Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 10 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.142
Cevap
67
Favori
39.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Son görüştüğümüzde vinomarketten odin ve gob limonlu kurmuştum. Şişeledim tatile gittim geleim ve dün tadımı yaptım. ODİN MÜKEMMEELLLL. Bildiğimiz klasik bira tadı lezzeti ve pürüzsüz netlikte.
    Şuana kadar tüm kurduğum kitler içinde zirve benim için. Gob limonu 2 lt eksik suyla kurmuştum. Limon tadı biraz fazla olsada onuda beğendim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @cturkmen1453 Afiyet olsun. Sanırım ODIN bu konuda efsanemiz oldu.

    Ben de GOB stout kurdum. Lezzetli mi evet ama beklediğim gibi değil. Ben daha fazla kahve tadı ve daha fazla burukluk bekliyordum. İçimi zor değil. Başka marka stoutlarla kıyaslama yapmak lazım.


    Bu aralar favorim butikbira'dan LAGER. Mis gibi bira kokusu, her yudumun sonunda bariz acılık. "Bira yudumlama" olayı LAGER benim için.


    Sırada vinodan JUNE, GOB açık sarı ve GOB IPA var. Hepsini de kurdum, kimi kovada kimi şişede.

  • Arkadaşlar merhaba şişeleme yaptıktan sonra 2. Hafta hemen dolaba almalı mıyız, yoksa gazlanma sürecinde dışarda oda sıcaklığında bekletmekte sorun yok mudur, yaklaşık 3 haftadır dışarda bekletiyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni yelkenler açacaklara baştan uyarımdır. %90 tek kovanız var yani tek seferde 1 kit (veya tam tahıl) kurabiliyorsunuz. Türkiye'de yaşayan arkadaşlar fazla uzaklara elinizde yeteri kadar biranız olmadıkça açılmayın bence. Özellikle İPA veya kurulumunda soğuk demleme şerbetçi otu içeren kitleri kurarken bunu hobi olarak yaptığınızı hatırlayın çünkü emin olun genelde yaşayacağınız senaryo şudur; 1. şişe çok güzel, mükemmel bir şey yaptım. 2. şişe e iyi güzel işte, 3. şişe yeter la 1 ay bunu mu içicem? Bizim daha alışık olduğumuz tatlar pilsner, özellikle lager (ama kalitesiz lager) belki en çılgınlarımız stout. Mümkün mertebe hepsini deneyin tabii ama hobi olarak deneyin.


    Çok uzak olmadığımız tatlardan (yani yok tatlardan) ale mayasıyla kurabileceğim kit ve site önerebilir misiniz özelden? Yeni kiti ne kuracağımı bilmiyorum şuan bohemian pilsner şişede demleniyor.

  • janissry J kullanıcısına yanıt

    İçeceğiniz kadarını dolaba koyun, diğerleri dışarıda kalsın. Dolaba koymak gibi bir şart yok. 5 aydır dışarıda olan şişem var.

  • Cakal919 C kullanıcısına yanıt

    Dediğinizi somut bir örnekle destekleyeyim. Bizim 1. kitimiz birden fazla. Lager, Amber, Bock ve en birincimiz Odin. Yani evde ilk önce bunlar soruluyor


    Diğer kitlerimiz Stout, IPA, buğday vd. Yani fantastik bir lezzet arayan bunları soruyor.


    Piyasada bulmakta zorlanacağımız biralar şov amaçlı elimizin altında her zaman bulunuyor. Bu da zevkli ve bu ekonomik krizde güzel bir lüks.


    İlk sayfada alışveriş yapabileceğiniz siteler mevcut. Onlardan başka bir de şunlar da var.


    https://hazkatturkiye.com

    https://www.vinomarket.com.tr

    https://www.tazemayse.com

    https://www.kedikoy.com.tr/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 21 Temmuz 2022; 10:44:49 >




  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    butik biradan tavsiye ettiğiniz lager bu linkteki mi oluyor

  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Lager'i şekersiz full sıvı malt özü ile kurdum. Bira çok güzeldi her şeyi çok dengeliydi ancak sanırım malt tadı beni çok çekemedi. Siz lageri şekerle mi kuruyorsunuz maltla mı? Yoksa %50 50 mi?

    Stout severim lakin köpük nitrojenli olmadığı sürece sadece tat olarak stout biraz yavan kalıyor ondan yakın zamanda tekrar kurucağımı sanmam.

    Bock şuan en merak edip denemek istediğim ancak satan 1 site bulabildim o da şarap mayası satmıyor ayrı ayrı alışveriş yapmak istemiyorum aceba aromasını, tadını biraz özetler misiniz? Çok aromatik biralardan hoşlanmıyorum özellikle ipalar veya dry hopla yaptığım italian pilsner, buğday beni çok cezbetmedi.

  • Ben Lageri %100 şekerle kurdum. Zaten son kurduğum hiçbir kite malt özü kullanmıyorum ki tadı kitin önüne geçmesin. Çevremdekiler de lageri pek sevmediler. Ama ben sondaki tadına bayıldım. Kafam dikip haldır haldır içmeyi severken bunu yudum yudum içiyorum ki sondaki tadı daha fazla alayım.


    Zaten hiçbir kite kötü diyemem, farklılığın sebebi herkesin damak tadının farklı olması.


