Şimdi Ara

Evinde kedi besleyenler İÇERİ>>> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
7.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bencede gidip para verip almayın sonra bu sektör gidiyor. Ben 2 kedimide ölmek üzereyken aldım tüyleri bile çıkmamıştı.

    Size tavsiyem sizde öyle yapın. Sokakta ayağı kırık,gözü kör,topal,kemikleri sayılacak kadar zayıf o kadar kedi var ki.

    Hem bu sekilde çok güçlü bi bağınız oluyor sizi resmen anneniz babanız olarak görüyor.

    Cinsi için kedi almayın,dışarıda ölmemek için mucadele veren minik yürekleri düşünün.

    Yinede karar sizindir iyi geceler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KettoPlazma


    quote:

    Orijinalden alıntı: mistakilla

    Yazdıklarının hepsini yapar. Rahatsız da eder, salonun ortasına da işer, tüyü boğazına da kaçar her hareketi sakat.
    Gelip klavyeye de yatar, atarsın başka biyere gitmez illa gelip o klavyeye yatacak. Kitap okurken arasına da girer oraya yatar.
    Gece sen uyurken yerde veya yuvasında yetinmez gelir yanına yatar. Hatta yastığı kafanın altından alıp onun üzerine yatar
    oda yetmezmiş gibi birde o yastığın üzerine işeyip tüm yatağı tüyle doldurur
    son darbe olarak da yanlışlıkla dışarıya salayım bi dolaşsın gelsin dersen dışarıdak kedilerle vuruşur yavrularını peşinden getirir (dişi alırsan)
    olmadı dışarıdaki kedilerle kapışır bir miktar pireyi de beraberinde getirip evi bir güzel pireyle donatır
    sonra gidip pire ilacı alırsın ilaçlarsın ama fayda etmez
    pireler ayakların başta olmak üzere tüm vücuduna saldırıp bir güzel senden beslenir
    sonra sen kaşıdıkça oralar yaraya dönüşür (kedi de bu esnada pişkin pişkin evin koltuklarında yatmaya devam edecektir)
    son çare olarak pire ilaçlama için adam çağırırsın onlarda en az 3 posta ilaçlayıp 150x3 yaparlar bir güzel sana
    böyle yaşar gidersin işte.

    Yav ne kadar çok kedi düşmanısın 2 yıldır tekir cinsi kendimiz var evede geliyor bu dediklerinin hiçbirini yapmadı

    yok estf kedi düşmanı değilim aksine muzipliklerini severim ben




  • evcil hayvan kedi bölümü scottish fold isteyenlerle dolu, sanki diğer kediler kil'den çamurdan. Ben sokakta eziyetten hayvan kurtardım paşalar gibi de bakıyorum.

    Böyle cins kedi arayıp duran insanlar görünce içime bir türlü sinmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkncnu

    Merhaba forum. Bu kış eve kedi alacağım inşallah. Scottish fold cinsi istiyorum fakat fiyatları baya pahalı ve nerden bulabileceğimi bilmiyorum. Onun dışında kedi etrafı kum yapıyor mu, tüyü boğazımıza kaçar mı, 1 tane alacağım için kısırlaştırma ne kadar, ailemi ikna edemedim tüy konusundan dolayı, ders çalışırken rahatsızlık verir mi, böyle saklanır mı vs yardımcı olursanız sevinirim. Kedi forumuna açtım fakat cevap gelmedi.

    Dişi alıp kısırlaştıracaksanız dişi almayın öncelilkle. Bizim ev bahçeli olduğu için kedi kumu vb. kullanmıyoruz. Çok fazla tüy döküuorlar bence. Ayrıca çok oyuncular. Ders çalışırken canları oyun oynamak istiyorlarsa çalıştırtmazlar da. Geçen sene bu vakitlerde bir sokak kedisini eve aldık. 1 senede 2 kere hamile kaldı. önerim erkek alın yani [:-D]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugüne kadar beslediğim kedilerde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Hepsi sokak kedisiydi, ben öğretmediğim halde 2 aylık olanı bile tuvaletini yapmasını biliyordu. Bi kere çok temiz hayvanlar suyunu, sütünü etrafa sıçratmadan çok kibar içerler. Her yemekten sonra temizlik yaparlar. Aynı şekilde tuvaletten sonra da sevmek istesem bile temizliğini yapmadan kendini sevdirtmezdi. En sevdiğim şeylerden biri karnını sırtını vs severken mırıltı çıkarması. O sese bayılıyorum resmen ne kadar huzur verici bi ses. Yumak oynamalarını izlemek çok zevkli oluyor. Kısacası evin içinde bi kesin varsa asla sıkılmazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedi beslemek, kopek beslemeye gore daha zor ve emek ister , 2 gun sonra sikilip hayvani bi kenara birakip ilgilenmiceksen alma derim. İlgi isterler ve cok duygusallardir bunu anlarlar ve uzulurler.. Kisaca bu sorumlulugu alcaksan bu isi yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ilk olarak cins kediler hakkında pek bir şey bilmem sokaktan aldım bi tane gayet mesuduz . Benim kedim tekir onu baz alarak sorularına cevap veriyorum...

