Şimdi Ara

Ev sinema sistemleri center kanalı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.
    Center hoparlörler genellikle küçük ölçülerde tasarlanıyor, şikayetlerde genellikle sesin yetersiz olduğu, ses arttırılınca konuşma seslerinin boğulduğu yönünde. Kendi örneğimde, Onkyo HT-R340 Receiver ile sürdüğüm Tannoy mxc hoparlörde aynı sıkıntılar sözkonusu.
    Normalde hoparlörü front olarak bağladığımda herhangi bir problem yok, gayet ferah hatta, fakat Center olarak bağladığımda başlıyor bu şikayetler; bu durumda, Surround üreticilerinin center parametreleri ile ilgili bir olay mı var? Ya da filmlere surround mix yapılırken sinema salonlarındaki büyük hoparlörler düşünülerek sesler fazlaca kompreslendiği içinmi böyle bu durum? İnsanda center kanalına EQ yapma isteği uyandırıyor. Bu konuda tecrübeli duayen arkadaşlarımızın fikirleri çok değerli. Şimdiden teşekkürler.



  • Center ve sub bu işin can damarları diyebiliriz center iyi değil ise alacağın keyifde bozuluyor bu seferde sese yükleniyorsun efekt olduğunda ev sallanıyor ama insan istiyor ki normal konuşma sesleri pırıl pırıl canlı kısık orta seste bile net olsun ama bu olmuyor tam tersi efektler çok iyi ama center zayıf kalıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı hoparlörü fronta baglayınca ses iyi oluyosa avr de sıkıntı aramak lazım
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Evet, ben de aynı kanıdayım. Sorun AVR'nin center çıkışında olabilir.

    Genel konuşmak gerekirse yuxeses'in belirttiği gibi bir ev sineması sisteminde center ve sub bu işin can damarları...
    Ancak üreticiler gerek maliyeti artırmamak, gerekse dekor kaygıları ile center'ı minik, cılız tutuyor.

    Bu nedenle kendime fi tarihinde 2x17 cm woofer'lı, 3-yollu bir center yapmıştım. Hala onu kullanıyorum. Gayet memnunum.
    Not: fotoğraflar da fi tarihinde çekilmiş fotoğraflardır.


    Ev sinema sistemleri center kanalı hakkındaEv sinema sistemleri center kanalı hakkındaEv sinema sistemleri center kanalı hakkındaEv sinema sistemleri center kanalı hakkında




  • Cevaplar için teşekkürler; Avr center çıkışını kontrol edeceğim. Onkyo cihazda bütün hoplar aktifken tüm kanalların default çalıştığı bi mod dikkatimi çekmişti. O modda, diğer kanalların db ayarlarını düşürüp bir kontrol edelim bakalım. Deneme yaptıktan sonra sonucu paylaşırım.

    Bu arada 'kursun' arkadaşın hop'u kıskandım :) Kab,n yapmak,bilgi ve motivasyon istiyor.
    Genelde 'zor ve riskli' diyerek korkutuyorlar insanı.
  • Ben kendi sistemimdede aynı sorunu yasadıgımdan elimde atıl bulunan shov marka 5.1 ı stereo gırısını mono kopruleyıp 10 k ve 100 k dırenclerıyle gerılım bolucu yapıp avr nın centerına bagladım 5 kanalı aktıf edınce center costu mubarek defınıtıve fırmasının sublı centerlarına dondu ama ebatları hayvanı oldu sonramı ne oldu suna karar verdım onlerı bıraz kıstım arkaları ve centerı bıraz yukselttım ve yıne kendı hoperlorunu taktım sonuc orjınal halıylede bır mıktar daha ıyı oldu ama deneysel versıyonun performansı daha ıyıdı fakat kullanılabılır degıldı :)

    elektronık bılgınız var ıse sızde bırseyler yapa bılırsınız eglencelı bır hobı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.