Şimdi Ara

Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yeni bir inceleme ürünüyle daha karşınızdayım. Son yıllardaki oyuncu kasalarının evriminin canlı örneklerinden Everest Rampage Castle bugünki inceleme konuğum oldu ve hiç zaman kaybetmeden kasamıza yakından bakmaya başlayalım.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Everest Rampage Castle’ın tasarımına geçmeden önce benim elimdeki inceleme ürünü kırmızı ve siyah renk şablonuna sahip. Buna ek olarak mavi ve siyah renginin birlikte kullanıldığı ve son olarak komple siyah modelleri de mevcut.

    Öncelikle kasaya verilen isimle kasanın fiziksel yapısı birbirine tam uymuş. Uzunlamasına olan yüksekliği yataydaki genişliğinden oldukça fazla. Yani kaleyi andıran bir yapısı var. Yanlamasına dikdörtgen bir kasa yerine karşımızda uzunlamasına bir kasa bulunuyor. Fiziksel olarak 535mm uzunluğa, 455mm genişliğe, 220mm derinliğe sahip. Ayrıca kasamız 10,6kglık da bir ağırlığa sahip. Everest Rampage Castle oyuncu kasasının bu denli ağır olmasının ana sebebi kasada yoğunlukla metal malzemenin kullanılması. Sol, sağ ve ön kapağında 4 adet vida noktasından kolaylıkla sökülebilen 5mmlik sertleştirilmiş temperli cam kullanılmış. Kasanın üst bölümünde ise mika plastik malzeme tercihinde bulunulmuş. Plastik malzeme sadece kasanın köşelerinin oval olabilmesi için kullanılmış.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Kasanın ön kısmından başlayarak arkaya kadar uzanan çelik bölümler kasanın tasarımını zenginleştirerek sağlamlık hissiyatı katmış.

    Kasanın ön tarafından bakıldığında ufak bir Rampage logosunu cam yüzeyin üzerinde görünüyor. Ek olarak ön kısma bağlı olarak gelen 120mm’lik 3 adet fanlar cam yüzeyin ardından ve değişik bir tasarımın ardından görünebiliyor. Tasarım olarak görselliği bu kadar ön plana çıkartan bir kasanın ön kısımdaki metal bağlantılar fanların tam olarak görünürlüğünün önüne geçmesine anlam veremedim. Sanki daha iyi bir çözüm üretilebilirmiş.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Everest Rampage Castle toplam 4 tane 120mm’lik fanla geliyor. Bunların 3’ü ön kısımda ve 1 tanesi ise egzost fan olarak arka bölümde bulunuyor. Fanların sessiz çalıştığını da belirtmeliyim.
    Kasanın alt kısmında ilk olarak mıknatıslı toz filtresi fark ediliyor. Toz kütlesinin en dibe çökme durumunu hesaba katarak, kasanın altında bulunan toz filtresinin hızlı bir şekilde çıkartılarak, temizlenip yerine tekrar takılması, yeni çıkan kasalardan öncelikli beklediğim özelliklerden ve bu kasada da bu olayı görmek beni oldukça sevindirdi. Ek olarak kasanın zeminde tutunmasını sağlayan ayaklarına kaydırmaz malzeme eklemesi yapılmış.
    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Kasanın üst bölümünde kontrol paneli bulunuyor. Panelde mekanik tuş olarak Power, Reset, Fan Kontrolcüsü ve LED kontrolcüsü bulunuyor. 2 Adet USB 2.0 ve yine 2 Adet USB 3.0 portlarına yer verilmiş. Kulaklık ve mikrofon portları dışında son olarak SD ve Mikro SD Kart okuyucu kasanın üzerinden bulunuyor. SD kart yuvasının olması özellikle hoşuma gitti. Ne yazık ki kişisel bilgisayarımda hala bir SD kart okuyucum bulunmuyor. Bu arada kontrol panelinin ön kısımda değil de üst kısımda bulunmasını tercih edenlerdenim. Gerçi Rampage Castle’ın kontrol panelinin üst kısımda olmasından ve tasarımın köşelerden yuvarlatılmış olmasından dolayı üst kısma tek 120mm’lik fan takılabilecek yer kalmış. Yani 240mm’lik sıvı soğutmanız varsa ön bölüme takmaktan başka şansınız yok. Bu durumda da kasanın hava sirkülasyonunu tersine çevirmeniz de gerekecek.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Rampage yeni kasasında oyunculara oldukça geniş iç hacim imkanı sunarken kasada CD Rom bölümü bulundurmamış. Tabi bunun dezavantaj olarak gören küçükte olsa bir kesim olacaktır ama Everest Rampage Castle bir oyuncu kasası ve CD dönemi oyunların büyük bir kısmı için kapandığına göre bir oyuncu bilgisayarında artık havalandırma sirkülasyonu ve geniş iç hacim daha büyük önem taşıyor.
    Kasamız Mini ATX, Mikro ATX ve ATX Anakartları ve ekran kartı olarak 38 santimetreye kadar olan ekran kartlarını destekliyor. Şuan güncel kartlardan Gigabyte GTX 1080TI Extreme Edition 293mm boyutunda ve AMD Radeon RX Vega 64 ise 279mm boyutunda. Kısacası her türlü ekran kartı rahat rahat sığabiliyor. Bunlara ek 6 adet genişleme portu bulunuyor. Sıvı soğutma yerine hava soğutma kullanmak isteyenlere de 17cmlik bir alanda sunulmuş.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Güç kaynağı ve Hard diskler içinde gizlenebilir kapak mevcut fakat kızaklı bir yapısı yok. Sökmek gerekiyor oda çok kolay bir işlem değil. Kısacası Hard disk ve güç kaynağına erişmek için arka kapağı kullanmanız gerekecek. Everest Rampage Castle 200mm’lik güç kaynakların bile rahatlıkla sığabileceği alana sahip. Yine de modüler yapıda bir güç kaynağına sahipseniz hem temiz kurum hem de sonrasında ki işlemler sırasında size daha ferah bir çalışma ortamı sunacaktır. Kızaklı yapıda ve rahat bir şekilde çıkartılıp takılabilen 3 Adet Hard disk alanı bulunuyor. Ayrıca 4 adet de SSD takabilmeniz için alan bırakılmış. Rahat kurulum ve kablolama yapılabilmesi kasa da bulunan yüzeyler oldukça fazla ve kullanışlı.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Everest Rampage Castle kasasının içinde gelen belki de en güzel şey fan kontrolcüsünün olması. Yani kasanızda ki fanları anakart üzerinde bağlamadan kasada ki kontrolcüye bağlayabilme şansına sahibiz. Kasanın kontrol panelinden hem fanların hızlarını hem de fanlara bağlı olarak gelen şerit LEDlerin renklerini ve efektlerini tek tuşla değiştirmemiz mümkün. LEDlerde kırmızı, yeşil, lacivert, pembe, açık mavi, sarı ve beyaz olmak üzere toplamda 7 farklı renk ve bu 7 rengin farklı şekillerde geçiş yaptığı 3 adette modu bulunuyor. Sabit renk veya sakin bir şekilde renk değiştiren renk şablonu kullanan biri olarak Castle’de ki LED olayını çok sevdim ama yine de bazı modları sanki kullanılsın diye değil de gösteriş olsun diye konulmuş.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Şimdi sıra geldi en önemli kısma yani fiyatına. Everest Rampage Castle şuan Vatan Bilgisayar’da 530TL gibi sunduğu özellikler anlamında makul bir fiyata sahip. Castle kasasına ek olarak tasarım olarak çeşitlilik olması adına Rampage’in Majesty ve Temper Pro kasalarına da bakabilirsiniz.

