Şimdi Ara

Evdeki kaçak akım rölesi durmadan atıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
111
Cevap
5
Favori
165.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cevaplarınız için teşekkürler. Şimdi bizim yönetici ile görüştüm, merkez elektrik panosunda da akım koruma rölesi varmış, jeneratör olduğu için bunun sökülmesi gerekiyormuş. Bizim evinkinin de bundan kaynaklı olabilir mi diye düşünmeye başladım..

Buradaki elektrikçilerin hepsi tesisattan kaynaklı diyor, onun tespiti de baya zor, bu yüzden iş başa düştü malesef

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Rica ederiz her zaman. Forum bunun için

ANcak; kaldırıldığında sabit duramayan ve belki bahsedildiği gibi soğuduktan sonra ancak faaliyete geçebilen bir cihaz ortadayken nasıl başka yerde kesin arıza var denebiliyor?

Parça sağlam mı değil mi bahsettiğim usullerle denersiniz ve bir elektrikçiye de söküp götürüp denemesini isteyebilirsiniz. Ölçü aleti ile sistemde devamı kaçak var mı yok mu kontrol edebilirsini özellike de KARın heyecanlandığı zamanlarda...

Uzun vadeli even uzaklaşırken KARı iptal edebilirsiniz.

https://www.kayrateknik.com/izmir/sarnic-elektrikci-elektrik-ustasi-elektrik-ariza-tamir-servis/138

• Merhaba ustalarım yeni binada bu marka sigorta kullanıyoruz , neredeyse her gün kaçak akım rölesi atıp duruyor durduk yere , önerilerinize açığım aletlerde kaçak yok gibi KAR değiştirsek düzelir mi? Hangi model be marka önerirsiniz

Evdeki kaçak akım rölesi durmadan atıyor

• Benim durum daha enteresan, her seferinde olmamakla beraber binadaki asansör çalıştıgında kar atıyor. Kaldırmak istediğimde sorunsuz kalkıyor, tutuyor. Binadaki asansörle benim dairemin içindeki kar ın ne ikgşsi var. Ya da problem neden olabilir gören duyan var mıdır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yazın çok kesilmiyordu ama ne zaman yağmurlar başladı hergün kesiliyor. hatta bazen ana şebekeden elektrik kesilip geri geldiğğnde de sigorta atıyor.

bu arada ilk taşındığımızda şantiye elektriği kullanılıyordu sonra normal aboneliğe geçirtti ev sahibi bilemedim bunda sonra daha çok arttı gibi kesilmeler

hem bahçenin dışında hem de evin içerisinde kar var resimleri şu şekilde

bu evin içi

bu da dış kısım zaten hep buradaki kar atıyor.hatta gece uyurken hiçbirşey çalışmıyorken bile atıyor.

birde sigortanın metal kapak kısmına da böyle bir kablo bağlı topraklama için mi anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 29 Ekim 2025; 14:34:25 >

• Dışarıda 60-70 watt kadar büyük bir kaçak olursa atar o dışarıdaki ve atıyor da, elektrikçi çağırmanız lazım.

Evdeki kaçak rölesinden 10 kat daha zor atmasına rağmen atıyor, miktarı anla.

• evdeki fişlerin bağlı olduğu prizleri değiştirdim uzatma kablolarından fazla olanı çıkarttım ayrıca beyaz eşya ve tvlere bağlı olan prizlere akım koruyucu regulatör taktım 2 haftadır ara sıra gök gürleyip yağmur yağmasına rağmen kar atma yapmadı. şimdilik çözüldü gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 13 Kasım 2025; 8:40:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yanlız, o dışardaki röle, bir çarpılma durumunda elektriği kesmez, o öyle kalırsa tehlikedesin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.