vallahi üzülüyorum. hepsi o kadar iyi niyetli ve saf ki. alınlarında enayi yazısı beliriyor biraz baktıkça. evlendiği kadınların geçmişini bir bilseler ah ah. yıllar önce sanalda takıldığım bi kız vardı. internete bile videoları düşmüş yapmadığımız kalmamıştı. sonradan öğrendim saf biriyle evlenmiş. videosuda hala nette dolaşıyor kızın vay gidi vay baboş ki ben bu ortamları çok bilmeyen biriyim sadece sanaldan örnek verdim. dışarıda neler oluyodur kimbilir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 24 Haziran 2024; 18:45:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
evlenen adamlara acımak



-
-
Katılüyrüm onlar da bazı şeylerin farkında ama başka çare yok. Çok zengin değilsen daldan dala konarak takilamazsin hayat boyu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Videoyu atar mısın faruk kardş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evlenmeden de parayı bulamıyorsun ki, dağdan köyden gelenler evlenip kral gibi işler buluyor evden falan çalışan var ya da muhasebe zart zurt, evlenmeyen hem baskı hem aşağılanma hem kimsenin ilk beş sırasında olmayacak işler bulabiliyor, özellikle başşaklı ailesi arkadaşı vs olmayan bizim gibiler
-
yani diyorsun ki recriğutırlar bile evlenmemiş adamı dışlıyo
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
önyargı dediğimiz şey, çoğu kişi evlenmemiş ya da çevresi kızlarla dolu biri değilsen seni 2. sınıf görecektir, türkiye gibi desinler ülkesinde iş aşk her halt bir statü göstergesidir, bunu yapanlar da bugün saygı ile anılanlar bu arada, milleti hırsla bileyip tüm pis işleri yaptılar, ortaya yamuk çocuklar falan çıktı eşek yol gösterir oldu at yerin dibinde
-
-
öyle tabi. ama RTE'ye tapan toplumu kılavuz edinip o toplumun gözüne girmek için hareket etmek de olmaz. ben evliliğe uzağım. ev araba sahibi olduğum için millet tepeme çıkmıyodu sadece evden deyip geçiyolardı ama sonradan şunu fark ettim. elin okumamış insanı, hep dandik işlerde çalışmış, baba parasıyla sonradan ev ve eski bi araba aldıysa, tabi bir de evli ise, direk tepeme çıkmaya çalışıyor yani bana öğüt verir gibi konuşuyor böyle üstten bakarak.
hatta son 2 senedir akraba gezerken bana sürekli iş değiştir demeye başladılar ve bunu söylerken ses tonunun şiddetleri artmaya başladı. adam uzaktan akraba ve bu güne kadar bana hep olağan üstü saygı duymuş ama bugün bana kızar gibi sinirli üslup ile iş değiştir diyor.
bunun özeti şu: ben bu güne kadar toplumun talep ettiği winner kişi idim. okulu dereceyle bitirdim üniversiteyi dereceyle kazandım, köyden büyük şehre gittim, üniversiteyi sınıf atlayarak erkenden bitirdim, kurumsal firmada çalıştım. yetmedi 30 yaşıma girdikten sonra araba ve sonra ev aldım. gezip tatil yapıyordum her yaz. kimse bana laf söyleyemezdi kendi çevremden.
şimdi ise, adam bakıyor. kendi okumamış oğlu evlenmiş, baba parasıyla da olsa ev almış araba almış (çoğu toprak satarak aldı) adam bana bakıyor beni daha aşağıda görüyor. çünkü karım-çocuğum yok elimde. böyle olunca adam hayatında ilk defa bana kızar gibi, öğüt verir gibi iş değiştir diyor. adam benim durumumu artık saygı duyulacak bi konum olarak görmüyor.
halbuki ben liseden sonra babamdan hiç para almamış biriyim. ve ben üç kız kardeşime onlar üniversite okusunlar diye yıllarca para yolladım. babam ben dahil hiçbir çocuğuna para yollamadı ve buna rağmen hepimiz okuduk. tabii ki kardeşlerim arasında en çok ders çalışan en başarılı kişi bendim. evin tek erkek çocuğu ve üniversiteyi ilk bitiren olarak maddi ablamda kardeşlerime ben babalık ettim üniversite yıllarında. bi kardeşimi kendi cebimden para verip yurt dışına dil kursuna yolladım. telefonlarını ben satın aldım. yıllarca her ay (yaz dahil) ben para yolladım.
ama bunların hiçbiri önemli değil toplum için.
benim bi arkadaşım evlenebilmek için kanserli babasına zorla evi sattırdı. babası ağladı. babası daha düğün yapılmadan öldü. adamı gömüp parayla düğün yaptılar. sonra aynı arkadaş birsürü kişiden borç aldı geri ödemedi. hem de çok fahiş borçlar böyle. adam sonuçta evlendi ve çocuk yaptı. yıllar sonra araba aldı. şuanda o arkadaşım toplumda örnek insan gibi geziyor. ben ise şopar gibi algılanıyorum.
ha ben neden evlenmedim dersen. gençliğimde param da yoktu, parasız yuva kurmaya yeltenecek özgüvenim de yoktu. baba zaten kayıp, yok gibi bişey. çocukluktan beri yoksul büyüdük hep yokluk zihin yapısı ile yaşadık.
