Şimdi Ara

EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
15
Favori
10.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canavar195 C kullanıcısına yanıt
    1-)son tekrarları çıkarmakta zorlandığınız zaman "chatting" yapabilirsiniz.BU vücut geliştirmecilerin son setlerinde ağırlığı çıkaramadığı zamanlarda sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir.Ya da alternatif olarak bir elinizle diğer kolunuza seti tamamlamak için yardım edebilirsiniz.
    2)Tüm vücut çalışırken her bir bölge için 1-2 egzersiz yapmalısınız.İlk 1 aydan sonra parçalı programa geçmek daha faydalı olacaktır.Ağrı olayının birçok sebebi olabilir.Hamlık,beslenme eksikliği,yanlış çalışma,kasları yeterince dinlendirmeme vs. diye bu liste uzar.programınızı pm den yollayın bir inceleyeyim muhtemelen yeterince dinlenmiyorsunuzdur.
  • TheDarkKnight25 kullanıcısına yanıt
    eğer kilonuz fazla değilse kardiyoyu ağırlık egzersizlerinin peşi sıra yapmak daha iyi sonuç verecektir.ciddi anlamda kilo sıkıntısı olanlar için ayrı bir kardiyo çalışmasının gerekli olduğu görüşündeyim.
  • why so serious. kullanıcısına yanıt
    eğer amacınız gelişmekse doğru olan ilk 1 ay haftada 3 gün çalışıp ilerleyen aylarda bunu 4 e çıkarıp bölgesel bir çalışmayla bütün kas gruplarını hareketlendirecek şekilde bir çalışma yapmanızdır.Diğer şekilde ciddi bir sonuç elde edemezsiniz.
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Evet ilerleme yine o şekilde olacak.Yalnız şunu da bilmelisiniz ağırlık artırmak kilonuz sabitken her zaman mümkün olmayabilir.Kilonuz arttıkça kullandığınız ağırlıklarda buna paralel olarak artacaktır.Bunun haricinde eğer sabit kiloda iken kullandığınız ağırlıkları artırmak isityorsanız güç antrenmanları yapmalısınız.
    uyku olayı çok önemli ne yapın yapın gece 23,00-03,00 arası uyuyor olmaya gayret edin.Kişiye göre günlük uyku süresi 7-9 saat arası olmalıdır.Program ile ilgili de pm attım size.
  • Torneol kullanıcısına yanıt
    12 hafta boyunca yapılan bir antrenman programı size 6.haftadan sonra fayda sağlamamaya başlar.bu programö yetersiz bu yüzden.barfiks demiri etkili bir biçimde sırt çalışmak için şarttır.
  • azaleyn;; A kullanıcısına yanıt
    vücut ölçülerinizi,yaşınızı ve karşıdan bir fotonuzu pm olarak yollayın yardımcı olmaya çalışayım.
  • fitnesci onur F kullanıcısına yanıt
    dambıl ve barfiks barı olmadan evde sonuç almak mümkün değil maalesef.ekipmanları temin edebilirseniz yardımcı olabilirim.bunun haricinde size vereceğim tavsiyeler sizi çok ileriye götürmez.
  • Arkadaş kafaya taktım ben bunu. Bu günlük proteini almadan normal düzenli yemeğimi yesem ağırlığımı kaldırsam yavaşta olsa hiçmi gelişim olmaz?. Benim amacım kası büyültmek değil, büyültmeden kuvvet kazanmak.
  • Kollegah K kullanıcısına yanıt
    vücudu bir bina gibi düşünürseniz proteinleri de tuğlaya benzetebilirsiniz.TUĞLA OLMADAN BİNA NASIL OLMUYORSA PROTEİN OLMADAN DA VÜCUT GELİŞMEZ.Eğer ciddi bir gelişim bekliyorsanız gün gün gramı gramına bu miktarı almalısınız.
    Normalde kasın kuvveti büyüklüğü ile orantılı olsa da her zaman en güçlü insanlar en kaslı olanlarıdır diye bir kaide yoktur.Eğer amacınız kuvvet kazanmaksa onun çalışması farklıdır.
  • Hocam iyi tatiller, gögüslerim arasındaki boşluğu kapatmak için nasıl çalışmam lazım, omuzlarım kolarım filan gayet fit bir duruşum var ah şu gögüs kasları yok mu beni bitiriyor,
    kanat çalıştığım için görüntü hiç güzel değil ben cizmek istiyorum ne yapabilirim, hacim alması ve arasını doldurmak için,
  • 0nime-N0-Kyo kullanıcısına yanıt
    Göğüs kasları yüksek ağırlık çalışmalarıyla hacimlenebilen büyük kas gruplarıdır.Göğüs kaslarınızı şekle sokmak için alt,üst,yan ve iç kısmını her antrenmanda çalıştıracak bir program oluşturmalısınız.Göğüs kaslarını çizmek için ilk etapta üst göğüse yoğunlaşmalı(ilk 4 ay) tabi bu sırada göğsün diğer bölgeleri de ihmal edilmemelidir.Zor gelişen üst kısımda belli bir dolgunluk yakalandıktan sonra yavaş yavaş alt göğüse de ağırlık vererek çalışma dengelenmelidir.Şahsi görüşüm en başından beri alt ve üst göğüse eşit önem vererek yapılan çalışmaların şekilli bir göğüs elde etmede yeterli olmadığıdır.Bunun sebebi alt göğüs kas liflerinin üst göğüs kas liflerinden fazla olması,buna bağlı olarak da üst göğüsten daha hızlı bir biçimde gelişerek ilk etapta çirkin bir görüntü yaratmasıdır.Bu yüzden zor gelişen üst göğse ilk başlarda daha fazla ağırlık vermek daha akıllıca olacaktır.
    Göğsün iç kısmının şekilli olması sadece doğru çalışmaya bağlı değildir.Genetik olarak göğsün iç kısmındaki kas liflerinin başlangıç noktalarının konumu da göğüs şekline önemli ölçüde etki eder.Eğer iç tarafta bir kas lifi boşluğu varsa ne yaparsanız yapın iyi bir görüntü elde edemezsiniz.İç kısmı çalıştıran en güzel hareketler: butterfly,cable crossover,dumbell fly(dumbellar birbirine değecek),ısometric chest squeeze,close hand push up,svend press(özellikle deneyin) egzersizleridir.BU egzersizleri programınıza aldığınızda (her programda birini maksimum 2) kısa zamanda değişimi fark edeceksiniz.İyi çalışmalar.




