Şimdi Ara

Evime giren hırsız.. Kilit seçimi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
40
Favori
101.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün öğlen saat 2de hayatımın ilk hırsızlık tecrübesini edindim. Güpegündüz girdiler ya eve, saat 4'te eve döndüğümde kilit kırılmış (barel denilen kısım ortadan ikiye ayrılmış), kilitli olmasına rağmen üstteki çivi kilit de açılmış ve bozulmuş, akıl sır ermiyor bu hırsızların işine..
    Hırsız altın ve para aramış evde, çok şükür elektroniklere dokunmamış.. Her neyse ben konuya döneyim, dünden beri bu kapıyı daha nasıl güvenli hale getirebilirim diye kafa yoruyorum, insanın başına gelince anlıyor işte.. Bilgili arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Bu hırsızlara hiçbir kilit dayanmaz bunun bilincindeyim elbette, ama eve gelen polislerin dediğine göre 5 dakikada eve girip arayıp tarayıp çıkarlarmış, çünkü bilirlermiş 6.dakikada yakalanacaklarını, o yüzden bunları nasıl caydırırz, işlerini nasıl uzatırız da gündüzün göbeğinde dalmazlar böyle eve diye düşünmekte yarar var işte..

    İki yeni tasarım barel var, şu an için en güncel ve güvenli gelen bunlar bana

    Birisi tuzaklı kilit denilen bir mekanizma, barelin ortadan ikiye kırılıp kilidin devre dışı kalmasını önlüyor, sadece uç kısmı kırılıp dışarıdan müdahaleyi engelliyor:
    Kendisi budur

    Bir diğeri ise çelikle güçlendirilmiş kırılmasının çok zor olduğu iddia edilen bir barel yine:
    O da bu oluyor

    Birisi kırıldı mı artık dışarıdan müdahale imkansız, diğer ise kırılmaz diye isim yapmış.

    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa müteşekkir olurum.

    Allah korusun bu adamlardan herkesi, kapılarınıza mukayet olun, eski kiltilerinizi muhakkak güncelleyin, ömrü hayatımda başıma gelmeyen şey oldu, herkesi bulması olasıdır böyle şeylerin işte..



  • Gerçekten güzel bir konu açmışsınız, çünkü çok büyük bir problem bu ve çoğu kimse de tehlikenin farkında değil. Hırsızların kapınızdan içeri girmesi 5 dk sürmüyor, kapınızdaki barelin ortasında mandalın olduğu yerin altı çok ince, hırsızlarda dışarıdan bir pense ile çok kolay bir şekilde oradan kırıyorlar ve yeni bir barel koyup kapınızı kendi kapılarıymış gibi rahatça açıyorlar. (NOT : 2022 GÜNCELLEMESİ EN ALTTA, DİREK ÖZET OLARAK ONU OKUYABİLİRSİNİZ) :)

    O yüzden kapınızdaki barelleri Kale 'nin yeni çıkan barelleriyle değiştirmek en mantıklısı. Arkadaşların belirttiği tuzaklı ve çelik takviyeli bareller bayağı güvenli.

    28.10.2019 - ekleme : Daha önceden aşağıdaki mesajı yazmıştım fakat teknoloji gelişiyor, hırsızlar da gelişiyor bu sebeple bir ekleme yapma ihtiyacı duydum. Tuzaklı bareller ve çelik takviyeli bareller iyi ama, şöyle bir sıkıntıları var, yeni kapılarda gömme tas kullanıldığı için (çelik rozet kapıyla aynı seviyede olsun diye kullanılan ürün) ön taraf kırılsa bile geri kalan parça yine ortada kalıyor ve kalan kısmı yine kırılabiliyor. Bunu önleyebilen tek barel kaba gege nin pextra model bareli, tuzak kırıldıktan sonra kısa bir çelik takviyesi kalıyor ve o kısım özel bir maddeden olduğu ve kısa olduğu için kırılması imkansıza yakın Evime giren hırsız.. Kilit seçimi... Maymuncukla da açılmıyor, anahtarı da kopyalanmıyor. Fiyatı biraz tuzlu ama bence kalitesine göre çok iyi yine de fiyatı. Tam güvenlik istiyorsanız kesin öneririm ama siz de bir inceleyeyim derseniz ben linkini vereyim, videosu da var altında izlersiniz. Türkiye'de az olduğu için buna karşı hırsızların önlem alması da uzun vadede pek olası görünmüyor :https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-marka-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Tuzaklı barellerin güzelliği şurada, dışarıdan kırmaya çalıştığınızda önden bir parçası kopuyor. Kalan parçayı da tutamadıkları için kıramıyorlar ve evinize giremiyorlar. Daha da güzeli sonradan kapınızı açmak için çilingir çağırmanıza gerek kalmıyor ve anahtarınızla yine içeri girebiliyorsunuz. Hırsızdan kurtulmanın yanısıra ekstradan çilingir parası vermekten de kurtuluyorsunuz. Ben size fiyat sıralamasına göre tuzaklı barellerin linkini vereyim, siz kendiniz incelersiniz :



    Kale tuzaklı barel : https://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Kale-164-KTB-S-68-mm-saten-Tuzakli-Sistem-Barel.html

    Kale mandallı tuzaklı barel : https://www.hirdavatfirsati.com/p-3407-Kale-164KTSM-mandalli-tuzakli-sistem-barel.html

    Kale tuzaklı+mandallı tuzaklı barel seti : https://www.hirdavatfirsati.com/p-4536-Kale-tuzakli-sistem-barel-ve-mandalli-tuzakli-sistem-barel-masterli-tek-anahtar.html
    (Bu ürünü kesin tavsiye ederim, tek anahtarla iki barelinizi de açabiliyorsunuz. Hem de iki barelinizi de tuzaklıya çevirmiş oluyorsunuz, fiyatı da iyi)

    Kale YGS yüksek güvenlikli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-3584-Kale-164-YGS-Yuksek-Guvenlikli-Silindir-saten.html
    (bu ürün tuzaklı değil, çelik takviyesi var altında. Ayrıca maymuncukla açılmaya çalışınca da kendini bozuyor. Bu da çok mantıklı bir ürün, fiyatı da çok fahiş değil)

    Kale alarmlı tuzaklı barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi.html
    (Bu üründe de ön kısım kopunca, barelden alarm çalmaya başlıyor. Kapınızla daha fazla uğraşmalarını engelliyor.)

    Kale CEC tüpten şifreli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Kale-164-CEC-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi.html
    (Bu da en pahalısı, yine kırılmaya karşı çelik takviyesi var, anahtarı zor kopyalanıyor. 5 anahtarı var.)


    Bana hangisini tavsiye edersin derseniz, bütçenize bağlı derim. Ama şu anda açılmaya karşı en güvenli ürün bence Kaba Gege pextra isimli ürün , en azından alt bareli bunu alsanız üste daha az maliyetli bir ürün bile alsanız olur.https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-pextra-PLUS-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Tabi unutmayalım kapıyı kilitlemezseniz bu bareli de alsanız 1000 tl lik bareli de alsanız işe yaramaz, açarlar kapınızı dilinden 2 dk. da. Gerçi bunun için de dil koruma çıktı, onu tavsiye ederim.

    Aslında video var bu konuyla ilgili çelik kapı güçlendirme seti diye , ben onun linkini de vereyim orada görerek daha iyi anlarsınız, aradan işinize yarayanları kullanırsınız. Hemen hemen tüm ürünler var videoda :https://www.youtube.com/watch?v=QtZzLgxRgZo

    Bu arada daireniz 3 ve daha aşağı katlardaysa pimapen kilidi taktırın, hatta bunun alarmlısı çıktı daha da süper (https://www.hirdavatfirsati.com/p-4510-Alarmli-pimapen-emniyet-kilidi-pencere-kapi-guvenlik-kilidi.html ). Pimapenlerin iç tarafına takılıyor, kapıyı veya pencereyi zorladıklarında üstündeki pimini ittiriyor ve alarmı çalmaya başlıyor. Pimapenleri tornavidayla bile açabiliyorlar, en dandik malzemeyi kullandıkları için. Herkes kapısını güçlendirirken, pimapenler apaçık ortada kalıyor.

    Neyse son olarak alarmla ilgili düşüncelerimi de aktarıp olayı kapayayım, çok uzattım yoruldum. Tam bana göre konu olunca çenem açılıyor. Alarm konusunda da, bizim işyerinde de pronet vardı, bir dünya para veriyorduk her ay. Sonra vazgeçtik, bir alarm sistemi kurdurduk, arkadaşın da tarif ettiği gibi bir sorun oldu mu otomatik olarak arıyor. Bunda da eğer ev için kullanacaksanız Yale 'nin premium paketini alın geçin (https://www.hirdavatfirsati.com/p-4414-Yale-kablosuz-alarm-seti-sistemi-PREMIUM.html ), hem kablosuz, hem de sizi arayabiliyor. Kendiniz de monte edebilirsiniz. Bir kere para verirsiniz sonra her ay para derdinden kurtulursunuz. En azından iyi marka, çin işi japon işi olanlardan daha güçlü bir firma var arkasında. Ama dediğim gibi alarm taktırmak çok zaruri mi, bilemiyorum. Üsttekiler hem daha ucuza gelir hem de yeterince güvenli olur. Ha kapınız da çok dandikse o zaman taktırın alarmı geçin, alarmı olan kapılarla uğraşmıyor hırsızlar fazla.

