Şimdi Ara

EVDE SPOR YAPIP GELİŞEN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl bir programiniz vardı hangi hareketler kaç set kaç tekrar? Bende 20 kg dambil seti ve barfiks demiri var 181 70 kiloyum 75 80 olsam iyi olacak

Christian balein american psycho vücudu bence ideal vücut ona yaklassam yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yok öyle bir şey, evde egzersiz yapılır ama antrenman yapılmazz

dinç kalabilirsin ama iyi bir vücut ve güce ulaşamazsın ev koşuluyla

• Go to GYM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eve salon kurarsanız neden olmasın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Loreayes kullanıcısına yanıt
    tip kötü degil ama bakışlarından verdigin pozdan anlasılıyor ki güven yok . Biraz relax ol ne tipler ne hatunlar goturuyor biraz guven kendine başta şu bakışları degistir

• MynheerVenom kullanıcısına yanıt

Goz seklimi nasil degistiriyim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loreayes kullanıcısına yanıt
    olay göz seklin değil sanki karşında seni s..eceklermis de savunmasizmissin gibi bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MynheerVenom -- 20 Ekim 2021; 2:12:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dur bitane ozguvenli cekicem bekle

• Avanguardia kullanıcısına yanıt

8 kg ile dambıl curl zor yapıyorum omg napcam gymde halterle 100 kilo mu bascam

• Evde on numara antrenman bile yaparsın, yeter ki yapmak iste. Direnç bandı alırsan senin için daha iyi olur. Direnç bandıyla tüm bölgeyi çalıştırırsın baya işini görür. Klasik 2 set 15 tekrar full body (tüm kas bölgeleri) yap. Hamlığını atınca 3x15. Sonra ağırlığı veya direnci arttırıp 4 set 8-10 tekrar aralığına çek. Hareket olarak klasik:
    Squat, bulgarian squat, lunge
    Varsa barfiks demiri barfiks, yoksa direnç bandı ile row
    Direnç bandı ile omuz pres
    Direnç bandıyla hammer curl ve biceps curl.
    Göğüs içinde şınav.

Direnç bandını kesin al. Hatta iki tane al. Decathlondaki mavi başlangıç için iyi. Bir tane de direnci yüksek olandan al

• Dostum 20 kilo dambıl varmış. Zaten onu kaldır indir vücut yaparsan. YouTubeta bursuru antreman var.

• Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    Bence de bir seviyeye kadar gelirim bunlarla çünkü 8kg ile curl yaparken zorlaniyorum 3 tane ters barfiks zor çekiyorum salona gidip napacam 200 kilo lazim degil ki bana

Bana lazim olan dengeli bir program

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşşizlikten evde otur otur benim gibi genişleyen var mi?

• 4-5 ay önce gene böyle bir başlığa spor salonuna git hareketleri öğrenirsin arkadaş edinirsin onlardan birkaç teknik kaparsın evde tek başına başladığında hareketleri yanlış yapacağın için gelişemezsin uzun sürer, eğer kilo almadan fit kalmak da istiyorsan tavuğun yanında protein tozu da al... demiştim.

Birisi de çıktı dedi ki tek bildiğiniz tavuk yemek salona gitmek... sen biliyor musun nohutun içined kaç gram protein var...

Hahahahaha, salona git 3 ay orada öğren disiplin edin, 50 farklı hareket yapıyorlar onları bir gör muhtemelen dumbell ile evde başlasan 2 tür hareket yapacaksın ama bir ton farklı hareketi var makinalar var kas gruplarını öğrenirsin pişince eve dönersin. Mesela ben 5 yıl ara ara evde spor yaptım gelişemedim, korona başlamadan önce 4 ay spor salonuna gittim bu zamana kadar amelelik yapmışım resmen bunu farkettim. Salonda öğrendiğim şeyler sayesinde şuan gelişimim beni mutlu ediyor. Testo taylanın kanalına ve Kadir hocanın kanalına çıkan steroid kullanmamış evde çalışmış, doğal olarak salonda çalışmış, vücut ağırlığıyla çalışmış arkadaşlardan daha iyi vücudum var.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

evde gelişirsin gelişmesine ama sınırları var, taş çatlasın 6 ay sonra evde yapabileceklerin, yapman gereken için yeterli olmayacak. Evde iyi bir vücuta veya güce erişemezsin, dinç bir vücudun olur o kadar. ilk aylar yapman gereken hafif bir dengeli full body antremen istiyorsan sana kafadan yazayım, çok da sorun değil:

ilk ay:

