Şimdi Ara

Evime kedi almaya karar verdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben kedi bakmaya karar verdim. Aslında aklımda Soke cinsi kedi var. Hangi kedi evde daha kolay ve iyi bakılır ? Ve hangi zorluklar olur Hangi cinsiyet kedi daha iyidir ? Ayrıca alırsam mutfak ve arka odaya giremeyecek ama diğer bütün odalara girebilir Balkonumuz salonumuz kadar büyük balkonda bakarsam aşağı atlar mı? Şimdiden teşekkürler.

• Her kedi farklı olur, aynı ırk olsalar bile huyları değişir. Sokak kedisi sahiplenmen daha iyi olur tabii, hem kirli hayvan ticaretine ortak olmamış olursun, hem sokaktan bir can kurtarmış olursun.

Cinsiyet seçimi için, yine kediden kediye değişir ama erkek kediler biraz daha cana yakın diyenler var. Sürekli evde bakacaksın sanırım, o zaman kısırlaştırman şart. Dişi kedileri kısırlaştırmazsan, dönemleri gelince bir hafta on gün garip garip yüksek düzeyli ses çıkartıp, hem sizi hem komşuları rahatsız ederler :D Erkek kediler de, kısırlaştırılmazlarsa çiftleşme dönemlerinde, etrafa işaretleme yaparlar, bu sperm, çiş karışımı bir sıvıdır ve çok kötü kokar :D

Mutfak ve bir odaya girmeyecek demişsin, bu çok zor olur, mutfaktan gelen türlü türlü yemek kokuları onları doğal olarak çeker zaten, diğer girmedikleri oda da meraklarını uyandırır, girmeye çalışırlar. Sanırım yavru olarak alırsan, belki bu konuda bir şeyler yapabilirsin. ama çok kesin değil. Kediden kediye değişir yine.

Özellikle yavru kedilerde henüz yükseklik olgusu gelişmemiş olur. O yüzden balkondan atlama ihtimali artar. Balkonda uçan böcek veya kuşlar ilgisini çeker ve onlara atlamaya çalışırken balkondan düşme ihtimali olabilir. Kediler de korku pek yoktur, balkon pervazında dolaşırken bir an dengesini yitirir ve yine düşebilir.

Evinde hem kedi hem köpek besleyen birisi, tehlikeyi önlemek amacıyla, balkonun açık kısımlarını, ağ veya tenis filesi benzeri ama sağlam bir şeyle kapatmıştı tamamen. Kediler üzerine tırmanıyordu ama file herhangi bir zarar görmüyordu.

Balkonu kışın ısıtma imkanı olmadığından soğuktan hastalanabilir kedin. Ayrıca sizi içerde gördükçe, kendisini de içeri almanız için sürekli miyavlayabilir. Yazın, balkon kapısı açık kalacaktır, içeri girmesini nasıl önleyeceksin?

Bir su kabı, bir mama kabı ve kum kabı en önemli eşyaları. Kum kabından günlük büyük artıkları :D temizlersin, Kum çeşidine göre de, hafta da veya on günde bir tüm kumu değiştirirsin.

Veterinere götürüp, getirmek için bir taşıma kabı veya çantası gerekir. Klasik plastik taşıma kapları da var, omzuna asabileceğin, kedinin de sadece başını çıkartıp etrafa bakabileceği çantalar da var.

Tırmalama oyuncağı alıp, onunla düzenli oynamasına alıştırabilirsen, ev halkı, kedin halıları ve mobilyaları tırmalamadığı için memnun olacaktır :) Tırnakları uzadığında törpülemek amaçlı bunu yapar kediler. Ya kendin tırnak kesmesini öğrenirsin ya da rutin veteriner ziyaretlerinde veterinerine kestirebilirsin.

Kedi bakımı kolay olur, zaten özgür bir hayvandır. Maması, suyu, temiz kumu varsa hiç evdeki birisiyle ilgilenmeden de hayatını devam ettirebilir :D

Benim aklıma bunlar geliyor. Başka sormak istediklerin varsa, yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

Her kedi farklı olur, aynı ırk olsalar bile huyları değişir. Sokak kedisi sahiplenmen daha iyi olur tabii, hem kirli hayvan ticaretine ortak olmamış olursun, hem sokaktan bir can kurtarmış olursun.

