Şimdi Ara

Ev sahiplerine ve emlakçılara Allah düşürmesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın düğünüm var kiralık ev arıyordum, gün boyu emlakçı emlakçı dolandım. Evleri gezdik ama neler yaşadık bir Allah bir biz biliriz. Boyaya ve tamirata ihtiyaç duyan eve çift depozito isteyenler, kirada 500 TL bile pazarlık payı yapmayanlar, kira sözleşmesine mondros mütarekesi gibi şartlar yazmaya çalışanlar... Hangi emlakçıya girsem ev var mı yok mu demeden ne işle meşgulsünüz diye soruyor yahu tamam da önce bir evi göster bakayım yok direkt meslek bilgisi alıyorlar bu da yetmiyor apartmanda oturanların doktor, polis, asker ve memur olmasıyla övünç duyarak anlatıyorlar; peki ben özelde çalışıyorum diye insan değil miyim? Ayıp gerçekten ayıp, kira miktarı ve belirlenmesi evet serbest bir piyasada ama insanlık yapıp 500 TL bile indirim yapmayan insanlarla muhatap olmak, üst perdeden konuşup ezmeye çalışmak; ev sahibi olmadığım için bir kez daha yüzüme sert bir şekilde vurdu.

3 saat önce bulunduğum mahalleden bir ev kiraladım; ev sahibi dünyalar tatlısı bir insan. Kesinlikle kira miktarını bile konuşmadık bildiğiniz sohbet muhabbet ettik. Eşi dedi ki bunlar yeni evleniyor güzel bir indirim yapalım, bana verdikleri tek tembih duvara dikkat edin oldu. Allah böyle güzel insanlarla karşılaşmayı nasip etsin ve sayılarını artırsın.

• Bir gün ev sahibi olup evinizi kiraya verdiğinizde bugün yaşadıklarınızın nedenini anlayacaksınız.

• TEHET kullanıcısına yanıt

Hocam kira miktarları evet yüksek ama nefsine kapılıp üst perdeden konuşmak, kolayı varken zorlaştırmak hoş değil. Ticaret anlaşmaya dayanır ama hiçbir koşulda firavun kibrine kapılmayı gerektirmez.

• niye adam seninle pazarlık yapsın. zaten sözleşmeyi imzaladığın an adamın evine çökme yetkisine sahipsin. sonra enflasyon ile kira eriyecek her yıl. adam da mecburen baştan kirayı yüksek tutmak zorunda.

bu ülkede "çık ben kendim oturcam evde" denildiğinde çıkmayan kiracı var ve kiracı: "ben 10 sene çıkmama hakkına sahibim" diyo. buyur buna yorum yap hadi. Allah kiracının eline düşürmesin de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ticaret anlaşmaya dayanır ama hiçbir koşulda firavun kibrine kapılmayı gerektirmez.

ne anlaşması yaa. senin ülkende her sene %100 reel enflasyon var. böyle rezil bi ekonomik düzende anlaşma olamaz.

ev sahibi seninle bugün TL üzerinden hangi rakamda anlaşırsa anlaşsın, seneye o anlaşmış olduğu rakam %50 değer kaybedecek. eriyecek yani. hani nerde anlaşma?

• Ev sahibi kiracıyı , kiracı da ev sahibini anlamıyor. Buna neden olanlara ses eden yok.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Onların hesabı ayrı ve ilk seçimde hesapları görülecek, dürümleri dürülecek İnşaallahüteala

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Her insan kötü niyetli olabilir evet ama bunun ayrımı önden yapılamaz. Suç işleme potansiyeliniz var diye önden ceza yazılması, zaten dersten kalacaksınız diye peşin notunuzun verilmesi, ay içinde zaten hastalanırsınız diye raporun maaştan düşülmesi bir önlem olmadığı gibi bu saydıklarınızda bir geçerlilik arz etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    ben sana suçtan bahsetmiyorum kardeşim anlaşmadan bahsediyorum. sen kendi ağzınla anlaşma yapalım diyosun. anlaşma çift taraflı rıza ile olur. sen belli ki adamın söylediği fiyatı veremeyecek durumdasın. bu durumda sen o adamla anlaşamamış oluyorsun ve senin yapman gereken şey daha ucuz ev bakmak. başka ev sahibi ile anlaşmak.

sen bunu yapmıyosun, bunun yerine ev sahibini topa tutuyosun. fiyatı indirmesi lazım diyosun. yaptığın yanlış.

bak bizim yan apartmanda adam 6 aydır kiracı bulamadı. istediği kirayı verecek kiracı bulamıyor. bu durum anormal değil. serbest piyasa budur. bizim bu ev sahibine bi laf etmeye hakkımız yok.

• Kirayı yükselten ülkeye alınan düzensiz göçmen nüfusudur. Sence onlar olmasa ev sahipleri boş kalan evlerine gelen yerli kiracılara böyle şartlar koşabilir miydi? Ev bolluğu olsa böyle mi olurdu? Sorunu doğru yerde aramak gerekiyor. Ülkede şuan ne idüğü belirsiz 10 milyon tip var ve bunlar kira enflasyonu yaratıyor.

• Ak parti yüzünden. böyle kötü yönetim olduğu sürece daha çook böyle kiracılar eziyet çeker. adamların umurunda değil.

her önüne geleni ülkeye alırsan. adam gibi politikalar üretmeyip halkı birbirini yesin modu ile bırakırsan böyle çok. çekeceğimiz var. çok..

• Hellmonger kullanıcısına yanıt
    +1

bitmeyen enflasyon da AKP eseri ve evi kiraya vermeyi zorlaştırıyor.

• 10 küsür yıldır kirada oturuyorum ben. Kirada oturduğum beşinci ev, ikinci ülke. Şansıma ev sahipleri hep çok iyi insanlar denk geldi. Zaten bir yerden sonra görüyorsun kimin para koparmaya çalıştığını, kimin düzgün kiracı aradığını.

Ben ev kiralarken hep ev sahibi ile iletişime dikkat ettim. Gerekirse üç kuruş pahalı olsun, ama sonra başım ağrımasın diye yaklaştım konuya. Siz de öyle yapmışsınız, hayırlı olsun şimdiden.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam fiyat değil benim bahsettiğim konu onu belirttim zaten dediğim şey ana mesajda da yazıyor özel sektör çalışanlarını aşağı görüp suç potansiyeli varmış gibi davranmaları.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, bugün akşam ilk 15 günlük kirayı peşin vereceğim ayın 15'inde de 1 aylık kira vereceğim. Şimdilik iletişimi iyi birisi, umarım böyle devam eder.

• eski_nesil kullanıcısına yanıt
    haaa anladım.

o konuda ben de çok çekmiştim zamanında. bekar erkek dediğin an aman bakmaya gelmeeee diyorlardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.