Şimdi Ara

Ev sahipliği konusunun nesiller boyu artmaması saçmalığı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet cümle biraz düşük oldu ama dinleyin lütfen. nesiller geçtikçe bu ev alma, bir eve sahip olma konusunun hepimizin gündeminden çıkması gerekiyor. burada çok büyük bir mantıksızlık var. nedenini anlatacağım.


    diyelim evlendiniz. 2 çocuğunuz bir de eviniz oldu. vefat ettiğinizde eviniz yarımşar hisseden çocuklarınıza miras kaldı. bir çocuğunuzu ele alarak soyağacında aşağı inelim. bu çocuğunuz da evlendi. yarım daire de onun eşinin ailesinden miras kalmış olsun. toplamda etti 1 daire. kendileri de bir ömür çalışarak 1 tane ev almış olsunlar, eder 2 daire. şimdi bu ailenin de 2 çocuğu olsa 1 er daire miras olarak bunlara kalır.


    1 daireli çocuk evlenmiş olsun onun da eşine ailesinden 1 daire miras kalmış olsun eder 2 daire. ömürleri boyunca çalışarak kendileri de 1 daire almış olsunlar. eder 3 daire. 2 çocukları olursa her bir çocuğuna 1.5 ar daire miras kalacaktır. böyle böyle nesiller boyu artarak devam etmesi gerekiyor dairelerin.


    ama çoğu kişi her seferinde sıfırdan ev alma stresi yaşıyor. adeta hiçlikten bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. oysa nesiller boyu bu birikimin artması ve yeni nesillerin bir öncekine göre daha rahat yaşaması lazım. bu işte kalıtsal olarak süregelen bir saçmalık var.








  • Saçmalık yok, bazı ailelerde nesiller boyu birikmiş zenginlik varken bazılarının dedeleri çalışmayıp sırf yediği için sıfırdan başlıyor.

    Aynı zamanda 1-2 çocuk yapmakla 10 çocuk yapmak arasında da çok fark var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eskiden çok çocuklu aileler varmış bu bir etken tabi ama mal mülk sahibi olmak da bugüne göre daha kolaydı.

  • up!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.