Ev Satışları Durdu

-
-
chp seçimi kazandı.
-
Kredi vermedikleri için öyle. Kredi verseler hemen 1 milyon çekip üstünede ekleyip almak lazım.
-
daha başı girdi bunun kökü var herkeli var peh
-
Bankalar Nakit avansları ve Kredi musluklarını hızlıca kapatmalı...
Denge bozuldu düzeltilmesi gerekiyor...
-
Zenginin malı Züğürtün çenesi. Salın şu ev olayını artık. -
emlakçılar bu ülkenin gereksiz bir kesimi.
tek amaçları fazla satıp beleş komisyon almak. emlakçılar en az enflasyon kadar kötü
-
kimse bu emlak krizinin 2018-2020 arası emlak krizi gibi olacağını sanmasın. o zamanlar kredi bedava denecek faiz oranıyla veriliyordu, vergi affı vardı, peşinatı çok az ödeme yasası gelmişti geçici, hatta "al sonra öde" olayı gelmişti geçici, ama insanlar "daha da yükselmez artık bu fiyatlar, ev olayı bitti" deyip ev almıyorlardı. sonra o bedava krediler sayesinde ev fiyatları çıldırmıştı.
şimdi kredi-mredi yok. "ev fiyatları yükselmeyecek biz de avantajlı fiyattan ev alacaz" diye düşünenlere cevabım: "evin parasını nakit ödeyebileceksen alırsın yoksa unut" -
hacze çok ev düşer ev al sat yapmak isteyen kelepire ev almak isteyen bankaları takip etsin
-
%100 katılıyorum.
-
Evler çok çok çok aşırı pahalı. En ucuz ev 2 3 milyondan başlıyor. 12 bin TL memur maaşıyla nasıl ev alayım, aynı şekilde kiralarda öyle. 10 binden ucuza kiralık evde yok. 1 milyon TL kredi çeksen 3.6 milyon geri ödemesi var 10 yıllığına ve aylık 30000 TL ödüyorsun. Yabancıya konut serbest olduğu için 10 ar 20 şer alıyorlar, birde üstüne suriyeli afgan pakistanlı harici rus ve ukraynalılar da çıktı. Şuan doğu da öğretmenim Allahtan burda kiralar ucuzda geçinebiliyoruz, hanım illa Mersin Antalya tarafına gidelim diye tutturuyor da 10000 TL kira vererek nasıl geçineceğiz kara kara düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.
-
Bu arada memur maaşıda baya rezaletmiş Boynerde çalışan satış elamanı 15-16 bin alıyor primle -
Bi de anormal paralar kazanıyorlar. Emlakçılıktan milyoner olanlar var şaka gibi.
-
Pandemi döneminde doktorluğu bırakıp emlakçı olan tanıdığım var adam volvo jip çekti altına -
iktidar değişseydi patlardı belki. ama şimdi zor, sadece hava kaybetti, ilerde daha büyük patlayacak
-
Türkiye gibi Avrupa'ya transit geçiş sayılan insan nüfusu artan bir ülkede ev almak her zaman mantıklı yatırımdır. -
Tarih tekerrur ediyor.
Once krediler durur, sonra satislar durur, insaat firmalari (insaata bagli sektordeki firmalarda) isyanlari oynar, hukumet ucuz kredi diye populizm yapar, 1 gecede konutlara %20 zam gelir, guya ucuz kredi aldigini zanneden yurdum insani aslida nispeteb daha dusuk aldigi kredinin farkini fazla fazla muteahhitin cebine pesinen koyar, sonra yine senaryo ayni. Abartmiyorum, bugun 5 milyonluk evin 2 milyonluk kismi sirf dusuk faizli konut kredisi cikardik populizmi yuzunden.
Oysa ilk evini alacak kisilere taa en bastan dusuk faizli kredi verilse, konutlarin devirleri konusunda kisitlama getirilse, fazla evi olana daha fazla vergi yuku gelse bugun dusuk gelirli kesimlerin cogu ev sahibi olacakti. Kira sorunu nispeten daha az olacakti. Ama ne kadar zengin varsa 0.69 dan 2020 de 2ser 3 er ev aldi, adam yaptigi ticareti birakti krediyle konut, araba alsat isine girdi. Resmen ulke serveti zengine transfer edildi.
Simdi ayni senaryonun dongusune girilirse sasirmam.
-
valla pek anladığım işler değil ama hacze düşen ev sayısının çok olacağını sanmam.
ev satan iki grup var:
1- ikinci el satanlar. bunlar zaten bedava kredi ile aldılar, enflasyon sayesinde ödedikleri kredi bedeli çok düşük kaldı.
2- sıfır ev satan müteahhit. onlar da zaten baştan işi bağlayıp inşaa ediyor. maliyeti arsa sahipleri ödüyor. müteahhitler kendilerine kalan sıfır daireleri gerekirse satmayıp elde bekletiyolar. 2018'den 2020'ye kadar onlarca daireyi satmayıp boş bekleten müteahhitler vardı. -
Gebersinlerrrr... Böyle emlakçılar ve oto galericiler. (içlerindeki 3-5 düzgüne lafımız yok)
-
Ev arzı zaten aylardır neredeyse durmuş durumda. Talep düşük. Gösterga faizi de büyük ihtimal 1700 bps artarsa ufak bir sudden stop yaşarız ekonomik anlamda.
