Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
19.359
Cevap
171
Favori
369.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allah'tan bir adet kendime almışım... Dükkana sipariş edecekdim bir gün sonra mal çıkmadılar...Fiyatlar yeni geldi bugün....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fener16

    merhabalar
    bu fiyatları görünce sonbaharda emaar dan note 8 ve saati 5500 tl ye iyiki almışım diyorum sonrasında 600 tl de icon x 2018 almıştım yine emaardan,şu anda bu ürünler 9000 tl bir de note 9 çıksın note 8 kesin ucuzlar diye bu ayları bekliyecektim almak için,aslında normal şartlarda bu şekilde olurdu ama,hala ümitliyim en azından dolar buralarda kalmaz düşer umudum var tabikide,ama zaten hiç bir samsung kullanıcısı bu fiyatları verip almaz hatta 2.el cihazları bile almaz,benim fibanka 5500/10 daha geçen ay bitti de rahatladım,türkiye şartlarında bu rakamlar çok yüksek zaten note 4 de şebeke sorunu yaşamasydım garantiden değişti yine şebeke sorunu devam etti kullanmak kısmet olmadı,note 7 olayıda olunca note 8 e geçtim yanında saat de olunca eşimin de ısrarı sonucunda aldık ve hala aldığım gibidir çok titiz kullanırım telefonu bu yüzden note 8 bana uzun yıllar gider diye düşünüyorum.
    hocam aynı benim durumu anlattınız... note 4 aldım, sinyal problemi ile değişti, yenisini aldım onda da aynı, sonra ekran yanıkları vs oluştu, ekranı değiştiler ama sinyal olayına çözüm bulamadılar, abi yeni yazılım ile o iş halloldu dediler yine hallolmadı...Bir süredir de hem pil performansı inanılmaz düştü hem de telefon çok ısınıyor ve yavaşlıyordu, eşimin ısrarı ile Note 9 aldık hayırlısıyla bakalım...
  • Benim dün shop.samsung'dan verdiğim mavi 128GB siparişim bugün kargoya verilmiş. Elimdeki telefonu ne zaman teslim edeceğim? Sipariş esnasında 23 Ağustos'a randevu verildi ama neresidir, bilgi yok. Şu an da da o sayfayı göremiyorum zaten. Ayrıca ya telefonuma verdikleri fiyatı beğenmez ve Note 9'u kullanmış olursam ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 16 Ağustos 2018; 11:43:39 >
  • Garantili iphone 8 Plus 64 gb ' ı kaça sayıyorlar, bilgisi olan var mı?

    Mağaza iyi diye geçmiştim ama uygulama/oyun vs çok pahalı, appstore benim için artık tercih sebebi değil.

    Bunun dışında stabil olsa bile bazı uygulamalar takılma yapabiliyor, restart çekmek zorunda kalıyorum.

    Fonksiyonellik olarak zayıf.

    Note serilerini de kulladım, malzeme kalitesi, yazılım, güncelleme, 2. el satış vs konularda baya eksikleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 16 Ağustos 2018; 11:48:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • n11.com'daki Samsung Türkiye mağazasından siyah renk (128GB) alan var mı arkadaşlar?

    2 gün önce öğlen gibi aldım, soru sordum, yarın kargolanır dedi, dün sordum kargolandı mı diye, yine yarın kargolanacak dedi
  • Arkadaşlar hayırlı sabahlar. Test yaptım, atayım dedim. ANTUTU ve 3D MARK sonuçları. Yanlız stress testinden sonra 51 derece gösteriyor ama öyle bir hissiyat yaşamadım. Zaten hemen 46'ya indi. Ama SS'de 51 görünüyor. Testi yaparken ısındığı hissediliyor. Arkası cam olduğundan hissedilişi belirgin.


