Şimdi Ara

Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace: Türkiye'ye Eurofighter Typhoon savaş uçağını satmayı hedefliyoruz...



    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?
    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?aze.media
    London backs Erdoğan. Menendez faces investigation – Aze.Media
    https://aze.media/london-backs-erdogan-menendez-faces-investigation/


    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?


    İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Saha İstanbul'un düzenlediği Saha Expo Savunma ve Havacılık Fuarı'nı ziyaret etti.




    Ben Wallace, fuarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelerek, savunma sanayii kuruluşlarının standlarını gezdi.


    Gündeme Dair Herşey'in aktardığına göre Türkiye'yi yıllardır ziyaret ettiğini belirten Wallace, Türk savunma sanayiisinin mükemmel gelişimini gördüğünü dile getirdi.


    "SATIŞI AÇIKÇA DÜŞÜNÜYORUZ"

    Wallace, Türkiye'nin, Eurofighter Typhoon savaş uçağını talep etmesi halinde satışın gerçekleşebileceğini söyledi.


    Wallace, "Evet bunu açıkça düşünüyoruz. Fakat, bu Türk Hava Kuvvetleri ve Türk hükümetinin talebine bağlı" ifadelerini kullandı.


    "SAVUNMA SANAYİİ ALANINDA ÇOK FAZLA İŞ BİRLİĞİ MEVCUT"

    Wallace, Baykar Teknoloji tarafından üretilen Bayraktar TB2 S/İHA ve Bayraktar AKINCI T/İHA üzerine "Bayraktar'ın kabiliyetlerini gördüm, Türk savunma sanayii gücüne güç katıyor. İnanılmaz kabiliyetler var. Bence gelip onları görmek önemli" dedi.


    İngiltere ile Türkiye arasında savunma sanayii iş birliğine değinen Wallace, "Zaten çok fazla iş birliğimiz var. Her zaman daha fazlasını keşfetmeye hazırız" diye konuştu.

    kaynak:

    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?
    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?www.cumhuriyet.com.tr
    İngiltere'den Türkiye'ye yeşil ışık: Eurofighter Typhoon savaş uçağını satabiliriz
    https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/ingiltereden-turkiyeye-yesil-isik-eurofighter-typhoon-savas-ucagini-satabiliriz-1996462


    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?


    Görüldüğü üzere Eurofighter Typhoon teknik açıdan da oldukça mükemmel bir uçak olarak düşünülebilir. Yalnızca teknik özelliklere baktığımız takdirde bu sav zaten doğrudur da.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kRaL_1907 -- 2 Kasım 2022; 22:59:11 >



  • Sputnik yalnız Rusya'nın propaganda kanalı yani Eurofighter uçaklarının daha erken ve daha geri versiyonlarıyla ihtiyacın karşılanabileceği düşüncesini özellikle öne çıkararak, hatta böyle bir düşünceyi fabrike ederek Rus jetlerini allayıp pullayıp cilalayarak lanse etmek istemiş olabilirler. Buna mukabil Rus jetlerinin alınabileceği yalnızca dile getirildi; non-NATO ve Sovyet / Rus tabanlı sistemin entegrasyon ve maliyet sorunları yüzünden pratikte en başından beri aslında bir opsiyon dahi değillerdi. Ancak Sputnik sanki Rus jetleri de Türkiye için düzgün ve sıcak bakılan bir opsiyonmuş gibi bahsetmiş. Sputnik ayrıca Birleşik Krallığın NATO'daki küçük ABD olduğundan, ABD'den sonra en NATO / Atlantik taraftarı NATO ülkesi olduğundan hiç bahsetmemiş. Türkiye'nin ABD yerine İngiltere'den alması politik çerçevede ABD için ciddi bir sorun teşkil etmez; yalnızca ABD'nin sadık müttefiki olan adalı komşusu İngiltere'ye bir savunma sanayi müşterisi kaybettirir. Türkiye'nin aklı bence hala o modernize edilmiş, çok daha az maliyetli ve altyapısı hazır F-16'larda, eğer vermezsen Avrupa'daki en iyi ahbabından alırım ve ona para kazandırırım diyerek ABD'deki silah lobilerini harekete geçirme ve F-16 satışında Türkiye'nin kabul etmeyeceği şartlar dayatan Birleşik Devletler Kongresi'ni etkileme hesabı yapıyor. Biden zaten verme niyetinde ama Sputnik onu da sanki yan çiziyor gibi gösteriyor.


