Şimdi Ara

Evde 220V aşırı ya da düşük gerilim koruyucular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde 380v ya da monofaze 220V aşırı ya da düşük gerilim koruyucular olarak hangi ürünleri nasıl kullanıyorsunuz?

    Sık sık cihazları bozulan yerlerde önlem almaları gerek, bu önlemler nelerdir.



  • en iyi önlem, voltaj regülatörleridir. 70'li ve 80'li yılların yetersiz altyapısı nedeniyle, sıklıkla kullanılırlardı. gerilim dalgalanmalarına karşı, normal gerilimde sabitlerler. akım korumalı prizler de parafudur veya varistör kullanılır. bunlar gerilimi sabitlemek yerine, akımı keserek koruma sağlarlar.
  • Benim önlemim sadece panodaki parafudur ve kaçak akım rölem.
  • Kaçak akım rölesinin gerilime karşı nasıl bir koruması var, teşekkürler bilgiler için.

    Evdeki sigortaların başında 30mA 40Alik röle var zaten, gerilime karşı nasıl koruyor?
  • Evimde televizyonum ve buzdolabım sık yaşadığımız elektrik kesintileri sebebiyle arızalandı ve uzun süre idare ettikten sonra yenilerini almak durumunda kaldık. Şu anda televizyon, buzdolabı, fırın, kombi ve bulaşık makinesi aynı sigortaya bağlı çalışıyor.


    Bunları korumak için gerilim koruma rölesi mi almam gerekiyor yoksa voltaj regülatörü mü? Satın alırken dikkat etmem gereken teknik detaylar nedir acaba, amper değerleri mi ya da başka teknik özellikler mi.


    İncelemesini izlediğim bir cihaz hem yüksek, düşük gerilim hem de akım koruma özelliğine sahip ancak tüm saydığım cihazlarımı koruyacak kapasitesi olup olmadığını nasıl öğrenebilirim bilmiyorum açıkçası.

  • Daha çok düşük gerilim zarar veriyor. DÜşük gerilimi önlemek için ve yüksek gerilimi önlemek için bir şey takılmalıdır.

  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Kacak akim rolesi 30 mA olansizin carpilmanizi engeller yada sayacinizdan sonra ana panoda takili olanda 300mA olan yangin korumasidir parafudr lar abcd tiplerine sahiptir bunlar sirasiyla ana pano tali pano sigorta kutisu ve prize takilir yuksek voltaj piklerin den korur faz koruma rolesi binada 3 fazin siralmasinin degis.emesi icin konur garip ama gercek tedas onarimdan sonra besleme kablosundaki faz siralamasini karistirabiliyor sonra albasina belayi sigorta genel kullabimda b ve c tipi olarka karsimiza cikar b tipleri hizli atar c tipleri ise bir sure sonra atar b genel ev ofis tipi kullanim c ise motor suruculerdeki ilk kalkis akimi icin kullanilir tms termik manyetik salter isiya duyarli olarak akimi kesebilir kompanzasyon cos fi yi 1 e yaklastirarak sebekeden enerji cekerken kablonun enerjinin sanal kisminin bertaraf edilerek daha dusuk kablokesiti kullnilmasini ve ceza yememenizi saglar suanda sanayi kurumlari ve belirli bir kW/h den sonraki tuketimlerde dikkate alinir. Evlerde dikkate alinmaz. Regulator giris volajindaki dalgalanmalari obler cikisi sabit 220 olarak verir ups jenerator devreye girene kadar 10 ila 20 saniye kadar sistemi idare eden guc kaynagidir ne gariptirki turkiyede insanlar batarya gibi kullanmaya kalkarlar harmonik filtreler aktig ve pasif iki turdur amaci 220 v uzerine binen yuksek frekansli gurultuleri temizlemektir. Izalasyon trafosu notr uzerinden gelebilecek volatji engelledigi gibi giris cikis devresini ayirara carpilmalarinda onune gecer.Topraklama uzerine kitap yazilir gunumuzde mutlaka olmali ve yaygin kani aksine tum metal donatilar temel topraklamasina baglanmali paratoner ve dogalgaz borusuda dahil. Elektrik paspasi zeminle ayaklariniz arasindaki yalitim maddesidir carpilmayi onler. Dilim dondugunce neyin ne ise yaradigini anlatmaya calistim. Temiz bir enerji icin tum bu anlattigim seylere ihtiyac vardir ama neden nekadar ve nasil netip gibi sorular bir muhendis tarafindan projelendirilmelidir oldukca detayli bir konudur kullnilankablonun cinsi kesiti priz ve aydinlatma linyelerinin ayrimi kontaktorler zman reri ve enversor roleler ile basit kurukontak otomasyondan tutunda knx vb bilgisayar destekli otomasyona kadar derin bir dunya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dergul D kullanıcısına yanıt

    eski bi mesaj... Düzeltelim;

    varistör kısa devre yaptırrak sigorta attırıyor. Tabii ismi variable resistorden gelmekte. gerilim arttığında kısadevre ile sigorta attırmakta.Tabii farklı modeli de olabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    ben fazla detaya girmeden açıkladım. ama korumalı prizler, daire sigortalarını attırarak değil, kendi içindeki devreyi tetikleyerek, akımı keser. ama sadece varistör kullanılırsa, dediğin olur.

  • Kaliteli bir marka ev için onerim olan varsa yazabilirmi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Led lambalar sürekli bozuluyor düşük voltaj sebeb oluyor diye dusunuyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ustam yense tense marka önerdi fiyat 350 tl fakat çok ürün farklı fiyatlar var biraz kafam karıştı uzun ömürlü bir marka onerirseniz sevinirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.