daire gösteriyor.
-
Hocam valla anlamıyorum yalan ilan koyanları. Ruh hastası falanmı acaba ilgi budalası dediklerimi.
-
%80-90ı yalan yanlış olabilir. Adamlar ilk sıralarda çıkmak için böyle yapıyorlar. Sen doğru olan %10-20sini araştırıp bulacaksın... Özellikle İstanbul talep gören bir şehir Antalya öyle hem yerli vatandaş hem yabancıların talep ettiği şehirler . Ankara bürokrasinin merkezi İzmir , Muğla ilçeleri laiklerin sevdiği şehirler... Buralar talep nedeniyle fiyatları artıyor zaten ama konu inşaat malzemelerinden dolayı artış. İnşaat malzemesi artmışsa Yozgat ve bitlisin ilçelerinde de artar enflasyon veya inşaat malzemeleri %100 artmışsa %100 artar hatta daha az artıyor ama talep gören yerlerde %100den fazla artabilir ve oralarda sahte ilan daha fazladır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X