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Everest Rampage Castle’ın öznel olarak hazırladığım artı ve eksilerine bakacak olursak.

    Artıları;

    · Sunduğu özelliklere göre uygun fiyatı,
    · 3 tarafının temperli camla kaplı olması,
    · Geniş iç hacimle her türlü sisteme uygun olması,
    · Malzeme kalitesi,
    · Kontrol panelinde bulunan bol çeşitli fonksiyonlar,
    · Rahat kurulum ve kablolama imkanı,
    · Ek fan kontrolcüsü,
    · Fanlarda ki 7 farklı renk ve 3 farklı mod,

    Eksileri ise;

    · Toz filtresinin yetersiz sayıda olması ve toz girebilecek noktaların bolca olması,
    · Özellikle ön taraftan bakıldığında kasanın ışıklı tasarımını bozan metal bölümler,
    · SSDler için ek bir kızaklı yuva bulunmaması,
    · Güç kaynağının gizlendiği bölüm açılır kapanır yapıda olmaması,

    Everest Rampage Castle Oyuncu Kasası Detaylı İncelemesi


    Sonuç olarak hoşuma giden ve fiyatına göre sunduğu özelliklerle takdir edilesi bir kasa olmuş Everest Rampage Castle. Siz de odanızı rengarenk hale getirip havanıza hava katmak ve mika yerine daha dayanıklı temperli camlı bir kasa arıyorsanız sizlere önerebileceğim bir ürün olmuş. Lafı fazla uzatmadan kasaya 7.5 puan vererek beğendiğimi yineleyerek incelemeyi burada sonlandırıyorum. Bir sonraki inceleme ürününde görüşmek üzere kendinize iyi bakın ve hoşçakalın.







  • inceleme için teşekkürler
    Ancak bu tarz kasalar cidden hem göz yoruyor hemde oldukça kötü görünüyor şahsi fikrim.
    Ayrıca bu devirde sıvı soğutmayı efektif derece de desteklemeyen, EATX anakart desteklemeyen kasa kabul edilebilir değil. Buradan gördüğüm kadarıyla da malzeme kalitesini de çok iyi görmedim. Özellikle HDD yuvalarından bu belli.
  • mageji kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle :) Belirtmedim ama boyut farkı mini mikro arasında ki kadar olmadığı için Extend Atx eklemedim ama destekliyorki zaten ATX anakartla aralarında boyuna fark olmuyor sadece genişliği daha fazla. Tasarım olarak bende size katılıyorum bazı modları göz yoruyor ciddin ama seveni çok öyle düşünmek gerekiyor :) Sıvı soğutma konusunda sorun çözülür ama işte 240mm kullanıyım dersen üste takma seçeneğini komple ortadan kaldırmış durumdalar sadece ön tarafa müsait. Malzeme kalitesi fiyatına göre iyi geldi bana belkide ben Corsair Spec Alpha kullanıyorum diye öyle geliyor olabilir.
  • o üstteki kontrol panelinden gelen 4 pinlik beyaz kablo ne işe yarıyor bilen var mı? ya da tahmini olan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.