    Üstüne ABD sonunda koşulsuz biçimde F-16'ları verirse mevcut iktidar "Amerika'yı yola getirdik" propagandası da yapabilir. İç kamuoyunda böylece hatırı sayılır prestij devşirebilir.

  • hani milli muharip uçağımız vardı ya da yapılıyordu.

  • Kısa vadede f-35 yerine konulacak bir uçak lazım. Milli projenin 2030'dan önce sonuçlanması çok mümkün değil.

  • Farklı versiyonları var ilki çok useless,ikinci versiyon ortalama ,üçüncü nesil olanlar başarılı fakat bunlar 40+ tane ilk versiyonu elden çıkartmaya çalışıyorlardı eğer bize kakalarsa safi zarar.

  • Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulması amacıyla başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Geliştirilmesi Projesi’nde şirketimiz ana yüklenici konumundadır.


    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?
    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?www.tusas.com
    MİLLİ MUHARİP UÇAK - TUSAS
    https://www.tusas.com/urunler/yeni-projeler/ozgun/mmu
  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Sputnik'e göre Türkiye 2.el T1 versiyonunu alacakmış...T4 modelini alsa daha iyi olurdu bence


    Hava kuvvetlerimize Eurofighter Typhoon hayırlı olsun diyelim mi?


    https://sputniknews.com.tr/amp/20220912/turkiyeden-abdye-f-16-resti-rusya-ingiltere-ve-fransadan-hangi-savas-ucaklari-alinabilir-1061096379.html

    T1'leri alırsak kaynak kodlarıyla birlikte vereceklermiş.Adamlar kakalamak için esnaf ayağı yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 2 Kasım 2022; 23:57:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt

    Sputnik yalnız Rusya'nın propaganda kanalı yani Eurofighter uçaklarının daha erken ve daha geri versiyonlarıyla ihtiyacın karşılanabileceği düşüncesini özellikle öne çıkararak, hatta böyle bir düşünceyi fabrike ederek Rus jetlerini allayıp pullayıp cilalayarak lanse etmek istemiş olabilirler. Buna mukabil Rus jetlerinin alınabileceği yalnızca dile getirildi; non-NATO ve Sovyet / Rus tabanlı sistemin entegrasyon ve maliyet sorunları yüzünden pratikte en başından beri aslında bir opsiyon dahi değillerdi. Ancak Sputnik sanki Rus jetleri de Türkiye için düzgün ve sıcak bakılan bir opsiyonmuş gibi bahsetmiş. Sputnik ayrıca Birleşik Krallığın NATO'daki küçük ABD olduğundan, ABD'den sonra en NATO / Atlantik taraftarı NATO ülkesi olduğundan hiç bahsetmemiş. Türkiye'nin ABD yerine İngiltere'den alması politik çerçevede ABD için ciddi bir sorun teşkil etmez; yalnızca ABD'nin sadık müttefiki olan adalı komşusu İngiltere'ye bir savunma sanayi müşterisi kaybettirir. Türkiye'nin aklı bence hala o modernize edilmiş, çok daha az maliyetli ve altyapısı hazır F-16'larda, eğer vermezsen Avrupa'daki en iyi ahbabından alırım ve ona para kazandırırım diyerek ABD'deki silah lobilerini harekete geçirme ve F-16 satışında Türkiye'nin kabul etmeyeceği şartlar dayatan Birleşik Devletler Kongresi'ni etkileme hesabı yapıyor. Biden zaten verme niyetinde ama Sputnik onu da sanki yan çiziyor gibi gösteriyor.