    09/03/2022 GÜNCELLEME :

    En son 3 sene önce yazmışım, yine güncelleyeyim istedim, malum hırsızlar da ürünler de gelişiyor. Hele bu ekonomik koşullarda evlerimizi hepten güvenlik altına almamız gerekiyor, Şu an son kararım olan ürünleri yenileyeyim, çünkü başka arkadaşlar da yazmış sağolsunlar ama çok karışık. Kafa karışmasın diye net yazayım hepsini :

    1) Barel kesinlikle değişmedi, kaba gege pextra barel :https://www.hirdavatfirsati.com/kaba-gege-pextra-plus-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-silindir-barel

    (bu dönemde diğer barel fiyatları da çok arttı, artık bence 100-200 tl için diğerlerini almaya çok değmez. Göreceli olarak bu ürün ucuz kaldı, geçen yıllarda.)

    2) Alarmlı monoblok çelik kapı kilidi (kapınızda 2 barel kullanılıyorsa ve alt kilidin ayna uzunluğu 29-30 cm gibiyse bu uyar) :https://www.hirdavatfirsati.com/desi-dak-alarmli-monoblok-celik-kapi-kilidi

    (bu ürün kapınızla uğraştıklarında bayağı hayvan gibi ses çıkarıyor, hırsızı girmeden kaçırdığı için çok mantıklı)

    3) Kapı dil koruma :https://www.hirdavatfirsati.com/celik-kapilar-icin-kapi-dili-koruma-bariyeri-dil-koruma

    (kapınızı kilitlemeseniz bile dilden açmalarını önlüyor, basit ve ucuz ama çok etkili bir önlem. eğer üstteki alarmlı monoblok kilidi almayayım derseniz o zaman bunu da almayıp kale otomatik kilitlemeli monoblok kilidini alabilirsiniz, o da aynı işi görür :https://www.hirdavatfirsati.com/kale-252-ra-sm-otomatik-kilitlemeli-monoblok-celik-kapi-kilidi-mandalli-sistem-barelli )

    (bu arada bu önlemleri alırsanız, kesinlikle içeride anahtar unutmamanız lazım. Bende Marelli MAGIC parmak izli barel var, o sorunu yaşamıyorum. İnanılmaz da konforlu, hem de anahtar deliği olmadığı için maymuncukla açılma şansı yok, kırılıp açılma şansı da yok. Yani hem güvenlik hem de konfor için müthiş. Otomatik kilitlemeli monoblok ile alırsanız hepten rahat oluyor. Maliyeti biraz daha fazla ama anahtar taşımaktan kurtulmak bence hepsine değer. Biraz daha uygun bir şey isterseniz Marelli PASS şifreli barel de çok iyidir. Ben onların da linklerini vereyim, siz yine bir bakarsınız ama bütçe varsa kesin geçin derim, bu devirde anahtar taşımak ve kapıda kalmak bence olmamalı artık.)

    Marelli MAGIC parmak izli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-magic-parmak-izli-ve-cep-telefonuyla-acilan-kilit-kapi-gobegi-bareli-silindiri

    Marelli PASS şifreli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-pass-sifreli-ve-bluetoothlu-celik-kapi-kilidi-kapi-gobegi-silindiri-164021113114039198

    4) Lüks emniyet kancası :https://www.hirdavatfirsati.com/celik-kapilar-icin-hirsizlara-karsi-levyeyle-acilmayi-onleyici-luks-emniyet-kancasi-kilidi-kahverengi

    (bu ürün de levyeyle açılmaya karşı ucuz ama çok etkili bir ürün, kapınız hepten eski ve levyeyle açılmaya müsaitse 2 tane de takabilirsiniz, iyice garanti olsun. Ama yeni kapılarda 1 tane yeterli bence)

    5) Ağzı açık çelik rozet :https://www.hirdavatfirsati.com/yeni-tip-agzi-acik-guvenli-saten-celik-rozet-yeni-tip-kapilar-icin

    (çelik rozet kırma aparatı bu üründe işe yaramıyor, normal çelik rozetlerden çok daha güvenli. fiyatı da çok uygun. bu da kesin yapmanız gerekli olanlardan, kalın vidalısı var, kapınıza uyuyorsa onu alabilirsiniz.)

    6) Akıllı kapı zili ve kamerası :https://www.hirdavatfirsati.com/akilli-kapi-zili-ve-hareket-sensorlu-ve-kayit-ozellikli-ev-guvenlik-kamerasi

    (bu da çok iyi, ev kapınızda biri oldu mu size bildirim geliyor, kamerayı açıp kapıdaki kişiyi görebiliyor, onunla konuşabiliyor ve üzerine alarm çaldırabiliyorsunuz. ilginç bir ürün, kapı zili olarak da çok iyi, zile bastıklarında telefonunuza görüntülü arama geliyor.)

    7) WI-FI alarm ürünleri :https://www.hirdavatfirsati.com/src.asp?srcmake=0&srccat=0&que=fonri+wi-fi

    (eskiden yale alarmı önermişim ama artık onların vakti geçiyor bence, bu ürünlerde bir ana hub gerekmediği için ürünleri tek tek alıp wi-fi yoluyla telefonunuza bağlantı yapabiliyorsunuz. Maliyetleri inanılmaz düşürüyor, örneğin 180 tl ye kapı pencere kontağı alıp kapı açıldı mı bildirim gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Bence ileride hep buna geçecek alarm sistemleri, diğerleri çok pahalı çünkü)

    8) Alarmlı pimapen ve çelik kapı mandalları :https://www.hirdavatfirsati.com/src.asp?srcmake=0&srccat=0&que=alarml%C4%B1+pimapen+emniyet+kilidi

    (üstte de söylemişim, 3. ve 4. kata kadar oturuyorsanız, kesin kullanmanız lazım. pimapen kilitleri çok dandik, 2 dk da açılıyorlar. Oralara kesin ekstra önlem almak lazım. çelik kapıya bir dünya yatırım yapıp da sonra orasını boş bırakmak hiç akıllıca değil.)

    Evet güzel ve anlaşılır bir özet oldu, bunlarla ilgili videolarım da var, burada her şeyi yazma şansım yok malum. Detaylı olarak incelemek isterseniz video kanalımdan bunlarla ilgili videolara bakabilirsiniz :https://www.youtube.com/channel/UCQXBbppQnvbDP-V2EMn6Vzg

    Valla bu dönemde ne yaptık yaptık, güvenlik bu tip kötü ekonomi dönemlerinde çok daha önemli. Bence acele edin, güvenlik ertelemeye gelmez.



    https://www.hirdavatfirsati.com/kaba-gege-pextra-plus-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-silindir-barel
    Ben bir süredir kapı kilitlerini araştırıyorum ve kendimce biraz bilgi edindim. Doğru bildiğim yanlış bilgiler olabilir, şimdiden affola, hırsızlara karşı güvenlik tedbirlerinizi almanız yararınıza olacaktır.

    1- Çelik kapınızda tırnaklı kapı sistemi yoksa kapı ile kasa arasına plastik kart gibi cisimler sokarak kapıyı açabiliyorlar. Tedbir olarak Kale 252 RAV kilit alınabilir. Veya eski bir çelik kapınız varsa tırnaklı yapıya sahip yeni bir çelik kapı ile değiştrebilirsiniz.
    Kale 252 RAVhttps://www.kalekilit.com.tr/tr-tr/celik-kapi-kilitleri/252-rav252-rav

    Diğer bir çözüm yöntemi olarakta "Kapı dili bariyeri" deneyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=kccOpBhKnHchttps://www.youtube.com/watch?v=-NN-n_GaVR8https://urun.n11.com/guvenlik-cihazlari/kapi-dili-bariyeri-kapi-dili-koruma-kilit-emniyeti-P330230671



    2-Rozet kırma yöntemine karşı kalın vidalı, M8 vidalı rozetler tercih edilmelidir. Rozet seçiminde kullandığınız barelin uzunluğuna göre tercih yapmalısınız. Ayrıca mevcut kapınızın rozeti taslı mı yoksa eski tip tassız rozet mi, rozet almadan önce buna dikkat etmelisiniz. Kalın vidalı rozetler mahallenizdeki çilingircilerden bulabilirsiniz. Rozet almadan önce kapınızın fotoğrafını çekip, çilingircinize göstermeniz yararlı olacaktır.

    Bareliniz kısa kalıyorsa "Mul-T-Lock Barel Koruyucu Rozet" tercih edebilirsiniz. Tassız rozetli çelik kapım için bu rozetten tercih ettim.



    Eğer bareliniz uzunsa Pegasus-8-metrik-celik-rozet tercih edebilirsiniz.


    Doğru rozet montajı için izlenebilir:https://www.youtube.com/watch?v=YPVpP-HJXo8&feature=youtu.be
    Mul-T-Lock Barel Koruyucu Rozethttps://urun.n11.com/kapi-kilidi/mul-t-lock-barel-koruyucu-rozet-P186034826
    Pegasus - 8 metrik çelik rozet:https://urun.n11.com/kapi-kilidi/pegasus-8-metrik-celik-rozet-ayarlanabilir-vidali-P316622802

    Ayarlı vidanın kalınlığı 5'lik olarak geçmektedir. Ayarsız olan kalın vida ise 8'lik vidadır ve kapınızın kalınlığına göre kıl testere ile vidayı kısaltmanız gerekecektir, bu konuda çilingirciler yardımcı olmaktadırlar.


    Kapınıda taslı rozet kullanıyorsanız, resimde görüldüğü gibi paslanmaz galvaniz saç levha alabilirsiniz. 25 TL'ye aldım, kapının kendi tası levhaya oturmadı, çilingir yeni tas verdi. Kapının üst rozeti içinde aldım ama üst kısma takamadım, çilingir ürün standart dese de ya benim çelik kapım standart dışı yada galvaniz saçtan yapılmış tas levha standart dışı, alta takabildim, üste takamadım. Levha birazcık geniş durdu ve yuvarlak rozeti takınca çelik kapıya tam oturmadı.