-4setx12 tekrar

squat

lunge(2x5)

şınav

one arm dumbell bent over row

seated overhead press

ikinci ay:(eğer üstteki hareketleri yapabiliyorsan ilk iki harekete dumbell ekleyebilirsin veya direkt bundan başlayabilirsin)

-4setx12tekrar

goble squat

dumbell lunge(3x12)

şınav ya da dumbell bench pres(yerde yapabilirsin)

one arm dumbell bent over row

seated overhed press(*s.ohp)

biceps curl

3.Program: (üstteki programları rahatça yapabildiğin durumda, 3 veya 4.ay)

-3setx12tekrar

bulgarian split squat

dumbell lunge(4x12)

dumbell bench press

dumbell fly (yerde yapabilirsin)

barfiks (5x5) ya da inverted row (4x12)

one arm dumbell bent over row (3x12)

s.ohp

lateral raises

biceps curl

triceps extention

-3.programdan sonra salona gitmen gerek

-evde bench sehpası yoksa göğüs gelişimi yavaş olabilir, bench press yerine imkanın varsa dips (3x8) eklersen daha iyi olur

-hareketlerdeki set tekrar sayısı, ulaşman gereken sayılar eğer yazan tekrarı yapamıyorsan önce setler düşürüp sonra, tekrarı düşürüp (3x12-4x8) verilen set-tekrara erişmeye çalışmalısın.

-volume fazla olmasının sebebi, hareketleri hafif ağırlıkta iyice öğrenmek, beginnerlar sabırsız ve gereksiz güvenle dolup taşıyor ama hareketleri uygun bir şekilde öğrenmek hepsinden önemli.

-ilk programda sıra o kadar önemli değil ama son programda önemli, kas gruplarına göre ayırdım. Eğer hareket hafif geliyorsa, üst programdaki aynı bölgenin hareketine başlayabilirsin

-hareketler en az 2sn içinde yapılmalı, yüksek ağırlıkların yoksa 4sn ye kadar hareketi uzatabilirsin (vücut ağırlığı egzersizleri de 4sn yapılmalı)

-ilk hafta 1gün egzersiz, 1gün dinlenme. 2.haftadan sonra, 2gün egzersiz, 1gün dinlenme. Diğer programlarda 1gün egzersiz, 1gün dinlenme

-spordan 30dk sonra ve 1saat öncesine kadar yemek yeme:

+spor öncesi karbonhidratlı, sonrası (hayvansal)protein ağırlıklı beslen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avanguardia -- 20 Ekim 2021; 11:36:38 >

• Avanguardia kullanıcısına yanıt

aa bu benim son 2 3 haftadır yaptığım programa benziyor aslında

2 günlük program

1 gün

5 set şınav

5 set triceps extension

3 set goblet squad

(buna bir de omuz eklemeyi düşünüyorum arnold press mesela ne dersin reis)

diğer gün

5 set ters barfiks

5 set dumbell curl hareketleri hangisini canım isterse

3 set dambell deadlift

3 set one arm dumbell bent over row

nasıl prgramım sence dumbell şınav ve barfiks temelli bunu yapabildim

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Azda olsa bir gelişme fark hissettinmi

• Bazı hareketler çok ağır kilo ister bazıları hafif ister. 150kg deadlift, squat giren adam 15kg lateral raise yapar mesela. 20 kg kol omuz hareketlerine yeter ama göğüs sırt ve bacak için oldukça azlar.

Ayrıca en önemli iş mutfakta bitiyor. Ağırlık herkes indirip kaldırabilir. Protein karbonhidrat alımına dikkat etmen gerek

• yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt

tabiki barfiks çekemezken şuan 3 tane çekiyorum şınav sayım da artıyor yavaş yavaş

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.