Şimdi Ara

Ev elektrik tesisatından anlayanlar bakabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam konuya direk tesisattan girmişsiniz fakat sorunun çamaşır makinesinden olmadığı kanısına nereden vardınız? çamaşır makinesinin kablosunda taşınmaya bağlı olarak bir eziklik olmuş olabilir. Kabloyu kontrol ettiniz mi? Eğer eziklik vs. yoksa çamaşır makinesindeki sigorta atmış olabilir ve bunun sonucunda sigortalar atıyor olabilir. Bence siz çamaşır makinesini başka bir odaya taşıyarak oradan kontrol edin. Eğer sigorta tekrar atıyorsa sorun çamaşır makinesindedir. Servis çağırıp makineyi kontrol ettirin.

  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğinizi zaten yazmıştık, konuya baktığında değerlendirir. yalnız çamaşır makinasını taşımaktansa uzatma çekiversin mümkünse.


    ayrıca konu sahibi; daha önce bahsettiğimiz çamaşır makinasının sorununa rağmen bi şekilde kullanacaksa; makina içindeki toprağı sökebilir. Makinadaki kaçak çarpabilir bu halde ama mecburiyet varsa bu şekilde idare edebilir, çalışırken yanaşmazlar yanına. Üst kapağı arka vidalar çıkarıldığında kolayca açılır çamaşır makinalarının. Tabi zorlayıp da varsa tırnaklarını felan kırmayın kapağının, sökmeniz gerekirse bakarsınız internete.


    çamaşır makinası elektrik rezistansının sebep olabileceği kaçaktır. Ayrıca; makina içinde kondansatör varsa kısadevre olabilir, kaçak yapabilir. forumda konu açabilenler genelde bunları değiştirebilir çok zor değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 11 Mayıs 2021; 13:17:26 >
  • Madem çamaşır makinası o prize takılınca KAR atıyor, o zaman prizin veya prize gelen hattın sorunlu olup olmadığını anlamanın yolu; o prize başka bir topraklı fiş kullanan cihazın (mesela ütünün) takılıp denenmesi olabilir, eğer onu attırmıyor çalıştırıyorsa çamaşır makinasında veya kablosunda bir sorun olduğu anlaşılır, KAR yine atıyorsa olay belli zaten priz ve/veya prize çekilen hat hatalı.

  • Topraklamanın gerçek olup olmadığını ölçü aletiyle anlayabilir miyiz? Nasıl yaparız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravbin R kullanıcısına yanıt

    Ölçü aleti zayıf bir toprak ile gerçek bir toprağı yeterince ayırt edemeyecektir, bunun için ayrı aletler var.


    Kontrol kaleminin yandığı yani faz dediğimiz uç ile toprak arasına bir cihaz bağladığınızda, cihaz çalışıyorsa toprak iyidir. ama toprak hatları zayıf cevap verirler. Mesela bir lamba taktığınızda sönük yanacaktır. Lambayı yakmayacak bir toprak da olabilir. bu halde lambayı bağlayıp faz toprak arasına, ölçü aleti ile geçen akıma bakmalıınız. BU ölçümü yapıp konuya ataranız uzmanları fikir verirler.


    Eğer toprak faz araında aynı nötr fazdaki gibi dehşet çalışıyorsa, toprak hattınız iyi diye sevinmeyin, toprak diye nötrü vermişlerdir. Üstteki mesajlarda bu konuları ele almıştık.

  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Piyasada elektrikçininde çakması var.Ve adamlar para kazanıyorlar.Komşunun çoklayıcısının toprak (sarı yeşil) ucu prizin toprak kısmına bağlı idi.Evdeki her aparatın bünyesinde akım vardı.Bunu yapan elektrikçi olarak geçiniyor.

  • PERİSKOP kullanıcısına yanıt
    Ne yapacaksın, eğitime önem vermeyen toplumda olacağı bu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alibaba

    Ne yapacaksın, eğitime önem vermeyen toplumda olacağı bu

     katılıyorum size .Eğitim var ama içi boşaltılmış bir durumda.Arka bahçe sistemi .kalın sağlıcakla.

  • Camasir makinesinin elektrik aksaminda su/nem varsa kacak akim rolesi atar.


    Makineyi acin bir kontrol edin. Sicak hava tabancasi ile sagini solunu kurutun.

  • Hayatımda böyle berbat bi işçilik görmedim sigortalar Allah’a emanet duruyor. Adam toprağı gitmiş prizin faz nötr takılan yerine takmış hangi akla mantığa uyarsa artık...

    Böyle adamlar piyasada kendine iş buluyor piyasayı bozuyorlar haberleri yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komşunun çoklayıcısının toprak (sarı yeşil) ucu prizin toprak kısmına mı bağlıydı ?

    @tda 1562q ölüme sebep olabileceğini bile bile iş yapıyorlar, piyasayı bozmak ne ki..

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.