    3-Maymuncuğa karşı güvenli barel tercih edilebilir.
    a) EVVA MCS, Türkiye'de satışı bulunmuyor. Bu barelin, kırılma veya delinmeye karşı sağlamlık videosunu bulamadım.
    https://www.youtube.com/watch?v=VYZ_FU_OwZM

    b)Keso 8000 PROFESSIONAL (Prio olan modelin avantajı arkada anahtar kalınca, önden de anahtar ile açılabiliyor, tabi kimine göre bu dezavantaj, mandallı olan modelleri de var).
    https://urun.n11.com/kapi-silindiri/keso-k80002-prio-professional-zirhli-silindir-P309131220
    Keso barel sağlamlı testi:https://www.youtube.com/watch?v=77RyEKp1m1c
    Keso 2000 için maymuncuk yapımı:https://mylockpickingworld.com/2011/03/11/keso-2000-foil-picking/

    c) Mul-t-lock MT5® & MT5®+
    https://www.mul-t-lock.com/tr/site/mul-t-lock/urunler/platformlar/mekanik-anahtar-platformlari/mt5r--mt5r/

    d) Tuzaklı barel olarak Kaba Gege pExtra tercih edilebilir. Diğer barellere göre temel güvenlik ihtiyaçlarını karşılerken fiyatı daha uygun. Daha önce konuştuğum bir çilingirin kendi elinde iki tane barel vardı, bir tanesi çift tuzaklı ikiz barel, diğeri mandallı tuzaklı ve çelik takviyeli, ben çift tuzaklı ve ikiz bareli almak istediğimde, kendisi çelik takviyeli ve tuzaklı olan mandallı bareli almamı tavsiye etmişti (kaba gege gibi).
    Kaba Gege:https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-marka-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Kale 164 CEC için Kale'nin whatsapp müşteri hizmetleri ile görüştüm, youtube'daki video hakkında, kapının üzerine takılınca o kadar kolay açılmaz diye yorumda bulundular. Fakat yorumları bana hiç mantıklı gelmedi. Sonuç olarak Kale'nin maymuncuğa karşı korumalı bareli özel bir maymuncuk yardımı ile kolaylıkla açılabilmektedir.https://www.youtube.com/watch?v=3S2ol79T6KM&t=194s

    Kale 164 CEC/CECM için maymuncuk yapımı:https://www.youtube.com/watch?v=Enu5YKJLAJM&feature=youtu.be

    Kale YGS test2 videosu:https://www.youtube.com/results?search_query=kale+164+ygs+test2

    Kale, Yuma gibi (cerman barel ve bilyalı barel) anahtar yapısına sahip olan markalar maymuncuk üzerine bakır ince tel/levha ile akülü vidalama aleti ile kolaylıkla açılabilmektedir.https://www.youtube.com/watch?v=dhVqDnlzhX0

    Kaba Gege bareller içinwww.dormakaba.com firması ile iletişime geçtim ve en güvenli barel ve çift yönlü anahtar (reversible ) için Kaba Expert Plus bareli tavsiye ettiler.https://www.dormakaba.com/tr-tr/urunler-ve-projeler/urunler/mekanik-anahtar-sistemleri/reversible-anahtar-ve-barel-sistemleri/kaba-expert-plus-313214

    Abloy Protec2 Yüksek Güvenlik Barelhttps://urun.n11.com/kapi-silindiri/abloy-protec2-yuksek-guvenlik-bareli-P235920698
    How to open Abloy Protec cylinder lock:https://www.youtube.com/watch?v=uj4myR2XlWc

    Çelik kapılar için hareket algıladığı zaman otomatik kayıt yapan, sesli uyarı ve alarm özelliğine sahip elektronik dürbünler de bulunmaktadır. Dezavantajı; eğer merdiven boşluğunuz dar ise yan komşuya gelen misafirler sizin kapınızın önünde bekler ve o esnada sesli uyarı yada alarm devreye girerse, yan komşunuz bu durumdan rahatsız olabilir ve hoş karşılamayabilir.

    DESİ firmasının bir kaç alarm çözümü bulunmaktadır.
    1- Desi Dak Alarmlı Monoblok kilit:https://www.hepsiburada.com/desi-alarmli-kilit-celik-kapilar-icin-p-HBV000007KLHX
    2- Ev alarm sistemi:https://urun.n11.com/alarm-sistemleri/desi-midline-alarm-sistemi-ekonomik-fiyat-P304124560
    3- Desi Steely Ankastre Kapı Alarmı Darbe Sensörlü:https://urun.n11.com/guvenlik-cihazlari/desi-steely-ankastre-kapi-alarmi-darbe-sensorlu-P98975279

    HOK marka alarmlı çelik kapı kilitleri:http://www.hokkilit.com.tr/default.asp?page=details&id=332http://www.hokkilit.com.tr/default.asp?page=details&id=334

    Alarm sistemlerinin tek dezavantajı; özellikle en çok tercih edilen ve buna bağlı yorum/şikayet sayısı da fazla olan DESİ firmasının alarmları kendi kendine devreye girdiğine yönelik şikayetvar.com sitesinde şikayetler bulunmaktadır. Yada benim okuduğum bazı yorumlarda kapıyı açınca ve çok hızlı kapatınca bazen "Desi Steely" alarm devreye girmiyor yada "Desi Dak Alarmlı Monoblok" için gece kendi kendine alarmı çalmaya başladı gibi bir kaç olumsuz yorum şüphe uyandırıyor. Bir zamanlar Samsung'un sesli komut özelliğine sahip TV'leri için; sesli komut özelliği açıkken çöp kamyonu geçince gece TV kendi kendine açılıyor şikayetleri vardı.http://www.gazetevatan.com/mutlu-tonbekici-497239-yazar-yazisi-bir-kis-gecesi--alarm--kabusu/

    Youtube videolarında izlediğim kadarıyla hırsızların genel kullandığı bazı yöntemler:
    1- Tırnaklı olmayan çelik kapılarda, kapı kilitli değilse; çelik kapıları plastik cisim ile açma (Kale 252 RAV ile tedbir alınabilir).
    2- Rozet kırma, kilit kırma gibi yöntemleri uygulamaktadırlar (Daha korunaklı rozet ve tuzaklı barel ile tedbir olabilir), tuzaklı bareller kırıldıktan sonra geriye kalan pinlerini maymuncuk ile açmaya çalışabiliyorlar yada barelin kalan ucunu kırmayı deneyebiliyorlar.
    3- Pencere gibi yerlerden de girebilmektedirler. PVC pencereler için çeşitli emniyet kilitleri/aparatları satılmaktadır.
    4- Levye ile çelik kapı açma (Kancalı kilit kullanılabilir (Kale 297, 267, 287 D, 277 vshttp://hirdavatfirsati.blogspot.com/2011/10/celik-kap-kilitlerinden-hangisini.html ) yada emniyet kancaları takılabilir, kapının arkasına takılan emniyet kancaları deprem anında kenetlenebildiği ve açılmadığı yorumunu okumuştum). Ayrıca eski veya düşük kalitede bir çelik kapınız varsa, levyeye karşı dayanıklı tırnaklı sistem daha kaliteli profilden yapılma yeni bir çelik kapı sipariş etmeniz faydalı olabilir.
    5- Anahtar kopyalama usulü ile de hırsızlık söz konusu fakat patentli olan bazı anahtarların yetkili bayi olmayan sıradan çilingirlerin anahtarı kopyaladıkları, kopyalarken de kimlik/fatura gibi her hangi bir evrak istemediklerini okudum, ne derece doğrudur bilmem.
    6- Şarjlı motorlu maymuncuk ile (Cerman barelin şarjlı maymuncuk ile açılma videosu:https://www.youtube.com/watch?v=luhzz1B8qZA&t=55s ).

    Sonuç olarak en güvenli barel bile, bir süre sonra özel bir maymuncuk yardımı ile 15 saniyede hırsızların açabildiği barel olabilir. Bu durumda barel üreticisi firmalar, yeni ve daha güvenli barellerini piyasaya çıkartabilirler. Fakat daha önce 500 ile 1000 TL arasında ücret ödeyerek aldığınız bareli değiştirme kararını vermenizde kolay olmayacaktır. Ayrıca patentli anahtarların kopyalama ücreti bence çok pahalı.

    İstanbul Küçükköy'de apartmana giren hırsızlarhttps://www.youtube.com/watch?v=bNpWcU9iJes

    Eve giren hırsızhttps://www.youtube.com/watch?v=yQORBhpcjm8

    KAPILARI TEL TOKAYLA AÇIP HIRSIZLIK YAPTILARhttps://www.youtube.com/watch?v=RNmb-lGyztc

    Anahtarı unutulan çelik kapı nasıl açılır? En zor kapıları açabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=wJNqu5bo_60

    Hırsızlar Tarafından Çelik Kapı Açılma Yöntemleri ve Alınması Gereken Önlemlerhttps://www.youtube.com/watch?v=4F1vLI2mmcE&t=285s

    Eve giren hırsızlar kameraya yansıdıhttps://www.youtube.com/watch?v=nXwwlUxs9s8

    Hırsızlık planı böyle yarım kaldı!https://www.youtube.com/watch?v=dryHwZYTT14

    Akrobat hırsızlar kamerada!https://www.youtube.com/watch?v=mZHOmlUqA-o

    Levye ile kapıyı açıp 15 tl değerinde telefon çaldılarhttps://www.youtube.com/watch?v=yzV3-SUKJyM

    Suçluların akılalmaz kilit açma yöntemlerihttps://www.youtube.com/watch?v=_-NIVOurisA

    Hırsızlık Yöntemlerine Karşı Tedbirlerhttps://www.youtube.com/watch?v=V_InzkKaPws

    Şarjlı için Daf uç nasıl yapılır? daf bump key - bump keyhttps://www.youtube.com/watch?v=2wKijS47H2I

    New tool for digging out locks in 15 seconds KALE KiLiThttps://www.youtube.com/watch?v=3S2ol79T6KM

