Şimdi Ara

europa universalis 4 oyunu hakkında sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • her şeyi sormadan araştırıyorum ama bazı kelimeleri anlayamadım. mesela bir arkadaş sorulan soruya şöyle bir cümle yazmış:

soru: Europa Universalis 4 oyunu oynuyorum bir süredir. Osmanlının en kuvvetli zamanında geçiyor oyun. Ben de o gazla bol bol fetih yaptım. Osmanlının normal hızını yakalayamadım ama yine de fena sayılmaz ilerlemem. Bu defa sürekli iç isyanlar çıkmaya başladı. Bütün savaşları sona erdirdim. Sadece isyancılarla uğraşıyorum ama bir türlü çözülmüyor.

cevap: overextension oluyor çünkü. sizin core olmayan her bölge için sizin orayı 3-5 sene sürecek şekilde core etmeniz lazım. bundan kaçınmak için de en iyi yol, fethetmek yerine vassal yapın.

1) overextension ne oluyor?
    2) core, corelemek nedir?
    3) vassal nasıl yapılıyor?
    4) annexlemek nedir?

benim ek sorum:

5) mesela gidip kutsal roma imparatorluğunu falan dağıtmak istiyorum, yapamayacak mıyım?

• 1-Extension genişlemek anlamında kullanılır. Over da esas anlamı "bitmek" olmasına karşın "aşırı" anlamına da gelir. Yani Aşırı-kontrolsüz büyümeden dolayı fethedilen yerdeki halk sizi benimsemeden yeni yerler alıyorsunuz ve isyan çıkıyor.
    2- Core' da çekirdek-merkez anlamındadır. Fethedilen yerleri 3-5 sene merkez olarak benimsetin, bu sayede isyan olmayacaktır diyor.
    3- Vassal da sömürge gibi bir olay. Yani kuşattığınız yeri tamamen almak yerine, orayı vergiye bağlıyorsunuz, nimetlerinden faydalanıyorsunuz fakat tam anlamıyla sizin toprağınız olmuyor. Civilazition oynadıysanız oradaki "Kukla Şehir" yapmak ile aynı durum.
    4-Bilmiyorum.

5- Acele etmeyin. Bunlar Arcade oyunlar değil, yedire yedire gitmeniz lazım. Bir oyununuz 15-25 saat arası sürmesi lazım (:
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • 1) over extension'ı şöyle düşünebilirsin; devletin aşırı büyümesinden kaynaklı kontrolsüzlük gibi. ve ck 2 oynadıysan orda kralin kontrol edebileceği max bölge sayısı vardı sonrasında vassal ataman gerekiyordu çünkü konrol edecek gücün yoktu (bunlar ck 2 geçerli). işte overextension kısaca devletin topraklar üzerindeki kontolsüzlüğüdür. ne kadar fazla olursa o kadar isyan çıkma ihtimali olur
    2) corelamak devletin işgal ettiği yeri vatan parçası ve kontrol alanı yapar. dolayısıyla overextension gibi kötü bir şeyi azaltır. ve nationalist ayaklanmalarını bi hayli düzeltir
    3) vassal yapmak için devletiniz vassal yapmak istediğiniz kişiden büyük olmalı base tax olarak. royal marriage olması lazım. ve ayrıca 190 ilişkiniz olmalı. ve ittifakta olmalı. bunlar olunca eğer karşı devletten dediğim gibi güçlüyseniz ve karşı devlette vassal olmayı istiyorsa vassal yapabilirsiniz. bunun dışında farklı dinden olan kişilerle diplomatik yollar ile vassalık kuramazsınız. Bunlar dışında her ülkeyi savaşlada vassal yapabilirsiniz sizden küçük olmak şartıyla
    4) annexlemekin türkçe karşılığı ilhak etmektir yani işgal etmek en basitinden
    5) imkansız değil ama zor.
    Intel Core i5 4670k SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM / Hyper 612 Ver.2 CPU Soğutucusu / Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia Geforce / Gskill 8GB (2X4GB) RipjawsX DDR3 1600Mhz CL9 1.5V DUAL KIT RAM / Seagate 3.5" 1TB BARRACUDA Sata 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk / MSI Z87-G43 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART / CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA / Windows 7 Professional SP1 64bit