Sıkı tutunun.
emlakçılar bu ülkenin gereksiz bir kesimi. tek amaçları fazla satıp beleş komisyon almak. emlakçılar en az enflasyon kadar kötü |
Bu tarz konuların ev alma aşamasında fikir edinmek isteyen kişileri yanılttığını düşünüyorum. Şöyle ki bundan 3 yıl önce ev alma aşamasında bu tarz konulara göz gezdirdim. Özetle konu sahibinin dediği gibi emlak balonu patlayacak deniliyordu tüm konularda. "Yok efendim 1+1 eve 200 bin verilirmi yıl başını bekleyin balon patlayacak" diyen, " İnşaat firmaları zorda kesin fiyatlar düşecek" diyen bir sürü post vardı. Neyse gözümü karartıp 3 tane ev aldım 220 bin TL den, ev başına düşen kredi geri ödemesi 2250 TL di. Şu an itibarı ile aldığım kira ev başına 8 bin, 1+1 ev olmuş 2,2 milyon. Ev fiyatları bu dakikadan sonra düşmez. Sadece paranın alım gücü enflasyonun üzerinde olursa ev alınabilir. Yoksa millet enayi mi 6 ay önce 2 milyona aldığı evi %85 enflasyonda 1 milyona versin ? Aynı olay araba içinde geçerli. 5 sene önce 1.0 polya 45 bin verilir mi, almayın kesin fiyatlar düşer konuları vardı. Şu an 1 milyon olmuş araba bayilerde yok. |
Tarih tekerrur ediyor.
Once krediler durur, sonra satislar durur, insaat firmalari (insaata bagli sektordeki firmalarda) isyanlari oynar, hukumet ucuz kredi diye populizm yapar, 1 gecede konutlara %20 zam gelir, guya ucuz kredi aldigini zanneden yurdum insani aslida nispeteb daha dusuk aldigi kredinin farkini fazla fazla muteahhitin cebine pesinen koyar, sonra yine senaryo ayni. Abartmiyorum, bugun 5 milyonluk evin 2 milyonluk kismi sirf dusuk faizli konut kredisi cikardik populizmi yuzunden. Oysa ilk evini alacak kisilere taa en bastan dusuk faizli kredi verilse, konutlarin devirleri konusunda kisitlama getirilse, fazla evi olana daha fazla vergi yuku gelse bugun dusuk gelirli kesimlerin cogu ev sahibi olacakti. Kira sorunu nispeten daha az olacakti. Ama ne kadar zengin varsa 0.69 dan 2020 de 2ser 3 er ev aldi, adam yaptigi ticareti birakti krediyle konut, araba alsat isine girdi. Resmen ulke serveti zengine transfer edildi. Simdi ayni senaryonun dongusune girilirse sasirmam. |
kimse bu emlak krizinin 2018-2020 arası emlak krizi gibi olacağını sanmasın. o zamanlar kredi bedava denecek faiz oranıyla veriliyordu, vergi affı vardı, peşinatı çok az ödeme yasası gelmişti geçici, hatta "al sonra öde" olayı gelmişti geçici, ama insanlar "daha da yükselmez artık bu fiyatlar, ev olayı bitti" deyip ev almıyorlardı. sonra o bedava krediler sayesinde ev fiyatları çıldırmıştı.
şimdi kredi-mredi yok. "ev fiyatları yükselmeyecek biz de avantajlı fiyattan ev alacaz" diye düşünenlere cevabım: "evin parasını nakit ödeyebileceksen alırsın yoksa unut" |
Kredi vermedikleri için öyle. Kredi verseler hemen 1 milyon çekip üstünede ekleyip almak lazım. |
15 yil onceki ev fiyatini altin cinsinden hesaplayin. Suanda da ayni. Ev fiyatlari artmiyor. Bizim alim gucumuz yerlerde surunuyor. Allah yardim etsin bu millete.
|
Gebersinlerrrr... Böyle emlakçılar ve oto galericiler. (içlerindeki 3-5 düzgüne lafımız yok) |
Aynen öyle. Bir yakinimiza ev baktık kiralık. Biraz da düzgün olsun dedik Ankara Çayyolunda bulduk bı tane 3+1. 15.000 lira kirası. Dedik okey zaten 2 kişi kalacaklar ikisi de çalışıyor. Kişi başı 7.5 mis gibi. Ulan 2 kira depozito dediler. Emlakçı da emlakçı payı diye 1 kira istedi. Ev sahibi de 3 aylık kirayı peşin istiyormuş. 15 bin liralık daireyi tutmak için 90 bin lira para istiyorlar resmen.
|
Benzer içerikler
- yandaş gazeteler
- mehmet hüseyin çavuş
- etil alkol şeker pancarı mı buğday mı daha iyi
- zarif ilhan
- 6 aylık kira sözleşmesi
- geforce now fiyat
- vatoz silahı son durum
- twitch bit dolandırıcılığı
- trendyol kimin
- telefon iade edilir mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X