Cinsiyet seçimi için, yine kediden kediye değişir ama erkek kediler biraz daha cana yakın diyenler var. Sürekli evde bakacaksın sanırım, o zaman kısırlaştırman şart. Dişi kedileri kısırlaştırmazsan, dönemleri gelince bir hafta on gün garip garip yüksek düzeyli ses çıkartıp, hem sizi hem komşuları rahatsız ederler :D Erkek kediler de, kısırlaştırılmazlarsa çiftleşme dönemlerinde, etrafa işaretleme yaparlar, bu sperm, çiş karışımı bir sıvıdır ve çok kötü kokar

Mutfak ve bir odaya girmeyecek demişsin, bu çok zor olur, mutfaktan gelen türlü türlü yemek kokuları onları doğal olarak çeker zaten, diğer girmedikleri oda da meraklarını uyandırır, girmeye çalışırlar. Sanırım yavru olarak alırsan, belki bu konuda bir şeyler yapabilirsin. ama çok kesin değil. Kediden kediye değişir yine.

Özellikle yavru kedilerde henüz yükseklik olgusu gelişmemiş olur. O yüzden balkondan atlama ihtimali artar. Balkonda uçan böcek veya kuşlar ilgisini çeker ve onlara atlamaya çalışırken balkondan düşme ihtimali olabilir. Kediler de korku pek yoktur, balkon pervazında dolaşırken bir an dengesini yitirir ve yine düşebilir.

Evinde hem kedi hem köpek besleyen birisi, tehlikeyi önlemek amacıyla, balkonun açık kısımlarını, ağ veya tenis filesi benzeri ama sağlam bir şeyle kapatmıştı tamamen. Kediler üzerine tırmanıyordu ama file herhangi bir zarar görmüyordu.

Balkonu kışın ısıtma imkanı olmadığından soğuktan hastalanabilir kedin. Ayrıca sizi içerde gördükçe, kendisini de içeri almanız için sürekli miyavlayabilir. Yazın, balkon kapısı açık kalacaktır, içeri girmesini nasıl önleyeceksin?

Bir su kabı, bir mama kabı ve kum kabı en önemli eşyaları. Kum kabından günlük büyük artıkları :D temizlersin, Kum çeşidine göre de, hafta da veya on günde bir tüm kumu değiştirirsin.

Veterinere götürüp, getirmek için bir taşıma kabı veya çantası gerekir. Klasik plastik taşıma kapları da var, omzuna asabileceğin, kedinin de sadece başını çıkartıp etrafa bakabileceği çantalar da var.

Tırmalama oyuncağı alıp, onunla düzenli oynamasına alıştırabilirsen, ev halkı, kedin halıları ve mobilyaları tırmalamadığı için memnun olacaktır :) Tırnakları uzadığında törpülemek amaçlı bunu yapar kediler. Ya kendin tırnak kesmesini öğrenirsin ya da rutin veteriner ziyaretlerinde veterinerine kestirebilirsin.

Kedi bakımı kolay olur, zaten özgür bir hayvandır. Maması, suyu, temiz kumu varsa hiç evdeki birisiyle ilgilenmeden de hayatını devam ettirebilir :D

Benim aklıma bunlar geliyor. Başka sormak istediklerin varsa, yardımcı olmaya çalışırım.

Sokak kedisi almak istemiyorum. Siz Soke ırkı hakkında ne düşünüyorsunuz?? Ben erkek almaya karar verdim . Kısırlaştırmayı düşünüyorum fiyat hakkında bildiğin birşey varsa söyle Mutfakta aspratör çalışırsa koku gitmez diye düşünüyorum. Girmeyeceği bir oda var o odada en arka oda kapıyı kilitlersem girmez diye düşünüyorum . Balkonuda açılıp kapanan fransız balkon şeklinde kapatmaya karar verdim. Ben Balıkesir'de oturuyorum (Aslen Tekirdağlıyım) buralarda kışın hava ılıman geçiyor ama yinede bi problem olur mu??? Ben üniversite öğrencisiyim kap temizlemek vb. şeyler önemli değil çoğu zaman evde bulunuyorum ama evde olmadığım sürede var o zamanlarda ağlar üzülür mü ??? Benim için para hiç sorun değil. Onun ihtiyacı olan herşeyi alabilirim . Veterinere her ay götürebilirim. Sence bana göre hangi kedi ırkları uygun?

