Şimdi Ara

Evdeki kitaplarım için kayıt önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evdeki kitaplarımı kayıt altına almak, okuduktan sonra değerlendirmek ve notlar almak için program, kayıt listesi vb. öneriye ihtiyaım var.


    Bazı internet siteleri var;

    goodreads; kitap bulakta zorlanıyorum.

    kitapi.net; yeni keşfettim detay bilmiyorum;

    vikikitap; hiç kullanmadım.


    İnternet sitelerinden tek endişem ilerde siteye ulaşamamak ve notlarımın gitmesi.


    Amacım; imdb sitesindeki gibi; kitap künyesinin olması, okuma tarihleri ve notlar almak...


    Çıktı olarak da; ne zaman okudum, künyesi ne, kütüphanemde hangi kitaplar var, okuduğum kitaba kaç puan vermişim, okumadıklarım kitaplar ne, türlerine (etiketleme yöntemi kullanarak; siyasi, roman, ekonomi vb.) kitap listesi nedir, hangi kitabı okumadım, basım durumu (1.basım, 2.basım vb.) ...




  • sanırım en temizi kendine göre excel dosyayı yapmak

  • 1000k

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer Google hesabın varsa Google keep kullanmanı öneririm. Hem bilgisayardan hem telefondaki mobil uygulamadan girebilirsin. Kitaplar, okuduklarım, okuyacaklarım adında etiketler oluşturabilirsin. Tablo yapısı şeklinde değil notlar şeklinde çalışır. Her bir kitap için bir not açabilir, istediğin bilgi ve anahtar kelimeleri girebilir, istersen kitabın kapak fotoğrafını da ekleyebilirsin. Arama sistemi hızlı çalışır. Kitap adı ve yazar adından hızlı bir şekilde sonuç alabilirsin. Okuduğun tarihleri nota ekleyip sonra tarihe göre (metinsel arama tabii, bir tablo yapısı olmadığı için tarih alanı yok.) arama yapabilirsin. Girdiğin tarihte okuduğun kitapların notları listelenir.
    Fakat daha detaylı bir kayıt tutmak istiyorum diyorsan, örneğin her kitabı yazar adına göre kaydedip sonra aynı yazarın kaç kitabını okumuştum diye bir sorgulama yapmak istersen Excel, access ya da Google sheet kullanmalısın. Daha önce kullanmadıysan bu programları öğrenmek için biraz zamana ihtiyacın olacaktır. Öğrenmesi zor değildir ama.
    Yine de temel, sade ve hızlı bir kullanım için Google keep yeterlidir. Ben de kitap etiketi altında okumak istediğim kitapları not alıyorum şu an. Hatta Google sites üzerinde basitçe bir web sayfası oluşturdum ve okuduğum kitapları arkadaşlarımla paylaşıyorum. Google sites üzerinde web sayfası oluşturmak da oldukça kolaydır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cosef kullanıcısına yanıt

    OLMAYAN KİTABİ EKLEME SORUNU YAŞIYORUM

  • determinant1 D kullanıcısına yanıt

    OLMAYAN KİTABI EKELEME SORUNU YAŞIYORUM

  • pylori P kullanıcısına yanıt

    ben zamanında ekleme isteğinde bulundum ama bişi olmadı maalesef

  • ios’da kitaplarım diye bir uygulama çıktı karşıma. Barkodlarıyla yaklaşık 450 kitabımı ekledim. Listelet oluşturulabiliyor. Okunacak, okuyorum ve okundum şeklinde not alabiliyorsun. Kitabı okuduktan sonra not eklenebiliyor. Barkod okunmazsa manuel olarak ekleme mümkün. Ayrıca bazı kitaplar resimli olarak çıkıyor. Resimi çıkmasa bile resim eklemek de pratik olmuş. Ekleme işi bittikten sonra dışa aktar özelliği de mevcut.


    Ben şahsen uzun zamandır düşünüyordum böyle bir listeleme yapmayı. Goodreads, 1000k ve kitapturdu kütüphanem uygulaması istediğim gibi çalışmadı. Bir kaç saat içinde hepsini ekledim. Arama yapıp hangi kitap var yok kontrol etmek çok işime yarıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.