30'dan sonra önce araba sonra ev alabilmiş olmam ise tamamen o dönemin yüksek alım gücünün şansı. o dönem uzun süre hiç para biriktiremedim (yıllarca maaşım normal idi ve kardeşlerime para yolluyorum ve ayrıca kendi üniversitede aldığım okul kredisinin geri ödeme taksitlerini ödedim, kardeşlerim benim sayemde kredi almadan okudular) sonradan maaşım arttı, iki kardeşim okulu bitirdi, kendi kredi borcum bitti, ve 3 sene gibi kısa sürede otomobil aldım. kısa süre sonra çok ciddi elmak krizi çıktı, forumda "sakın ev almayın, emlakçılar kimseye ev satamıyor, tüm satışlar durdu" konusu vardı. devlet zorla bedava kredi dağıtıyordu milleti ev almaya ikna etmek için. o dönem neredeyse peşinatsız ev alınıyordu. hayatımda ilk defa gözümü karartıp o krediyi çektim. o borca girdim. ilk başlarda ruh halim değişti, borç altında maddi olarak değil ama psikolojik olarak ezildim, nasıl ödeyeceğim diye. ama kısa süre sonra enflasyon delirdi, maaşlar kat kat artmaya başladı, evin kredi taksidi cücük kadar kaldı, ve çok rahatladım. ev tabiri caizse bedavaya geldi.
yoksa şuanda olsa hayal. şuanda bittik.
her neyse, hayatta şunu anladım. toplumda aykırı gibi kalırsan şu olur: çevren sana bakıp seni sınar. testi geçersen seni çok severler, seni marjinal görürler. testi geçemezsen, seni acımasızca hor görürler. şuanda ben hayatımda ilk defa hor görülüyorum. hep kendi akrabalarımın önünde idim, ama artık beni öyle görmüyor ve bunu açıkça belli ediyorlar.
ilk defa bu sene iki bayramda da hiçbir akrabayı gezmedim. sadece boşanmış ve tek başına yaşamakta olan dayıma gittim, lafladık. onun dışında kimseyi görmedim. hayatımda ilk bu.
başladığım gibi bitireyim: RTE'ye tapan toplumu kılavuz edinip o toplumun gözüne girmek için hareket etmek de olmaz. ben evliliğe uzağım.
toplumun talebi de bitmez. bugün: "benim oğlum evli sen neden evli değilsin" diye soran kişi, yarın: "bizim torunu X kolejine yolladık sen neden kendi çocuğunu yollamadın" diyecek. bizim köylü akrabalarda toprak bol, alayı zengin. sata sata yaşıyorlar. benim peder de sata sata yaşadı bize bi halt koklatmadı. bana hiçbir şey bırakmayacak. dolayısıyla ben bizim köylülerle baş edemem. muhtemelen ileride beni daha da ezecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Haziran 2024; 0:35:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'de henüz bu aşamada değil ama bu resim tam ABD'deki durumu anlatmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden masum duygularımız vardı hepsi birer birer gitti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkes önce kendi ahlakını düzeltmeye çalışsa sorun kalmaz.
-
oldukça travmatik sıkıntılı bir hayat yaşadığım için kendi çapımda bir şeyler yaptım orada sıkışıp kaldım sonra saldım ama kesinlikle ne bu topluma ne bu ülkeye gram borcu olmayan iyi biri olabildim nereye giderse gider artık kesinlikle geri adım yok, hak etmeyen kimseye gereksiz saygı sevgi vs göstermemeli bizim gibi insanlar, çünkü onlar hep koyun olmaya devam edecek çünkü vasıfları o, diğer tarafta bir kesim daha var onlar da rtecilerden aşağı değil inan ki bunlar zıt kutup gibi takılıp birbirlerini çekip herkesi etki alanına alanan iki kutup, leş gibi biz aradaa kaynadık yazık oldu
-
aynen öyle valla %100 katılıyor ve deneyimlerimle ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

![]() |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X