    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]
  • dxomark a baktım kamerayı hala incelememiş.
    inceleme ve karşılaştırma için hangi siteleri onerırsınız.
    işlemci farkları kamerayada yansır mı?
  • Arkadaşlar marka taraftarlığı yapmadan size dürüstçe soruyorum sizce iPhone X'mi Note 9'mu?
  • Arkadaşlar note 9 da hızlı şarj çok farkediyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz kullanıcısına yanıt
    Note 5 ten sonra yani son 1,5 yıl içinde i7 s8 i8 den sonra note 9 a geçtim ve x i de çok araştırdım ve ben kesinlikle x ile y ile z ile uğraşamam. Note9 gerçekten olmuş. Herşeyiyle.... apple cihazlarımıda yazdım ki fan demesinler bana😉

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 512 lik versiyon aldik hala bekliyoruz kaç gün oldu millet telefonu aldi test bile yapiyor ... ne kadar sinir bişey su bekleme işi yahu bu arada fornite için yardimci olanda çikmadi sinirli süreli fornite kostümünüde alamacağim galiba çokta ilgimi çekmişti beklemedeyiz ......
  • Note 9 un fiyatı ne zaman artacakmış? Belli bir tarih var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    Pazar günü mavi sipariş verdim, düne kadar kargoya verilmediği için iptal ettim. Dün siyah olanın stokta olduğunu söulediler ve kargoya yetişir dediler siyahı sipariş ettim, gene yalancı çıktılar ve siyahbolan dün kargoya verilmedi. Bugün tekrar aradım ve özür dilereyek siyahın bittiğini ama mavinin geldiğini söylediler. Maviye çevirdiler siyahı ve bugün kargoya verilecek dediler. Samsung telefonları güzel ama türkiye operasyon ekibi, sitesi 20 yıl geriden geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montaj34

    2 gündür ekran koruyucu araştıryorum,ama çok pahalı.zaten 2 kılıfa 300 lira verdim bunu da alırsam sıçtık :(

    https://www.amazon.com/Dome-Glass-Protector-Dispersion-Whitestone/dp/B07FY1YCX3/ref=sr_1_1?m=AR9FNVXZMFHKA&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1534395974&sr=1-1
    En baba kılıflarıda en adi kılıflarıda kullandım, Özellikle note8 i yeni aldığımızda ( kardeş, yiğen, kuzenler iele 5-6 varyasyonunu aldık, ithalatcısı, resmisi, pasaport kayıtlı yurtdışısı, 128lik SnapDragon mavisi vs..)
    en idela bulduğum sevdiğim cam koruması sizin linkini verdiğiniz bu marka kesinlikle bununla ve aşağıda linkini bulşup vereceğim Note8 için olan ZiO Bolt serisi kılıf ile balkondan 5.kattan sert toprak zemine çarptı ve .izik hasar hiçbir sorun almadan kurtardı.
    https://www.zizowireless.com/galaxy-note-8-case-bolt
    Zizo Bolt Case for Samsung Galaxy Note 8 - 12 ft. Drop Tested + Curved Full Glass Screen Protector
    telefonu hala yiğenim kullanıyor. Kendi cam koruması gene dikkatsizliği sonucu elinden fırlayıp düşünce hiçbir sorun olmadan kurtarmıştı sonradan bir arkadaştan elden sizin yukarda bahsettiğiniz DOME serisini alıp kadıköyde telefoncuya uygulattuırmıştım. Dokunmatik süper ötesi. Kalkma kıvrılma kenardan toz vs hiç bir sorun sıkıntı yok aylardır kullanıyor çok pahalı idi.

    kendimde zizo bolt kullandım, ardından spigen asgeri düzey koruma kılıf kullandım ama inanın ucuz veya pahalı birçok ekran koruyucu film veya tempered cam korumayı deforme ediyor veya ilerde toz giriyor kenarlardan.

