Şimdi Ara

evin elektriğini güneş paneli ile karşılamak istiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
65.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marinerocyp

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

    quote:

    Orijinalden alıntı: marinerocyp

    cok maliyetli, gerçekten uğraşılacak gibi değil.

    benim söylediğim maliyete göre yorum yapma ben sadece tepki olarak yazdım o mesajı

    yok dostum, evimde 2 kw ruzgar turbini ile 200w solar paneller var. dunyanın parasını harcadım. alışveriş merkezinde 1,5 kw jenerator 150 lira

    yakın zaman içerisinde bende villatip müstakil ev almayı planlıyorum ve elektrik firmalarının fahiş fiyat politikası,kış aylarında gelen kabarık elektrik faturalarından en önemliside tasarruflu elektrik kullanayım diye rahatlık ve konfordan ödün vermekten gına geldi..

    hocam size kaça maloldu ? sistemden memnunmusunuz ? klima vs fazla akım çeken beyaz eşyalarda durum nasıl? çok soru oldu ama bir kaç sorum daha olacak akü grubunun ortalama ömürleri ve fiyat durumları nasıl ? cevaplayabilirseniz beni ve merak edenlerin kafalarındaki soru işaretlerini de bir nebze olsun azaltmış olursunuz..

    jeneratör olayını düşünmüyor değilim fakat sonuç olarak onunda mazot maliyeti var özellikle kış aylarında mazot tüketimi kaça patlar onuda biraz araştıracağım....
    teşekkürler..




  • Orijinalden alıntı: TeufeL-07

    Orijinalden alıntı: malisert32

    Orijinalden alıntı: TeufeL-07





    Bende teşekkür ederim.
    İşte bende btu.dan anlamam.Ama kesin olan bir şey var ki,siz yeterki yapmak isteyin,ör;benim Rüzgar E. sistemi kurulu çalışıyor,tedaş görevli arkadaşlar gelir çay kahve içeriz giderler.Onlarda hayran hayran bakarlar sisteme,üretiyormu falan diye de sorarlar.Yani hocam eğer serbest olmasaydı dumanımı çıkarırlardı değilmi?

    Anlaşılan yapacak maddi durumunuz var,inanın kesinlikle iyi,sağlam ve adam gibi rüzgar ve güneş sistemini yani hibrit yapmanızı tavsiye ederim.Sizin 10 yılda 2 kat kâra geçeceğinizi şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    Teknik yada uygulamalı destek v.b. istediğinizde ben buradayım.Siz yapacaksınız ama bende en az sizin kadar mutlu olacağım şüphesiz.Çünkü küresel ısınma aldı başını gidiyor.Hayırlı günler.

    Alakanız için çok teşekkürederim. Ne mutlu size :) O tedaş memurlarının yüzündeki ifadeyi bende görmek istiyorum . İnşallahta en geç 1 seneye göreceğim :) Benim soyadımı taşıyan , villalardan oluşan bir site yaptırıyorum. O yüzden 1 sene diyorum. Şuanki oturduğum yer pek uygun değil ama burda bile güneş enerjisinden yararlandığım alanlar yok değil :) Hem rüzgar hem güneş yaptır demendeki maksat nedir ? Güneş olmadımı rüzgar, rüzgar olmadımı güneş ten faydalan diyemi söylüyorsun ? Birde ikisini birden yaptırmak maliyeti ne derece etkiler ? Senin sistemin günlük kaç kw üretebiliyor ve neler çalıştırıyorsun ? Ve nerede kullanıyorsun ?

    He unutmadan birşeyi atlamışsın , görmedin herhalde. Bu günlük 500kw olayının bir resmiyeti varmı ? Okuduğun biryer falan . Teorim doğrumu ? Ben günde 1 kw kullanıyorum , geriye kaldı 499 kw .

    Tedaş memurlarının sayaç okumaya geldikleri zaman ki surat ifadelerini görmek tuhaf bir durum olurdu heleki sisteme hayran hayran bakmaları ardından gel kardeş bir çayımı kahvemi iç ahahaahha giderken de tedaş müdürlerine selamı mı iletin derseniz daha bir makbule geçer




  • 5 kw sistem olmalı
  • Mekanik bitecek işlere elektrik buılaştırmayın. Yani ısıtma için jeneratör ve onun elektriği ile ısıtma! Olabilecek en saçma iş teknik olarak. Jeneratöre konan mazot bir sobada ve ya brülörde yakılır ve jeneratör boşa çalışmaktan ve soğutma için havayı ısıtmaktan kurtulmuş olur. Kayıp çok fazladır bu durumda.

    Hem rüzgar hem güneş ... Güneş battığı ve doğduğu esnalarda varlık gösteremez ama o halde rüzgar revaçtadır. Ama rüzgar yüksekliğinin yakalanması gerek.

