Şimdi Ara

Dairedeki çatı su sızdırıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Oturduğumuz dairede çatıda 1m2 kadar bir alan açık ve ordan su sızıyor daire 1-2 yaşında. Ev sahibine emlakçı aracılığıyla durumu anlattım heryerin küf ve rutubet olmaya başladığını söyledim, işi geçiştiriyor, yaptırmıyor. (Emlakçının söylediği kadarıyla kredili olduğu için sigortadan yapabiliyormuş) Evdeki elektrik bile gitmeye başladı, örneğin banyoda. Ben bu lanet olası adamın evinden çıkmak istiyorum ama muhtemelen bunları bahane edip verdiğim depozitoyu iade etmeyecektir acaba hukuki olarak sorun yaşamamak için ne yapmam gerekir? Aslında daireye taşınalı 9 ay oldu ucuzda tuttuk çıkmaya niyetimiz yok ama belli ki ucuz oturuyoruz diye çıkmaya zorlanıyoruz.



    Dairedeki çatı su sızdırıyor!


    Dairedeki çatı su sızdırıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 26 Aralık 2023; 4:15:41 >







  • Hocam tadınız tuzunuz kaçmasın, siz taşınmaya bakın bence. Ne demek akan tavanı yaptırmamak? Elektrik sistemine zarar verip yangın filan çıkarır Allah korusun.

  • Küf üretirse (aflatoksin) toksin. Hastalık saçar. Kronik rahatsızlıklar başlar. (Mitotoksin) sonrada ilaç bağımlısı olursun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ev sahibi ne kadar umursamazmış . Yahu duvarların su alıyor ilerde daha büyük sıkıntılara yol açacak . Bu arkadaş daireden çıksa başkası oturmak istemeyecek daha uyguna kiraya vermek zorunda kalacaksın falan filan. Yani bu sorun kiracının değil ev sahibinin sorunu asıl . İnsan kendi evini hiç önemsemez mi ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 30 Aralık 2023; 21:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binanın yaşına bak işçilik kalitesine bak nasıl bir işciliktir arkadaş bu ? aslında binaların denetimi cok ağır olmalı su alıyor sonra benim binam cok sağlam su alan bina zayıflar.

  • bir usta çağır çatıcı yaltımdan anlayan fiyat al. çok değilse razı olur ödemeye belki. son çare de


    ev sahibine de ki ben yaptırayım kiradan düşeyim mi de.


    ama sözlü değil yazılı sor ve bunların SS lerini sakla. sonra kirayı eksik göndermekten şutlama hakkı doğuyor. hatta bunu sen ödesen dahi eksik kira sorun olabilirmiş. yıl sonunda filan mahsuplaşma yoluna git varsa bir avukata sor.

  • Dairedeki çatı su sızdırıyor!
    Dairedeki çatı su sızdırıyor!
    Dairedeki çatı su sızdırıyor!
    Dairedeki çatı su sızdırıyor!
    Dairedeki çatı su sızdırıyor!
    Dairedeki çatı su sızdırıyor!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Daha fazla fotoğraf yukarıya ekledim. Maalesef adi kelimesinin çok yetersiz olduğu bir mahlukatın kiracısıyım. Emlakçıdan kiraladığımız için yüzünü bile görmedik yoksa tanısam asla böyle bir zatın dairesini tutmazdım. Konuya gelecek olursak, çatıyı birileri belli ki bilerek ordan açmış. Emlakçı ile görüştüm ev sahibi para vermek istemiyor diyor ama sizin sorumluğunuz değil tabiki diyor. Kredi ile almış evi sigortadan vs yaptıracam diyor ücret ödemeden ama bu işler bana kalırsa uzun sürer ve biz bu süreçte mağdur oluyoruz. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi evin elektriğinde de sorun oldu banyoda elektrik gitti ayrıca sigorta atmaya başladı. İş ciddi durumlara doğru gidiyor ve adi adam kılını kıpırdatmıyor. Eve geldiğimizde kornişler bile takılı değildi biz taktırıp zar zor kiradan düşürdük bu çatı işine hiç girmiyor.



    1 yılı bile doldurmadık taşınmak kiranın artacak olmasından çok nakliye masrafı demek. Bu zararları ben cebimden karşılamak durumunda değilim. Zaten 6 şubat depreminde yeni aldığım 1 senelik dairem ağır hasar almıştı. Yani en azından deprem mağduru bir insana bu yapılmaz ama ben şaşırmıyorum ahlak çöküşü var genel olarak.



    Bu daireden çıkmam durumunda ev sahibini mahkemeye verebilirmiyim? 9 ay oturduğumuz daireden çıkmak zorunda bırakılıyoruz ve bu nerden baksanız her ay 5000 tl + kira fazlası ve 20 bin tl taşınma masrafı demek. Bu masrafları kendisinden tanzim edebilirmiyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 31 Aralık 2023; 0:37:29 >




  • Bu apartmanın ortak bir ödeme yapmasını gerektiren duruma benziyor.

  • Teşekkür ederim bu bilgi için, kaymakamlığa gittik bir sonuç alamadık. Belediyeden başka gidebileceğimiz bir kurum varmı acaba?


    Sorunuza cevap olarak, binada yönetici var ama onunda umrunda değil, kendisinin binada 2 dairesi var ve tek bildiği aidat almak 8 aydır diafon bile takılmadı binaya (onu dile bile getirmiyorum)

  • Stereo Palma kullanıcısına yanıt
    Kendiniz yaptırıp apt yönetimini mahkemeye verebilirsiniz. 4 senede biter dava.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.