< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 26 Mayıs 2025; 17:49:4 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Evde Fazla Eşyaları Atmayı Bizimkilere Nasıl İkna Edebilirim?

-
-
evden eşya atmak olmazsa olmaz gerekliliktir.
pat pat lar için şöyle ikna edin: onlar yarın gerekecek olursa zaten Nalbur'da ucuza satılıyor rulo olarak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evden eşya atmazsanız sera etkisi olur. eve zamanla incik boncuk eşya dolar ve heryer kullanılmayan eşya taşar.
mesela "yeşillik kurutucu" diye bi saçmalık, zamanla her mutfağa girdi. aklı olan onu çöpe atar kurtulur. ama çoğu kişi dolaba kaldırıyor sonra 40 sene kullanmıyor. işe yaramaz bi ürün.
Valla ne var ne yok biraz azalttım. Daha atılacak çok şey var.
Yer bezlerinin ahı gitmiş hala tutuluyor dedim atıyorum, sağdan soldan zarf buldum annem diyor hemen tutalım direkt attım çöpe. Ya kadın benim beypazarı maden suyu kapaklarını biriktiriyor ne yapacaksa, diyor onlarla resim çiziyorum. Dedim 20-50 taneyle mi?
İstifçilik hastalıktır.
Evin eski 10 sene önce halinde olan fotoğraflara bakıyorum o kadar az eşya varmış ki... Çok fazla eşya bence bizi hasta ediyor. Kullanılmayacak tonla eşya var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 26 Mayıs 2025; 19:58:59 > -
2020'de ben evdeki tüm eşyaları attım (bekar evi eşyalarıydı) sıfır aldım full. o esnada tüm her yeri boşalttım.
sadece 2 sene sonra tekrar heryer eşya doldu çünkü illa ki ıvır zıvır bişeyler alınıyo eve sürekli. sonra bunlardan kullanmadıklarımı tekrar atmaya başladım. mesela 2020'de mutfak bomboş duruma gelmişti benim. tabakları ve bardakları bile atmıştım ve sıfır almıştım. kaçıkları bile. ama sonradan yeşillik kurutucu gibi işe yarayacağını zannettiğim şeylerle mutfak dolaplarını gene doldurdum. sonra da o saçmalıkları toplayıp gene çöpe atmaya başladım.
şuanda gene ev fena durumda değil. baya boşaldı. yakında tekrar bi tarayacam çekmeceleri-dolapları. gene gözüme kestirdiklerimi atacam.
Kural:1 yıl hiç kullanılmadıysa çöpe gider. Eğer çöpe atılmazsa ev çöp eve dönüyor.
-
Çöpe atmak yerine satmaya ikna et.
-
Hocam letgo, dolap uygulamaları oldukça bitik durumda.
Her şeyin ölü fiyatını istiyorlar. Üstüne bizim evde tuttukları çoğu şey çöp.
Karton kutu, pat pat, maden suyu kapağı. Babam zaten e-ticaret alışveriş bağımlısı.
Eve sürekli ürün geliyor onun kutusu bunun kutusu vs derken ev doluyor taşıyor benim kitaplara, bilgisayarlara laf ediyorlar.
Annem çoğu şeye lazım olur sakla vs diyor. Diyorum anne ne yapacan bu kadar poşeti, kutuyu? Diyor sizin için saklıyorum.
Dedim gerek yok bu kadara.
O kadar saçma şeyler tutuyorlar ki... Ev ev değil sanki Amerika depo savaşlarında ki depolardan.
Sağda solda ne görüyorsam atmaya başladım kızıyorum artık. İnsanların yaşı ilerledikçe biriktirme hastalığı başlıyor bunu görmüş oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 26 Mayıs 2025; 22:56:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başkalarının çalışıp çabalayarak kurduğu hayat ve eve müdahale edip şikayet edeceğine adam olup kendi evini ve yaşamını kurup onu istediğin gibi yaşayabilirsin. Beğenmediğin hayatın içinde sana bakıyorlar bir de sızlanmalarına katlanıyorlar. Yazık insanlara.
-
Ben ne için çabalıyorum? Kendi hayatımı kurmak için. Öyle bik bik klavye başında ahkam kesmekle olmuyor.
Şikkayet etmeye gelince, diyorlar ki evde hasta oluyoruz? Neden acaba? Tuttukları çoğu şey toz tutuyor, hastalık yapıyor, çoğu petrokimya ürünü. Evde çok fazla eşya olması iyi değildir.