    KALE BAREL BUMPINGhttps://www.youtube.com/watch?v=eLNRr2c3sVo&lc=z222df1yzvbuzp2etacdp4345w5yyx4wu4zun0f1epdw03c010c.1548687426687943

    Anahtar olmadan EURO, Gerda, LOB, Yale, Topex, Abus, Multlock, Gege, Wolf için kilit nasıl açılırhttps://www.youtube.com/watch?v=YPVpP-HJXo8&feature=youtu.be

    Maymuncuk Nedir ?https://www.youtube.com/watch?v=7IE8B3m13U0&feature=youtu.be

    Is This the Easiest Way to Pick a Lock?https://www.youtube.com/watch?v=0ap4ZgujNpQ&t=1s

    Bumping Gun Vs Mul-T-Lock Interactive High Securityhttps://www.youtube.com/watch?v=9FZJa3EVuqA
    https://www.sordum.net/7177/en-guvenli-kapi-bareli-kilit-gobegi-hangisidir/
    http://hirdavatfirsati.blogspot.com/2014/12/evinizi-hrszlga-kars-korumann-10-yolu.html

    Kale çelik kapı kilitlerinin DİL YÖNÜ kapınıza göre NASIL değiştirilir?https://www.youtube.com/watch?v=VwiwehMKRpI

    Mul-T-Lock firmasının M8 vidalı rozet koruyucusunu aldım (50 TL x 2 adet). Monoblok kilit ile çelik kapının vida yerleri eşleşmekte zorlandı. Matkap ile delikleri biraz genişletmeyi denedim. Zaman kısıtlı ve demir uç o an evde olmadığı için haftaya kaldı. Şimdilik alt kilit oldu gibi, dönerken biraz zorlanıyor. Üst kilit için hem kilidin kendini hemde çelik kapıdaki deliği genişletmem lazım. Yani rozetlerden birini takabildim. Takmadan önce vidaların boyunu yarım cm kısalttırdım, çünkü vidalar uzun çıktı.
    Kendi evimin kapısı için aşağıdaki tassız rozeti tercih ettim, çilingirciden 50 TL'ye aldım.





    Eğer taslı rozet kullanıyorsanız, aşağıdaki paslanmaz galvaniz saçtan yapılmış levhayı da kullanabilirsiniz. Bu levha tası taktığım kapının, alt kısmına takabildim, üst kısmına takamadım. Üst kısımda birazcık geniş geldi ve çirkin durdu. Alt kısım içinde yuvarlak tası değiştirmem gerekti.


    Desi'nin alarmlı monoblok kilidini aldım. Desi'nin paketi jelatine sarılmış ambaljlı olarak satılmıyor, kutusunun içinden vida çıkmıyor, krom kapmalası düzgün yapılmamış, üzerinde çok hafif çizikler var. Kale ile aralarında kalite farkı var. Kesinlikle Kale'nin kilitleri daha kaliteli. Desi bu üründe maliyet odaklı çalışmış gibi görünüyor. N11 üzerinden ürünü aldım, bir kaç farklı satıcıya vida ve ambalaj sorusu sordum, farklı alıcıların yorumlarını okudum. Gelen ürün kesinlikle sıfır ama acaba ikinci el ürün mü geldi şüphesi uyandırıyor. Benzer yorumları yapan diğer kullanıcılarda var. Kilit karşılığında mıknatıs var. Mıknatıs çıkıntılı yapılmış, kapının tırnak sistemi, kapanırken mıknatısa sürtüyor ve dün anahatarcıya mıktantısın bir ucunu biraz törpilettim. Yarın tekrar biraz daha törpilettireceğim, mıknatıs çıkıntılı olmasaydı daha iyi olacakmış. Bu şekilde uğraştırdı beni.


    Tırnaklı kapının, tırnak kısmı, her kapı açılışında mıknatıse temas ettiği için biraz törpilettim.
  • Babam bir kilit imalatçısı ve kendisine sordum :
    Öneclikle barel alacaksanız Kale Dom Barel öneriyor (eğer sadece barel alacaksanız) , yanında ise onun üstüne takılacak olan çelik rozet.
    Dom Barelli Çelik Kapı Kilidi olarak piyasadaymış , takım olarak satışta bulunuyormuş , fakat siz rozeti ayriyeten alabilirmişsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PSI

    Babam bir kilit imalatçısı ve kendisine sordum :
    Öneclikle barel alacaksanız Kale Dom Barel öneriyor (eğer sadece barel alacaksanız) , yanında ise onun üstüne takılacak olan çelik rozet.
    Dom Barelli Çelik Kapı Kilidi olarak piyasadaymış , takım olarak satışta bulunuyormuş , fakat siz rozeti ayriyeten alabilirmişsiniz.

    Teşekkürler hocam cevabınız için
    Biraz baktım nette şimdi ama bu babanızın bahsettiği dom kilidi bulamadım, kalenin sitesinde de yok, anahtarcılara sormak lazım artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cbook

    Babam bir kilit imalatçısı ve kendisine sordum :
    Öneclikle barel alacaksanız Kale Dom Barel öneriyor (eğer sadece barel alacaksanız) , yanında ise onun üstüne takılacak olan çelik rozet.
    Dom Barelli Çelik Kapı Kilidi olarak piyasadaymış , takım olarak satışta bulunuyormuş , fakat siz rozeti ayriyeten alabilirmişsiniz.
    evde ki elektronik eşyalara dokunmamış şaşırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: PSI

    Babam bir kilit imalatçısı ve kendisine sordum :
    Öneclikle barel alacaksanız Kale Dom Barel öneriyor (eğer sadece barel alacaksanız) , yanında ise onun üstüne takılacak olan çelik rozet.
    Dom Barelli Çelik Kapı Kilidi olarak piyasadaymış , takım olarak satışta bulunuyormuş , fakat siz rozeti ayriyeten alabilirmişsiniz.

    Teşekkürler hocam cevabınız için
    Biraz baktım nette şimdi ama bu babanızın bahsettiği dom kilidi bulamadım, kalenin sitesinde de yok, anahtarcılara sormak lazım artık..

    Alıntıları Göster
    kapı bareli kırıldığı için tabki iyi bir barelle değiştirin derim. ama hırsıztan korunmanın tek yolu alarm taktırmaktır, dış sirenin lambaları caydırıcılık görevini görüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: PSI

    Babam bir kilit imalatçısı ve kendisine sordum :
    Öneclikle barel alacaksanız Kale Dom Barel öneriyor (eğer sadece barel alacaksanız) , yanında ise onun üstüne takılacak olan çelik rozet.
    Dom Barelli Çelik Kapı Kilidi olarak piyasadaymış , takım olarak satışta bulunuyormuş , fakat siz rozeti ayriyeten alabilirmişsiniz.

    Teşekkürler hocam cevabınız için
    Biraz baktım nette şimdi ama bu babanızın bahsettiği dom kilidi bulamadım, kalenin sitesinde de yok, anahtarcılara sormak lazım artık..

    Alıntıları Göster
    Bizim de evimize aybnı şekilde kilidi kırarak hırsız girmişti.Biz çelik takviyeli barel den dışına da ayna dedikleri birşeyden taktırdık.direk barele vurulmasını engelliyormuş.

    Fakat bana sizin dediğiniz tuzaklı barel daha mantıklı geldi.Sonuçta hiçbirşey kırılmaz değildir.Kesilmez diye satılan asma kilitlerinde 10 saniyede kesilebildiğini biliyoruz sonuçta
  • alarm tak bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Céм

    evde ki elektronik eşyalara dokunmamış şaşırdım

    Annemin odası yerle bir olmuş, amaç altın aramak, evin diğer yerlerine pek bakılmamış ama, lcd, 2 laptop, masaüstü olduğu yerde duruyordu çok şükür..

    Polisler bunların bi şebeke olduğunu söyledi, Ankara'da çok vukuatları varmış, 3 grupmuşlar bir grup sadece altın ve paraya, diğerleri sadece elektroniklere, 3.sü de kıyafetlere giriyormuş, kadın olma ihtimalleri de yüksekmiş

    Ankara'dakilerin dikkatine, hergün bir yerleri yokluyor bu şerefsizler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASiLKaN88

    quote:

    Orijinalden alıntı: PSI

    Babam bir kilit imalatçısı ve kendisine sordum :
    Öneclikle barel alacaksanız Kale Dom Barel öneriyor (eğer sadece barel alacaksanız) , yanında ise onun üstüne takılacak olan çelik rozet.
    Dom Barelli Çelik Kapı Kilidi olarak piyasadaymış , takım olarak satışta bulunuyormuş , fakat siz rozeti ayriyeten alabilirmişsiniz.

    Teşekkürler hocam cevabınız için
    Biraz baktım nette şimdi ama bu babanızın bahsettiği dom kilidi bulamadım, kalenin sitesinde de yok, anahtarcılara sormak lazım artık..

    Hocam barel yapılı kilitler baya zorlayıcı, (hırsızlar için :) )
    Daha caydırıcı istemişsin kapı arkasına takılan ince bir sesle çalışan alarmlar var çok caydırıcı. Komşun falan muhakkak iner bakar.

