Şimdi Ara

EUROPA UNIVERSALIS 3 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
3
Favori
100.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

    bu haritaları koyan arkadaşlar tüm dünyanınböyle göründüğü harita nerde duruyo acaba?

    deedstyger: istersen oynayabilirim senle:D

    Hacım oyun sırasında F12'ye bas, sonra shift+F12'ye bas ve C:\Program Files\Paradox Interactive\Europa Universalis III\Screenshots adresine git. Ülkenin haritası çıkacak.Bu arada bende oynayabilirim isteyen olursa.
  •  EUROPA UNIVERSALIS 3

    ben de koyayım bari. avusturyayla 1630'larda başladım oyuna. amacım osmanlıları avrupadan atmaktı, bunu yaparken içim acıdı aslında. 25-30 kere falan toplu savaşlar yapmışızdır osmanlıyla. ispanya,fransa,polonya ve rusyayı yanıma aldım. osmanlıysa yanındaki bikaç afrika ve arap ülkesiyle birlikte savaştı.
    doğuda da bavaria saxonlar gibi küçük prenslikleri aldım. daha çok güçlenmeden hindistanda bi şehir almıştım savaşla, işler iyi gitmeye başlayınca, yani prenslikleri dize getirip osmanlıyı güçsüz duruma düşürünce hindistana ağırlık verdim ve gördüğünüz gibi tüm hindistanı aldım, orda görülen diğer devletler benim sömürgem.

    zamanla osmanlıyı küçük bi afrika ülkesine dönüştürdüm, tüm dünya benden sorulur oldu :D . müttefiklerimle çok işler başardık, ingiltere ve hollandanın denizlerdeki, hindistan ve amerikadaki üstünlüğünü yok ettik, portekizi dağıttık... polonya benimle dostluğunu bozunca onunla 2 önemli savaşa girdim. tabi çok asker kaybettim 200 k asker kaybım vadı son savaştan çıktığımda ve 20 yıl kadar war exhaustion yüzünden çıkan isyanları bastırmakla uğraştım. dünyanın sadece çin tarafları hristiyan değil diğer her yer hristiyan neredeyse Mekke ve Medine de dahil olmak üzere :D. yani eğlenceli oyundu müslümanlarla savaşmakiçimi acıttı ama olsun :D




  • valla aga yapasım var da, multi için oyunu harbiden iyi bilen adam lazım bana. bi de yok annem çaarıyo yok yarın okul var yok yarın sınav var demiycek kadar iştahlı olmalı adam, kıyabilmeli vaktine.

    bi diğer sorun e hadi başladık multi ye amaç ne multi de :) birbirimizi mi halletmek? en azından böyle bi oyun için uygun bi senaryo belirlemek lazım. yapay zekanın yani diğer devletlerin bi anlamının olmadığı bi harita yane. birbirine yakın 2 büyük güç, komşuları küçük dandik ülkeler, bu ikisi birbirini yemeye uğraşmalı. multi anca böyle anlam kazanır. ne bilim bi örnek, avusturya ile osmanlı olabilir mesela. veya rus novgorod u ile osmanlı.. yani buna benzer..

    emin misin sen tagoko günde akşam en az 3-4 saatini harcayabileceğine bu işe?
    ha bi de yaşın kaç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D145328A -- 26 Nisan 2009; 20:53:07 >
  • arkadaşlar bende bu oyunu oynuyorum ama daha yeni sayılırım bu nedenlem size birkaç soru soracağım

    1. Bazı arkadaşlar ülkeleri diplomatik yoldan böldüğünü ve azınlıklar hakkında birkaç yaptırımları olduğunu söylediler bunu nasıl yaptılar acaba?
    2. claim the throne ve proclaim guarentee butonları war bunlar ne işe yarıyor? bi türlü düzgün çeviremedim kimden yardım istediysem tam verimli cevap alamadım siz bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirm :) şimdiden teşekkürler :)
  • 1. casuslarla isyan çıkarttırıyorlar seçilen ülkenin ordusu bi şekilde zayıflamışken, savaştayken. o isyancılar da eyaleti kapıp 1-2 yılda bağımsızlık ilan ediyorlar.. casuslarla isyana yardımcı olduğun için de sanırım bağımsızlık ilan ettiklerinde ilişkilerin iyi oluyo, daha iyiye götürüp annex leyebiliyosun galiba.. o kısmını bilmiyorum ama olay böyle başlıyo.. bi kere denedim, başarılı oldu casus dedi, baktım isyancı misyancı yok ortada.. ne iş anlamadım ama olay böle yapılıyo..