Tokiye başvuruyorum, iş değiştirmeye çabalıyorum, yatırımlar yapıyorum ve hala senin gibiler "YAEW SEN ÇOH AĞLIYON EĞEĞEĞE KENDİ HAYATINI GURMUYON EĞEĞE Yok sana katlanıyorlar bilmem ne" diye burada boş boş yorumlar yapıyor.
Karton tutmak, pat pat poşet tutmanın mantığını söyler misin bana?
Ben kendi hayatımı kurmak için nasıl baskı altındayım sen biliyor musun? Bilmiyorsun kapat çeneni. Öyle forumda saçma sapan yorum yapmak kolay.
Yok sana katlanıyorlar yok şöyle yapıyorlar böyle boş boş maval okumayın bana. İşsizlik almış başını gitmiş, kira fiyatları almış başını gitmiş. Boş boş konuşma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Mayıs 2025; 9:48:14 >
-
Kıtlık psikolojisi olabilir, ikinci el satmak mantikli ama cer cop diyorsun
Fengshui ya da eger islam inanclari varsa diyebilirsin kotu enerji ya da peygamber efendimiz de temiz tutun diyir falan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam gerekli eşyalar yine kullanılır fakat o kadar saçma şeyler tutuluyor ki evde.
Geçen peder duvar arkası kablo bulucu cihaz aldı bosch'un onu aldı alet çantasına kaldırdı, kutusu salonda olan dergiliklerin içinden çıkıyor. Taaa kaç sene öncesinin bir aile dostunun evlilik zarf mektubu çıktı. Su artıma cihazının broşürü çıktı.
Diyorum bunlar ne? Çöp. Diyorum niye duruyor bunlar? Cevap yok.
Kendileri de biliyor inanç vs mevzularından hatta inanç konusunda toz kondurmazlar islam konusunda ama gereksiz bir biriktirme hastalıkları var. Buzdolabından tarihi geçmiş hardal attım geçen.
Ben eşya azaltmaya çabaladıkça onlar benim ihtiyacım olan kullandığım şeylere laf ediyorlar. Yok senin kütüphanede yazılım kitapların var, yok dgs kitapların var yok matematik kitapların var onları at vs...
Yani o kadar saçma bir şey ki.
Evde tonla kablosuz kulaklık var kullanmadıkları hala arada alıyorlar. Ben 1 tane R50 i anker kullanıyorum 1 senedir birde ayrıldığım kız arkadaşımın bana aldığı kulaklığı kullanıyorum arada. O kadar.
Eskiyen çalışan laptoplara, bilgisayarların hepsine bir görev dağılımı verdim bir işe yarıyorlar çöpe atmıyorum laptopları veya bilgisayarları. Fakat evde tonla gereksiz kavanoz vs tutuyorlar. Akrabalardan cam falan geliyor 3-4 senedir evde tutuyorlar diyorum baba bunları kullanmıyorsak atalım, yok kullanacağız. 3-4 Senedir camlar duruyor kesilmiş camlar...
Kafayı yiyorum.
Önceden böyle değillerdi pandemi nedenli olarak çok fazla gereksiz şey tutuyorlar. Yaşları ilerledikçe bu daha da arttı. Çok değişik bir psikolojik rahatsızlık. Sonra diyorlar ki kendimi hasta ve halsiz hissediyorum. Hissedersin tabi evde tonla toz tutan eşya var. Adamı astım eder bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Mayıs 2025; 9:58:26 >
-
aynen öyle
Pedere gereksiz eşyaları attırıyorum yavaş yavaş.
Eski onarılamayacak telefonları falan da attırıyorum.
Eşya kalabalığını azaltmaya çalışıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ben birsürü şey attım, en son saklama kapları alıp kalanları onlara deptim ama saklama kabı dediğim böyle kocaman saydam olanlar değil. daha küçük kaplar aldım. baktığında küçük gibi görünüyo ama baya şey alıyo.
onları da bi ara gözden geçirip onların içinden de gereksiz gördüklerimi atacam.
Yukardaki dinozorun yorumuna takılma bizim ortam da aynı ufak ufak atmaya çalış diğer türlü arkadaşın dediği gibi kıtlık bilinci ne varsa biriktiriyorlar sonra ev pazar yerine dönüyor ve yapmak istediğin en basit işte bile ortalık karışıyor sinir oluyorsun bir şey alıyorsun 3 tane birden geliyor ayağına bir şeyler çarpıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X