Şimdi Ara

EV SAHİBİM KONTRAT BİTMEDEN EVDEN ÇIKMAMI İSTİYOR. MAĞDURUM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ev sahibim kira sözleşmesi bitmeden, kendisi oturmak istediği için 1 ay içinde benim çıkmamı istiyor... Sözleşme martta yapıldı...

    Bu durumda haklarım nelerdir? Bir dünya masraf açacak başıma bunları kim ödeyecek nasıl ödenecek?



  • Sözleşme nedir ??



    2 tarafı sözleşme boyunca güvence altına almaya yarar.Kiranızı bankaya yatırıyorsanız ,komşular ile sorun yaşamıyorsanız zor çıkartır :))



    Haksız yere sizi çıkartamaz.Eğer ki iş mahkemeye giderse ki haklısınız mahkemeye verrmrz.Ama olduda verirse şanslısınız mahkeme aylarca sürer :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Hocam iki tarafli sozlesme. 2 bucuk sene oldu sozlesmeyi yapali martta tekrar yenilemedik. Komsularla cok iyiyiz cok uzulduler bu duruma bizde uzulduk. Parayi otomatik talimat yaptim bankadan yatiyor.

    Simdi ne yapayim cikmayayim mi? Kendi evini satmis oturcak yerim yok diyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Hukuksal olarak bir şey yapamaz sözleşme bitimine kadar seni çıkartamaz.Her yıl sözleşme yenilemene gerek yok.İptal edilmediği sürece geçerliliğini koruyacaktır.



    Yani mart ayında sözleşöe yapmadık çıkmanız gerekiyor deme lüksü yok!! Ama şimdi çıkartmaz sözleşme bitiminde çıkartma gibi bir durumu olabilir.Burada top sizde..Anlayış gösterir çıkarsanız sizin taktiriniz..Ev sahibine senin kalacak yerin yoksa benim de yok deme hakkın var(sözleşme gereğince)...



    Taktir sizin rızanız olursa çıkar aksi taktirse sözleşme bitimine kadar çıkartamaz...



    Not: İmza hataları için özür dilerim mobilden bağlanıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Peki hocam kanuni olarak masraflarimi isteme hakkim var mi? Ev sahibi ben zamansiz ciktigimda benden kontrat sonuna kadar olan odemeleri isteyebilecekti diye biliyorum. Bu durumda kontrati ev sahibi bozdugundan bana bir odeme yapmasi gerekmiyor mu? Emlakci parasi+kamyon+elektrik su tasima+yeni evin tadilati bunlar hep para... Birde bana 1 aya cik diyor. Insanda utanma olur azicik ya... Benim kiracim olsa ben boyle bir sey diyemem valla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla öyle bir hak yok..Ancak ev sahibi ile anlaşırsanız benim durumum yok bu bu giderlerim olacak eğer karşılarsanız çıkarım yoksa sözleşme gereğince oturmaya devam ederim şeklinde konuşabilirsiniz.



    Ev satışından sonra 1 ay içerisinde evi boşaltmak zorunda (ev sahibi) ..O süre içerisinde sizi çıkartıp kendisi girmek istiyor.Bu durumda 2 ihtimal var.



    1-Siz çıkana kadar kendi evinde kirada kalacak(alan kişi kabul ederse)

    2-Farklı bir eve çıkarak kiracı olarak devam edecek.Bu durumda sizin avantajınıza olur masraf ettiği için çıkmak istemeyebilir kiraya devam edebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Elinizde sozlesme varsa hic ev sahibinin ne dedigine takilmayin. Arzu ediyorsaniz masraflari karsilamasi karsiliginda evi bosaltabilirsiniz, bunun icin anlasabilirsiniz ev sahibiyle. Onun disinda o ev sozlesme boyunca size tahsis edilmis demektir, odemenizi aksatmiyorsaniz pasa pasa oturabilirsiniz.
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Belki gerçekten onun ihtiyacı vardır iki tarafında iyi niyetli olması önemli. Ama çıkmak için taşınma masraflarınızı, verdiyseniz depozitonuzu geri isteyin eğer kabul ederse 3 ay içinde çıkacağınıza dair taahhüt imzalıcağınızı söyleyin Kabul etmezse hiç uğraşmayın çıkaramaz sizi maksimum yapabiliceği sözleşme bitiminden 3 ay öncesinden çıkmanız için noterden ihtar çeker. Çıkmazsanızda davaya verir dava sonuçlanana kadar en az 1sene daha o evde oturursunuz ve en fazla size masraf birde dava masrafları çıkar. Ancak yalan söylüyor kendi oturmayıp başka birine kiraya verirse bu sefer sizin dava etme hakkınız doğuyor. Böylelikle yaptığınız tüm masrafları(taşınma, mahkeme vs.) ve bir miktar tazminat alıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.