Merhabalar. Birkaç ay önce ev sahibimiz boşanacağını söyledi ve bize evden çıkmamız için ihtarname çekti. (Eve taşınalı daha 1 yıl olmamıştı.) İhtarnamede de 1 yılın sonunda kontrat bitiminde evden çıkmamız gerektiği yazıyordu ancak birkaç ay daha beklersek kiraların ne kadar artacağını tahmin edebildiğimiz için kontratın sonuna kadar beklemeyip erkenden çıkma kararı aldık. (Yani 1 yıl kadar bile oturamadık evde) Bize e-devletten bir ss atmıştı boşanması hakkında. Duruşmanın 21 nisana ertelendiği yazıyordu. Biz ise nisanın başı gibi evden çıktık. 4 Nisanda bize boşanmayacağına dair bir ihtarname geldi. Ve evi tekrar kiraya verdi (Biz 2000 ödüyorduk, sitede gördüğüm en son kira 6500dü) Bu durumda bir dava açabilir miyiz? Özet: 10 Mart - Evden çıkmamız için ihtarname çekildi. (Eve taşınalı daha 9 ay olmuştu) (Kontratın bitimi 10 Haziran idi) (Duruşmanın 21 Nisanda olduğuna dair resim gönderdi) 3 ay vaktimiz olsa da malum kira artışları sebebiyle erkenden çıkma kararı aldık. 24 Mart - Evden çıktık 4 Nisan - Boşanmayacağına dair, istersek eve kiracı olarak tekrar taşınma hakkımızın olduğuna dair (şaka gibi) ihtarname geldi. Ve ev tekrardan kiraya verildi. |
Ev sahibi boşanacağını söyleyerek evden çıkartıp tekrar kiraya verdi





-
-
Arkadaşlar genel olarak yazayım;
- Kesinlikle boşanacam, oğlum gelecek vs vs gibi durumlarda ev sahibine noter kanalı ile size ihbarname göndermesini söyleyin aksi durumda şifahen söylenmiş sözleri ispat edemezsiniz.
- Kontratınızın bitmesi yada bitmemesi hiç bir şeyi değiştirmez 5 yıl dolmadan yeniden değerlendirme 10 yıl dolmadan da evi boşaltma davası açamaz açsa bile kazanamaz.
O nedenle kesinlikle şifahen yapılan hiç bir konuşmaya kulak asmayın, noterden yazılı belge isteyin ki yarın mahkeme de elinizde delil olsun.
Edit: Ekleme yapayım.
1-Kanuna göre 5 yıl dolmadan yeniden kira değerlendirme davası açamaz ev sahibi ancak 5 yıl dolduktan sonra açabilir oda piyasayadan yine ucuz olacaktır yeniden değerlendirilen tutar.
2-Size oğlum gelecek ben oturacam vs şeklinde noter kanalı ile ihtar çeker ve akabinde kendisi oturmaz yada oğlu gelmezse yeniden kiraya verirse diğer taşındığınız evin 3 yıllık kira bedelini ve taşınma masraflarını eski ev sahibine kitlemeye hakkınız olur o nedenle noter kanalı ile ihbarname isteyin mutlaka.
3- 10 yıl dolduktan sonra ancak tahliye davası açabilir onuda 10 yıl dolar dolmaz açmak zorunda, ayrıca açsa bile kazanma ihtimali zayıf çünkü hakim neden boşaltmak istiyorsun diye soruyor ev sahibine, yine geçerli bir sebebi olması lazım yani orda karar verecek hakimin bakış açısına kalmış bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 28 Haziran 2022; 23:22:14 >
-
Dava açsanız da sonuç alamazsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu sıralar herkesin başındaki bela. devletin dili yazıdır derler . yazılı olmazsa inanmamak lazım ama can sıkıcı işler .
-
Hocam ikinci maddede belirttiğiniz 5 yıl dolmadan yeniden değerlendirme açamaz açsa da kazanamaz demişsiniz. Neden kazanamaz ? Rayiç bedellere göre evin bedeli aşağıda kalıyorsa hakim daha yüksek değer tespit etse kazanmış olmaz mı ? Ben mi yanlış anladım acaba?
-
Kanun 5 yıl şartı koymuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 yıl dolmadan yeniden değerlendirme açamıyorsun hocam o nedenle kazanamaz dedim.
-
Yargıtay geçenlerde bir karar verdi; bu karara göre evi rızaen boşaltanlar, evin başkasına kiralanması durumunda tazminat talep edemiyor. Tazminat talep hakkı, ancak evin evsahibinin açacağı ihtiyaç sebebiyle tahliye davasının yargılaması sonucunda boşaltılması durumunda sözkonusu oluyor dedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X