    Ayrıca rengini sevdiğim özelliklerini inceleyip aldığım cuk diye Note8'e oturan
    https://www.spigen.com.tr/urun/galaxy-note-8-kilif-spigen-hybrid-armor-deep-blue
    aldım ama bundada camları veya şeffaf korumaları attırdı deforme etti yandan baskı uyguladı, sadece aliexpress den aldığım ucuz birkaç modelde yanlardan açık kalmak kaydıyla sıkıntı yapmadı ki kenarlarda toz sıkıntısı çok oldu ( malum kılıfların veya ekran korumaların değilde s7edge den beri sıkıntıyı herdaim yaşadığım kıvrık edge ekrandan kaynaklanan sorunsal)
    Kılıfı note8 ile halen camkorumasız kullanıyoruz dikkat ederde cizmesseniz güven verici. Bu arada kılıfın arka kamera bölgesindeki materyali aşırı parmak izi lekesi yağlamnası sırıtması yapıyor )


    gene note 8 için kesinlikl tavsiye edeceğim ucuz ama çok kalite bir kılıf , kime tavsiye ettiysem güvenle aşırı pahalı modellere rakip memnuniyeti üst düzey bir kılıf . ben kırmızı kuzen siyah rengini kullanıyoruz, bir çok cam koruyucu ile sıkıntısız kenarlan açık kalmadığından çok toz yok, sert veya sefffayumuşak cam korumalara baskı çok yapmadığından kalkma ve deforme yapmadığından çok memnunuz halen kullanıyoruz.
    siyahıda kırmısızda çok güzel tondahttps://www.aliexpress.com/store/product/TIEGEM-Phone-Case-for-Samsung-Note-8-Kickstand-Coque-Soft-Silicone-Back-Cover-Shell-Case-For/2387126_32847524698.html?spm=2114.12010608.0.0.60433410yijDxJ
    Bu arada ben Türkiyeden ilk siparişi verdiğimde 5-6 USD idi sonra 4.99 da sabitlendi 2. aldığımızda, kuzen 3.99 USD ye aldı, en nihayet mobil uygulmasına bazen indirim yapıoyor 3.49 usd civarı kapanın elinde kalıyor son derece hızlı gönderiyorlar. Paketi kutusu ambalajı sorunsuz elit bir firma. Note8 i olanlara aşırı tavsiye ederim. Note9 için çıkartırlarsa takip edelim paylaşalı haberdar edelim birbirimize.


    satıcısı burası :https://tiegemtech.aliexpress.com/store/2387126?spm=2114.search0104.1000002.18.61ed291cRxAQXI
    Note9 için takip edelim bakalım alınabilir. birçok elite kalite ürünleri var özellikle kabloları vs çok kaliteli sorunsuz sıkıntısız.


    Sonuç : en baba en sağlam kruma yapan kılıflar ile küçük servet ödediğimiz note8 ve note9 u korumak için harcamaya değer.

    düşüncelerim

    Samsung un orjinal askeri sınıf koruma yapan kılıfından alacağım.

    spigen nedense üzdü note8 için hem zamanla sararma renk boya atma sıkıntıları oluor bazı şeffaf incelerde veya diğer yukarda bahsettiğim kronikleşmekte olan sıkıntı sorunlar sebebli note9 için temkinli olacağım ve hemen almayacağım.

    UAG, vs en baba kılıfların fiyatları çok fazla ama almaya fırsat olursa ucuz yollu kampanyalı neden olmasın.

    ZiZo Bolt note 8 için linkini verdim ama amerikada ki fiyat ile kendilerinin amozon USA ve amozon DE de sattığı fiyatlar yarıyarıya oynuyor. Dikkat edin 35 USD lik kılıfı 17-18 USD ye aldırabilirsiniz amerikadan satıcııs zaten kendisi. Haa sakın Türkiyeye getirip satan 1 bayi , 2-3 de n11 vs satıcısına itibar etmeyin ZiO ların kutularıo açık orjinalleri değişiyor, zizo alıp shitfdelete de bir arkadaşa başka kılıf yıollandı, renk başka yollanıyor, içindeki cam koruma, ön olastik muhafaza cv-vs aşınıyor çalınıyor başka adisiyle değişitiriliyor.