• Youtube'da Osmanlı ile oynayanların videoları var. Öğrenmek açısından izlemenizi tavsiye ederim.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • Hocam sınırlarınızın hızlı genişlemesi yani overextension çevre ülkelerle aranızı bozduğu gibi içerde de isyan riskinin artmasına neden olur. Bir şehiri core yapmazsanız şehirdeki isyan ihtimali artıyor.Core yapmak bir nevi o bölgeyi ülkenize entegre etmek denebilir. Ülkeleri arkadaşların dediği gibi vassal yapabilirsiniz ama bir çok şart var ve ülke küçük olmalı. Onun yerine ele geçirdiğiniz şehirlerde vassal(himayeniz altında) devletler oluşturarak hem isyan riskinden kurtulup hem de yayılmış oluyorsunuz. Daha sonra oluşturduğunuz vassallarla ilişkinizi 190'a çıkarıp annex vassal(ilhak etmek) yapıyor ve o vassal devleti sorunsuzca devletiniz sınırlarına dahil ediyorsunuz. Son soruya cevap olaraksa büyük devletleri bir anda yıkmak gerçekten zor. Fakat ülkelerin rakiplerini yanınıza alırsanız veya onların aşırı genişlemesinden dolayı başarılı ve etkin bir koalisyon kurarsanız daha çabuk sonuç alırsınız. Tek bir savaşta tüm topraklarını ele geçirseniz bile tek seferde tüm devleti sınırlarınıza katamazsınız.Mümkün olduğunca ittifaklarınız ve vassallarınızla beraber paylaşarak ilerleyin. Bölge devletlerinin yardımı olmadan büyük devletleri yenmesi cidden çok zor. Bir Venedik campaignim de osmanlıyı bitirmem 1800'lere kadar sürmüştü mesela.

Dark Souls:PtDE Türkçe Çevirisi

• Bu oyun tarihteki olaylara ve gelişmelere mi bağlı yoksa olayları kendimiz mi kurguluyoruz. Mesela ben Osmanlı oldum diyelim ancak Osmanlı'nın tarihte Amerika kıtasında koloni kurmadığını biliyoruz. Ben bu durumun aksine oyunda gidip Amerika'da koloni kurabilir miyim ?
  • Oyun sırasında random eventler geliyor. Örneğin avrupada oynuyoruz, başta herkes katolik... Sonraları 1500lerde reformation hareketi çıkıyor ve protestanlık yayılmaya başlıyor. Başlarda çıkması olası yerler Bohemia veya diğer küçük Alman prensliklerinden biri. Veya oyunda ilerliyorsun fransız devrimi benzeri bi event çıkıyor, devletler birbirine giriyor. Nationalism-Imperialism kavgaları yaşanıyor.

Oyunda yine de kendi tercihlerine göre istediğini yapabilirsin. Örneğin bir arkadaş youtubeda paylaşmış, Karaman ile başlıyor ve mevcut yerinde Osmanlıya direnmek çok zor olduğu için; kırım ve timur üzerinden hindistana gidiyor, Sind devletçiğini alıyor ve anadoludaki topraklarından feragat ediyor, yeni yerinde hindistanda yayılıyor.

Tabii oyun tarihsel bazı gerçeklere sadık kaldığı için, olur o dediğin ama kolay olmaz. National idealar, getirdikleri bonuslar ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Örneğin hollandanın ticaret ve denizcilik alanında ciddi bonusları var, rusyanın manpower olarak asker sayısı olarak ciddi avantajları var. Sömürgecilik olarak Portekiz veya Kastilya(ispanya) daha avantajlı. Aynı zamanda teknoloji de osmanlıda az biraz daha yavaş gelişiyor. Ama iyi padişahlar falan denk gelirse, gelişirsin yine de...
    INTEL Core i5 11400F ----- ASUS TUF GAMING Radeon RX 6800 ----- MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI ----- be quiet! Pure Base 500DX ----- OCZ MODXSTREAM PRO 700W ----- Kingston FURY Beast 16 GB DDR4 3200 MHz ----- SAMSUNG 860 EVO 250GB SSD ----- NZXT Kraken X42 ----- ASUS VG278Q 144Hz 1ms ----- STEELSERIES APEX 150 ----- RAZER DEATHADDER CHROMA -----

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ArcaniA (2010) [ANA KONU]
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ispanyayal rev fransa benim haberim olmadan şahsi birlik oldu
    1 şahsi birknedir söylerseniz
    2 entegre nedir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.