Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
117
Favori
116.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    editlendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 23 Eylül 2014; 15:30:30 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Fatura vs. olmaması daha iyi olur. İçindeki belgeleri vs. alıp sadece paketleyip hediye olarak göndermesi daha iyi olur. İçinde fatura vs. olursa ticari iş mi bu diye sorarak gümrük vergisi alırlar.
    Yani ekran kartını biraderin sana oyuncak ayı almış gibi hediye olarak göndermesi lazım
  • Bu arada beni süz delirüttünüz.

    Aradım UPS'i sordum. 1 SENEDİR artık sadece gümrük bedeli ödeniyormuş başka hiçbir masraf yokmuş.


    Yani bu bilgiyi vermek çok zor olmamalıydı bence.

    Neyse eyi günner
  • Atarla alakası yok tekrar tekrar soruyorsunuz ben sabahtan akşama kadar size aynı şeyleri tekrar etmiş oluyorum, ne gereği var boşa zaman kaybetmenin doğruluğu ortada olan bir şey için ? Bunca detayı sunup insanlara yol gösterirken öyle bir şeyi es geçer miyim sizce ? Elbette hayır.

    Madem size sunulan bilgiye güvenmiyorsunuz ama x öyle dedi ama y öyle dedi ben öyle duydum gibi kesin olmayan argümanlarla bir şey ortaya atıyorsunuz o zaman emek harcayıp ilk kaynaktan bilgiyi alın ve içiniz rahat etsin. Alın telefonu elinize şuanda, UPS'i arayın Yurt dışından gelen ürünler için istenen tuşa basın(1). Sonraki menüden gelen ürünler için (2) tuşuna basın ve Gümrük departmanıyla görüşün. Aynı bilgiyi öğrenin tekrardan. Onlar da size KİŞİSEL KULLANIM AMACIYLA GELEN 1500 EURO ALTINDAKİ ÜRÜNLERDEN ARDİYE ORDİNO gibi ücretler ALINMAZ, ürünlerin sadece GÜMRÜK VERGİSİ ödenir bilgisini verecektir.

    Bu uygulama yaklaşık olarak 1,5 yıldır böyle.

    Hatta UPS'in gönderdiği evraklardan da ss koyayım içiniz rahatlayacaksa.

    Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu

    Üzerini koyu yaptım.

    Mal bedeli 1500 Euro altında olan ürünler için extra hiçbir masraf ödenmeyecektir. Bu yüzden ürünün sadece kendi ücreti üzerinden Avrupa'dan geliyorsa %18 Amerika'dan geliyorsa %20 gümrük vergisini ödersiniz extra bir masraf çıkmaz size.

    Amazon'dan alınan ürünler için zaten ÖDEME EKRANINDA gümrük masrafını daha ürünü satın alırken ödediğiniz için ürünler için Türkiye'ye girişte herhangi bir ödeme yapmazsınız, işin o kısmını Amazon sizin adınıza halleder.


    PS:

    Bu arada yukarıda bahsettiğiniz ürün yasaklı ürünlere girmektedir. Bunlardan getirirseniz (kozmetik sağlık ürünleri sporcu gıdaları bebek bakım ürünleri vs...) ithalat belgeleri doldurup noterden vekalet çıkartmanız gerekeceği için masraflar yukarıya çıkacaktır ve sadece vergi ödeyip bu ürünleri almak mümkün olmayacaktır. Lakin bizim buradaki konumuz donanım ürünleri olduğu için prosedürün bu noktada nasıl işlediğini en ince ayrıntısına kadar açıkladım. Burada yola çıkarak her kişisel kullanım amacına hizmet eden ürüne bu kurallar uygulanır diye düşünmeyin. Gümrük kanunlarında yer alan hükümler ve yasaklamalar aynen geçerliliğini korumaktadır, kozmetik, sağlık ürünleri, sporcu gıdaları, bebek bakım ürünlerinden aldığınız takdirde farklı kurallar geçerlilik kazanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 23 Eylül 2014; 14:58:47 >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=97607756

    Arka sayfada zaten söyledim size ilk cevabımda ''güncel'' uygulama budur diye Ya eksik okuyorsunuz ya es geçiyorsunuz ya da aşırı güvensizlikle yaklaşıyorsunuz bilemeyeceğim. Güzel olmuş kesin bilgiye ulaşmanın en iyi yolu yukarıda da söylediğim gibi sorup öğrenmektir. Size o diğer bilgiyi sağlayan arkadaşınız ya da her kimse yanlış bilgi sunmuş durum bundan ibaret.
  • Tamam süper teşekkürler,


    Okudum baktım ama ilk sayfalar öyle gözüm aramasına rağmen bulamadım. Benim hatam orası.

    Süper o zaman bu yeni durum, artık kurye firmalarından korkmamıza gerek yok.

    Benim çok canım yandı zamanında bu yüzden 2-3 defa kuşkulanıyorum, tahmin ediyorum ki siz de anlarsınız.
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Sorun değil ama okurken dikkatlice bakmak lazım. Şimdi sizin yukarıya yazdığınız mesajdan sonra hemen tuhaf sorular gelmiş pm ile bu yüzden karşıyım kesin olmayan verilerin paylaşılmasına çünkü ufacık bir şeyi büyütüp BU BÖYLEYMİŞ EYVAH EYVAH algısı oluşuyor bazı insanlarda.

    Bu arada yukarıda bahsettiğiniz ürün yasaklı ürünlere girmektedir. Bunlardan getirirseniz (kozmetik sağlık ürünleri sporcu gıdaları bebek bakım ürünleri vs...) ithalat belgeleri doldurup noterden vekalet çıkartmanız gerekeceği için masraflar yukarıya çıkacaktır ve sadece vergi ödeyip bu ürünleri almak mümkün olmayacaktır. Lakin bizim buradaki konumuz donanım ürünleri olduğu için prosedürün bu noktada nasıl işlediğini en ince ayrıntısına kadar açıkladım. Burada yola çıkarak her kişisel kullanım amacına hizmet eden ürüne bu kurallar uygulanır diye düşünmeyin. Gümrük kanunlarında yer alan hükümler ve yasaklamalar aynen geçerliliğini korumaktadır, kozmetik, sağlık ürünleri, sporcu gıdaları, bebek bakım ürünlerinden aldığınız takdirde farklı kurallar geçerlilik kazanır.




  • Size daha az sıkıntı çıkması adına postları editledim.

    Bu arada 2012 de son satın alım yapmamın nedeni o yasa zaten :).
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Yapmanıza gerek yoktu ama kafa karışıklığının önüne geçilmesi adına iyi olmuş, teşekkürler...

    Ülke sistemle değil keyfi kavramlar üzerine yönetilince daha ne yasalar çıkar ne yasalar.

    Güzel bir örnek vereyim.

    Tekin Acar kozmetik başta olmak üzere ülkemizdeki firmalar başbakanla görüşüp resmen ağladı ve o dönem yasa çıkartılmasını sağladılar. Kozmetik ürünlerinin ülkeye sokulmasının önüne geçtiler böylece. Daha önceden insanlar yurt dışından alıp ülkemizdeki firmalara 3 katı fiyat farkını vermiyorlardı ama onu engellediler. Bu iş iyice popüler olup beylerimizin satışı düşünce bunu yaptılar.

    Yarın öbür gün donanım sektöründeki ithalatçı firmalar da insanlar bizden alışveriş yapmıyor ya da daha az alışveriş yapıyor artık düşüncesiyle soluğu beyimizin yanında alıp keyfe göre yeni bir yasa daha çıkartırlarsa esas eğlenceyi siz o zaman görün :))




  • Fiyatları makûl düzeye çeksinler onlardan yapsın millet. Bakın Vatan'da EVGA kartlarda indirim olmuş.

    Bu kartlar ilk geldiğinde bu fiyatlara satılsaydı olmaz mıydı :)

    780 Classfield - 1288 TL
    780 FTW - 1219 TL
    780 Ti - SuperClock ACX - 1.766 TL
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Vay be fiyatlar çakılmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güzel haber için nessarien arkadaşımıza teşekkür ederim. Artık siparişlerimizi geçebiliriz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu güncellenmiş ilk mesajda artık 900 serileri var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Herkese Merhabalar...

