Şimdi Ara

Evga’dan bütçe odaklı yeni anakart: B360 Micro Gaming

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Donanım dünyasında ürettiği bileşenlerin kalitesiyle ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle tanınan EVGA, anakart piyasasındaki hakimiyetini son duyurduğu modeliyle arttırmayı amaçlıyor. Firmanın şimdiye kadar sadece üst segment çipsetlerle üretim yaptığı anakart tarafı son çözümüyle bütçe odaklı kullanıcılara da yöneliyor.


    Adından da anlaşılacağı üzere temel olarak Intel’in Coffee Lake işlemcileri için geliştirdiği B360 yongasetini taşıyan anakart LGA 1151 soket formundaki işlemcilerle uyumlu. Çipsetin getirdiği bir kısıtlama olarak hız aşırtmaya kapalı olan model üzerinde bulunan 2 adet DIMM slotu üzerinde 2667 MHZ frekansta toplamda 32 GB kapasiteli bellek kullanılabiliyor.

    VRM ünitelerinin üzerinde hız aşırtma desteğinin bulunmadığı düşünüldüğünde mantıklı bir şekilde soğutucu bulunmayan anakartta EVGA ayrıca herhangi bir görüntü çıkışına da yer vermemiş. Bütçe odaklı çözümün oyunculara hitap ettiğini düşünecek olursak bu karar oldukça mantıklı zira söz konusu kullanıcı kitlesinin büyük bir çoğunluğu entegre grafik birimini kullanmıyor. Tabi sistemi belli bir yaşa ulaştığında NAS olarak kullanmayı planlayan kullanıcılar için de olumsuz bir durum dolayısıyla tercihin dikkatli yapılması gerekli.

    Genişletme yuvaları ve depolama

     
    Micro ATX formuna sahip B360 Micro Gaming üzerinde 16 kanala sahip PCI-E 3.0 slotuna ek olarak üst seviye SSD’ler için x4 modunda çalışan bir adet PCIe slotu mevcut. Diğer kartlar için de yine PCIe 3.0 standartına sahip x1 modundaki slot gözümüze çarpıyor. Depolama birimleri için bir adet M.2-2280 yuvasını da barındıran kartta ayrıca 6 adet SATA 3.0 bağlantı noktası da bulunmakta. Kablosuz bağlantı tercih eden kullanıcıları da unutmayan EVGA 802.11ac Wi-Fi modülünü eklemiş.

    Realtek ALC 888

     
    Entegre ses yongası olarak Realtek imzalı ALC 888 yongasına sahip anakartta yonga SV3H615 amfisi tarafından da desteklenmiş. Tabi keşke daha iyi bir entegre ses çözücüye yer verilseydi demeden edemiyoruz ancak çözümün bütçe odaklı bir modeli olduğunu düşünürsek karar mantıklı sayılabilir.
     

    Fiyat 


    Bağlantı seçeneklerine baktığımızda ise1 adet PS/2 girişi, Type-A formundaki 4 adet USB 3.1 Gen2 portu, 5.1 kanal ses sisteminizi bağlayabileceğiniz ses jackları, Intel i219v’den güç alan gigabit ethernet portu ve 4 adet USB 2.0 portunun yer aldığını görüyoruz. Son olarak EVGA B360 Micro Gaming’i an itibariyle 119 dolarlık fiyat etiketiyle EVGA’nın sitesinden sipariş verebileceğinizi de ekleyerek sözlerimizi noktalayalım.



  • Bikaç ay sonra tanıtılacak olan Yerli ve Milli anakartımız hayırlı olsun 😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 119 usd B serisi anakart ve bütçe odaklı öyle mi ? Evganın bu kadar çirkin bir anakartı üretmiş olması da ayrı bir soru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiki amd rog b350 kullanıyorum dedim bu kartı ve fiyatını görünce,ses yongası alc 1220 nin özelleştirilmiş halini kullanıyor ve daha bir sürü özellik var hemde deli gibi işlemci desteği var,her sene sokette değişmiyor amd.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Yemin ediyorum fiyatı ve ses kartını görünce ben de aynısını dedim. Ses amfisi koymuş ama ALC888 koymuş.
    Ferrari alıp köy yolunda sürmek gibi. Ayrıca fan soketini de az buldum.
    Senin anakart buna 10 basar 10....
  • konu başlığına baktım
    AMD değilde, intel'i görünce,
    bunun reklam olduğunu anladım !

  • Bütçe dostu karta Intel koymak...

  • desteklediği işlemci, ses çipi özellikleri haricinde o sarılar da (kondansatör sanırım) siyah olsa çok hoş bir görüntüsü olurmuş. ben biraz eski kafayım rgb' dir, kalkandır pek sarmıyor (biliyorum gerekli olduğu yerler var) böyle sade tasarım çok hoş durmuş.

  • Alıcı olsam VRM soğutması olmadığı için direkt elerdim.
  • 600 tl bandında piyasada tonla matx kart var b360 ayrıca vrm soğutuculu şimdi hangi akıllı buna para bağlar acaba
    121 usd z370 varkenhttps://www.amazon.com/EVGA-Z370-Intel-Motherboard-134-KS-E377-KR/dp/B076PJC11Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538940017&sr=8-1&keywords=evga+z370
  • Dikkatimi çeken tek nokta anakart üzerinde buluna 12 pin girşini yana yatık olması büyük bir rahatlık bence kablo dizaynı iyi düşünülmüş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.