    Tiegem gibi çuk oturan sağlam ucuz kılıf ile yedek alternatif vs..kullanım

    Ekran koruyucunun en babası yukarda arkadaşımızın verdiği DOME benim kullandıuklarım içinde, 2. si ise ZiZo Bolt içindeki temperlicam koruma ve plastik muhafaza. Böyle bir koruma yok. izleyin videolarını. defalarca ilk 3e girdi yarışmalarda testlerde en üst düzey asgeri koruma sınıfında

    Emaar samsung veya başka yerlerde ince şeffak vakum ısıtma teknikli çepecevre koruma, ama inanın cihazın ısınması sebebli sonrasını hiç bilemiyorum.

    Yada biraz kullanıp kılıfsız cam korumasız kullanacağım.


    Karmaşık düşüncelerimle sizleri sıktım bunalttım ama önceki deneyimlerim sebebli s7edge ve note8 kıvrık cam sorunsalı kılıf ve cam korumalarda ciddi kafa karışrırıp düşündürüyor. ( kiminde sorun yok kiminde ciddi sorunlar var)
  • Samsung'un sitesi ciddi derecede yavaş ve sorunlu... Yazık gerçekten. Yapı kredi ile işlem yapılamıyor dün de telefonun fiyatından daha düşük kredi çıkıyordu ki onaylı kredim daha yüksek yazıyor... Canlı destek de anlamadı geri de dönmedi.
  • thehspeed T kullanıcısına yanıt
    Aklina neler geliyor mesela ?

    S9 ve S9 Plus malum Note9 u habercisi olacakti . Ondaki hatalar egerki duzeltilmeyecekse Note9 a aynen uygulanacakti ...

    Ben Samsungta Note serisi ciktigindan beri S-Pen li urunlerinden sasmam kullanirim da ...


    Note8 deki eksi yanlari keske baskalarina serpistirilmis olsa idi ... Bu bilinc pek yoksa ben de toplamis ve kaynaklari ile paylasmissan suc mu oldu yoksa senin gozunde hep olumsuzluklar mi olarak algilatmakta ? Ayrica olumlu yonleri de neyse vs bahsetmekteyim baskalari zaten bahsetmisse ben de pek bahsetmem gerek arti eksi yonuyle ...


    Note8 teslimata baslayali 1 ay olmustu ki o zamanlar magazalara alis fiyatlari sok edici dusmus diyen bir Note fanatigi oldugunu gururla ifade eden ayni zamanda telefon satis isini de yapan bir DH uyemiz vardi o acaba sen misin ? Bir sure sonra kayboldu bahsettigim kisi ve anladiigm kadariyla aramizda Samsung ile ticari bagi olmadigini soyleyen ama fiziksel olsun sanaldan olsun satis iade vs de gonullu giib kendisini ifade edenlerce ne ilginctir o bahsettigim kisi papaz olmustu . Samsung kurallari mi var ne bazi bilgiler paylasilamazmis falan filan ...

    Valla ben tuketici yanindayim . Zam geliyor duyumunu aldim . Iron da bahsedince bende teyid etmek istedim kendi duyumlarimla paylasarak ...

    Meseleyi ben egosu ile alirsak acaba dogru aci gercekleri paylasmakla kotu mu ettim bilemiyorum ? Yoksa zamli halde almak veya alamak durumunda seyirci kalmam dogru mudur durumdan vazife gibi oldu ama bir tuketici olarak paylasmak istedim .. Malum klasik 1 ay sonrasi fiyatlar dusmekte ozellikle kampanya donemi bitmisse ... Insanlar alismis ifade ediyor ne de olsa dusecek veya hediyesiz alirim uyguna diye bir kemiklesmis algi var ben de bunu yikmak istedim nacizane bu ana konu ile ... Dolar suan dusmus olsa dahi vergiler gelmisti ek olarak Dolar 4 seviyesinde degil ...Zamlar kacinilmaz olacak ... Dolar 8 i gormus donemlere gore tekrar zamli olsaydi 10 bin i bulurdu giris model ... Suan kotunun iyisi yeni zamlar geldi ...





    Son sayfalarda bir baska paylasiminizda Note9 un zamli size gelis fiyatlarini gorduk tesekkurler bu durus yurek isterdi ...