    Bu enerji biçimleri aküden ziyade mekaniğe dönüştürülürse randumanlı bir şeyler olur. Akü makul gelmiyor bana. Ufak işleri geçersek, yüksek katlı otellerde su önce yukarı basılır(elektrik ucuzken) sonra aşşağı akıtılıp türbin döner(elektrik pahalıyken).

    Fazla konuşulmuyor ama elektrik ile elektroliz yapılarak Hydrogen den faydalanılsa?
    Ve de soğutma için absorpsiyonlu soğutma. Güneş enerjisi ile direk soğutma demek.




  • kaba bir hesap yaptım. 4-5 kw sistem 7-9.000 tl arasında gidiyor. Benim günlük ihtiyacımı ancak karşılar
    75 tl gfatura ödüyorum 8000 tl desek (montaj hariç) 106 ay yapar o da 9 sene yapar

    uzun zamanda geri dönen bir sistem değermi bilmiyorum
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Elektroliz en verimsiz "hidrojen" elde etme yöntemi. O şekilde elde ettiğin hidrojen i yakarak bir verim elde edemezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verimliliği yazar mısın? Elektrik üretmenin verimliliği nedir? Verimsiz bile olsa bedava güneş enerjisinden yapsın bize hydrogen? Sıcak havada cam açıyoz ya? O da verimsiz. klima değil nihayetinde, ama bedava!!!
    Verim isteyen yok elektriğin depolanması vb zorlukları ve güneş enerjisinin de gün içi değişimi sistemi zorluyo Onun için başka tip eklemeler vb faydalı olabilir....
  • herşeyin getirisi götürüsü vardır hesap kurtaemazsa o işe girilmez al okuhttp://enm.blogcu.com/verimlilik-nedir/9077537
  • İzmir/ Urla'da güneş enerjisi ile elektrik üretmek istiyorum. Kaç KW nedir bilemiyorum ancak yaz-kış oturulacak, elektrik ve suyu olmayan bir noktada bulunacak olan evimizde bir evde bulunması gereken tüm elektrikli eşyalar fazlasıyla olacaktır. ( 2 TV, kurutma makinası, klima dahil). Köy merkezine 1,5km uzaklıkta bulunacağımızdan aslında bir süre sonra şebeke elektriğinin de geleceğini tahmin ediyoruz ancak bu yatırım ile faturasız bir hayat kurabilir miyiz? İlk yatırım nasıl bir miktar olacaktır? Hangi Solar Sistemi önerirsiniz? Elbette su da artezyen ile çıkarılacağından dalgıç pompa da çalıştırılacaktır. Solar sistem/ jeneratör vs ile kombin bir yöntem de önerebilirsiniz. En uygun maliyetle nasıl yapabiliriz? Şimdiden teşekkürler.
  • fulyakurpe F kullanıcısına yanıt
    Solar sistem için masraf çok olur. Şebeke bağlantısı olsa daha güzel olur. Motor çalılacağı için onun gücü sürekşi verilmeli baya ince hesaplanmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurutma Makinası.......Güneş enerjisi ile!! Güneşte direk kurut lütfen. Maliyet çok az; 2 direk bir çamaşır ipi...
    Ev elektrik ihtiyacı minimuma indirildikten sonra kaliteli paneller ile hatta rüzgar kombinesi ile düşünülebilir. Ama olmasa da olur aletler için elektrik üretmek ödenemiyen ilk yatırımın kalitesiz bir sisteme sebep olmasıyla başarısızlığı gösteriyor.
  • kadın milletinin eline bir geçtimi saç kurutma makinesi 5 saat inletir öncelikle bütün aletlerin watt türünden güç tüketimleri hesaplanır soınra sistem ona göre hesaplanır langadanak gidip 3kw sistem alırsan vede 6 kw harcamaya kalkarsan aküden solar panellere invertere kadar arızaya sebep olursun

    mahalle arası elektrikçilerden uzak durun geçen gırgırına sordum solar panel varmı dedimde

    aldığım cevaba bak

    -solmaz panel var dedi

    -hönnnkk

    o nasıl oluyor dedim solan paneli ne yapacaksın birader diyor

    kayınçosu parkeciymiş

    soluyorsa iyi kalite değildir diyoır

    resmen dumura uğradım bu cahillikle bu adam elektrikçilik yapıyor

  • Herkese selam günlük ortalama tüketimim 14-20 kw civarında. Ben evin tüm elektriğini panelden karşılamak istiyorum. Nasıl bir sistem önerirsiniz. Henüz bunda yeniyim. Araştırma yapıyorum. Her ay 200 tl elektrik faturası gelmesinden bıktım.
  • 200 TL nin sebeplerini de araştırabilirsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    200 TL nin sebeplerini de araştırabilirsin...

    sebepleri basit
    1- dağıtım bedeli 45 liradan az gelmiyor
    2- kdv 30 liradan az gelmiyor
    3- 2 tl trt payı
    4- 100 tl benim kullandığım miktar
    5- 30-40 lira diğer vergiler ve bedeller (trafo kaybı vs. gibi)