    1-Kısırlaştırma işine pek sıcak bakmıyorum iş görmesi gerektiğinde dışarı bırakın halledip gelir o zaten
    2-Benim kedi çok fazla tüy dökmüyor üstelikte pofuduk olmasına rağmen . Tüyünü bulmak için özenle aramak gerekiyor evde neredeyse diyebilirim.
    3-Eğer erişkin bir kedi alırsan hiçbi rahatsızlık vermez çok fazla aksiyonlu olmaz. Ancak yavru alırsan hele ki 5 aylıktan küçükse oldukça yorar seni 2dk yerinde durmaz üstüne üstlük dişleri kaşındığı için gelip bacağını falan ısırır. Acıtmaz ama ders çalışmaya uygun bir ortam olmaz (Bu madde kesinlikte tecrübeye ve gözlemlerime dayalıdır güvenebilirsin )
    4-Saklanma işi şöyle evet saklanır ama zaten sana alışkın olduğu için bi iki pisi pisi dedin mi veya onun ilgisini çekecek böyle çıngır çıngır ses çıkaran oyuncak (özellikle de top gibi bişey) varsa onu duyunca yanına gelir zaten.




  • Bakıma muhtaç hayvanları besleyin. (kedi, köpek ne olursa)

    Hayvan bakmak için illa eve almak şart değil. Pekala sokakta kedi/köpek bakabilirsiniz.

    İranların fiyatı 750 civarında. Yazık günah, kaç hayvan doyar o paraya.

    Konu illa evde bakmaksa eğer, bakılabilecek en güzel hayvanlardan biri kedi derim. Hiç öyle yukarıda yazılanlar gibi problemleri yok.

    Tuvalet konusunda sıkıntı yaratmaz kedi, iç güdüsel olarak pisliğini örtme eğilimi var. Kum varsa yakınlarda, siz istemeseniz de gider kuma yapar.

    Yavruyken çok oyuncu olurlar ama büyüdükçe zamanlarının çoğunu uyuyarak geçirirler zaten.

    Doğası gereği tüy dökecek evet. Bu normal zamanlarda sizin saçınızın dökülmesi gibi tek tük, azdır. Fakat mevsimsel olarak belli zamanlarda çok dökerler. Elektrik süpürgeniz varsa evde, bunun da çok problem olacağını sanmıyorum. (Şunu ekliyim, ailesiyle yaşayan ERGENLER annelerinden izin almadan girişmesin bu işlere)

    Kedi BAŞLANGIÇTA MASRAFLIDIR. Belli bir bütçe ayırmak zorundasınız. İlk aylar veterinere sık gidip gelirsiniz. Başka bir örnek; uzun süre kedi bakan biri, sadece kumu değiştirir fakat siz yeni başlayacağınız için kum kabı ve küreği de almak zorundasınız. (Kapalı kapları tercih edin, etrafa kum sıçratıyorlar.)

    Bakın bu bir canlı, oyuncak değil. Oyun isteyecek, ilgi isteyecek, sevgi isteyecek, yemek isteyecek, HASTA OLACAK... Ergenlerden kastım biraz da bu. Kendi paranızı kazanmıyorsanız hiç hayvanı eve alıp da hayatı ona zehir etmeyin. Çok masraflı bir hayvan olmasa da, yine bir miktar para harcamak gerekiyor. (Aylık aşılar, mama, kum, pire damlası, hastalandığı zamanlar, diğer bakımları vs.)

    Şunu özellikle eklemek istiyorum. Bir canlının sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Yavru bir kediyi eve aldıktan sonra ya ölene kadar bakmak zorundasınız yada -şartlar sizi ondan ayrılmaya mecbur bırakıyorsa- ona başka bir yuva bulmak zorundasınız. Eve alışmış bir kedinin dışarıda çok yaşayamayacağını unutmayın.

    Tavsiyem, bütün bunları düşünüp öyle karar vermeniz. Cesaret edemiyorsanız, hiç bulaşmayın. Sokaktaki hayvanların önüne bir kap mama, bir kap su koyun, yeter.