    Bu cevabini gercekten yeni gordum . Profiline bakayim dedim bir cevabindan gorunce atladigimi fark etmisim ...


    Insanlar bir urundeki artilari reklamlarinda zaten pazarlamalariyla gormekteyiz onemli olan bahsedilmeye eksi olumsuz yanlari ... Yoksa burasi tuketici odakli ANA KONU lar olmaktan cikar birilerin dalkavukluguni yapan ister yonetim ister firmalara olan tuketiciye olur...



    Emin ol cihazi almak isteyen ozellikle potansiyel alicilar eksi yanlarini da bilmek isteyecektir ...


    Note8 i kullandigima gore kendimce bir tutarlilik olsa gerek ...


    Ana konu acmasamda ben bu tur paylasimlarimi yaparim yardim etme yapici elestiriler vs...


    Sadece Samsung degil bircok markanin denk geldigim konularinda haberlerinde varsa tecrubelerim paylasirim veya kaynakli ifadelerimle de paylasirim .


    Elbette hatasiz kul olmaz . Benim de hatalarim olabilir . Duzeltiriz . Hatanin en buyugu bence niyet olmali ...

    Ben tuketici yanindayim ve senin de hem satici hem tuketici olmanla ozellikle bazi gercekleri paylasmani da sahsen takdir ettim hem kim etmez ki ?

    Bu arada Note5 Ana konusu da olusturmustum emrivaki devredildi . DH nezaket filan yok . Kendilerinin ticari vs kaygilari olabilir ama nezaket yoktur. Note5 i de katalim -.- :)


    Birisini elestireceksen etrafindakilerini de iyi irdelemek oyle elestirmek gerek ... Sonucta bazi seyler sebep sonuc iliskisi de vardir .

    DH de sahsima nice agir hakaretler de olmustur onlarin seviyesine de inmedim bazilarini zaman biraktim bazilarina da hortladim zamanla degisen olgular vesilesiyle ...

    Tarafima kesilen cezalarin caps lerini gostersem basit guluyorum aglanaca hallere ...


    Realist olmak gerekirse seninle kimse burada ters dusmek istemez :) . AKIL ve ViCDAN ile eminim senin de bazi siradisi gelismeleri kendi kanadindan paylasimlarini yapmana tesekkur ederim :)

    Elbette bu tur ortamlarda firsatciligin kaymagini Samsung Turkiye yonetimi yer yani yeni zamlar kesin belgeli bir gorsel paylasimi ile eminim sende karda azalma veya satis yapamam ihtimali olumsuz bakis acisiyla Samsung Turkiye arasinda ciddi bir fark olacaktir :)


    Sonucta eminim ki buradaki paylasimlar Samsung ilgili departmanlarinca da analiz edilmektedir edilmiyorsa da kendi kayiplaridir derim ...
  • xcientist kullanıcısına yanıt
    Bir baska duyumuma gore 512 GB modeline ragbet stoklarini dusuk tutmalari yuzunden hemen tukendi onsiparis alimlarini da yeni zamli fiyatlar uzerinden yapmak istemekteler yani 28 Agustos tarihlerinde odemeyi yapanlara zamli ama ertesi gun veya ayni gun teslim edilecek gibi ...

    Bir baska detay : 512 modeller tum renkleri Turkiye de magaza depolarinda vardir ozellikle Emaar ve Bagdat Caddesindeki Samsung Kore ye bagli ozel magazalarinda ve bekletiyorlar. Sebebi sanirim tepki cikmasin diye ... 28 sonrasi Samsung ana depolarindan cikisi yapilacak .

    Depo Mudurleri ile arasi iyi olanlar bunu teyid ettirebilirler ...