    Hocam birde burda mülk bir mahalle vardı apartman değil , artık hırsızlar sezona bağladılar çat kapı patlatıyorlar öğle vakti bile mahalleli ortak çözüm aldı :)
    Kamera sistemi ama bu sana gelmez diğer yöntemi söyleyim bu mahalleli birde elektirikçi bir adama mesela;

    evden çıktın diyelim kapıyı kilitledin arkadaki sürgüyü haliyle çekemezsin ama ufak bir kumanda ile arkaya sürgü bağladılar ondan sonra cıks 1,2 denemeden sonra ifşa olmaya başlayınca sonu kesildi :)

    Allah yardımcın olsun Hırsızlık çok kötü birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcheLoN_

    kapı bareli kırıldığı için tabki iyi bir barelle değiştirin derim. ama hırsıztan korunmanın tek yolu alarm taktırmaktır, dış sirenin lambaları caydırıcılık görevini görüyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koray

    alarm tak bence

    Bunu da düşünmüyor değilim, işi biraz daha paranoyaklık seviyesine getirirsem sanırım alarm işine gireceğim. Apartmandaa ilk kez olan bir olay olunca apartmanlılar da ayaklandı, kamera taktırma şansımız da var apartmana bakalım, dediğimiz gibi maksat caydırmaktır..


    quote:

    Orijinalden alıntı: theblackside

    Bizim de evimize aybnı şekilde kilidi kırarak hırsız girmişti.Biz çelik takviyeli barel den dışına da ayna dedikleri birşeyden taktırdık.direk barele vurulmasını engelliyormuş.

    Fakat bana sizin dediğiniz tuzaklı barel daha mantıklı geldi.Sonuçta hiçbirşey kırılmaz değildir.Kesilmez diye satılan asma kilitlerinde 10 saniyede kesilebildiğini biliyoruz sonuçta

    İki yıl kadar önce çıkmış hocam bu tuzaklı kilitler, bana da çok mantıklı geliyor..


    quote:

    Orijinalden alıntı: semblance

    Hocam barel yapılı kilitler baya zorlayıcı, (hırsızlar için :) )
    Daha caydırıcı istemişsin kapı arkasına takılan ince bir sesle çalışan alarmlar var çok caydırıcı. Komşun falan muhakkak iner bakar.

    Hocam birde burda mülk bir mahalle vardı apartman değil , artık hırsızlar sezona bağladılar çat kapı patlatıyorlar öğle vakti bile mahalleli ortak çözüm aldı :)
    Kamera sistemi ama bu sana gelmez diğer yöntemi söyleyim bu mahalleli birde elektirikçi bir adama mesela;

    evden çıktın diyelim kapıyı kilitledin arkadaki sürgüyü haliyle çekemezsin ama ufak bir kumanda ile arkaya sürgü bağladılar ondan sonra cıks 1,2 denemeden sonra ifşa olmaya başlayınca sonu kesildi :)

    Allah yardımcın olsun Hırsızlık çok kötü birşey.

    Onu da duydum, kumandalı sürgü çok mantıklı, güzel fikir hocam sağolun, bu konuda güzel çözümler çıkacak gibi:) desteğiniz için sağolun hocam ayrıca, pek birşey gitmedi ama evin o halini görmenin şoku bile geçmiyor insanın üstünden işte..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: EcheLoN_

    kapı bareli kırıldığı için tabki iyi bir barelle değiştirin derim. ama hırsıztan korunmanın tek yolu alarm taktırmaktır, dış sirenin lambaları caydırıcılık görevini görüyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koray

    alarm tak bence

    Bunu da düşünmüyor değilim, işi biraz daha paranoyaklık seviyesine getirirsem sanırım alarm işine gireceğim. Apartmandaa ilk kez olan bir olay olunca apartmanlılar da ayaklandı, kamera taktırma şansımız da var apartmana bakalım, dediğimiz gibi maksat caydırmaktır..


    quote:

    Orijinalden alıntı: theblackside

    Bizim de evimize aybnı şekilde kilidi kırarak hırsız girmişti.Biz çelik takviyeli barel den dışına da ayna dedikleri birşeyden taktırdık.direk barele vurulmasını engelliyormuş.

    Fakat bana sizin dediğiniz tuzaklı barel daha mantıklı geldi.Sonuçta hiçbirşey kırılmaz değildir.Kesilmez diye satılan asma kilitlerinde 10 saniyede kesilebildiğini biliyoruz sonuçta

    İki yıl kadar önce çıkmış hocam bu tuzaklı kilitler, bana da çok mantıklı geliyor..


    quote:

    Orijinalden alıntı: semblance

    Hocam barel yapılı kilitler baya zorlayıcı, (hırsızlar için :) )
    Daha caydırıcı istemişsin kapı arkasına takılan ince bir sesle çalışan alarmlar var çok caydırıcı. Komşun falan muhakkak iner bakar.

    Hocam birde burda mülk bir mahalle vardı apartman değil , artık hırsızlar sezona bağladılar çat kapı patlatıyorlar öğle vakti bile mahalleli ortak çözüm aldı :)
    Kamera sistemi ama bu sana gelmez diğer yöntemi söyleyim bu mahalleli birde elektirikçi bir adama mesela;

    evden çıktın diyelim kapıyı kilitledin arkadaki sürgüyü haliyle çekemezsin ama ufak bir kumanda ile arkaya sürgü bağladılar ondan sonra cıks 1,2 denemeden sonra ifşa olmaya başlayınca sonu kesildi :)

    Allah yardımcın olsun Hırsızlık çok kötü birşey.

    Onu da duydum, kumandalı sürgü çok mantıklı, güzel fikir hocam sağolun, bu konuda güzel çözümler çıkacak gibi:) desteğiniz için sağolun hocam ayrıca, pek birşey gitmedi ama evin o halini görmenin şoku bile geçmiyor insanın üstünden işte..

    Alıntıları Göster
    12 Eylül'de bizim eve de hırsız girdi, kilidi değiştirdik rozetli taktırdık ancak bir alarm şart. Bu yüzden hemen bir alarm taktıracağım. Yeni alarmlar var, direk karalola sinyal gönderiyor alarm çalınca, aynen ekip eve geliyor. Bunlardan taktırmayı düşünüyorum. Bilgisi olan var mı bu konuda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: EcheLoN_

    kapı bareli kırıldığı için tabki iyi bir barelle değiştirin derim. ama hırsıztan korunmanın tek yolu alarm taktırmaktır, dış sirenin lambaları caydırıcılık görevini görüyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koray

    alarm tak bence

    Bunu da düşünmüyor değilim, işi biraz daha paranoyaklık seviyesine getirirsem sanırım alarm işine gireceğim. Apartmandaa ilk kez olan bir olay olunca apartmanlılar da ayaklandı, kamera taktırma şansımız da var apartmana bakalım, dediğimiz gibi maksat caydırmaktır..


    quote:

    Orijinalden alıntı: theblackside

    Bizim de evimize aybnı şekilde kilidi kırarak hırsız girmişti.Biz çelik takviyeli barel den dışına da ayna dedikleri birşeyden taktırdık.direk barele vurulmasını engelliyormuş.

    Fakat bana sizin dediğiniz tuzaklı barel daha mantıklı geldi.Sonuçta hiçbirşey kırılmaz değildir.Kesilmez diye satılan asma kilitlerinde 10 saniyede kesilebildiğini biliyoruz sonuçta

    İki yıl kadar önce çıkmış hocam bu tuzaklı kilitler, bana da çok mantıklı geliyor..


    quote:

    Orijinalden alıntı: semblance

    Hocam barel yapılı kilitler baya zorlayıcı, (hırsızlar için :) )
    Daha caydırıcı istemişsin kapı arkasına takılan ince bir sesle çalışan alarmlar var çok caydırıcı. Komşun falan muhakkak iner bakar.

    Hocam birde burda mülk bir mahalle vardı apartman değil , artık hırsızlar sezona bağladılar çat kapı patlatıyorlar öğle vakti bile mahalleli ortak çözüm aldı :)
    Kamera sistemi ama bu sana gelmez diğer yöntemi söyleyim bu mahalleli birde elektirikçi bir adama mesela;

    evden çıktın diyelim kapıyı kilitledin arkadaki sürgüyü haliyle çekemezsin ama ufak bir kumanda ile arkaya sürgü bağladılar ondan sonra cıks 1,2 denemeden sonra ifşa olmaya başlayınca sonu kesildi :)

    Allah yardımcın olsun Hırsızlık çok kötü birşey.

    Onu da duydum, kumandalı sürgü çok mantıklı, güzel fikir hocam sağolun, bu konuda güzel çözümler çıkacak gibi:) desteğiniz için sağolun hocam ayrıca, pek birşey gitmedi ama evin o halini görmenin şoku bile geçmiyor insanın üstünden işte..

    Alıntıları Göster
    hocam anlattıklarına göre ben 1. diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

    12 Eylül'de bizim eve de hırsız girdi, kilidi değiştirdik rozetli taktırdık ancak bir alarm şart. Bu yüzden hemen bir alarm taktıracağım. Yeni alarmlar var, direk karalola sinyal gönderiyor alarm çalınca, aynen ekip eve geliyor. Bunlardan taktırmayı düşünüyorum. Bilgisi olan var mı bu konuda ?

    alarmlar karakola direk haber vermiyor, özel alarm şirketlerinin alarm haber alma merkezi'ne gidiyor,eğer alarmınız çalarsa, oradaki operaör sizi arıyor, polisi arayım mı aramayım mı diye, yanlış alarmda olabilir tabiki, sonra siz arayın derseniz arıyorlar.
    tabiki bu servisler ücretli, eğer böyle bir sistem kurmak istiyorsanız, pronet vs gibi fiyatlarını iyi araştırın sözleşmerini iyi anlatmalarını isteğin ücretler sonradan hayal kırıklığı yaşatmasın...

    eğer böyle sistemden yararlanmam direk benim telefonumu arasın derseniz, yine alarm kurdurun, peşin ödeyin, yale klidin de laram sistemi var biz bunu kullanıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcheLoN_

    quote:

    Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

    12 Eylül'de bizim eve de hırsız girdi, kilidi değiştirdik rozetli taktırdık ancak bir alarm şart. Bu yüzden hemen bir alarm taktıracağım. Yeni alarmlar var, direk karalola sinyal gönderiyor alarm çalınca, aynen ekip eve geliyor. Bunlardan taktırmayı düşünüyorum. Bilgisi olan var mı bu konuda ?

    alarmlar karakola direk haber vermiyor, özel alarm şirketlerinin alarm haber alma merkezi'ne gidiyor,eğer alarmınız çalarsa, oradaki operaör sizi arıyor, polisi arayım mı aramayım mı diye, yanlış alarmda olabilir tabiki, sonra siz arayın derseniz arıyorlar.
    tabiki bu servisler ücretli, eğer böyle bir sistem kurmak istiyorsanız, pronet vs gibi fiyatlarını iyi araştırın sözleşmerini iyi anlatmalarını isteğin ücretler sonradan hayal kırıklığı yaşatmasın...

    eğer böyle sistemden yararlanmam direk benim telefonumu arasın derseniz, yine alarm kurdurun, peşin ödeyin, yale klidin de laram sistemi var biz bunu kullanıyoruz.