  • Selamlar,evimde 2 adet 5 kg'lik dumbell'ım var.Boyum 1.83 kilom 65.

    Evde kilo alabileceğim ve kas yapabileceğim bir program önerebilirseniz sevinirim.Birde yememe rağmen gerçekten fazla kilo alamıyorum,protein tozu kullanmamı önerirmisiniz ?
  • Sırt çalışmanız içinse bir adet barfiks barına ihtiyacınız var.Protein tozunu ilk 2 ay önermiyorum.Programla ilgili pm yolladım size.
  • Hocam merhabalar.2 hafta önce bir programa başlamış bulunmaktayım.Evde çalışıyorum 20 kg dumbbell setim var.Barfiks barı almayı düşünmüyorum.Uyguladığım program şu:

    Goblet Squat 6 set 6 tekrar.
    Dambıl Press 6 set 6 tekrar
    Dambıl Bench Press Close 3 set 6 tekrar
    Overhead Press 6 set 6 tekrar.
    Reverse Fly 6 set 6 tekrar
    Farmers Carry 1 set maksimum süre
    4 dakikalık ekstra şınav vsiçeren bir antrenman


    Deadlift 6 set 5 tekrar.
    Dambıl Row 6 set 8 tekrar
    Calf Raise 6 set 25 tekrar ağırlıksız
    Dambıl Curl 6 set 8 tekrar
    Dambıl Concentration 6 set 6 tekrar
    Farmers Carry 1 set maksimum süre

    Her bir antrenmanı haftada 2 gün, toplam 4 gün yapıyorum.Yeterli midir ya da çıkarıp eklemem gereken antrenmanlar var mıdır ?
    Ayrıca şeker için ne diyorsunuz basit şekerlerden tamamen mi uzak durmalı arada bir kaçamak yapamaz mıyız az şekerli zeytinyağı ile yapılmış kek mesela ? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kollegah

    Arkadaş kafaya taktım ben bunu. Bu günlük proteini almadan normal düzenli yemeğimi yesem ağırlığımı kaldırsam yavaşta olsa hiçmi gelişim olmaz?. Benim amacım kası büyültmek değil, büyültmeden kuvvet kazanmak.

    hadcı en az 50 gram protein alman lazım. biz milletçe hamurcuyuz. protein pahalı olduğu için yiyemiyoruz. ama kurufasulye-yoğurt, mercimek yoğurt, arada süt ve tavuk ile kombinasyon yapabilirsin. türkiyede salon ücreti dahil minimum body maliyeti 400 tl dir. 100 tl salon, 300 tl yemek.
  • Hocam bu program 2 ayda 7-8 kilo vermek için yeterli midir?Değilse öneride bulunur musunuz?

    Şimdiden sonsuz teşekkürler.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109203566

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 75 kiloyum 1.72 boyundayım 1.5 ay sonra okulun açılmasıyla spora yazılacağım hiç spor salonu geçmişim yok başlayana kadar evde neler yapabilirim veya bişey yapmalı mıyım sarkmış bi göbeğim var onu da eritmek istiyorum hayvan gibi kas yapmak değilde fit olmak kollarımın karınımın göğüslrrin sert ve kıvrımlarının belli olmasını istiyorum 5 er kiloluk iki dambılım var sadece bu 1.5 ay neler yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaliptus71 -- 19 Ağustos 2015; 0:09:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programın bir sonraki ayını/haftasını görmeden bir şey diyemem.Yeterli görünüyor.Barfiks barı olmadan sırtı hiçbir zaman iyi çalıştıramazsınız.Programda da barfiks veya türevi bir egzersiz ilerleyen zamanlarda mutlaka bulunmalı.Şeker durumu,kalori durumu daha çok sizin şu an mevcutta sahip olduğunuz kilo ile ilgilidir.Çok sıkı bir diyet yapmak istiyorsanız bazen gramajlar bile önemli olabilirken bulk döneminizde birşeylere çok dikkat etmeyebilirsiniz.Sizin bu konudaki hedefiniz ve mevcut olan kilonuz beslenme stratejinizi belirleyecektir.
  • Maalesef bu programın zayıflamayla ya da vücudu şekle sokmakla uzaktan yakından bir alakası yok.Kilo,boy ve hedefinizi varsa bir fotonuzu pm atın yardımcı olayım.
  • okaliptus71 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Eğer evde uzuzn süreli çalışarak vücut geliştirmeyi hedeflemiş olsaydınız önerim daha farklı olurdu.Fakat sizi salon çalışmasına hazırlayacak,hem kondisyon hem de güç kazandıracak aynı zamanda da bir miktar kas artışı sağlayacak bir program tavsiye edebilirim.Aşağıdaki linke tıklayarak progamı inceleyebilirsiniz.6 haftalık sürede sizin için faydalı olabilecek bir programdır.
    http://www.muscleandfitness.com/workouts/workout-routines/ultimate-6-week-home-workout
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.