Şimdi Ara

Everest Rampage KB-R02 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Teknik Özellikler:




    Tipi: Q Türkçe

    Bağlantı: Usb (1.6 metre)

    Multimedya Kontrol: Bulunuyor (6 adet)

    Makro Tuş Sayısı: 6 Adet


    Led: 2 kademe


    Tuş Yapısı: Standart tuş yapısı (silikon)

    Klavye Yapısı: Alttan Aydınlatmalı

    Özel Tuşlar: Oyun kilidi modu 

    Tuş Ömrü: 10 milyon 

    Ağırlık:773 gram



    Everest Rampage KB-R02 İnceleme



    6 adet makro tuşu bulunan Türkçe karakter Q klavyemiz, 1.6 metrelik bir usb kablosu ile gelmekte. Multimedya kontrol imkanları ve 2 kademe led aydınlatma kapasitesiyle  donatılmış klavye, alttan aydınlatmalı bir yapı ile gelmekte. Silikon tuş yapısı ve standart tuş tasarımı ile gelen Rampage, 10 milyon tuş kullanım ömrüne sahip. Ürünü 17.04.2015 tarihi itibariyle ortalama olarak 90 tl gibi bir fiyata temin edebilirsiniz.




    Önceden de belirttiğim gibi bir oyuncu klavyesinde ilk dikkat çeken şey, her zaman tasarımdır. Bu klavyede de tasarım, fiyatına göre dikkatimi çekmeyi başardı. Yine belirtmeliyim ki asıl önemli olan, detayları görmek ve ihtiyaçlarına göre yol almaktır. O zaman gerçekten bir ürünü ne kadar beğendiğimizi anlayabiliriz.




    Tamamiyle plastik bir malzeme ile kaplanmış ürün, siyah, beyaz ve kırmızıyla harmanlanmış bir şekilde geliyor. Malzemenin sert olduğunu ve ürünün ağırlığının tasarımla senkron gittiğini söyleyebiliriz. Klavye elimize aldığımızda gereksiz sesler çıkartmayan bir yapıda ve oldukça sağlam gözüküyor. Ön yüze yakından baktığımızda, girintili çıkıntılı bir tasarıma sahip olduğunu görebiliyoruz.  Düz kare tasarımdan ziyade daha keskin hatlarla bezenmesi zengin bir hava katmış.



    Everest Rampage KB-R02 İnceleme



    Görebileceğiniz üzere klavyenin 6 adet makro tuşu bulunuyor. Standart Multimedya tuş dağılımına da yer verdiklerini görebiliyoruz, keza fonksiyon ve Windows kilit tuşunu da ihmal etmemişler. Tasarımda çözemediğim tek şey  ''Infinity Blade '' kısmının yarattığı boşluk etkisi oldu. Özellikle en yüksek ışık seviyesindeyken o bölgede ışığın da etkisiyle dikkat çeken bir boşluk meydana geliyor. Bu da haliyle tasarımı bozabiliyor.




    Ürünün standart silikon tuş donanımına sahip olduğunu belirtmeliyim, onun dışında tuş yapısı ne yazık ki konveks değil. Bir çok başlangıç seviyesi klavyedee karşımıza çıkan tuş yapısıyla benzer bir yapıya sahip. Diğerlerinden biraz daha farklı olmasını sağlayan etmen ise tuşların bir birine daha da uzak olmasıdır. Ayrıca tuşların oldukça iyi bir boy ve yükseklik oranına sahip olduğunu belirtmeliyim. Bu ince detaylar bizlere yanlış tuşa basma konusunda avantaj sağlasa da konveks yapıda da olmasını isterdim.




    Ürün arka kısmına geçtiğimizde dikkatimi 4 adet hava kanalı çekti, sonradan bunun sıvı temasında klavyeye zararı en aza indirmek için açılmış kanallar olduğunu anlayabildim. Rampage'in kaydırmaz yapıda ayaklara sahip olduğunu ve daha sağlam tutuş için önlerde desteğe sahip olduğunu görmek güzel. Klavyenin 1.6 metrelik kablosuna geçtiğimizde, kalınlığından kalitesini anlasak da biraz basit kaldığını belirtmeliyim. En azından örgülü yapıda gelebilirmiş.



    Everest Rampage KB-R02 İnceleme



    Ürünü bir süredir Bloody-B120 ile birlikte, hem kullanma hem de test etme imkanım oldu. Tuş hissiyatı bakımından beni pek tatmin etmediğini belirtmeliyim. Biraz yumuşak bir yapıda kalmış. Yaptığım testlerde, tepkime süresi bakımından, 20 liralık klavyelerden biri olan Logitech'in K120 modelli klavyesinin biraz gerisinde kalabiliyor. Bu da özellikle rpg,rts ve mmo vari oyunlarda insanların dikkatini çekebilir.