    Alıntıları Göster
    kızaklı kilit hakkında araştırma yaparken konuya rastladım.Aradan bir sene geçmiş ... ne yaptırdınız? tecrübenize bağlı olarak tavsiyeniz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uk.bjk

    kızaklı kilit hakkında araştırma yaparken konuya rastladım.Aradan bir sene geçmiş ... ne yaptırdınız? tecrübenize bağlı olarak tavsiyeniz nedir?
    Tövbest 2012 :((:(:(:(:(:(:(:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi splash06 -- 13 Ekim 2013; 21:43:03 >
  • il ilçe merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malfurion Stormrage

    il ilçe merak ettim
    http://www.youtube.com/watch?v=n0M6HebeH2g
  • hi im bsavr kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel bir konu açmışsınız, çünkü çok büyük bir problem bu ve çoğu kimse de tehlikenin farkında değil. Hırsızların kapınızdan içeri girmesi 5 dk sürmüyor, kapınızdaki barelin ortasında mandalın olduğu yerin altı çok ince, hırsızlarda dışarıdan bir pense ile çok kolay bir şekilde oradan kırıyorlar ve yeni bir barel koyup kapınızı kendi kapılarıymış gibi rahatça açıyorlar. (NOT : 2022 GÜNCELLEMESİ EN ALTTA, DİREK ÖZET OLARAK ONU OKUYABİLİRSİNİZ) :)

    O yüzden kapınızdaki barelleri Kale 'nin yeni çıkan barelleriyle değiştirmek en mantıklısı. Arkadaşların belirttiği tuzaklı ve çelik takviyeli bareller bayağı güvenli.

    28.10.2019 - ekleme : Daha önceden aşağıdaki mesajı yazmıştım fakat teknoloji gelişiyor, hırsızlar da gelişiyor bu sebeple bir ekleme yapma ihtiyacı duydum. Tuzaklı bareller ve çelik takviyeli bareller iyi ama, şöyle bir sıkıntıları var, yeni kapılarda gömme tas kullanıldığı için (çelik rozet kapıyla aynı seviyede olsun diye kullanılan ürün) ön taraf kırılsa bile geri kalan parça yine ortada kalıyor ve kalan kısmı yine kırılabiliyor. Bunu önleyebilen tek barel kaba gege nin pextra model bareli, tuzak kırıldıktan sonra kısa bir çelik takviyesi kalıyor ve o kısım özel bir maddeden olduğu ve kısa olduğu için kırılması imkansıza yakın Evime giren hırsız.. Kilit seçimi... Maymuncukla da açılmıyor, anahtarı da kopyalanmıyor. Fiyatı biraz tuzlu ama bence kalitesine göre çok iyi yine de fiyatı. Tam güvenlik istiyorsanız kesin öneririm ama siz de bir inceleyeyim derseniz ben linkini vereyim, videosu da var altında izlersiniz. Türkiye'de az olduğu için buna karşı hırsızların önlem alması da uzun vadede pek olası görünmüyor :https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-marka-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Tuzaklı barellerin güzelliği şurada, dışarıdan kırmaya çalıştığınızda önden bir parçası kopuyor. Kalan parçayı da tutamadıkları için kıramıyorlar ve evinize giremiyorlar. Daha da güzeli sonradan kapınızı açmak için çilingir çağırmanıza gerek kalmıyor ve anahtarınızla yine içeri girebiliyorsunuz. Hırsızdan kurtulmanın yanısıra ekstradan çilingir parası vermekten de kurtuluyorsunuz. Ben size fiyat sıralamasına göre tuzaklı barellerin linkini vereyim, siz kendiniz incelersiniz :



    Kale tuzaklı barel : https://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Kale-164-KTB-S-68-mm-saten-Tuzakli-Sistem-Barel.html

    Kale mandallı tuzaklı barel : https://www.hirdavatfirsati.com/p-3407-Kale-164KTSM-mandalli-tuzakli-sistem-barel.html

    Kale tuzaklı+mandallı tuzaklı barel seti : https://www.hirdavatfirsati.com/p-4536-Kale-tuzakli-sistem-barel-ve-mandalli-tuzakli-sistem-barel-masterli-tek-anahtar.html
    (Bu ürünü kesin tavsiye ederim, tek anahtarla iki barelinizi de açabiliyorsunuz. Hem de iki barelinizi de tuzaklıya çevirmiş oluyorsunuz, fiyatı da iyi)

    Kale YGS yüksek güvenlikli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-3584-Kale-164-YGS-Yuksek-Guvenlikli-Silindir-saten.html
    (bu ürün tuzaklı değil, çelik takviyesi var altında. Ayrıca maymuncukla açılmaya çalışınca da kendini bozuyor. Bu da çok mantıklı bir ürün, fiyatı da çok fahiş değil)

    Kale alarmlı tuzaklı barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi.html
    (Bu üründe de ön kısım kopunca, barelden alarm çalmaya başlıyor. Kapınızla daha fazla uğraşmalarını engelliyor.)

    Kale CEC tüpten şifreli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Kale-164-CEC-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi.html
    (Bu da en pahalısı, yine kırılmaya karşı çelik takviyesi var, anahtarı zor kopyalanıyor. 5 anahtarı var.)


    Bana hangisini tavsiye edersin derseniz, bütçenize bağlı derim. Ama şu anda açılmaya karşı en güvenli ürün bence Kaba Gege pextra isimli ürün , en azından alt bareli bunu alsanız üste daha az maliyetli bir ürün bile alsanız olur.https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-pextra-PLUS-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Tabi unutmayalım kapıyı kilitlemezseniz bu bareli de alsanız 1000 tl lik bareli de alsanız işe yaramaz, açarlar kapınızı dilinden 2 dk. da. Gerçi bunun için de dil koruma çıktı, onu tavsiye ederim.

    Aslında video var bu konuyla ilgili çelik kapı güçlendirme seti diye , ben onun linkini de vereyim orada görerek daha iyi anlarsınız, aradan işinize yarayanları kullanırsınız. Hemen hemen tüm ürünler var videoda :https://www.youtube.com/watch?v=QtZzLgxRgZo

    Bu arada daireniz 3 ve daha aşağı katlardaysa pimapen kilidi taktırın, hatta bunun alarmlısı çıktı daha da süper (https://www.hirdavatfirsati.com/p-4510-Alarmli-pimapen-emniyet-kilidi-pencere-kapi-guvenlik-kilidi.html ). Pimapenlerin iç tarafına takılıyor, kapıyı veya pencereyi zorladıklarında üstündeki pimini ittiriyor ve alarmı çalmaya başlıyor. Pimapenleri tornavidayla bile açabiliyorlar, en dandik malzemeyi kullandıkları için. Herkes kapısını güçlendirirken, pimapenler apaçık ortada kalıyor.

    Neyse son olarak alarmla ilgili düşüncelerimi de aktarıp olayı kapayayım, çok uzattım yoruldum. Tam bana göre konu olunca çenem açılıyor. Alarm konusunda da, bizim işyerinde de pronet vardı, bir dünya para veriyorduk her ay. Sonra vazgeçtik, bir alarm sistemi kurdurduk, arkadaşın da tarif ettiği gibi bir sorun oldu mu otomatik olarak arıyor. Bunda da eğer ev için kullanacaksanız Yale 'nin premium paketini alın geçin (https://www.hirdavatfirsati.com/p-4414-Yale-kablosuz-alarm-seti-sistemi-PREMIUM.html ), hem kablosuz, hem de sizi arayabiliyor. Kendiniz de monte edebilirsiniz. Bir kere para verirsiniz sonra her ay para derdinden kurtulursunuz. En azından iyi marka, çin işi japon işi olanlardan daha güçlü bir firma var arkasında. Ama dediğim gibi alarm taktırmak çok zaruri mi, bilemiyorum. Üsttekiler hem daha ucuza gelir hem de yeterince güvenli olur. Ha kapınız da çok dandikse o zaman taktırın alarmı geçin, alarmı olan kapılarla uğraşmıyor hırsızlar fazla.

    09/03/2022 GÜNCELLEME :

    En son 3 sene önce yazmışım, yine güncelleyeyim istedim, malum hırsızlar da ürünler de gelişiyor. Hele bu ekonomik koşullarda evlerimizi hepten güvenlik altına almamız gerekiyor, Şu an son kararım olan ürünleri yenileyeyim, çünkü başka arkadaşlar da yazmış sağolsunlar ama çok karışık. Kafa karışmasın diye net yazayım hepsini :

    1) Barel kesinlikle değişmedi, kaba gege pextra barel :https://www.hirdavatfirsati.com/kaba-gege-pextra-plus-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-silindir-barel

    (bu dönemde diğer barel fiyatları da çok arttı, artık bence 100-200 tl için diğerlerini almaya çok değmez. Göreceli olarak bu ürün ucuz kaldı, geçen yıllarda.)