    Burada güzel bir haberi sizlerle uygulamaya girmeden önce paylaşmak istiyorum. Henüz açıklaması yapılmadığı için ilk benden duyacaksınız

    Evga Avrupa merkezinde yetkili olan arkadaşımla bir süre önce yaptığım konuşma esnasında ortaya çıkan fikri önce kendisi neden olmasın diyerek Amerika merkezine iletti sonra da yazışmaya konuyla ilgili olarak daha fazla bilgi almak isteyen Evga Product Manager Jacob da dahil olarak bir takım iyileştirmelerin önünü açmak için onay verdi. Değişiklikler kısa süre sonra evga avrupa sitesi üzerinden hayata geçecek.

    Bildiğiniz üzere Türkiye'nin AB tam üyesi olmaması sebebiyle satışı yapılan ürünlerin serbest dolaşımı mümkün değil ve uygulanan vergilendirmeler sebebiyle kart fiyatları iyice yukarı çıkıyor. Bunun sonucunda ya insanlar çok daha fazla paralar ödeyerek kart almak zorunda kalıyor ya bu kartlardan mahrum kalıyorlar ya da bunu fırsat bilip vergisini ödemeden kartları 100 dolar altı etiket fiyatıyla ülkeye gönderen satıcılardan almak zorunda kalıyorlar.

    Kartın ithalat belgelerine sahip olmak ve vergisinin ödenmesi önemli çünkü olası bir sorunda kart Evga'ya gönderilirken İthalat belgesi ve işlem numaralarını ürünün gönderiminin yapılacağı UPS kargoya sunamamanız ürünü ihraç ediyor gibi görünmenize yol açmaktadır.

    Bu olumsuzlukların tümünün önüne geçmek için Evga Europe üzerinden yapılacak alışverişlerde uygulama tarihinden itibaren ödenen vergi Türkiye'deki kullanıcılar için sıfırlanacak. Böylece kartın kendisine ait olan vergiyi ödemeksizin sadece Türkiye'ye giriş yaptığında gümrük ücreti ödeyeceğiz.


     
    780 Ti Classified için ücretlendirme aşağıdaki şekildeyken;

    Kart Ücreti: €595 + Vergi: €113 => €708 + Kargo: €14.00
    Toplam Ücret = €722
    Gümrük Ücreti => €130 | Vergilendirmeler Dahil Toplam Tutar = 2556 TL

    bu hale geliyor olacak..

    Kart Ücreti: €595 + Vergi: €0 => €595 + Kargo: €14.00
    Toplam Ücret €610
    Gümrük Ücreti => €107 | Vergilendirmeler Dahil Toplam Tutar = 2151 TL


    Amerika'dan kartı kendi adınıza faturalı ve vergileri ödenerek getirmek ise;

    Kart Ücreti: $799.99 + Kargo Ücreti:$25.55 + Gümrük Ücreti $148.60
    Toplam Ücret = $974.14

    Vergilendirmeler Dahil Toplam Tutar = 2145 TL


    Bu ilk adım, oluşacak talep sonrasında farklı ve son kullanıcıyı rahatlatacak düzenlemelerin de gelmesi olası. Herkese hayırlı olsun

    Güncelleme =>

    Yeni kartların çıktığı şu günlerde uygulamadan haberdar olmayanlar için konuyu yukarı taşımak ve de güncel kartlardan 970'in fiyatlandırmasıyla örneklemek istedim.


    EVGA EVGA GTX 970 ACX 1.0 Superclocked 4GB


    Vatanbilgisayar Fiyatı => 1225 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx970-superclock-acx-gddr5-4gb-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html

    eu.evga.com Fiyatı (Vergi ve Kargo Dahil) => 961 TL
    http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=04G-P4-0974-KR&family=GeForce%20900%20Series%20Family&uc=EUR

    Fiyat Detaylandırması

    Kart Ücreti €335,90 (Sepete eklendiğinde vergi ortadan kaldırılacak ve fiyat 272,079 Euro olacak)
    Kargo Ücreti €14
    Ara Toplam €286,079
    Gümrük Masrafı €48.97422

    Toplam Ücret => 335.05322 Euro = Günümüz Merkez Bankası Kuruyla (2.8675) => 961 TL

    Amazon.com Fiyatı (Vergi ve Kargo Dahil) => 937 TL
    http://www.amazon.com/gp/product/B00NI64A7C/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

    Fiyat Detaylandırması

    Kart Ücreti $339.99
    Kargo Ücreti $16.48
    Ara Toplam $356.47
    Gümrük Masrafı $64.16