    Köpüğü göz ardı edince stout başarılı. Hatta biri "stout ile ilgisi yok ama tadı çok iyi" diye yazmış. Aynen öyle. Karamel ve kahve aromaları bekleyince daha çok açığa çıktı bende. O nedenle farklı markaların stoutunu denerim.


    Bock yumuşatılmış lager gibi ama siyah ve kolay içimli. Acılığı neredeyse hiç yok. İlk anda aklıma pekmezimsi malt aroması geliyor. Sanırım böyle tarif edebilirim. @Cakal919


    Lageri şuradan aldım. @janissry






  • Çok teşekkürler bir sorum daha var 19 LT damacanaya bu 23 litrelik kitlerle kurulum yapan oldu mu acaba nasıl bir yol izlemek lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • janissry J kullanıcısına yanıt

    Çok iyi soru. Ben de hep merak ediyorum.


    Kaygılarım

    1. Damacananın temizliği
    2. Şekeri, kiti, malt özünü vs damacananın ağzından geçirmek
    3. Fermantasyon bitince şişelemek için musluğunun olmaması


    Bu konular çözülürse mis gibi de kurulum yapılabilir. Neden olmasın?

  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Bende aynı şekilde 1 kg balküpü toz şeker ile kurdum,20 gün mayalanmasını bekleyip şişeledim.


    Hafta sonu arkadaşlarıma 10 şişe götürdüm denesinler diye, anında bitirdiler ve parasını verelim bize de yap dediler :)

  • "Neyse parası verelim". Bu oyunlara gelmeyin.  Bu iş zevk ve hobi işi. Satıcı değiliz içiciyiz biz.  

    Böyle diyenlere "malzemelerini al, beraber sana da yapalım" diyorum. Sabaha kadar şişe yıkasınlar, hava kilidinden gaz çıkışı olmayınca heyecan yapsınlar, şişeleme yaparken bir önceki partinin birasını yudumlasınlar. İşte o zaman kıymetleniyor bu iş. @Kernel Panic


    Ben dün GOB açık sarı kitimden deneme amaçlı 1 tane içtim. Şişeleyeli 5-6 gün oluyor. Henüz olmamıştır diye düşünüyordum ki.....

    Gayet güzel gazlanmış. Kokusu efsane. Durup durup kokladım. İçine birkaç damla limon ile mükemmel bir yaz birası oldu (Gerçi yaz, kış fark etmez. Her zaman içilir). Koku şöleni resmen. Miller'ın daha gazlı, daha kokulu, daha lezzetli hali.


    Son olarak lager ile ilgili de yazıp bitireyim. Acılığı bekledikçe artıyor sanki. Tam olarak "greyfurt" a benzetebilirim. Greyfurt suyunu içince önce bir beğenmezsin ama damağın ve aklın o tadı unutmaz, bir daha içmek istersin ya, hah tam olarak öyle işte. Hayranlığım her şişeden sonra artarak devam ediyor.





  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Bende aynı şekilde alın ben yaparken yardım ederim dedim  

  • OlguErhan kullanıcısına yanıt

    bazı kurulumlarda şeker oranını arttırdığınızı gördüm bock da 1.1 , Bohemia Rhapsody Extra ( BiraMarket ) 1.2 şeker bunları neden yaptığınızı öğrenebilir miyim extrealar 2.3 olduğu için mi birde maya miktarını arttırıyor musunz

  • janissry J kullanıcısına yanıt

    Alkolü 1 tık arttırıyorum, gerçi şişeleme şekerini ben daha az attığım için oradan da dengeliyor.


    Artık Pet şişe kurulumlarına yöneldim. Sıkıntı şurada :)


    Benim bünye 3 bira içince Aldığım alkol tam dengede oluyor, yani sarhoşluk adımına / uyurken başımın dönmesine yetecek sınır.


    1 er litre pet şişeye kurduğum için arka arkaya 2 pet şişe açtım içtim geçen akşam, yamulttu beni   

  • janissry J kullanıcısına yanıt

    İzninizle ben de birşeyler yazmak istiyorum. Firmaların reçetelerinde ya sıvı malt özü ya da 1 kg şeker var. Bu miktar alkol oranını belirliyor. Kurulum sırasında bunlar ne kadar arttırılırsa alkol de o kadar artıyor.


    Kitle gelen mayadan farklı almayacaksanız 1,2 kg şekerin üzerine pek çıkmayın ya da fazla maya kullanın. Çünkü mayanın tüketebileceği şeker miktarı belli.

    Deneyimlerim sonucunda max 1,1 kg şeker koymaya başladım. Daha fazla şeker ağız kuruluğu ve baş ağrısı yapıyor. Ertesi gün iyi geçmiyor.


    Sözün özü firmaların reçetelerine uymak en doğrusu. Aksini yapmak biraz da deneyime bağlı. Kurulum yaptıkça bu miktarlar kişiselleşip zirveye ulaşacaktır.

  • cturkmen1453 kullanıcısına yanıt

    Merhaba; Odin in 2 çeşidi var. Hangisini kurdunuz? Odin ipa yı deneme şansınız oldu mu? Ben de Odin kurmayı düşünüyorum.Hangi Odin i tavsiye edersiniz?

  • Odin'in askeriyiz.   (Açık Sarı)


    Odin IPA yeni sayılır. Deneyimleyen olmadı diye düşünüyorum.


    GOB IPA'yı şişelemek üzereyim. Bir sonraki partide Odin IPA alıp repertuarıma ekleyebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 28 Temmuz 2022; 11:36:43 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.