    Klavyede sürekli ışık ve nefes efekti sunabilen iki dereceli ışıklı bildirimlere yer vermeyi de ihmal etmediklerini görebiliyoruz. Tek renk seçeneğine sahip olsa da kırmızı hoş durmuş. Açıkçası alttan aydınlatmalı da olsa Bloody-B120 gibi çok zayıf bir seviyeye sahip değil. Bu klavyeyi içten aydınlatmayı aratmayacak şekilde iyi beslediklerini görebiliyoruz. 



    Everest Rampage KB-R02 İnceleme



    Şunun da altını çizmeliyim programa ihtiyaç duymaksızın klavye üzerinden ışığı ve efektleri kontrol edebilmemiz cidden hoşuma gitti. Biliyorsunuz ki bir çok insan programa bağlı kalmayı ya da program kurmayı sevmez ayrıca bazen üşendiğimiz için kurcalamayız bile. Bu açıdan elimizin altında olması ivedilik açısından da tatmin edici.



    Everest Rampage KB-R02 İnceleme



    Programdan bahsetmem gerekirse karmaşık programlardan ziyade daha basit ve kolay bir arayüze sahip olduğunu belirtmeliyim.  Makro tuşlara istediğimiz her türlü kombinasyonu ve ön tanımlı fonksiyonları ekleyebiliyoruz. Yalnız diğer klavye tuşlarına kombinasyon ve çoklu tuş görevleri atayamıyoruz. Klavye gündelik kullanımda da iş görebilecek bir yapıda çünkü program ve makro tuşlar beraber iyi iş çıkartabiliyor. Oyun konusundaki performansından bahsetmem gerekirse makro tuşların, ışığın ve tasarımın katkısı yadsınamaz.  



    Everest Rampage KB-R02 İnceleme











  • Herkese iyi seyirler. Videoyu sonuna kadar izlemenizi öneririm. Ses komple gitti elim ayağıma dolandı eheh.

    İnceleme sonrası sevdiğim bir parçayı sizlerle de paylaşmak istiyorum.

  • inceleme için teşekkürler.Eğer mümkünse Everest'in mekanik klavyesinide inceler misiniz?

  • baya iyiymiş

  • Güzel inceleme olmuş. İnşallah nice güzel incelemelere Sezer bey. Bu sitede anlatımını sevdiğim iki insandan birisiniz.

  • DubSteq kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim ya beni çok mutlu ettim elimden geldiğince.
  • ozqur333 kullanıcısına yanıt
    Tabi incelerim. Sizin için isteyeceğim.
  • Güzel inceleme yine Sezer emeğine sağlık.
  • iyi herşey güzelde gece kalavyedeki tuşları yazıları göreblicekmiyiz o ışık sayesinde.altan geliyo ışık zaten yazılar gözükmüyodur galiba.

  • Hele şükür. Böyle ürünler benim ilgimi daha çok çekiyor. Piyasada bilgisayar fiyatına satılan klavye farelerden, 2. el araba fiyatına satılan direksiyon setlerinden gına gelmişti.

  • ışıklandırma içten değilde alttan olunca görsellik dışında bir etkisi olmuyor. önemli olan karanlıkta tuşların belli olması

  • km-r1 modeli var bende güzel marka ışıklandırması falan güzel tuşların hissiyatı da güzel. üzerine bir bardak dolusu kola dökülmüştü banamısın demedi içini açtım temizledim tekrar kullanmaya devam ettim bir problem çıkartmadı tavsiye ederim
  • İnceleme için teşekkürler. Klavye aydınlatması tuşları değil, çevresini aydınlatıyor. Tam olarak alttan aydınlatma diyemeyiz sanırım. 90 liraya bunu almaktansa 120 liraya Logitech G105 almak bence daha mantıklı.
  • Daha önce A4 Tech Blood B120 incelemesinin altına da yazmıştım yine yazıyorum, o paralara bu dandik klavyeler alınacağına 70 liraya Zalman ZM-K400G daha hesaplı ve güzel bir seçenek.
    Aydınlatmalı klavye de böyle olur, harflerin içinden ışık görünür, öteki türlü işlevsiz masa lambası gibi duruyor.

    Everest Rampage KB-R02 İnceleme
  • Telefon incelemeleriniz neden gelmiyor büyün amiral gemiler çıktı diğer sitelerden izliyoruz incelemeleri beklemedeyiz

  • ben hayatta 90tl vermem buna bence hiç oyuncu klavyesine benzemiyor

  • Eline sağlık :) Everest'in mekanik klavyesi mi varmış :O İncelenebilir doğrusu.

  • draconist kullanıcısına yanıt
    Dikkatimi çekti zaten. Cidden baya sevmişsin bu klavyeyi o yüzden temin edebilirsem buna da bakacağım : D
  • Bu adamın incelemelerine bayılıyorum. Çok teşekkürler.

  • Mertolozzi kullanıcısına yanıt
    Valla çok çok teşekkür ederim. Şimdi fena gaza geldim bir inceleme daha çekeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.