    Üstüne ABD sonunda koşulsuz biçimde F-16'ları verirse mevcut iktidar "Amerika'yı yola getirdik" propagandası da yapabilir. İç kamuoyunda böylece hatırı sayılır prestij devşirebilir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz TSK'yı düşünen, biraz HVKK'yı düşünen; biraz aklı mantığıyla düşünen Eurofighter'ların nasıl bir bela açacağını çok iyi bilmesi gerekir.

    Bari askeriyenin envanteri siyasi popülizme kurban edilmesin. Bedelini ödetiriz.

    F16V yada F35, başka her seçenek ayrı dert ülkemiz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Modernize edilmiş f16 nasıl yarar sağlayacak ne faydası olacak?

    F16 eski ve artık kullanım ömrü doluyor. Dünyanın en güçlü ilk 10 hava kuvvetlerinden biriydik yeni nesil uçaklara geçmemiz gerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçağı modernize etmek demek güncel avyonik ve sensörlerle donatmak, radarını motorunu güncellemek, f16 özelinde yakıt kapasitesini arttırmak vs.

    Bkz:
    https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/f-21.html

    F35 amerikada dahil üzerinde çokça tartışılan bir proje olmasına rağmen amerika büyük bir hata yapıp türkiyeyi f35 projesinden çıkardı.

    F35 in görevlerinden biri de stealth özelliğini kullanarak düşman hava sahasına sızarak hava savunma sistemlerini imha etmek.

    Türkiye bu görevi büyük ölçüde hem kendi imkanları ile hem desteklerle, libyada suriyede azerbaycanda dolaylı yoldan ukraynada rus sistemlerine karşı oldukça etkili bir şekilde ve ucuza yerine getirdi.

    Hava savunma sistenlerini imha ettiğiniz taktirde uçakların kalkacağı pistleri de imha edebiliyorsunuz. Bu durumda uçuş menzilleri ve hava-hava mücadelesinin önemi artıyor.

    F 35 dogfight konusunda halen daha rakiplerine karşı üstünlükte kendini tam olarak kanıtlamış değil. F 35 in güvendiği sensör füzyonu ve teknolojileri f 16 ya aktardığınız taktirde f16 halen daha dogfightta üstün gözüküyor. F 35 in tek şansı rakipsiz olduğu konu stealth özelliği ile beraber Beyond Visual Range Fightlar.

    https://www.19fortyfive.com/2021/11/the-untold-story-of-how-an-f-35-and-f-16-waged-a-mock-dogfight/

    Bununla birlikte rusyanın ukraynayla yaşadığı sorunlar arka arkaya sipariş iptali yaşayan f35 in tekrardan önünü açtı.

    Bir süredir çeşitli senaryolarda da upgrade edilen f35 lerin, f16 lara özellikle BVR de üstünlük sağladığına dair haberler tekrardan yayınlanmaya başladı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki bu açıklamayı yapmadan önce ABD'ye sormuş mu acaba? Yarın Beyaz Saray Sözcüsü çıkıp da "Türkiye'ye askeri uçak satışını doğru bulmuyoruz" derse komik olur.

  • Önce aç karnını doyur.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Niye desin ki? İngiltere USA kardeş ırk misyonları aynı

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Sputnik olayı çarptırıyor olabilir de o başka bir konu.Alınacak Jetin türünü belirttiği için onu ekledim (ki çoğu kaynak aynı şekilde T1 sınıfı diyor)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T1 serisi alacağımıza kağıt uçak yapalım veya osuruktan teyyare üretelim. Rafale havalimanından kalkmadan vurur T1'i. Uçmadan masraf kapısı olur, dsgli passat olur başımıza. Fsi motor gibi bitirir bizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki sıcak haberler piyasa gezinmeye başladı. Bakalım ilk siparişlerin on anlaşması ne zaman imzalanacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç para bu uçak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupaya vizeler kalkiyormus. Hayirli olsun diyelim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.