|
Yazın düğünüm var kiralık ev arıyordum, gün boyu emlakçı emlakçı dolandım. Evleri gezdik ama neler yaşadık bir Allah bir biz biliriz. Boyaya ve tamirata ihtiyaç duyan eve çift depozito isteyenler, kirada 500 TL bile pazarlık payı yapmayanlar, kira sözleşmesine mondros mütarekesi gibi şartlar yazmaya çalışanlar... Hangi emlakçıya girsem ev var mı yok mu demeden ne işle meşgulsünüz diye soruyor yahu tamam da önce bir evi göster bakayım yok direkt meslek bilgisi alıyorlar bu da yetmiyor apartmanda oturanların doktor, polis, asker ve memur olmasıyla övünç duyarak anlatıyorlar; peki ben özelde çalışıyorum diye insan değil miyim? Ayıp gerçekten ayıp, kira miktarı ve belirlenmesi evet serbest bir piyasada ama insanlık yapıp 500 TL bile indirim yapmayan insanlarla muhatap olmak, üst perdeden konuşup ezmeye çalışmak; ev sahibi olmadığım için bir kez daha yüzüme sert bir şekilde vurdu. 3 saat önce bulunduğum mahalleden bir ev kiraladım; ev sahibi dünyalar tatlısı bir insan. Kesinlikle kira miktarını bile konuşmadık bildiğiniz sohbet muhabbet ettik. Eşi dedi ki bunlar yeni evleniyor güzel bir indirim yapalım, bana verdikleri tek tembih duvara dikkat edin oldu. Allah böyle güzel insanlarla karşılaşmayı nasip etsin ve sayılarını artırsın. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt