Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
8
Favori
23.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Project CARS 4K ULTRA



  • F1 2018 4K ULTRA


  • DİRT 4 4K ULTRA




    FORZA HORİZON 4 4K EXTREME






  • HİTMAN 2 4K ULTRA




    Hitman 2 13 Kasımda çıkış yapıyor olsada Gold Edition sürümünü önsiparişle aldığımdan dolayı bugün tam sürüme erişme şansım oldu ve oyunun performansını merak edenler için bu videoyu hazırladım.2016 da çıkış yapan oyunda DX12 desteği vardı fakat yeni oyunda sadece Dx11 seçeneği bulunuyor.Performans değerleri ise önceki oyuna göre daha iyi durumda olduğunu söyleyebilirim.




  • FAR CRY 5 4K HD TEXTURE ULTRA





    Konuda ilk çıktığı gün paylaştığım Far Cry 5 yakın zamanda yüksek çözünürlüklü doku paketi güncellemesi aldı ve 416.81 Whql sürücüsü ilede mevcut bazı sorunları(flickering ve stuttering)düzeltilince güncel sürümündeki performansı paylaşmak istedim.Hd texture paketinin ücretsiz bir dlc olduğunu fakat sadece orjınal sürümlerde çalışabildiğini belirtmek isterim.İlk paylaştığım videoda 4K Ultra ayarlarda 5.5 Gb civarlarında gezinen V-ram kullanımı doku çözünürlüğü artınca 10 gb civarlarında kullanıma ulaşıyor.




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Paylasim icin tesekkur ederim. Bu videonun ayri bir onemi var. 2080ti ile kiyaslama yapamiyordum cok iyi zamanda geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Son iki sürücüde Far Cry 5 için flickering ve stuttering mevcut olduğundan dolayı düzeltilmesini bekledim ve 416.81 Whql sürücüsü ile bu sorunlar düzeltilince hd doku paketini indirip son durumuna bakmak istedim.Oynadığım bölüm ana oyunda yer almıyor oyuna gelen son dlc paketinden oynanış içeriyor.2080 Tİ ile kıyaslama yaparken hd doku paketinin yüklü olup olmamasına dikkat edin çünkü V-Ram kullanımını nerdeyse iki katına çıkarıyor ve performansı etkiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 12 Kasım 2018; 20:26:55 >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Oyunun orjinali ve dlc paketi bende yok ama 2080ti olan makinada var. Ayni sahne uzerinde oynanmasi yonunde bilgilendirecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer konuda mesajınıza cevap vereyim dedim kapanmış konu.

    Benim kartı elime geldi şuan test yapıyorum ve cidden çok kaliteli bir kart. Benim kafama takın iki sorun var fikrim var ise çok sevinirim bir kart üstüne oc-normal diye pin seçeneğinin olması sence hangisi seçili olsun. Birde Evga ürünlerde ek garanti olayını biliyorum hala geçerli mi ? tr'den 2 yıl garantisi var birde avrupa bazlı ek garanti yapma şansım var mıdır.
  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde kapatılacak bir konu değildi fakat bir üyenin neden olduğu durumlardan ötürü konu oldukça seviyesiz bir hal alınca kapatılması talebinde bulundum.Konularımda bu tür durumların olmasını istemediğimden dolayı amacın sadece yeni çıkan bir oyunun performansını paylaşmak olan konumu istemedende olsa kapattırmak durumunda kaldım.



