Şimdi Ara

Evde oturarak değişim beklemek. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
14
Favori
37.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam genç, en hızlı şekilde bir mesleğim ve iyi bir kazancım olsun diyorsan, teknolojiye de yatkınım ve uğraşmayı seviyorum diyorsan, özel bir bilişim kursuna gir, BT Akademi, Bilge Adam gibi sağlam kurslar var. 6 ay - 1 sene network uzmanlığı, sistem mühendisliği vb. bir alanda sertifika al sonra iş aramaya başla ve kısa zamanda iyi bir maaşla özel bir şirkette işe girebileceğini düşünüyorum çünkü bu alanlarda Türkiye'de büyük eksik var hâlâ. hem bu mesleklerin saygınlığı da burada tavsiye edilen muavinlik, bekçilik, inşaatta amelelik, oto sanayide çıraklık vb. sıradan herkesin yapabileceği diğer işlere göre çok daha yüksektir, tabii maaşı da aynı şekilde daha iyidir. illa ünv. okumak istiyorum dersen açık öğretim olarak dışarıdan da okuyabilirsin, en azından elinde dört senelik bir diploman olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 21 Ocak 2019; 12:26:13 >
  • ComingWind kullanıcısına yanıt
    Hocam bizzat pastanede çalıştım, hatta büyük bir şirkette. İşine otuz yıl emek veren ustalar iki bin beş yüz lira maaş alıyordu birkaç ay öncesinde. Pasta işinde butik pastaları yapan ustalar güzel kazanıyor, onlar için de büyük oteller gerek. Araya kaç kişi soktuysam otellerden dönüş alamadım maalesef. Pastaneye de İŞKUR İşbaşı eğitim sistemi dahilinde girdim, üç ay İŞKUR himayesi altında çalıştım. Bu süre zarfında maaşı devlet ödediği için firma af edersiniz eşek gibi sömürdü. Süre dolunca ise işten çıkarıldık birkaç kişi. O yüzden güvenemiyorum artık.
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun yaşadıklarınız için. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim.
  • Pejuhide kullanıcısına yanıt
    tipsiz birisini garson,satış görevlisi vs yapar mı? manken gibi hepsi artık
  • caloom kullanıcısına yanıt
    Evde ingilizce öğrenmeye çalışıyorum ki gayet iyi gittiğini söyleyebilirim. Kendimi eğitmek için elimden geleni yapıyorum. Kitap okuyorum mesela karakterime katkısı olması için. İş de arıyorum bu esnada. En zorlandığım kısım motivasyon sanırım ki bu konuyu açtım. Teşekkür ederim ilginiz için. :)
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, okumak gözümü bu yönden korkutuyor. Ama işinde başarılı olan biri mezun olduktan sonra boş kalmaz bence. Hatta şöyle örneklemek istiyorum, ikinci sınıfta yazılım mühendisliği okuyan bir öğrenci yarı zamanlı iş bulabiliyor bölümü üzerine.
  • faydin33 F kullanıcısına yanıt
    Ayda bir roman bitirmeye gayret gösteriyorum desem yalan olmaz. Çocukluğumdan beri de yazıyorum bir şeyler kendimce. Hatta Atatürk'e ithafen üçüncü sınıfta yazdığım bir şiir çevre okullarında okunmuştu. Velhasıl kelam, zannediyorum edebiyata olan ilgimden kaynaklanıyor.
  • Bim veya a101 e gir. Sürekli eleman arıyorlar. Çalışınca biraz kendine gelirsin. Cebinde biraz paranda olur. Sonra arada gene iş bakarsın.
  • Pejuhide kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilk mesajımdaki yargısız infaz yaptığım için özür dilerim. çünkü yazılardan duygu ve tavrınızı anlamak zor oluyor bende sizi biraz mızmız biri olarak algıladım. o yüzden öyle mesaj yazdım fakat şimdi sizi daha iyi anlayabiliyorum.
    bahane bulmadan ne olursa olsun bişeyler yapın. 30 yaşına kadar muavin alıyorlarsa 30 yaşına kadar çalışın. 6 senede neler neler olur ne fırsatlar geçer elinize. o arada da kendinizi geliştirirsiniz hem ruh aliniz de maddi olarak daha iyi durumda olduğunuz için düzelir.
  • hagi10best kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, haklısınız.
  • Çaba sarf etmedikçe değişim olmuyormuş. Tecrübeyle sabit.
  • Bu şekilde yazılım mühendisliği düşünüyorum. Teşekkür ederim. Karamsarlığın sebebi askerden sonra uzun bir süre iş bulamıyor olmamdı. Bu konuda yazılanlar gerçekten motive etti.
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Takdire şayan bir hikaye. Emeklerinizin karşılığını almasına çok sevindim, umarım daha da iyi yerlere gelirsiniz. Teşekkürler.
  • İntihar mı? Bende üni mezunuyum ama doğru düzgün iş bulamadım daha.. eğer kendini geliştirmek istiyorsan ve şuan çok paraya ihtiyacın yoksa işkurun eğitim programlarına başvur. Hatta bu şekilde ilk 3 ay asgari ücret bile alabilirsin. Dediğimi yapmalısın bence. 3 ay sonunda sertifikanda olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de uni mezunu işsizim ama yine de bir şeyler söyleyelim. Bence önce kendine bir sor, neye ilgim/yeteneğim var ne yapmak istiyorum diye. Eğer okumuş olmak için okumayacaksan, gerçekten bir bölüme ilgin varsa 24 yaş çok geç değil (diyorlar), bu yıl sınava hazırlan istediğin (kaliteli ve içi dolu) bölümü-üniyi kazan, bir yandan da part time çalışırsın, diplomanı eline alınca da oradan yürümeyi denersin.