    Toplam Ücret => 420.63 Dolar = Günümüz Merkez Bankası Kuruyla (2.2272) => 937 TL




    Hocam bunu su saatte telefonumdan yaziyorum. Universite ogrencisiyim ve sizin gibi insanlari dusunen zeki adamlari da cok severim. Gercekten sahsen tesekkur ederim bu cabaniz icin. Sadece Turkceye olan hakimiyetiniz ve yazim seklinizden dolayi da ayrica tebrik ediyorum. 10 titanci arkadas ve kendi neweggden alip burda fahis fiyata satip bu konuya sirf comak sokmak icin amazondan alin daha iyi diyen arkadaslara o kadar bariz bir kontrast olusturmussunuz ki aranizdaki yazismalarin karsisinda misir patlatip yedim sonucunu bile bile :D Sahsen Evga hakkinda hicbir fikrim yoktu hep amd kart kullandigimdan ve siz nerdeyse bir marka temsilcisi kadar iyi anlatmissiniz firmayi dolayisiyla urunlerin saglamligindan ve garanti kolayligindan emin oldum diyebilirim.

    Simdi gelelim benim durumuma ben sahsen zotac gtx 980 amp extreme edition u takip ediyorum bayadir ve favori kartim oldu param da hazir gelmesini bekliyordum ki kartin OC performansinin BIOS tan kaynakli voltaj kilidinden dolayi biraz kotu oldugunu ama onun disinda bazi kaynaklarsa ise bunla celisecek sekilde 1540mhz boost a kadar cikabilen bir kart oldugunu ogrendim. Gorunumu de bence enfes ve acikcasi 3 fan ancak sogutur mantigiyla hic 2 fanli kart almak istemiyorum. Evga nin su anki tum urunleri referans pcb kullanip onun uatune kendi sogutmasini takma yontemiyle uretilen kartlar ancak sanirim classified ve kingpin modellerinde kendi pcb leri var (daha cikmadi bile ancak oncekiler boyleydi) yalniz bu kartlar da hep sivi sogutma icin tasarlaniyormus yani ondan nasil olsa cikaricaklar diye 2 fanli sogutucu koyup, 2 fanin sogutamayabilecegi kadar boost degerlerinde fabrika cikisli halde OC li satiyorlarmis. O yuzden en iyi performans kartlarini (classified veya kingpin) sadece sistemi sivi sogitma olanlara tavsiye ediyorlar sanirim. Yine de bir classified alma sansim var ancak daha listede yok haldeyken diger tum kartlar da zaten stokta degil henuz veya bitmis durumda :( sanki bir kitlik var gtx 900 serisinde




  • İyiymiş güzel bilgilendirme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bektascinar

    quote:

    Orijinalden alıntı: DamnedLife

    . O yuzden en iyi performans kartlarini (classified veya kingpin) sadece sistemi sivi sogitma olanlara tavsiye ediyorlar sanirim. Yine de bir classified alma sansim var ancak daha listede yok haldeyken diger tum kartlar da zaten stokta degil henuz veya bitmis durumda :( sanki bir kitlik var gtx 900 serisinde

    Ben basit bir PC kullanıcısıyım O.C'dan anlamam ama Size Şu kadar söyleyim yazmış olduğunuz mesajlarda eksik bilgiler haddiyle fazla


    Örnek verecek olursak

    Bir Zotac GTX 980 AMP Extreme Edition da 3 fan var diye Bir Evga GTX 980 SC version ACX 2.0 cooling li çift fanlı Mukayese bile edilemez. Classifield i geçtim SC versionu veyahut FTW versioyunundaki çift fan zotac amp extreme'in 3 fanını ısı değerlerinde yerle bir eder bundan emin olabilirsiniz.

    Ayrıca 980 Classifield i 980 amp edition ile karşılaştrmak gerekirse ikisinede aynı voltaj verildiğinde ısı değerleri 980 classifield'in gtx 980 amp ex'den daha düşük olacağına emin olabilirsiniz.