    2) Alarmlı monoblok çelik kapı kilidi (kapınızda 2 barel kullanılıyorsa ve alt kilidin ayna uzunluğu 29-30 cm gibiyse bu uyar) :https://www.hirdavatfirsati.com/desi-dak-alarmli-monoblok-celik-kapi-kilidi

    (bu ürün kapınızla uğraştıklarında bayağı hayvan gibi ses çıkarıyor, hırsızı girmeden kaçırdığı için çok mantıklı)

    3) Kapı dil koruma :https://www.hirdavatfirsati.com/celik-kapilar-icin-kapi-dili-koruma-bariyeri-dil-koruma

    (kapınızı kilitlemeseniz bile dilden açmalarını önlüyor, basit ve ucuz ama çok etkili bir önlem. eğer üstteki alarmlı monoblok kilidi almayayım derseniz o zaman bunu da almayıp kale otomatik kilitlemeli monoblok kilidini alabilirsiniz, o da aynı işi görür :https://www.hirdavatfirsati.com/kale-252-ra-sm-otomatik-kilitlemeli-monoblok-celik-kapi-kilidi-mandalli-sistem-barelli )

    (bu arada bu önlemleri alırsanız, kesinlikle içeride anahtar unutmamanız lazım. Bende Marelli MAGIC parmak izli barel var, o sorunu yaşamıyorum. İnanılmaz da konforlu, hem de anahtar deliği olmadığı için maymuncukla açılma şansı yok, kırılıp açılma şansı da yok. Yani hem güvenlik hem de konfor için müthiş. Otomatik kilitlemeli monoblok ile alırsanız hepten rahat oluyor. Maliyeti biraz daha fazla ama anahtar taşımaktan kurtulmak bence hepsine değer. Biraz daha uygun bir şey isterseniz Marelli PASS şifreli barel de çok iyidir. Ben onların da linklerini vereyim, siz yine bir bakarsınız ama bütçe varsa kesin geçin derim, bu devirde anahtar taşımak ve kapıda kalmak bence olmamalı artık.)

    Marelli MAGIC parmak izli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-magic-parmak-izli-ve-cep-telefonuyla-acilan-kilit-kapi-gobegi-bareli-silindiri

    Marelli PASS şifreli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-pass-sifreli-ve-bluetoothlu-celik-kapi-kilidi-kapi-gobegi-silindiri-164021113114039198

    4) Lüks emniyet kancası :https://www.hirdavatfirsati.com/celik-kapilar-icin-hirsizlara-karsi-levyeyle-acilmayi-onleyici-luks-emniyet-kancasi-kilidi-kahverengi

    (bu ürün de levyeyle açılmaya karşı ucuz ama çok etkili bir ürün, kapınız hepten eski ve levyeyle açılmaya müsaitse 2 tane de takabilirsiniz, iyice garanti olsun. Ama yeni kapılarda 1 tane yeterli bence)

    5) Ağzı açık çelik rozet :https://www.hirdavatfirsati.com/yeni-tip-agzi-acik-guvenli-saten-celik-rozet-yeni-tip-kapilar-icin

    (çelik rozet kırma aparatı bu üründe işe yaramıyor, normal çelik rozetlerden çok daha güvenli. fiyatı da çok uygun. bu da kesin yapmanız gerekli olanlardan, kalın vidalısı var, kapınıza uyuyorsa onu alabilirsiniz.)

    6) Akıllı kapı zili ve kamerası :https://www.hirdavatfirsati.com/akilli-kapi-zili-ve-hareket-sensorlu-ve-kayit-ozellikli-ev-guvenlik-kamerasi

    (bu da çok iyi, ev kapınızda biri oldu mu size bildirim geliyor, kamerayı açıp kapıdaki kişiyi görebiliyor, onunla konuşabiliyor ve üzerine alarm çaldırabiliyorsunuz. ilginç bir ürün, kapı zili olarak da çok iyi, zile bastıklarında telefonunuza görüntülü arama geliyor.)

    7) WI-FI alarm ürünleri :https://www.hirdavatfirsati.com/src.asp?srcmake=0&srccat=0&que=fonri+wi-fi

    (eskiden yale alarmı önermişim ama artık onların vakti geçiyor bence, bu ürünlerde bir ana hub gerekmediği için ürünleri tek tek alıp wi-fi yoluyla telefonunuza bağlantı yapabiliyorsunuz. Maliyetleri inanılmaz düşürüyor, örneğin 180 tl ye kapı pencere kontağı alıp kapı açıldı mı bildirim gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Bence ileride hep buna geçecek alarm sistemleri, diğerleri çok pahalı çünkü)

    8) Alarmlı pimapen ve çelik kapı mandalları :https://www.hirdavatfirsati.com/src.asp?srcmake=0&srccat=0&que=alarml%C4%B1+pimapen+emniyet+kilidi

    (üstte de söylemişim, 3. ve 4. kata kadar oturuyorsanız, kesin kullanmanız lazım. pimapen kilitleri çok dandik, 2 dk da açılıyorlar. Oralara kesin ekstra önlem almak lazım. çelik kapıya bir dünya yatırım yapıp da sonra orasını boş bırakmak hiç akıllıca değil.)

    Evet güzel ve anlaşılır bir özet oldu, bunlarla ilgili videolarım da var, burada her şeyi yazma şansım yok malum. Detaylı olarak incelemek isterseniz video kanalımdan bunlarla ilgili videolara bakabilirsiniz :https://www.youtube.com/channel/UCQXBbppQnvbDP-V2EMn6Vzg

    Valla bu dönemde ne yaptık yaptık, güvenlik bu tip kötü ekonomi dönemlerinde çok daha önemli. Bence acele edin, güvenlik ertelemeye gelmez.



    https://www.hirdavatfirsati.com/kaba-gege-pextra-plus-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-silindir-barel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimarin -- 9 Mart 2022; 14:32:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimarin

    Gerçekten güzel bir konu açmışsınız, çünkü çok büyük bir problem bu ve çoğu kimse de tehlikenin farkında değil. Hırsızların kapınızdan içeri girmesi 5 dk sürmüyor, kapınızdaki barelin ortasında mandalın olduğu yerin altı çok ince, hırsızlarda dışarıdan bir pense ile çok kolay bir şekilde oradan kırıyorlar ve yeni bir barel koyup kapınızı kendi kapılarıymış gibi rahatça açıyorlar. (NOT : 2022 GÜNCELLEMESİ EN ALTTA, DİREK ÖZET OLARAK ONU OKUYABİLİRSİNİZ) :)

    O yüzden kapınızdaki barelleri Kale 'nin yeni çıkan barelleriyle değiştirmek en mantıklısı. Arkadaşların belirttiği tuzaklı ve çelik takviyeli bareller bayağı güvenli.

    28.10.2019 - ekleme : Daha önceden aşağıdaki mesajı yazmıştım fakat teknoloji gelişiyor, hırsızlar da gelişiyor bu sebeple bir ekleme yapma ihtiyacı duydum. Tuzaklı bareller ve çelik takviyeli bareller iyi ama, şöyle bir sıkıntıları var, yeni kapılarda gömme tas kullanıldığı için (çelik rozet kapıyla aynı seviyede olsun diye kullanılan ürün) ön taraf kırılsa bile geri kalan parça yine ortada kalıyor ve kalan kısmı yine kırılabiliyor. Bunu önleyebilen tek barel kaba gege nin pextra model bareli, tuzak kırıldıktan sonra kısa bir çelik takviyesi kalıyor ve o kısım özel bir maddeden olduğu ve kısa olduğu için kırılması imkansıza yakın Evime giren hırsız.. Kilit seçimi... Maymuncukla da açılmıyor, anahtarı da kopyalanmıyor. Fiyatı biraz tuzlu ama bence kalitesine göre çok iyi yine de fiyatı. Tam güvenlik istiyorsanız kesin öneririm ama siz de bir inceleyeyim derseniz ben linkini vereyim, videosu da var altında izlersiniz. Türkiye'de az olduğu için buna karşı hırsızların önlem alması da uzun vadede pek olası görünmüyor :https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-marka-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Tuzaklı barellerin güzelliği şurada, dışarıdan kırmaya çalıştığınızda önden bir parçası kopuyor. Kalan parçayı da tutamadıkları için kıramıyorlar ve evinize giremiyorlar. Daha da güzeli sonradan kapınızı açmak için çilingir çağırmanıza gerek kalmıyor ve anahtarınızla yine içeri girebiliyorsunuz. Hırsızdan kurtulmanın yanısıra ekstradan çilingir parası vermekten de kurtuluyorsunuz. Ben size fiyat sıralamasına göre tuzaklı barellerin linkini vereyim, siz kendiniz incelersiniz :



    Kale tuzaklı barel : https://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Kale-164-KTB-S-68-mm-saten-Tuzakli-Sistem-Barel.html

    Kale mandallı tuzaklı barel : https://www.hirdavatfirsati.com/p-3407-Kale-164KTSM-mandalli-tuzakli-sistem-barel.html

    Kale tuzaklı+mandallı tuzaklı barel seti : https://www.hirdavatfirsati.com/p-4536-Kale-tuzakli-sistem-barel-ve-mandalli-tuzakli-sistem-barel-masterli-tek-anahtar.html
    (Bu ürünü kesin tavsiye ederim, tek anahtarla iki barelinizi de açabiliyorsunuz. Hem de iki barelinizi de tuzaklıya çevirmiş oluyorsunuz, fiyatı da iyi)

    Kale YGS yüksek güvenlikli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-3584-Kale-164-YGS-Yuksek-Guvenlikli-Silindir-saten.html
    (bu ürün tuzaklı değil, çelik takviyesi var altında. Ayrıca maymuncukla açılmaya çalışınca da kendini bozuyor. Bu da çok mantıklı bir ürün, fiyatı da çok fahiş değil)

    Kale alarmlı tuzaklı barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi.html
    (Bu üründe de ön kısım kopunca, barelden alarm çalmaya başlıyor. Kapınızla daha fazla uğraşmalarını engelliyor.)