    Ama diğer türlü sıradan bir bölümü öylesine okumaktansa bence meslek öğrenmek daha evla. Yukarıda bir yerde pastacılık muhabbeti geçmiş mesela, piyasanın içinde değilim ama insanın olduğu yerde gıda sektörü bitmez diye düşünüyorum, eminim çok iyi kazanan aşçılar-şefler vardır. İlgin-yeteneğin varsa böyle bir şey de deneyebilirsin. Çıraklıktan başlarsın ve zamanla yükselirsin.

    Her şeyi diplomaya bağlamaya da gerek var mı bilmiyorum. Esasında öğrenmek istedikten sonra özellikle teorik bilgiler için internet uçsuz bucaksız bilgi kaynağı. Udemy gibi düşük ücretli veya Youtube gibi ücretsiz mecralar var. Buralardan isteyen yabancı dil ve yazılım öğrenebilir kolaylıkla bence. İlla belge diyorsan da halk eğitimlerin vs. ücretsiz kursları oluyor, onları deneyebilirsin. Evet diploma çok önem kazandı ama hala daha bir çok sektörde alaylı diye tabir edilen diplomasız elemanlar var, onlar okul okumadı ama işinde çok iyiler. Kısacası ne yapmak istiyorsan yolunu o yönde çizmeni tavsiye ediyorum. Şimdi diyeceksin madem bu kadar biliyordun sen neden işsizsin, benim hikaye de biraz daha farklı, ben de muhtemelen bir konu açacağım, hayatta başarılar dilerim, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer insan ilişkilerin iyiyse, elin yüzün düzgünse giyim mağazalarında falan iş bulursun, marketlerde vb. her türlü çalışabilirsin iş yok değil eleman arayan bir sürü yer var. Ne yapmak istediğine bağlı tabi bu saatten sonra okuyacağın bölüm iş garantili değilse hiç bulaşma hayatını sürdürecek kadar maaş alabileceğin işlere gir deneyim istiyorlar sonra kalan zamanlarda ingilizce öğren, kurslara git, muhasebe falan öğren.
  • Sana tavsiye eğer kafa bulmuyorsan fake bir hesap değilse; garsonluk mesleği, gıda sektörü insanlar yemek yemeye muhtaç olduğu için yapay zeka insan kapasitesine ve hareketlerine ulaşana kadar kolay kolay ölmez. Hijyen belgesi al halk eğitimden, gitmişken sor bilgi al, kolay iş bulabileceğim hangi meslekler var güncel olarak, ne yapabilirim de. Sonra catering firmalarının ilanlarına bak işkurdan. Ve vasıflı vasıfsız ilan veriyor bazı işverenler, onlarla görüş. Yeni bir mesleğe başlarsın. Gemi adamı da olabilirsin çoğu insan tercih etmediği, zor meslek olduğu için dişini aıkan adama çokda iyi para getiren meslek. Dezavantajı okyanuslarda havalar oluyormuş, riskli iş evden uzakta bir çıkılır 6 ay 1 yıl bazen dönülmez.Aylık 2500-5-10 bin civarı hatta mesleğe teceübeye göre artar bile. Şehirlerarası otobüs firmalarında hostluk da yapılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    İşin içindesiniz madem o halde nereden başlamalıyım? Bir yıl da harcarım problem değil. Anladım ne demek istediğinizi. Geçiçi bir iş bulsam bile, akşamları birkaç saat gezmek yerine yazılım çalışırım. Yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Gerek buradan, gerek özelden ulaşabilirsiniz.
  • İlkokuldan arkadaşım vardı. Biz okuduk memur okduk. Onda okuma potansiyeli yoktu. Asgeri ücrete tabi olmamak için hep yurt dışı işlere baktı. Rusya'ya gitti defalarca. Kalifiye biri de değildi. Yıllar içerisinde metal boyama işlerinde epey tecrübe edindi. En son gittiği işte 3 bin dolardan fazla kazandigini belirtiyor. Dolar kuru yükseldiği icin 15 bin küsür liraya denk geliyor maaşı. Evini aldı,birikimini yaptı. Döneceğim diyor ama bilmiyorum ne yapacak.

    Yurt dışı işleri değerlendirebilirsin. 35 yaşına kadar böyle bir işte çalışsan evini,arabanı alırsın. Birikimini de yaparsin diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki planınız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.