    Dipnot: Bunlarla ben tek başıma mücadele edemeyeceğim için tek yapabileceğim güneş paneli sistemi kurmak ve bunun hakkında bir bilgim yok.
    Olmazsa zaten her ay 200 tl kazıklanmaya devam. Pardon 100 TL
    10.000.000x100=1.000.000.000.-TL (1 Trilyon her ay)
    Yılda 12.000.000.000
    Her yıl 2 tane keban barajı mı inşa ediyoruz?
    ya da asgari ücret 1300 oldu da işçilerin maaşlarını mı bize kesiyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asosyal mühendis -- 10 Mart 2016; 18:15:14 >
  • 100 TL nin sebebi. Neden bu kadar fazla?
  • Bu işleri başlamadan önce en başda evinizin A+++ olması iyi olur.. her şey için bu geçerli buzdolabı, ampüller led ampül, çamaşır bulaşık makinesi v.b ... daha sonra bu işlere girişmek faydalı ve verimli oluyor.

    Bu işi uzun süredir yurtdışı forumlarından izliyorum şu anda panellerin fiyatları baya düşdü 2012 li yıllara göre nerdeyse yarı yarıyadan fazla düşdü.. nedenide sanırım artık yerli üretim panellerin olması ve devletin kendininde bu işe girmesi ve vatandaşıda teşvik etmeye çalışması..

    yabancı forumlarda özelikle elektrikden anlayan insanlar bildiğiniz matkap makinesinden ufak bir iki manüpüle ile ters mantıkda çalıştırıp yani nasıl matkap elektriği alıp ucuna hareket veriyor tam tersi ucuna pervane takıpyorlar ucu döndünkçe rüzgarda elektrik üretiyor motor.. rüzgar tribünü için kullanıyorlar..

    neler var neler.. sudan denizden dalgalardan gel git den elektrik üretenler var.. sudaki dalgaların hareketinden solucan denen şeylerle elektrik üretenler var.. suyun altına tıpkı rüzgar pervanesi gibi pervane koyup gel git ile suyun altındaki pervaneleri döndürüp elektrik üretenler var..

    neyse araştırmalarım şunu gösterdiki bu elektrik üretme işinde genelde herkes önceliği elzem olmassa olmaz şeylere veriyor.. buzdolabı derin dondurucu gibi sonrasında bir iki ampül sonrasında modem yani yaşam kaltenizi minumum standartlarda koruyabiliceğiniz şeylere veriyorlar.. sonrasında diğer şeyler geliyor tv si çamaşırmakinesi v.b gibi...

    günümüzde özellikle şarj edilebilinir ürünlerde çok olduğu için telefon,tablet,radyo v.b gibi ve bunları şarj edicek şarj edilebilinir powerbank türevi şeyler olduğu için öncelik elzem buzdolabı derin dondurucu iki ampül üç ampül ve sonrasında modem internet yani yeterli olur .. ışık oldumu tablet telefonunu açarsın internetine girer gene yaşam kaliteni muhafaza edersin..




  • merhaba,

    ben de evde küçük çaplı bir güneş enerjisi sistemi kurdum. Akülere de 600 wattlık bir invertör bağladım.
    buradan çıkan elektirği evin elektriğine nasıl bağlayabilirim?
    doğrudan ana sigortaya mı bağlasam,hem şebeke elektriği hem güneşten gelen elektrik bir arada olur mu?
    yoksa araya bir cihaz mı konmalı.
  • sucudr S kullanıcısına yanıt
    Aman Hocam dikkat, ikisi aynı anda olmaz.. Allah korusun, karşı karşıya iki aracın çarpışması gibi bir durum..
    Diğer önemli nokta, sizin inverterin 600w olması, yani gücü sınırlı..
    Bu güç ile Ütü- çayısıtıcı - tost makinası - sobanın bir gözü >> sadece birisi yani çalıştırılmaz.

    Sigorta panelinden şu şekilde yararlanabilirsiniz; sadece lamba tesisatının sigortası, başka cihazın çalışmadığına eminseniz olabilir. 220v girişe 1 adet role bağlanır, elektrik varken A kontak şebekesi, labma tesisatını besler,, elektrik gidince, role B kontak konumuna geçer, A dan ayrılır ve, lamba tesisatını invertere bağlar.

    Benim düşüncem bu,, haa bir kablo daha çekerseniz, modem şarj aleti, ufak tefek şeyler içinde kullanılabilir.
  • avrupada dengeleyici trasistörler var.. türkiyede varmı bilmiyorum hem panellerden hemde şebeke elektriğinden aldığı elektiği alıp eve dağıtıyor .. misal önceliği panellerden yada pervaneden aldığın elektriğe veriyor o yetersiz gelirse şebeke elektriği ile destekliyor yani onun orantısını kendi kuruyor..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.