• teknokediya T kullanıcısına yanıt
    Sanırım bir yanlış bilgilendirme olmuş.

Sokö= sokak köpeği

Soke= sokak kedisi olarak kullanılır genel olarak.

Düşündüğünüz ırkın fotosunu eklerseniz, daha iyi olabilir. Erkek kedi kısırlaştırması, dişilere göre daha kolay, ya testisleri tamamen alıyorlar ya da testis kanallarını kesiyorlar. Kısa sürede atlatıyor. Her operasyon komplikasyonlar içerebilir tabii, ama hijyenik ortamda, uzman bir veteriner tarafından yapılırsa bu durumun riski en aza iner. Belediye veterinerlikleri artık sahipli hayvanlara müdahale etmiyor. Gittiğiniz özel veteriner kliniğine göre değişir fiyatlar, sanırım 100-150den başlıyor kısırlaştırma operasyonları.

Balkon kapalı olursa, tabii ki dışarısı kadar soğuk olmaz. Ama sadece sorun o değil. Hem kedi sizin yanınızda olmak ister. Bunu da kapı, pencere tırmalayıp, miyavlayıp veya size kendini acındırarak bakarak belli eder. Sanırım siz de bunlara dayanamazsınız :D

Maması, suyu önünde olsun, oynayabileceği bir şeyler de olursa, kısa süreli ayrılıkları önemsemez kediler :D

İran kedileri(düz yüzlü) göz problemleri yaşar, daha fazla ilgi, bakım ister, siyam kedileri hassas olur.

Şu an öğrencisiniz, bir süre sonra bu durum bitecek. Askerlik gelecek, o zaman kime emanet edeceksiniz? İleride evlilik gelecek sıraya, eş adayınız kedi sevecek mi, evde kedi isteyecek mi? Bu durumları da göz önüne alın lütfen. Sokaklar da terk edilen çok sayıda cins kedi de mevcut, ki onların sokakta yaşama şansı çok daha az :(

• quote:

Sanırım bir yanlış bilgilendirme olmuş.

Sokö= sokak köpeği

Soke= sokak kedisi olarak kullanılır genel olarak.

Düşündüğünüz ırkın fotosunu eklerseniz, daha iyi olabilir. Erkek kedi kısırlaştırması, dişilere göre daha kolay, ya testisleri tamamen alıyorlar ya da testis kanallarını kesiyorlar. Kısa sürede atlatıyor. Her operasyon komplikasyonlar içerebilir tabii, ama hijyenik ortamda, uzman bir veteriner tarafından yapılırsa bu durumun riski en aza iner. Belediye veterinerlikleri artık sahipli hayvanlara müdahale etmiyor. Gittiğiniz özel veteriner kliniğine göre değişir fiyatlar, sanırım 100-150den başlıyor kısırlaştırma operasyonları.

Balkon kapalı olursa, tabii ki dışarısı kadar soğuk olmaz. Ama sadece sorun o değil. Hem kedi sizin yanınızda olmak ister. Bunu da kapı, pencere tırmalayıp, miyavlayıp veya size kendini acındırarak bakarak belli eder. Sanırım siz de bunlara dayanamazsınız :D

Maması, suyu önünde olsun, oynayabileceği bir şeyler de olursa, kısa süreli ayrılıkları önemsemez kediler :D

İran kedileri(düz yüzlü) göz problemleri yaşar, daha fazla ilgi, bakım ister, siyam kedileri hassas olur.

Şu an öğrencisiniz, bir süre sonra bu durum bitecek. Askerlik gelecek, o zaman kime emanet edeceksiniz? İleride evlilik gelecek sıraya, eş adayınız kedi sevecek mi, evde kedi isteyecek mi? Bu durumları da göz önüne alın lütfen. Sokaklar da terk edilen çok sayıda cins kedi de mevcut, ki onların sokakta yaşama şansı çok daha az :(

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler, evcil kediler adlı siteden ararsanız görebilirsiniz.