    Kale CEC tüpten şifreli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Kale-164-CEC-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi.html
    (Bu da en pahalısı, yine kırılmaya karşı çelik takviyesi var, anahtarı zor kopyalanıyor. 5 anahtarı var.)


    Bana hangisini tavsiye edersin derseniz, bütçenize bağlı derim. Ama şu anda açılmaya karşı en güvenli ürün bence Kaba Gege pextra isimli ürün , en azından alt bareli bunu alsanız üste daha az maliyetli bir ürün bile alsanız olur.https://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Kaba-Gege-pextra-PLUS-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel).html

    Tabi unutmayalım kapıyı kilitlemezseniz bu bareli de alsanız 1000 tl lik bareli de alsanız işe yaramaz, açarlar kapınızı dilinden 2 dk. da. Gerçi bunun için de dil koruma çıktı, onu tavsiye ederim.

    Aslında video var bu konuyla ilgili çelik kapı güçlendirme seti diye , ben onun linkini de vereyim orada görerek daha iyi anlarsınız, aradan işinize yarayanları kullanırsınız. Hemen hemen tüm ürünler var videoda :https://www.youtube.com/watch?v=QtZzLgxRgZo

    Bu arada daireniz 3 ve daha aşağı katlardaysa pimapen kilidi taktırın, hatta bunun alarmlısı çıktı daha da süper (https://www.hirdavatfirsati.com/p-4510-Alarmli-pimapen-emniyet-kilidi-pencere-kapi-guvenlik-kilidi.html ). Pimapenlerin iç tarafına takılıyor, kapıyı veya pencereyi zorladıklarında üstündeki pimini ittiriyor ve alarmı çalmaya başlıyor. Pimapenleri tornavidayla bile açabiliyorlar, en dandik malzemeyi kullandıkları için. Herkes kapısını güçlendirirken, pimapenler apaçık ortada kalıyor.

    Neyse son olarak alarmla ilgili düşüncelerimi de aktarıp olayı kapayayım, çok uzattım yoruldum. Tam bana göre konu olunca çenem açılıyor. Alarm konusunda da, bizim işyerinde de pronet vardı, bir dünya para veriyorduk her ay. Sonra vazgeçtik, bir alarm sistemi kurdurduk, arkadaşın da tarif ettiği gibi bir sorun oldu mu otomatik olarak arıyor. Bunda da eğer ev için kullanacaksanız Yale 'nin premium paketini alın geçin (https://www.hirdavatfirsati.com/p-4414-Yale-kablosuz-alarm-seti-sistemi-PREMIUM.html ), hem kablosuz, hem de sizi arayabiliyor. Kendiniz de monte edebilirsiniz. Bir kere para verirsiniz sonra her ay para derdinden kurtulursunuz. En azından iyi marka, çin işi japon işi olanlardan daha güçlü bir firma var arkasında. Ama dediğim gibi alarm taktırmak çok zaruri mi, bilemiyorum. Üsttekiler hem daha ucuza gelir hem de yeterince güvenli olur. Ha kapınız da çok dandikse o zaman taktırın alarmı geçin, alarmı olan kapılarla uğraşmıyor hırsızlar fazla.

    09/03/2022 GÜNCELLEME :

    En son 3 sene önce yazmışım, yine güncelleyeyim istedim, malum hırsızlar da ürünler de gelişiyor. Hele bu ekonomik koşullarda evlerimizi hepten güvenlik altına almamız gerekiyor, Şu an son kararım olan ürünleri yenileyeyim, çünkü başka arkadaşlar da yazmış sağolsunlar ama çok karışık. Kafa karışmasın diye net yazayım hepsini :

    1) Barel kesinlikle değişmedi, kaba gege pextra barel :https://www.hirdavatfirsati.com/kaba-gege-pextra-plus-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-silindir-barel

    (bu dönemde diğer barel fiyatları da çok arttı, artık bence 100-200 tl için diğerlerini almaya çok değmez. Göreceli olarak bu ürün ucuz kaldı, geçen yıllarda.)

    2) Alarmlı monoblok çelik kapı kilidi (kapınızda 2 barel kullanılıyorsa ve alt kilidin ayna uzunluğu 29-30 cm gibiyse bu uyar) :https://www.hirdavatfirsati.com/desi-dak-alarmli-monoblok-celik-kapi-kilidi

    (bu ürün kapınızla uğraştıklarında bayağı hayvan gibi ses çıkarıyor, hırsızı girmeden kaçırdığı için çok mantıklı)

    3) Kapı dil koruma :https://www.hirdavatfirsati.com/celik-kapilar-icin-kapi-dili-koruma-bariyeri-dil-koruma

    (kapınızı kilitlemeseniz bile dilden açmalarını önlüyor, basit ve ucuz ama çok etkili bir önlem. eğer üstteki alarmlı monoblok kilidi almayayım derseniz o zaman bunu da almayıp kale otomatik kilitlemeli monoblok kilidini alabilirsiniz, o da aynı işi görür :https://www.hirdavatfirsati.com/kale-252-ra-sm-otomatik-kilitlemeli-monoblok-celik-kapi-kilidi-mandalli-sistem-barelli )

    (bu arada bu önlemleri alırsanız, kesinlikle içeride anahtar unutmamanız lazım. Bende Marelli MAGIC parmak izli barel var, o sorunu yaşamıyorum. İnanılmaz da konforlu, hem de anahtar deliği olmadığı için maymuncukla açılma şansı yok, kırılıp açılma şansı da yok. Yani hem güvenlik hem de konfor için müthiş. Otomatik kilitlemeli monoblok ile alırsanız hepten rahat oluyor. Maliyeti biraz daha fazla ama anahtar taşımaktan kurtulmak bence hepsine değer. Biraz daha uygun bir şey isterseniz Marelli PASS şifreli barel de çok iyidir. Ben onların da linklerini vereyim, siz yine bir bakarsınız ama bütçe varsa kesin geçin derim, bu devirde anahtar taşımak ve kapıda kalmak bence olmamalı artık.)

    Marelli MAGIC parmak izli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-magic-parmak-izli-ve-cep-telefonuyla-acilan-kilit-kapi-gobegi-bareli-silindiri

    Marelli PASS şifreli barel :https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-pass-sifreli-ve-bluetoothlu-celik-kapi-kilidi-kapi-gobegi-silindiri-164021113114039198

    4) Lüks emniyet kancası :https://www.hirdavatfirsati.com/celik-kapilar-icin-hirsizlara-karsi-levyeyle-acilmayi-onleyici-luks-emniyet-kancasi-kilidi-kahverengi

    (bu ürün de levyeyle açılmaya karşı ucuz ama çok etkili bir ürün, kapınız hepten eski ve levyeyle açılmaya müsaitse 2 tane de takabilirsiniz, iyice garanti olsun. Ama yeni kapılarda 1 tane yeterli bence)

    5) Ağzı açık çelik rozet :https://www.hirdavatfirsati.com/yeni-tip-agzi-acik-guvenli-saten-celik-rozet-yeni-tip-kapilar-icin

    (çelik rozet kırma aparatı bu üründe işe yaramıyor, normal çelik rozetlerden çok daha güvenli. fiyatı da çok uygun. bu da kesin yapmanız gerekli olanlardan, kalın vidalısı var, kapınıza uyuyorsa onu alabilirsiniz.)

    6) Akıllı kapı zili ve kamerası :https://www.hirdavatfirsati.com/akilli-kapi-zili-ve-hareket-sensorlu-ve-kayit-ozellikli-ev-guvenlik-kamerasi

    (bu da çok iyi, ev kapınızda biri oldu mu size bildirim geliyor, kamerayı açıp kapıdaki kişiyi görebiliyor, onunla konuşabiliyor ve üzerine alarm çaldırabiliyorsunuz. ilginç bir ürün, kapı zili olarak da çok iyi, zile bastıklarında telefonunuza görüntülü arama geliyor.)

    7) WI-FI alarm ürünleri :https://www.hirdavatfirsati.com/src.asp?srcmake=0&srccat=0&que=fonri+wi-fi

    (eskiden yale alarmı önermişim ama artık onların vakti geçiyor bence, bu ürünlerde bir ana hub gerekmediği için ürünleri tek tek alıp wi-fi yoluyla telefonunuza bağlantı yapabiliyorsunuz. Maliyetleri inanılmaz düşürüyor, örneğin 180 tl ye kapı pencere kontağı alıp kapı açıldı mı bildirim gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Bence ileride hep buna geçecek alarm sistemleri, diğerleri çok pahalı çünkü)

    8) Alarmlı pimapen ve çelik kapı mandalları :https://www.hirdavatfirsati.com/src.asp?srcmake=0&srccat=0&que=alarml%C4%B1+pimapen+emniyet+kilidi

    (üstte de söylemişim, 3. ve 4. kata kadar oturuyorsanız, kesin kullanmanız lazım. pimapen kilitleri çok dandik, 2 dk da açılıyorlar. Oralara kesin ekstra önlem almak lazım. çelik kapıya bir dünya yatırım yapıp da sonra orasını boş bırakmak hiç akıllıca değil.)

    Evet güzel ve anlaşılır bir özet oldu, bunlarla ilgili videolarım da var, burada her şeyi yazma şansım yok malum. Detaylı olarak incelemek isterseniz video kanalımdan bunlarla ilgili videolara bakabilirsiniz :https://www.youtube.com/channel/UCQXBbppQnvbDP-V2EMn6Vzg

    Valla bu dönemde ne yaptık yaptık, güvenlik bu tip kötü ekonomi dönemlerinde çok daha önemli. Bence acele edin, güvenlik ertelemeye gelmez.



    https://www.hirdavatfirsati.com/kaba-gege-pextra-plus-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-silindir-barel
    iki kapı kullanın öyle yapan tanıdıklarım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarqy

    iki kapı kullanın öyle yapan tanıdıklarım var

    Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.