Şimdi Ara

Eve İnternet Tesisatı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bugün Kablonet servisinden iki arkadaş kurulum için geldi. Ev tesisatında her odaya ait bir telefon prizi bulunuyordu resmini ekleyeceğim. Bu kanallar ile istediğimiz odaya çekilmesini istedik fakat elektrikçi gerekli dediler ve gittiler.


    Bize rg6 bir kablo numunesi bıraktılar ve bundan döşeme mız gerektiğini söylediler. Elektrikçi istediğimiz bu kanallara sıva altından kabloları çekebilir mi? Amacımız duvarlara zarar vermeden bu işi halletmek inşallah.

    Eve İnternet Tesisatı Hakkında Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankUnderwoodd -- 3 Eylül 2022; 20:17:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • boru sistemi varsa çok kolay,yoksa ona garanti veremem.ama asıl soru şu neden cat6 değilde rg6 örneği bıraktılar.benim bildiğim rg6 uydu televizyon bağlantısı için kullanılır.ilginç.........




    saygılar..........................

  • Hocam elektrikçi boru içinden kabloyu çekiyor. Duvarın içindeki kabloya bağlıyor, duvarın içindeki kabloyu çekince diğer kablo da boru içinden takip ediyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    KabloNet koaksiyel kablo üzerinden TV ve internet yayını verdiği için sizden buna uygun (rg serisi bir kablo) kablolama yapmanızı istemiş. Sorunuza gelecek olursak; tabii sahada kontrollerin ardından neticeye varmak en sağlıklısı ama genellikle altyapının standarda uygun yapılmamasından ötürü sonlanmış bir duvarda elektrikçinin hasarsız sıva altından yeni bir kablo çekmesi pek mümkün değil. Şayet mesafe çok uzak değil ve standarda uygun bir altyapı varsa tabii ki mümkündür.

  • Dostum, Bu ethernet kablolarının toplandığı yer vardır evinde. Switch.


    binanın Tv santralinden gelen Rg6(televizyon kablosu) kablosu gelir.


    Kablonet televizyon kablosu ile interneti evinize indirir.


    Televizyonun arkasına kadar kablodan sistemi indirirlerse,


    Tv ssteminin arkasındaki kablodan interneti, duvardaki ethernet prizinden switche geri internet olarak verirsen her uçtan inetrnet çıkışı alabilirsin.



    Tv'nin arkasında ethernet prizin yoksa, switch ve çatıdan gelen tv kablosnun buatı birbirine yakınsa modemi oraya kurdurup, sadece interntei orada dağıtabilirsin ama TVyi internetsiz kullanabilirsin(bazı özellikleri çalışmaz)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.