• Evet afrika orman kedilerine'de soke deniyormuş. Benim genelde bulunduğum site de sokak köpeklerine söke, sokak kedilerine de soke deniyor kısaca. Bu isimde bir cins olduğu hiç aklıma gelmemişti. Kedinizi sahiplendikten sonra fotoğraflarını da burada paylaşırsanız seviniriz :)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sakın erkek almayın 1 yaşından itibaren sizden kaçmaya ve ya saldırmaya başlayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Sakın erkek almayın 1 yaşından itibaren sizden kaçmaya ve ya saldırmaya başlayacak.

Neye dayanarak böyle bir şey söylüyorsunuz? Şu an 3 yaşındaki erkek kedim dizimin dibinde rahatça uyuyor. Benden kaçmasına veya saldırmasına da hiç şahit olmadım. Bunun yanında Türkiye'nin en çok üyeli hayvansever sitesine üyeyim ve sürekli takip ediyorum. Orada da hiç böyle bir olay yaşayan kimse görmedim.

quote:

Sakın erkek almayın 1 yaşından itibaren sizden kaçmaya ve ya saldırmaya başlayacak.

Neye dayanarak böyle bir şey söylüyorsunuz? Şu an 3 yaşındaki erkek kedim dizimin dibinde rahatça uyuyor. Benden kaçmasına veya saldırmasına da hiç şahit olmadım. Bunun yanında Türkiye'nin en çok üyeli hayvansever sitesine üyeyim ve sürekli takip ediyorum. Orada da hiç böyle bir olay yaşayan kimse görmedim.

Şuna dayanarak söylüyorum. Ablamın erkek tekir cinsi kedisi var her 2 ayda bir görüyorum nerdeyse kendini sevdirmiyor, geceleri ben uyurken suratıma falan atlıykr. Ama 1 yaş öncesinde böyle değildi.

• quote:

quote:

quote:

Şuna dayanarak söylüyorum. Ablamın erkek tekir cinsi kedisi var her 2 ayda bir görüyorum nerdeyse kendini sevdirmiyor, geceleri ben uyurken suratıma falan atlıykr. Ama 1 yaş öncesinde böyle değildi.

Her insan nasıl farklı karakterdeyse ve farklı davranışlardaysa, kediler de aynen öyledir. Aynı cins, ırk kediler birbirinden çok farklı davranışlar gösterebilir. Demek ki ablanızın kedisi, yaşadığı ortamı sahiplenmiş ve sizi bir yabancı olarak algılayıp, savunma mekanizması gösteriyor.

Bir konu hakkında genel bir yargıya varmadan önce lütfen araştırma yapalım. Ayrıca tek bir olayı da genellemeyelim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Her insan nasıl farklı karakterdeyse ve farklı davranışlardaysa, kediler de aynen öyledir. Aynı cins, ırk kediler birbirinden çok farklı davranışlar gösterebilir. Demek ki ablanızın kedisi, yaşadığı ortamı sahiplenmiş ve sizi bir yabancı olarak algılayıp, savunma mekanizması gösteriyor.

Bir konu hakkında genel bir yargıya varmadan önce lütfen araştırma yapalım. Ayrıca tek bir olayı da genellemeyelim.

Bildiğim kadarıyla yani daha önce bir araştırma yapmadım ama tanıdığım kişilerin kedileri de hem cinslerine aynı şekilde davranıyorlar.

• Burada daha sık rastlanan davranış, evcil hayvan karşı cinste ki insana daha yakın olur. Ama bunların çok fazla da istisnaları vardır. 3 yaşındaki erkek kedim, 1 yaşına kadar ev, barınak ortamın da kalmış ve şu an da herhangi bir insan cinsine karşı farklı bir davranış göstermez.

2.5 aylık kör kedim, benden önce bir bayan tarafından bakılmış ve bayanlara daha düşkün. Ama erkeklere karşı bir saldırgan tutumu yok, alışınca onları da sever.

Evcil hayvanın yetiştiği ortam, yetiştirilme tarzı, çevresine karşı davranışlarının en büyük kaynağıdır.

Bir gün vaktiniz olursa, bir kedi barınağına gidin lütfen, orada ki erkek kedilerin size nasıl davranacaklarını kendi gözlerinizle görün.
  • Benim scottish foldlara bir bak derim

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.