  • Kedi konusu çok manidar geldi. Trafo için mi soruyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum nasıl insanların karakterleri varsa hayvanlarında karakteristik hareketleri vardır. tüy istemiyorsan siyam al. bu kadar fazla soru işaretiyle bu işe giriyorsan cins kedi alıp sonra onu sokağa falan atma dikkatli ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romen Diyojen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Protex11

    Cinsi icin hayvan alanlara uyuz oluyorum. Can degil vitrin esyasi sanki.

    sanane be ruh hastasına bak uyuz oluyomuş. aslanlar da kedigil aslan besleyek o zaman?

    Petshoptan hayvan alip 1 ay sonra sikilip atanlardan misin sen de?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum anne altından alabilirsin biraz araştırırsan hem sorunlu çıkmaz ayrıca sokak hayvanı falan diyorlar ama sonuçta 1 kere alıyorsun ve bu ırkların genel kişilikleri var sokak için aynı şey geçerli değil
  • Kuduz aşısı çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyhawk84

    ücretsiz sahiplendirme ilanlarına bak almadan önce

    http://www.sahibinden.com/arama?query_text=Scottish+fold+

    http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-kedi-iki-adet-scottish-fold-ucretsiz-yeni-yuvalarini-bekliyorlar-174546432/detay

    bu nasıl bir pozdur. sülalem raat der gibi

     Evinde kedi besleyenler İÇERİ>>>


    scottish foldlar bazen böyle otururlar ayaklarını uzatıp koltuga oturmus adam gibiler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemm33

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyhawk84

    ücretsiz sahiplendirme ilanlarına bak almadan önce

    http://www.sahibinden.com/arama?query_text=Scottish+fold+

    http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-kedi-iki-adet-scottish-fold-ucretsiz-yeni-yuvalarini-bekliyorlar-174546432/detay

    bu nasıl bir pozdur. sülalem raat der gibi

     Evinde kedi besleyenler İÇERİ>>>


    scottish foldlar bazen böyle otururlar ayaklarını uzatıp koltuga oturmus adam gibiler

    ben de ilanın sahibi oturtmuş sanıyordum. van kedisi,ankara kedisi dışında kedileri bir tek yavruyken severim ama bunlar da büyüyünce sevimliler.




  • Yaziklar olsun su adami ciddiye alip yazanlar olmus ya o cope giren kediler varya senden temizdir , cins kedi nedir ya sokaklarda rezil sekilde yasayan milyonlarca kedi varken sen git parayla al vay be.Bide cirkeflik yapiyor cins istiyorum ya kim bilir o kediyide 3-4 ay bakip sokaga atarsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tane kedi aldım 3ünüde sokaktan aldım.gerekli bakımı,aşılamayı taramaydı vs. yaptığın sürece hiç bi problem yaşamassın.sokakta onlarca yardıma muhtaç yavru kedi var hergün onlarcası telef oluyor yollarda al bitane güzelce bi hayır işlemiş olursun.bir heves uğruna da alacaksan elini bile sürme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xD 3d 5d

    Yaziklar olsun su adami ciddiye alip yazanlar olmus ya o cope giren kediler varya senden temizdir , cins kedi nedir ya sokaklarda rezil sekilde yasayan milyonlarca kedi varken sen git parayla al vay be.Bide cirkeflik yapiyor cins istiyorum ya kim bilir o kediyide 3-4 ay bakip sokaga atarsin.

    Benden temiz olması için çöplerin temiz olması gerekli. Ayrıca ben bu canlıyı evde besleyeceğim. Sahibinden.comda bir sürü ilan varmış ücretsiz bağışlayanlar yeni gördüm. Ayrıca 3.5 yaşındaki kuşumuzu bu kış kaybettim. Atacak olsaydım onu çoktan atardım. Hem bu cins isteme vs. isteyenler istediğini alır. Sonuçta evde besleyecek olan benim. Ayrıca o durumu kötü olan hayvanlara belediyenin bakması gerek diye düşünüyorum barınak vs. var sonuçta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bunun İçin Üye Oldum

    Bizim balkon camla kapli oldugu icin pek sorun olmuyor normalini bilmem ama zaten klozete oturur gibi oturup yapmiyorlar bizim alaturkada oldugumuz pozisyona benzer yaptiklari icin pek sorun olacagini dusunmuyorum.

    Anladım peki yağmur filan yağarsa balkonda olduğu için ıslanma filan olursa ne olur?
  • Aldığın pet shop(hayvan tacirlerine) sor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.