    Hocam kartın üzerinde yer alan bioslar master ve slave bioslar olup fabrika çıkışlı olarak master biosda geliyor.Bu biosda daha düşük power limit ve fan hızları oluyor.Incelememde belirttiğim üzere master biosda gpu throttling yaparak hız dalgalanması oluşuyor.Bu nedenle gerek default gereksede hızaşırtmada daha iyi değerler elde etmek için slave biosda kullanmanızı öneririm.Garanti konusunda ise mevcut garantisine ek bir uzatma yaptırmadım fakat garanti uzatmak için uzatılacak süreye göre ek ödeme yapıldığını biliyorum.Detaylı bilgi için aşağıdaki siteye göz atabilirsiniz.



    https://www.evga.com/support/warranty/extended.asp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üzüldüm ya diğer konuda ne güzel oyun hakkında bilgi paylaşmıştınız troll çok forumda. Cevap içinde teşekkürler ben o tuş olayını master/slave olarak biliyordum direk normal/oc kafa karıştı oc direk ek hızda mı açılacak diye onu seçmiştim. Bios güncellemek gerekir mi sizce bu son çıkan seri olduğu için bios sanırım günceldir ama bir araştırmak şart. Olası bios güncellemesi için bir adres var mı bildiğiniz.

    Bu adres işimi görür diye düşünüyorum dosya .rom nvflash ile güncellerim artık.

    https://www.techpowerup.com/vgabios/?manufacturer=EVGA&model=GTX+1080+Ti




  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Kart için herhangi bir bıos güncellemesi EVGA'nın sitesinde ve ilgili forumlarında yer almıyor.Bu nedenle resmi olmayan bioslar dışındakileri kullanmayın.Kartınız üzerinde gelen bıos en güncel sürümüdür fakat geçtiğimiz dönemde Nvidia Pascal ve Maxwell serisi ekran kartlarına özellikle Displayport 1.3 ve 1.4 destekli monitörler için bir firmware güncellemesi yayınlamıştı.Bu güncellemeyi yapabilirsiniz onun dışında herhangi bir bıos güncellemesi bulunmuyor.

    https://www.nvidia.com/object/nv-uefi-update-x64.html




  • Bilgi için teşekkürler o bahsettiğiniz güncellemeyi bakayım.
  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.İyi günlerde kullanın.
  • Yeni kasa toplayacağım ama ekran kartı için bu kart ile 2080 arasında kaldım.

    2080 için marka model düşünmedim muhtemelen bütçeye en uygununu seçerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 14 Kasım 2018; 17:25:19 >
  • EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi

    Dostum yine ben şu sıralar sana çok soru sordum kusura bakma bu bios sence en güncel versiyon mu ? şuan oc yani eski adı ile slave bios ile kurulum yaptım.

    Bios güncel değil ise son sürümü nasıl orijinal bulup güncellerim site veya forumda yok demişsin.

    Ve senin oc değerlerin nelerdir ne kadar bir hız aşırtması yapıyorsun aynısını yada ona yakınını deneyip bir test yapmak isterim. Şuan 8 tane oyun yükledim 4 tanesinde 4 k için güzel değerler aldım (oc yapılmadan) birde ocli kartı bir yormak istiyorum bakalım ne kadar hızlandıracağım.




  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Hocam Gpu-Z değerlerine göre sizdeki kart FTW3 değil FTW3 Elite modeli olarak görünüyor çünkü FTW3 de bellek hızları Nvidia'nın referans hızlarındayken sonradan Elite modeli altında bellek hızı 12 GHz olacak şekilde bir model çıkmıştı.Bu nedenle Gpu-z de bellek hızları default değerler olarak 1501 Mhz(Efektif 12 Ghz) olarak görülüyor.Bıos sürümü ise güncel,kart için en son çıkan bıosun yüklü olduğunu söyleyebilirim.

    Kartın bellekleri fabrika çıkışlı olarak 12 Ghzde geldiği için hızaşırtma ile ne oranda artırılabileceği konusunda belirli bir değer belirtmem sağlıklı olmaz.Sizin yapacağınız denemelerle hangi oranda iyileştirilebileceğini belirlemeniz gerekiyor.Gpu tarafındada kartın herhangi bir değiştirme yapmadan default boost hızını paylaşabilirseniz mevcut değerine göre ne kadar hızaşırtılabileceği konusunda değerleri paylaşırım.




  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Selamlar.