    Sıvı soğutma meselesine gelince . Classifield'in Fiyatı FTW - SC yada Referans tasarıma göre 30-50-100 dolar ( ülkemizde bu 250 TL gibi fiyata tekabul ediyor ) fazla olduğu için Değerli ve bilgili kişiler 3-5 derece için aynı saat hızı ve voltajda kullanılacaksa gerek yok şeklinde yorum yapıyorlar. bu demek değildir ki Classifield illa sıvı soğutma ila kullanılacak . gtx 980 amp ex edition dan sıcaklık- fps - pcb kalitesi vs olarak çok daha üstün bir kart almak istiyorsanız

    EVGA GeForce GTX 980 FTW ACX 2.0 - 04G-P4-2986

    2048 CUDA Cores
    Base Clock: 1279 MHz
    Boost Clock: 1393 MHz
    Bus: PCI-E 3.0
    2-way, 3-way, 4-way SLI Ready
    Memory
    Memory Detail: 4096 MB GDDR5
    Memory Bit Width: 256 Bit
    Memory Clock: 7010 MHz
    Memory Speed: 0.28 ns
    Memory Bandwidth: 224.3 GB/s



    size yeterli gelecektik.

    ha yok daha üstün bir kart alayım diyorsanızda


    04G-P4-2988 - EVGA GeForce GTX 980 Classified ACX 2.0


    2048 CUDA Cores
    Base Clock: 1291 MHz
    Boost Clock: 1405 MHz
    Bus: PCI-E 3.0
    2-way, 3-way, 4-way SLI Ready
    Memory
    Memory Detail: 4096 MB GDDR5
    Memory Bit Width: 256 Bit
    Memory Clock: 7010 MHz
    Memory Speed: 0.28 ns
    Memory Bandwidth: 224.3 GB/s


    yeterli gelecektir.


    Kısıtlı bilgi ve ZOTAC - ATI - SAPPHIRE - ASUS - EVGA kartları deneyimim ile yazmış olduğum yorumdur.


    saygılar sunarım

    Gigabyte icin dediginiz dogru 3 fan da gereksiz yer ufluyor karta ve cok ses yaptigi gibi aslinda tum isi ortadaki fan yapiyor digerlerinin aslinda katkisi cok az. Ancak zotac amp extreme edition daki 3 fandan sadece ortadaki uflerken diger ikisi sicak havayi uzaklastirmak icin terse calisiyor ayni acx fanlarda te oldugu gibi. Ses farki elbette ki olacaktir hatta acx 2 de idle halde fan calismiyormus. Performansi de diyelim yuksek bu sogutucunun yine de maxwell zaten cok daha az isinan bir cip o yuzden her ikisi de cok da yeterli hatta otomatigi fazla agresif olan bir fan profili varsa manuel le daha az sesli calistirilabilir. Pcb kalitesi olarak zotac in bu en ust versiyonu onlar da malzemeden kismamislar hatta baska kartlarda olmayan kocaman kati kondansatorleri var vrm leri de 8+2 faz ftw ve classified da eminim cok iyi muhendislikle yapilmis ve en iyi kalite malzeme kullanilmistir ama daha henuz piyasada bile degil yorumlara gore ben de karar verecegim hala kararsizim. Fiyat bakimindan euro cinsinden ftw ve classified ne kadara satilir ve ne zaman cikar tahmininiz var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Demin Amazon'dan SSC ACX2.0'ye baktım 999TL'ye denk geliyordu. Emin olamadım pek açıkçası, zaten 5 haftaya anca gelir diyordu. Bir de EVGA EU'dan bakıp ona göre karar vericem.
    Kart bir kere garantiye gitti mi ben genelde öldü gözüyle bakarım ama yine de garantisi olması iyi bir şey tabi.
  • yurtdisindan evga 980 getireyim bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar birşey sormak istiyorum EVGA Z97 Stringer Core3D mini itx anakart evga.eu da 175€ fiyata sahip tl olarak 500TL sipariş verirsem TR ye kaç liraya gelir.
    Daha önce alan arkadaşlar varsa gtx970 2.0 da almak istiyorum siparişi eline ulaşan birisi yardımcı olabilir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuxResset -- 20 Ekim 2014; 0:43:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LuxResset

    Arkadaşlar birşey sormak istiyorum EVGA Z97 Stringer Core3D mini itx anakart evga.eu da 175€ fiyata sahip tl olarak 500TL sipariş verirsem TR ye kaç liraya gelir.
    Daha önce alan arkadaşlar varsa gtx970 2.0 da almak istiyorum siparişi eline ulaşan birisi yardımcı olabilir mi

    amazon Türkiyeye anakart yollamıyor diye biliyorum ama yanlışta olabilir
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.