    Belki aramizda 512 GB modeli kullanan ama 28 Agustos sonrasi ifade edecek veya turlu turlu paylasimlari da yapabilir veya DH uyesi de olmayabilir :)


    Sonucta dediklerimle hareket eden kaybedecek bir gelisme varsa da iptalde edebilir ...
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    sizce bu ürün orjinal mi ? siteden daha önce hiç alışveriş yapmadım. bu konuda oldukça bilgilisiniz fikriniz almak istedim


    https://www.monofe.com/urun/8922/zizo-galaxy-note-9-bolt-serisi-kilif-milstd810g.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 16 Ağustos 2018; 13:49:7 >
  • Arkadaşlar Samsung'dan yapıkredi 18 ay kredili Note 9 aldım ilk siparişe açıldığı gün. 5200 TL anapara + faiz toplam 6498 TL'ye Kredi kullandırıldı. Pazartesi günü bankaya gittim. 5200 TL kredi kullandım bunu kapatmak istiyorum dedim. Onlar da 5200 TL nakit paraya krediyi kapattılar.
    Yani ben 5200 TL'ye hem Note 9 hem Gear İcon X satın almış oldum. Gear İcon X'i 500 TL ye satıp 4800 TL nakite Note 9 almış olacağım inşallah..
    Kredi taksitleri düşmeden nakit alabilecek olanlara böyle bir yol göstermek istedim..
    İnşallah faydam olmuştur =)
    (bu şekilde yardımcı olacağım arkadaşlardan biri bana kılıf alsa çok sevinirim vallaha)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montaj34

    sizce bu ürün orjinal mi ? siteden daha önce hiç alışveriş yapmadım. bu konuda oldukça bilgilisiniz fikriniz almak istedim


    https://www.monofe.com/urun/8922/zizo-galaxy-note-9-bolt-serisi-kilif-milstd810g.html
    Sakın alma bunlardan çok sıkıntı yaşarsın, yerleri bana yakın olduğu halde muhatap bulamadım, telefon sıkıntılı , sadece mail ile dönüş yapılıyor, alıyorsun günlerce haftalarca sevkiyat yapılmayabiliniyor, fiyat zaten aşırıl pahalı, yurtdışından al en azından istediğin model renk ORJİNAL ve eksiksiz gelir, kutusu açılıp itinayla kapatılmış gelmez. Shiftdelete note8 de ağrıkesici isimli arkadaş referans tır bunların kendi n11 gittidigiyor vs yerlerinden satışlarından alıp zizo bolt yerine başka ürün ile karşılaştı ! aman diyeyim biz mağdur olduk sen olma.

    Tavsiyem amerikadan bir tandık bulup ordan aldırt ve sana geçte olsa gelsin. Bu arada linkteki ürün görseli benim Note8 sorunsuz kullandığımö ama orjinal olanın note9 için birebir aynısı. Ama bence sen zaten yanlış okumadım aklımda yanlış kalmasdı isem orjinal ve spigen falan sipariş verdin. Alma bekle naapçan dur bakalım millet alsın denesin tecrübe etsin. Spigen de çok iyi dedik ama zamanla pişman etti. Yukarda yazdığım tüm sorunlar oluşuyor , seffaf kibar olanlarda renk sararma solma, elden kayma ne anlamı var sabun gibi, neyse cam kastırma, arkada parmak izi yağlanması kalıcı , renk boya atmalar vs... Onun yerine TİEGEM linkini verdiğim Note8 için olanı Emaar Samsung daki benim telefonları buyback de değerlendiriken çook pahalı askeri sınıf koruma yapan kılıf sandılar, 4 usd altında alınıyor kargoda hızlı ve çabuk. Alternatif için onu alırsın.

    Tecrübeyle sabit note8 de en azından spigen hayal kırıklığı , samsung orjinal kılıflar daha bir çuuk oturuyor, zizo bolt 17 usd ye alınırsa iyi ama kargo falan değil ordan aldırtıp getirtcen.

    UAG ve muıadilleri var başkasına 7500 TL olan modelimi güvenip emanet etmem :P

    Cam koruma muamma şimdilik erken bekleyeceğiz ve deneyimlerimizi paylaşıp iyisini kötüsünü tespit edeceğiz.

    Acele etme derim. Almışsın bekle. heves bir yere kadar gerek yok. Yanlış anlama para senin ama boşa israf edersin işinede yaramaz.
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.