    Kartinizin biosunu guncellemeye gerek yok. Bu halde msi afterburner kurup kendiniz oc yaparak en ust seviyeyi bulabilirsiniz.(isilara ve curve fan egrisine dikkat)

    Ben fe model 1080ti kullaniyorum kendi degerlerimi yazayim. +130 clok ve 600memory ile 2000 mhz gpu 12200 memory degerleri ile stabil sekilde kullanabiliyorum. Size tavsiyem, kucuk kucuk degerler vererek en stabil oldugunuz noktayi bulup orda kalin ve testlerinizii ona gore yapin.

    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminator T-800: Aynen dediğiniz gibi bellek 12 Ghz demek elite almışım haberim yok lol. Bu zamana kadar hiçbir kartımın belleklerinde bir yükseltme yapmamıştım çünkü hiç stabil olmuyordu bu kartta kendinden oc olması güzel bir haber beni için. Oyunlarda ise core hız 1936 Mhz değerlerinde geziyor tabi nvidia denetim içinden tam yükte çalışmasını seçmedim ona da bir göz atmak lazım The Wticher 3 için konuşuyorum çünkü benim için özel bir oyun 4k ve özel 4k hd mod + 10 yakın farklı mod kurulu halde core hız değerleri dalgalı olsa da ortalama belirttiğim gibi 1936 Mhz ve arada dalgalı biraz inip biraz çıkan bir hızda seyrediyor. Kartın GPU-Z yük altı değerleri (oc yok) kartı ilk takıp kontrol ettiğimde 2k Mhz görmüştüm ama artık yük altı ilk girişte 1987 Mhz (üst limit) bir süre geçince sabit 1961 Mhz veriyor bu dalgalanma normal mi.?

    EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi

    Üst limit:

    EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi

    xdeliruzgar: Tavsiyeniz için teşekkürler ilk önce evganın kendi hız aşırtma programı ile denemeler yapacağım ama msi afterburner en iyisi.. Sizin modelde ki gibi benim ki core +130 olur mu bilmiyorum ocsiz 1987 görüyor 130 daha versek core nereye fırlar emin değilim genelde bu kartın 2025-50 Mhz arasında bir oc video bazlı testlerine denk geliyorum öyle deli bir oc olacak kart değil gibi, kendi zaten üst noktada. Bellek kısmında yabancı forumlarda baktım 13 Ghz deneyen var ama benim onu deneme ihtiyacım şimdilik pek olmaz gibi.




  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Gpu hızındaki dalgalanmalar gayet normal çünkü gpu boost 3.0 nedeniyle gpu sıcaklığı belirli bir seviyeye geldiğinde 13 Mhz düşüyor ve bu düşüş her 5 C artışta devam ediyor.Hız değişimini iyileştirmek için slave biosda kullanmalı ve power limiti en sona alarak kullanmanız gerekir.



    Kart referans tasarıma göre daha yüksek saat hızlarında geldiği için overclock değerleri referans tasarıma göre farklılık gösterecektir.Bu nedenle 1080 ti ların hava soğutma altında ortalama 2050-2100 Mhz aralığında olduğunu düşünürsek hızaşırtma aralığı haliyle fazla olmuyor ama bu kartın düşük oc potansiyelinden değil fabrika çıkışlı yüksek saat hızlarında gelmesinden kaynaklıdır.



    Yinede denemeniz için ayarları paylaşayım ;



    Overclock işlemlerini Evga Precision XOC ile yapın.Program üzerinden Power ve Voltage limitini en sona alın.Gpu hızını +50 MHz değerinde artırın ve 3D Mark Time Spy stabilite testi ile test edin.Stabilse ufak artışlarla crash alınana dek testleri tekrarlayın.Gpu tarafında değeri belirledikten sonra bellek tarafında +100 MHz artırarak deneyin.Ekranda artifact oluşuyorsa bellek hızlarını önceki değere geri alın.Stabil değerleri belirledikten sonrada 4K Witcher 3 iyi bir test seçeneği olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 15 Kasım 2018; 22:38:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.