    2. proclaim o ülkeye garantör olmana yarar. biri ona savaş açarsa direkt sen de otomatik savaş açana savaş açmış olursun. claim the throne u unuttum galiba tahtı direkt istemekti yani diplo-annex. emin değilim ama. bunlar pek kullanmaya ihtiyaç duyacağın türden şeyler değil pek. fabricate claims asıl önemli olan. :)
  • Çok teşekkür ederim bir ara da sizden spy menüsünü kısaca açıklamanızı isticem ama utanıyorum
  • yav spy menüsünde fabricate claims dışında bi naneyle benim işim olmuyo ki. :) benden bu kadar. :)
  • proclaim gruantee yaparsan bi ülkeye, ona savaş açan ülkeye otomatikman savaş açmıyosun o ülkeye karşı casus belli'n oluyo. claim the throne ise, eğer bi ülkeyle royal marriagen varsa ve bu butonu tıklarsan sana casus belli veriyo o ülkeye karşı.

    spy menüsündeki şıkları hatırlasam açıklarım ama..
  • tagoko bi soru sormuştum ama cevap vermedin ne iş? vaz mı geçtin?
  • Beyler benimde bir sorum olacak. Oyuna yeni başladım ama baya karışıkmış diplomasi şudur budur yönününden. Sorum ise Osmanlıyla oyuna başladım ve Fatih Sultan Mehmet vefat ettikten sonra yerine kimse geçmedi. Yahu hanedan otomotikman atamıyormu? Bana lütfen bu konuda yardım edin. İyi oyunlar.
  • oyuna başlamadan önce padişahların tarihe uygun olarak başa geçmesini ayarlamadıysan oyun kafasına göre atayacaktır. bazen padişah erken ölür ve oğlu onun yerine geçecek kadar büyüyene kadar regency council onun yerine işleri yürütür. biraz bekle yeni padişah gelecektir.
  • Teşekkürler TaGoKo..
  •  EUROPA UNIVERSALIS 3

    Bu da benim nacizane Portekiz imparatorluğum yıl 1610 , anakara hariç diğerleri full sömürge büyük abi İspanya'ya sırtımı dayadım Büyük Britanya ile de müttefikim arada haçlı seferi oluyor Fas,Tunus,Cezayir ile savaşıyorum Afrika'da, bir de oyunun başlarında Papalık bana geçince İspanya - Fransa savaşında Fransayı dinden attım o kadar Şimdi din değiştirip Protestan oldum .Son olarak Portekiz-İspanya-GBR ittifakına karşılık Osmanlıyla tek savaştık gerçi ben savaşmıcaktım ama İspanya çağırınca mecbur girdim, doğal olarak pek tutunamadı Osmanlı şimdilik bu kadar.




  • wallla bu oyun oynadıgım en ıı strateji oyunu age of empirestan guzel bence 2 seneedir oynuyoruum bi şu oyunun 1789 fransız ihtilaliyle bitmesi kotu hep dewam etse cok iyi olacak osmanlıyı secip hileleri yazıorm ülke genelinde 570 bin asker yapabildim en fazla sonra konsola cash yazmaktan kollarım kopacaktı xD
  • beyler eu3 ü In Nomine ye yükseltmeyin coq igrenc paralı asker basamıon bnde sistemi geri yükledim vista saolsun o kadar gereksiz özelligin yanında 1 tane war :) yeniden kuruorm eu3 ü
  • beyler bide ordunn basına nasıl general koyuyoduk unttmda xD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DamaGeE

    beyler eu3 ü In Nomine ye yükseltmeyin coq igrenc paralı asker basamıon bnde sistemi geri yükledim vista saolsun o kadar gereksiz özelligin yanında 1 tane war :) yeniden kuruorm eu3 ü


    In Nomine çok güzel pakettir bi sürü yenilikler eklediler o pakette oyuna daha eğlenceli oldu( Görevler falan). Ayrıca In Nomine'de paralı asker alabiliyosun sen becerememişsin. Şehre tıklayınca asker, bina ve paralı asker (hire mercenary) seçenekleri var işte orda basabiliyosun. Generali de sanırım şöyleydi: Ordunu seçince açılan pencerede üst tarafta bi seçenek var ona basınca seçebiliyosun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DamaGeE

    beyler bide ordunn basına nasıl general koyuyoduk unttmda xD


    Ülke bayrağı olan kısmı seçip üstteki sekmelerden komutan simgesi olan bir sekme var onu seçip orada recruit general yeri var ordan komutan çıkarırsın, daha sonra da orduyu seçip üstte çıkan birliklerin sayısı vs.'in yanında no leader yazar onu tıklayıp ordan komutanı seçersin.
  • Hazır konu hortlamışken bu da benim Osmanlı İmparatorluğum Sorusu olan varsa elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım...

     EUROPA UNIVERSALIS 3
  • Windows 7 Ultimate x64 te calistiramiyorum. Sistemde kusur yok driver lar tamam, acinca loading ekranlarindan sonra eu3game.exe hata verdi yazip kapaniyor

    Problem ne olabilir ? Ayni oyun XP tarafinda calisiyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.